Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kareszkaresz
tag
válasz blakey #17535 üzenetére
Épp errol beszelek hogy az teljesen rendben van. Pipa zold mindenki boldog. Elerem mobilhalozatrol mobilrol tabletrol 4G-n, de a munkahelyi gepekrol nem holott azokon a gépeken az osszes masik streaming szolgaltato boldogan mukodik. Ezert nem ertem en is mit kellene maskepp beallitanom még. Hogy lehet az hogy netflix disney etc mukodik rajtuk de plex meg nem. Mit kellene még beallitanom hozza másképp.
Forum hozzaszolasokat nem biztos, de a privat uzeneteket meg aznap elolvasom ...
-
kareszkaresz
tag
válasz blakey #17531 üzenetére
És ettol mukodni fog munkahelyi halozaton ahogy a tobbi streaming? Nem ertem azt a reszet hogy hogyan mukodik hisz ha app.plex.tv oldalrol nyitom meg ami 443on megy gondolom a plex mint szolgaltato olvassa be az adatokat sajat oldalon es 443on kuldi ki az adatokat akkor miert nem latja azokon a gepeken a tartalmat mig ugyanez mobilhalozaton gond nelkul latszik. Ez a resze igy vajon megoldodik?
Forum hozzaszolasokat nem biztos, de a privat uzeneteket meg aznap elolvasom ...
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #17520 üzenetére
Tudom hogy nem a plex hibája írtam is . Sorozat epizós elnevezés nem jó . Viszon emiatt nem jól ismeri fel a plex . Total commander alatt( windows 10-en) lehet a csoportos átnevezéssel de valahogy nem sikerül.
enginev3.0
Ezeket az alap dolgokat próbátam előszőr és nem segít . Amúgy a THE100 sorozat 720p verziója ez amivel gondom van . ilyen az elnevezése [kép][ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz blakey #17516 üzenetére
Köszi, ez így tényleg működik Dune Homatics Box-szal.
Az, hogy egy régebbi Yamaha AV receiver itt megjelenjen mint választható eszköz, gondolom esélytelen? Foobarból UPNP kapcsolaton keresztül tudok átküldeni rá zenét wifin keresztül.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
schferenc77
aktív tag
válasz blakey #17339 üzenetére
TVDB-n szerkesztettem az epizódot. A library-ban ez a beállítás van:
Ezzel együtt nem találja meg az epizód leírását, pedig már egy órája fent van TVDB-n. Kell ott valami jóváhagyás, vagy el kell telnie valamennyi időnek? Incognito módban böngészőben látszik az általam hozzáadott epizód leírás jól... -
Hege1234
addikt
válasz blakey #17286 üzenetére
uhh köszi, ez így teljesen élvezhető már!
macera, hogy ilyenkor kézzel ki kell kapcsolni a hdr-t és egyben a dv-t, de ez úgyis csak évente pár alkalomkor fog kelleniszkutyi:
akkoriban 3 tv-t küldtem vissza mind ilyen volt..
(és nem is mind a 3 egy cégtől jött)
4.-re jóval olcsóbb lett a 8505 így azt rendeltem már
és meguntam a visszaküldözgetést.. így maradt a 8505 -
Hege1234
addikt
válasz blakey #17274 üzenetére
shield-en
csak a dolby vision-t nem lehet bekapcsolni
csak olyan van, hogy dolby vision és hdr10
vagy kikapcsolja a dolby vision-t is és a hdr10-et isebbe itt pont csak hdr van
Tom.Clancys.Jack.Ryan.S02.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.HDR.H.265.HUN.ENG-prldm(tudom, hogy azóta van belőle már DV verzió is
csak pont arra keresek megoldást, ha pl. egy filmnél csak hdr érhető el)szkutyi:
Philips 70PUS8505/12, de felesleges ennyire rápörögnöd erre
a firmware a szar, mint ahogy azt már mások is írták
és még mindig nem tudták javítani, és már nem is fogják.. -
szkutyi
addikt
válasz blakey #17281 üzenetére
Hogy a viharba ne lenne köze hozzá a tv-nek..xd.hat van egy konfig, a licenc pedig nem a megvalósításra szól..xd.
Ha igy lenne akkor nem tudom mit csinált nálam Viktor 1 órán keresztül a dolby visionnal...xd ez hülyeség.
A hdr-t elhiszem hogy elbasztam egyes tv-ken bár még nem láttamnilyet..fura.
Akkor sem tudjuk meg mindig, milyen tv-rol van szó. -
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #17274 üzenetére
De most komolyan te el tudod képzelni hogy a hdr szar, a dovi pedig jó? Normál esetben a dovi még képes sötétebb is lenni, a dinamikus metaadat miatt. Nemá bakker..
Ott user error van inkább....
