Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szricsi_0917
tag
válasz UberMutant #2189 üzenetére
Akkor jöhet a szomorkodás
Akkor böngészem még a netet milyen hasonló megoldások vannak távoli és otthoni elérésre egyaránt -
Hysterycs
tag
válasz UberMutant #3682 üzenetére
Ott közvetlen lejátszást ír.
-
MasterMark
titán
válasz UberMutant #3718 üzenetére
Már linkeltem a jellyfish-es teszt fájlokat, azzal lehet tesztelni.
Switch Tax
-
generic
senior tag
válasz UberMutant #3804 üzenetére
Tapasztalatokra lennek kivancsi, azert koszi a tippet, felraktam most.
-
arcilla_a
csendes tag
válasz UberMutant #3925 üzenetére
Ezt meg lehet valahogy nezni? De ha a NAS lenne a ludas, akkor a Samsung teven PlexPlayerrel es a Macbook PlexPlayerel miert jatsza le akadas mentesen raadasul wifin? Illetve ma kiprobaltam Chromecast Ultraval es ez is akad... en ezt nem ertem..
-
arcilla_a
csendes tag
válasz UberMutant #3930 üzenetére
Ertem. Es mi lenne az az eszkoz, amivel "okosithatnam" a Phillips TV-t, hogy ne transzkodoljon (vagy kevesebbet) a NAS? A chromecast nem jott be..akadozik is vele, meg nem ugy osszessegeben nem is tetszik.. APTV4? Ott a PMP app magan az APT4-en fut ugye? Vagy mit lehetne tenni? Koszi
-
sokomst
tag
válasz UberMutant #4010 üzenetére
Igen sejtettem, viszont a routeren az NTP cliens engedélyezve van, meg van adva az időzóna és a szerver és a routeren is ugye valami státusz lapon meglehet nézni egy csomó adatot és ott a routeren mindig jól jár az idő. Csak a script nem tudja össze szedni azt... lehet inkább a date változóval van a baj. Mindegy is
-
Delfi
tag
válasz UberMutant #4134 üzenetére
Azt mondod minden problémát úgy kell kezelni, hogy elszaladsz előle?
Azért ebben a topikban kérdeztem, mert feltételeztem, hogy itt használók vannak, azt nem gondoltam, hogy fannak is kell lenni hozzá.
Szerintem annak a legalapabb dolognak kellene lennie, hogy ha van egy könyvtárban pár médiafájl, akkor azt lekezelje a magát médiaszerverként hirdető programnak.
Nem kell mindent lekezelnie, lehet nekem olyan elcseszett kódolású filmem, amivel nem tud mit kezdeni, de attól még _jelenjen meg_ maximum odaírja, hogy szerinte hibás.
De nem igazán ez a gond, hanem valami hülye gyári beállítás lehet elcseszve, csak éppen a webes felületen nem található ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Delfi
tag
válasz UberMutant #4136 üzenetére
Na ne már!
Mutattam több működési anomáliát, mire kideríted, hogy velem van a baj? -
MasterMark
titán
-
sugarforce
addikt
válasz UberMutant #4680 üzenetére
Kb barmelyik s905/s905x egy coreelec vagy open pht-val.
-
törölt tag
válasz UberMutant #5113 üzenetére
Kösz!
Valahol olvastam, hogy bárhol a világon elérhetők a filmjeim. Ez így gondolom nem a helyi hálózaton működik. Ezt a részét hogyan kell elképzelni?
-
mclane_
aktív tag
válasz UberMutant #5144 üzenetére
Ez nem válasz a kérdésre.
-
konigjanos
senior tag
válasz UberMutant #5370 üzenetére
tökéletesen megy, most is nézem. a kép is azzal készült.
-
poli27
veterán
válasz UberMutant #5370 üzenetére
Miért ne működne, nekem is az van az oled lg-n...
-
MasterMark
titán
válasz UberMutant #8160 üzenetére
Ha ezt kiveszik, akkor az gyakorlatilag nem a Plex. Így bezárhatnák az egészet. Sok értelme nem lenne.