Azt sem tudjuk milyen tv..azt legalább tudjuk hogy plex és shield...a shield-el brutál jónak kell lennie![ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
-
Gardaai
senior tag
válasz blakey #17105 üzenetére
+1 Így vagyok vele én is.
Emby-t használtam PLEX mellett, de valahogy mégis olyan komplex és egyszerűen jól működik a PLEX ha be van rendesen állítva, hogy valószínűleg még egy jó pár évig biztos marad.
Jellyfin nekem ott elhasalt (de mondom annyira nem ismerem), hogy nem tudtam beállítani a preferált hang illetve felirat nyelvet. Valamint (webes) lejátszóban nem is tudtam keresni pl. magyar vagy angol feliratra a neten.
Nyilván ha csak magyarul film / sorozatozik az ember, akkor ezek a funkciók nem kellenek, ellenben hogy rendszertelenül beszórni valahova a filmeket 1 percet sem foglalkozva vele, aztán kezelje úgy ahogy amúgy ő szeretné.. Ettől az én szememben nem lesz valami jó, ha ebben a tekintetben a legjobb is valami.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
boborján2
aktív tag
válasz blakey #17105 üzenetére
már írtam, hogy nyilván az alkalmazás a hibás és nem a felhasználó
Hiába írtad, ezt az infót kb a hajamra kenhetem. És értem az iróniát...
Ugyanakkor továbbra sem értem ,hogy ha nálam ilyen bug azért miért én vagyok hülye?
Nem nyúltam a plex kódjába ,nem módosítottam rajta hogy ilyen legyen. Egyszerűen így működik.Ez lehet hogy olyan x-akta ,mint egyeseknél mikor mikolaggol a tcl tv, másnál meg nem. Pedig minden ugyanaz.
Egyébként meg mindenki használja azt ami bevált, nálam ez jelenleg a J. Minek harcoljak a bugokkal ,ha van más ami teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
intuicio
aktív tag
-
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16752 üzenetére
nyilván megtérül, csak az emby-re céloztam h tök jól működött a cucc az apple tv-n és tizenen is, ki is fizettem az embyt mert bizonyos feature-jei jobbak mint a plex-nek aztán gondolt egyet az emby és lefrissítette az ATV appot aminek köszönhetően használhatatlan lett, szóval hiába térült volna meg éves díjat számolva 3-4 év alatt a lifetime pass ha gyakorlatilag 1 hónapig tudtam normálisan használni, nem feltételezem a plextől h csinál egy hasonló upgrade-t ami valójában erős downgrade de azért bármikor lehet ilyen....
-
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16751 üzenetére
ezt értem, de tizen tv-re nincs kodi se infuse, tehát kell fizetnem a plex-et h anyámék tudják nézni
értem az adatbázisos részt, nem is arról van elsősorban szó részemről, hanem arról h mivel a pl a tizenre nicns más ezért kell a pp is és akkor még fizessek ezen felül egy másik lejátszóért? -
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16746 üzenetére
értettem, csak azt jeleztem h nem csak apple cuccon megy, tehát továbbra is kell fizetnem a pp-t akkor meg ugye már fizetem a pp-t meg az infuse-t is, ezzel van a gondom
de közben feldobtam reggel az apple tv-re (még nem fizettem érte csak megnézegettem h működhet e úgy ahogy gondoltam a profil része) viszont jött egy olyan probléma/észrevétel h plexben hiába van f.szán megcsinálva 1-1 film verziói (blade runner finel cut, directors cut stb) infuse ezt nem jelzi tehát van 3 blade runner-em de gyakorlatilag nem tudom melyik melyik (nyilván tudom mert más a borító meg a felbontás, de érted) -
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16744 üzenetére
infuse-nak régen adatbázis se kellett, csak hozzáférés a média fájlokhoz (mint kodinak) de mivel más miatt fizetem a pp-t ezért kell mind a 2őt mivel infuse tudtommal csak apple-re van így meg vagyok lőve ott ahol nincs, nah mind1 szimpatikus egyébként az infuse nagyon, de hiányos illetve rosszul kitalált, olvastam anno h nem is tervezik a fiók kezelést mert váltson profilt az apple tv-n az ember, de miért lenne saját profilja egy 5 éves gyereknek pl? de lehet mégis kipróbálom majd, asszony profiljánál belövöm a gyerekeknek
-
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16740 üzenetére
tudom csak az mrmc egy f.s a kosihoz képest, Kodi jelenleg vagy fizetősen érhető el atv-re vagy kb hetente 15-20 perces játék h működjön (mellesleg kipróbáltam a fizetőst, már beolvasás közben kidobált, így visszakértem a lóvét) az infuse nem lenne rossz, viszont nem kezel profilokat és még mindig bajom az h fizetek a Plex-ért/embyért mind1 kés még fizessek az infuse-ért is h használni tudjam
eomby egyébként annyiból jobb legalábbis apple tv-n h mindent is lejátszik, dovi 8-as mp4-eket is, pedig ugyanazon a napon vannak ugyanúgy kikapcsolt transzkódolással viszont rohadtul hiányzik az ABC oldalról, néha nem tölt be mindent csak a felét és elég kellemes mikor 1500 film között keresel amit eljutsz a közepéig majd be kell zárnod az egész alkalmazást és kezdheted előről -
Multibit
nagyúr
válasz blakey #16721 üzenetére
Kösz, a linkeket már korábban kigyűjtöttem, arra gondolva, hogy esetleg a routerem szűri ki. Hogy talán észreveszek valamit a linkeken. De semmi eltérés, teljesen ugyanolyanok, mint a megtalált képek. Azért ez a workaround kicsit gázos. Most szerencsém van, csak két filmről van szó. Elvileg lehetne sokkal több is. Biztosan nem tudhatom, fogalmam sincs a jelenség okáról.
-
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16718 üzenetére
eddig nem volt gond semmivel, leszedtem pár mp4-et azok nem mentek, aztán elkezdtem kerülni élből őket, majd reggel figyelmetlen voltam és mp4-ben szedtem le vmit de mire észre vettem már le is jött, és gondoltam megnézem hátha megy, aztán jah, ment gond nélkül és most nekiültem olvasgatni amennyire meg tudtam érteni h miért, aztán jött 3-4 teszt töltés amik meg mentek annak ellenére h elvileg ugyanaz mint ami nem ment
-
-
markyskus
csendes tag
válasz blakey #16708 üzenetére
elméletben kezeli az apple tv és mint írtam embyvel megy is szépen (bár most nézem a hardver specét és azt írja h profile 5-öt kezel, viszont töltöttem le profile 8ast is és az is megy)
ismerem az infuse-t, de nem szeretném használni, nem szeretnék a fizetett plex mellett még fizetni az infuse-ért is+mikor utoljára néztem az infuse-t nem kezelt külön fiókokat, gyerekek miatt az nagyon fontos, akkor inkább marad a nem dolby vision 4k annál a kb 10%nál amivel gond van, csak jobb lett volna ha tudok cserélni, pl toy story mp4-ben 17 giga mkv-ban meg 40
-
TeebyKay
őstag
válasz blakey #16654 üzenetére
Ezt már egyszer javasolta valaki, lehet pont te, de számomra teljesen szörnyű volt a plexkodiconnect. Nagyon szeretem a plex kliens kialakítását, és sokkal jobban működik mint a kodi bármikor is működött. Ha a pm4k más mint a sima kliens és nem lehet beállítani a felületen a listák sorrendjét azt el tudom fogadni.
-
TeebyKay
őstag
válasz blakey #16651 üzenetére
Nálam a kodi plex addonról van szó (ami kinézetre azonosnak tűnik a sima plex klienssel, mert azt is használtam egy ideig), és ebbe ha belépek van ugye a főmenü és van egy Movies meg egy TV Shows fül. A TV Shows fül az ahol legfelül a többi menüpont jelenik meg (legutóbb nézett, legutóbb letöltött, legfrissebb megjelenés) és csak 3-4. helyre sorolja be a megtekintés folytatását, ezért folyton le kell léptetni sorozatoknál.
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #16423 üzenetére
Ugyan azt nem tudom mert plexnek saját ügynöke van a plex series. Viszont ami egyforma lehet az egyformára van állítva . Nem minden sorozatot érint de sokat. Most például egy régi sorozat a férjek gyöngye részeinek címét angolul írja meg a tartalmat is míg a plex magyarul mindkettőt.
Én már átálltam plexre mert mindenben jobb már szinte. Intrókat is pontosabban érzékeli. Nehezen engedtem el az emby-t de már egyszerűen jobban fejleszt a plex. Viszont az emby kliens jobban/ könnyebben fut régebbi tévéken és tv boxokon ezért megtartom azt is meg azért érdekel hátha lesz majd valami nagyobb fejlődés ott is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz blakey #16336 üzenetére
Előfizettem 1 hónapra az Infuse-ra és akkor is csinálta.
Kipróbáltam a MrMC azzal is. Szóval ez nem lejátszó hanem rendszerprobléma amivel a gyártó nem foglalkozik.
Adalékul 2 db Apple TV 4K van a tulajdonomba, mindkettő csinálja.Komolyan délután óta minden VC1 kódolású filmedet végignézted?
Van , hogy csak 20 perc múlva kezdi el.