Switch Tax
-
enginev3.0
félisten
válasz UberMutant #8167 üzenetére
Nincs ok az aggodalomra, ami máshol megtörténik, az nálunk csak 50 év múlva fog
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
sugarforce
addikt
válasz UberMutant #8167 üzenetére
De hallottunk, volt itt is tema 1-2 eve is, akkor is kiveseztuk ezt.
Ertem mi a gond, de a plexnek ehhez vajmi sok koze van tovabbra is, mint ahogy a tobbinek sincs.
Olyan mintha at autogyartot hibaztatnank azert mert illegalis alkatreszeket gyartananak az adott autohoz, amik abba beepithetoek.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz UberMutant #8170 üzenetére
Egyszeru, szüntessék be a filmek, sorozatok gyartasat es nem lesz gond
-
renziNNN
tag
válasz UberMutant #8346 üzenetére
Ahogy javasoltad <font color="#808080">Szöveg</font> formázással tökéletesen működik, plex viszi és nem vakít már. Köszi
-
Mr Dini
addikt
válasz UberMutant #8425 üzenetére
Hmm, jogos. 5 napig megy, mint kiderült. Köszi a tippet.
De sajnos TV az nincs benne. Írhatok rá saját appot.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
mgTerminator
veterán
válasz UberMutant #9233 üzenetére
Akkor felejtős
-
válasz UberMutant #9233 üzenetére
nekem transzkódol de jellemzően helyi hálóról megy
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
mgTerminator
veterán
válasz UberMutant #10610 üzenetére
És ha támogatja akkor kell valahol valamit aktiválni? Vagy tudja és kész jólvan?
-
Imi1981
veterán
válasz UberMutant #10616 üzenetére
Nem értek hozzá! Ilyenkor hogyan történik a transzkódolás? Vagy mi pontosan a plexnél a hardveres gyorsítás? Régebbi PC-n is működik? A PC-m HP EliteDesk 800 G1 SFF i3-4360/8Gb DDR3/120GB ssd.
Emby tud ilyet?[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz UberMutant #10618 üzenetére
Nekem is mikor transzkódol akkor 85-98%-on pörög a proci. Nem sűrűn kell de előfordul. Egyben sokallom a plex pass-t de havonta meg megint sok mindent fizetek nem hiányzik még 1 előfizetés. De azért gondolkodok rajta mert jó dolog.
Azt nem tudod véletlenül, hogy emby tud e ilyet? Nem találtam róla infót. Tudom nem ide tartozik azért raktam offba.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz UberMutant #10625 üzenetére
Regebbi CPU-kon a QSV hardveresen csapnivalo minoseget adott, a szoftvereshez kepest.
-
mgTerminator
veterán
válasz UberMutant #10616 üzenetére
Én a quicksyncre gondoltam. Lifetimeom van és eddig is használtam a hardveres kódolást, csak nemrég költözött új szerverre a Plex, amiben egy i5-10400 van.
-
Biga123
addikt
válasz UberMutant #10625 üzenetére
software-esnél szinte elhanyagolható , de erre a plex oldalán is felhívják a figyelmet
"
There are some drawbacks to Hardware-Accelerated Streaming:
The output quality of video may be lower, appearing slightly more blurry or blocky. This is especially true and more noticeable when streaming at resolutions below 720p or when using lower bit rate source material. (Hardware-accelerated video encoders are faster, but lower-quality than software encoders.)"Szal nem csak én álmodtam, és sajna az én tvm trnscodeoltat ha kell ha nem és nap mint nap szembesülök a minőségromlással egy 1080p s médiánál , még magas bitrate nél is előfordul sajnos. Csak gondoltam ha már ajánlgatjuk másoknak, akkor ez se maradjon ki, mert igen nagyon sok terhet levesz a cpu ról, de van hátránya is .
enginev3.0 : sajnos én nem ezt tapasztalom, igaz j1900 a szerver . de akkor is létező probléma.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
daeyvd44
tag
válasz UberMutant #10927 üzenetére
Ezt tudom, és van is HW jel. Azonban ha megnézem a feladatkezelőben akkor a GPU időnként felugrik olyan 5-10%ra és ennyi. A proci meg 70-80%-on pörög.
De ez csak a HDR tonemapping esetében van így.
Sima 1080p transcode esetében hiába van HW még ennyire se megy fel a GPU. A feltöltés nem hiszem, hogy gond lenne mivel 1000/1000 netem van a telekomtól és fel is tud tölteni olyan 200mbit/s-el a speedtest.net szerint. -
daeyvd44
tag
válasz UberMutant #10930 üzenetére
HDR nélkül is szokott lenni, bár talán ritka. De 20Mbps-nél például gyakoribb, mint alacsonyabb felbontásban nyilván a bitrate-nek köszönhetően. De annyit az 1080p trancode még nem lett teszetelve. Az viszont biztos, hogy sokat tölt előtte.
A HDR tonemapping tudom, hogy nem a legtökéletesebb, és ahogy olvasgattam a hivatalos plex fórumot, Windows alatt talán sose lesz az. Nvidia-t pl egyáltalán nem támogatja csak Linux alatt. Illetve az Intelt is csak részben. Kicsit az az érzésem, hogy el van hanyagolva ez a feature amióta bejött az Arcade. Nem igazán akarnak foglalkozni vele.
-
addikt
válasz UberMutant #10934 üzenetére
Gondolom az már megfingatja a dolgokat
Nekem alapból nincs ott a beállítási lehetőség egyáltalán, ha jól látom, még 1-2 csomag hiányozhat nálam vagy Pass kell hozzá?[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
daeyvd44
tag
válasz UberMutant #10932 üzenetére
ha valóban a qb visszatöltés lehet a gond, akkor mi lehetne rá megoldás? plex használat közben letiltani a qb-t?
-
chris-v
senior tag
válasz UberMutant #11510 üzenetére
Google fordító
Szeptember 30 -án néhány régebbi okos TV (egyes LG, Vizio, Hisense és más nem támogatott TV -platformok) már nem tudja használni a biztonságos kapcsolatokat a Plex Media Serverekkel való kommunikációhoz. Ezeket az eszközöket a gyártók már nem támogatják, és nem kapnak frissítést, amely szükséges ahhoz, hogy továbbra is biztonságos kapcsolatot létesítsenek a személyes szerverrel. Azért kapta ezt az e -mailt, mert nemrégiben használt egy Plex alkalmazást, amelyet ez a módosítás érinthet.
Ha a TV ugyanazon a hálózaton van, mint a médiaszerver, és nem módosította a biztonságos kapcsolat beállításait, akkor ez a módosítás nem befolyásolja a felhasználói élményt.
Ha az intelligens TV -alkalmazásnak szeptember 30 -a után nem sikerül csatlakoznia a médiaszerverhez, győződjön meg arról, hogy mind az alkalmazás, mind a szerver engedélyezett a nem biztonságos kapcsolatokhoz: A TV -alkalmazásban*ellenőrizze, hogy a Beállítások -> Speciális -> Biztonságos kapcsolatok engedélyezése Mindig állítsa a kiszolgálóra, és győződjön meg arról, hogy a Beállítások -> Hálózat -> Biztonságos kapcsolatok beállítása Preferált.
Vegye figyelembe, hogy ez a konfiguráció lehetővé teszi a titkosítatlan kommunikáció lehetőségét (interneten keresztül, távoli lejátszáskor) a TV -alkalmazás és a médiaszerver között, de a kapcsolatok biztonságban maradnak az azokat támogató alkalmazások és platformok esetében. A biztonságos streamelés folytatásához javasoljuk, hogy fontolja meg a Plex -élmény frissítését számos frissített és megfizethető eszköz egyikével, például a Google Chromecast, a Roku Express vagy az Amazon Fire TV Stick segítségével.