Én elmondtam mindent, többet nem tudok hozzátenni.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz blakey #16206 üzenetére
Próbáltam még régen kihuzigálni a want és igen akkor az authentikáció nem volt lehetséges, ez a része tiszta, DE a pms a nason sose áll meg. + ha már be volt authentikálva pl a tv , akkor se állt meg a lejátszás. Azóta a lan nekem is be van lőve bypass-ra, de mondjuk szerintem dinamikus mobilnetes ip-nél ez kb lehetetlen.
szkutyi: amúgy nálad a port frankón ki van nyitva? és direktben a saját PMS ről játszod le a filmet hálózaton kívülről, vagy esetleg tényleg a plex egyik relay én keresztül, ami tényleg beleszólhat a lejátszásba.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
foo85
csendes tag
válasz blakey #16099 üzenetére
Köszönöm.
Tudom, hogy van Apple TV topicokhoz, de mivel több mindenről is szó van agygondoltam inkább itt kérdezek. Meg ahogy néztem párszor felmerült már ebben a topokban is hasonló.
Még annyi, hogy a szerverbeállítások szerinted (mások véleménye is érdekel) jók úgy ahogy a beszúrt képeken van? -
s.Oliv3r
senior tag
válasz blakey #16032 üzenetére
Kétlem hogy a 2 millás cuccokkal lenne baj, mert amióta próbálgatom a plexet, mindig macera volt. A rigek és tv-k itthon meg kb évente változnak. Nem hiszem hogy mindig valami selejtbe nyúlnék… mindegy hiszek neked, rendeltem most egy fire stick 4K max 2023-at… nagyon kiváncsi leszek akkor majd mi lesz a baja. És köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz blakey #16029 üzenetére
Abszolút megértelek, de akkor mi a jó beállítás/setup, hogy bármilyen 4k DoVi tartalmat le tudják játszani ? A pc(szerver) elég rendben van. A Tv amit nemsoká szeretnék venni egy Samu s90c, úgyszintén rendben van. Ha megint megakadnak az MKv tartalmak valamelyiken, tuti agyérgörcsöt kapok.
szkutyi: urambocsá, hogy egy 1000ft-os alkalmazást kezdünk fikázni, és nem a 2 milliós setupot… és én még mindig kétlem, hogy ez beállítás kérdése lenne. De majd veszek még 1 kilóért Apple tv-t is a 600ezres tv-hez is, hogy képes legyen egy lejátszó 30 fps alatt produkálni valami képet ez egy vicc. Jegyzem meg ez az egész nem ellenetek irányul, csak tököm tele, hogy semmi se tud jól működni.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
szkutyi
addikt
-
-
zelos
aktív tag
válasz blakey #15703 üzenetére
Telekomos androidos box. Kodi szarakodik rajta, ha beleléptetek a filmbe elcsúszik a hang,és nem áll vissza, újra kellnkezdeni a filmet hogy megint jó legyen.
DTS-t tudja a box a truehd-ét lehet nem mert az nincs felsorolva a menüben ahol írja a DTS, DOLBY stb.. hangokat.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #15676 üzenetére
Én csak azt mondtam (és már megint), hogy ne általánosítsunk a VIDAA-ra, ha olyan globális probléma lenne, akkor a Hisense TV-s Topic is tele lenne ezzel a kérdéssel. És semmiben nem gondoltam, hogy pont az én TV-m kapcsán lesznek itt tapasztalatok, hanem épp azért is linkeltem azt a képet mert ezzel már sok mindenki találkozhatott azért és esetleg pont tudja, hogy ebben az esetben melyik igazság az "igazság".
-
schferenc77
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
-
mgTerminator
veterán
válasz blakey #15535 üzenetére
Ja igen, a saját lejátszójukhoz van igazítva 100%-osan. A Plexnek meg tudnia kell mindent minden platformra. Kicsit olyan mint Apple és az Android .
De egyébként nem lehetetlen ez a 4K Plex streaming. Nekem a Plex szerver egy X országban van és én egy Y országban élek, 1000/1000 net mind a 2 országban és az Avatar 4K lazán ment a Samsung tabletemen gond nélkül. Hozzáteszem 2 külön szigeten is van 2 tehát nem szomszédos országról beszélek, tengeren óceánon keresztül (fene se tudja nem voltam jó földrajzból )
De a mpbilnet ehhez kevés. Esetleg 5G torony mellett ami nincs sok eszköz.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz blakey #15519 üzenetére
De engem nem érdekel se a dv se a 1000% minőség távol .én csupán a letöltött 4k hdr anyagokat meg akarom nézni itt a meló helyen, esetleg ha nyaralunk a mobilnettel, anélkül hogy elofizetnék, mert azt kéri ahhoz hogy tudjam csökkenteni a minőséget...:/ annyit tudok hogy az otthoni net 1000/1000 és tudja is, a mobilnettel meg most 130-150et mértem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?