Kösz,
A Plex csapata"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Viktoár
addikt
-
mgTerminator
veterán
válasz UberMutant #11563 üzenetére
Eddig nálam is ment. A régi telómon ment el először, azóta azon nem működik. Most a másik telómon is beszart. Nem lát szervert. Hiába újratelepítem, újra bejelentkezem, nem látja a szervert
-
Ryoo
senior tag
válasz UberMutant #11622 üzenetére
Valóban ez volt a baj, köszi a segítséget! és neked is Hege1234
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
zseko
veterán
válasz UberMutant #14093 üzenetére
Megnyomkodtam mindent amit engedett a felületen, nem találtam. Nincs 3 pöttyös menü, meg ilyesmi.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz UberMutant #14096 üzenetére
Persze, a settings szem előtt van, de mint írtam, megnyomkodtam mindent amit engedett állítani, nincs ilyen.
HR24.hu
-
tasiadam
veterán
válasz UberMutant #14116 üzenetére
nem sok az a 2e ft 40w-ra? Vagy nem sok az a 40w? Nézd meg milyen stateben szokott állni a gép és mennyi időt. Nálam 80%ban C8 a state, pedig van plex is már, truenas is pörög 2 gépre, VM is futnak, igaz kisebbek a gépeim, de 2w-al elvannak idle.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Djzolajr99
újonc
válasz UberMutant #14298 üzenetére
Köszönöm szépen. Kipróbáljuk valamelyik nap.
Roads? Where we're going, we don't need roads.
-
Csorbi
addikt
válasz UberMutant #14831 üzenetére
Nem hihetetlen. Ha olvastad volna az indító hozzászólásom, pont ez lett volna az alapvető kérdés: kivették-e vajon valamely frissítéssel (hogy onnantól kezdve CSAK a pass-osoknak legyen látható), vagy a CPU csere miatt tűnt el.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz UberMutant #14833 üzenetére
Értem, de emlékeim szerint ez nem volt mindig így, lásd a korábban mellékelt képet is. Érdekes mód senki nem írta azt, amit igazából vártam/reméltem volna, hogy: igen, régen látszott de csak akkor működött ha volt pass, aztán az XY frissítéssel ezt el is tüntették, és most már csak akkor látszik ha van pass-od.
Ugyanis, az én esetemben, mivel közvetlenül CPU/iGPU csere után néztem rá és vettem észre hogy nincs ott, így akár attól is eltűnhetett (ha esetleg nem érzi erre használhatónak az iGPU-t), főleg mivel lövésem se volt arról, hogy ezt egy frissítéssel kivették/eltüntették és csak pass-al látod már.Tök jó lenne, ha a válaszadók a pontos kérdésre válaszolnának, illetve csak azok válaszolnának akik pontosan tudják a választ.
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
válasz UberMutant #14906 üzenetére
Azt meg tudod mondani, hogy merre találom ezt a beállítást?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
herrká
senior tag
válasz UberMutant #14969 üzenetére
Köszi! Sose jutott volna eszembe! Az a baj, hogy sorozatok ikont nem is találtam. Kápek, zenék, tv filmek azt hiszem. De már nézem is!
Most beolvasta! Köszi! De most meg a Pacificot nem. Helyette valami anime sorozat van... Az nincs is letöltve....
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz UberMutant #14972 üzenetére
Köszi!
-
herrká
senior tag
válasz UberMutant #14972 üzenetére
Így sikerült! Átneveztem a fájlokat, sikertelen. A találatok pontosításánál dobta fel a Hős alakulatot. Így már beolvasta. Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz UberMutant #15027 üzenetére
Nálam ezekkel sem szoktak gondok lenni, főleg hogy a könyvtár nevet is figyelembe veszi a plex tudomásom szerint
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
ugyes
senior tag
válasz UberMutant #15349 üzenetére
Plexamp-pal is. Ez működik már PlexPass nélkül is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz UberMutant #15664 üzenetére
Azt tudom, hogy a Plex "általánosan" képes rá, én az adott TV és az arra adott kliens kapcsán kérdeztem, hogy ott tudja e a HDR-t. A belinkelt kép talán segít ezt eldönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest