- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
markyskus #17796 üzenetére
Ah, sejtettem hogy valami szög egyszerű dolog lesz...
#17789 markyskus köszi, kipróbáltam, az éppen futó lxc-nél ki is írt egy ip-t, a többinél, azokat elindítva nem jelent meg, basztattam egy kicsit és azóta egyáltalán fel se ad semmit
#17797 Biga123 úgy érzem az API-k megszerzése lesz a legkisebb probléma...
Na nem offolok itt tovább (átmennék a proxmox topikba de anno az ottani egyes segítőkészség hozzáállás miatt okoztam ott némi problémát, így inkább hanyagolom
)
-
Biga123
addikt
Nekem NAS on fut.
Qnap konténer felrakás ment simán. Ahhoz van step by step leírás is amit persze nem követtem, hiszen ott van alapból a qnap docker repoban a kometa.
Csak a confignak kellett becsatolni egy könyvtárat, és utána mehetett a config mókolás.
Ami számomra érthetetlen volt először, hogy hiába fut a container mégsem történik semmi, mert valami 15 óránkénti ütemezése van alapból, (arra még nem jöttem rá hogyan lehetne a futását átütemezni) vagy elindítod kézzel.
De ahogy kis.zsolt írja a TMDB és PLEX api key az kell mindenképp. -
zseko
veterán
válasz
kis.zsolt #17793 üzenetére
Kicsi vagyok én még ehhez. Kurvára túl van bonyolítva számomra a telepítés és a leírás, két óra alatt sem tudtam rájönni. Próbálkoztam mit találok, a könnyebb megértés végett először pl. casaos alatt felraktam a portrainert, azon belül a dockert, oda nagy nehezen sikerült megadnom a kometa tárolót amit le is szedett, de installnál mindenféle wtf beállításokat kért. Aztán felraktam csak simán lxc-ben a dockert, de ez meg feltételezi hogy tudom a login/pass-t a belépéshez, hát nem...
Anúgy nincs rá szükségem csak kíváncsi voltam, bár a felbontás és az imdb érték azért faja lenne. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40 #17790 üzenetére
GitHub: [link]
Regelni kell a TMDB-re, és API kulcsot kell kérni, anélkül nem megy.
A Plex API-t is tudni kell. Ja, és ha van Tautulli-d, azt sem árt bele emelni.
Egyszerű példa egy jól beállított config.yml-re: [link]
Látszik, hogy elsőre komplikáltnak tűnik, de sok minden személyre szabható, és el is hagyható.
De itt lehetetlen pár sorban leírni... odafigyelős, sokszor elolvasós. -
zseko
veterán
válasz
tobias40 #17790 üzenetére
Ezt írja az oldala, bár még nem teljesen értem.
-
markyskus
csendes tag
ha ezt lefuttatod a proxmox shell-jében akkor az lxc-knek ad egy tag-et az ip-vel
https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts?id=add-lxc-iptag
-
zseko
veterán
válasz
stickermajom #17776 üzenetére
Köszi, lesz mit olvasgatni.
#17780 markyskus, a konténert tudom mi, abban hozzák a rendelt cuccot kínából
Elképzelésem van hogy mik ezek és nagyjából hogy kell elképzelni (pongyolán, kb. 'gépen belüli gép' az elképzelésem szerint), arra hogy ez nekem hogyan lesz majd jó, egyelőre kevés.
Például proxmox alá be van téve a plex is és a qbittorrent is lxc-ben. El tudom indítani, tök fasza, csak épp nem tudom hogy érem el. A HA-nál legalább konzolon látható hogy mi az ip címe amin elérhető, ennél semmi. Oké, routerből kikerestem, de csak van rá egyszerűbb megoldás, másrészt azzal se voltam előrébb, mert meg se nyitotta.
Írás közben egyébként próbáltam használni és megoldásra rákeresni így véletlenül visszataláltam oda ahonnan a qbittorrentet a proxmox alá betettem, és ott most láttam hogy a 8090-es porton kell használni, én meg a 8080-on próbáltam, szóval...de ez legalább rávezetett végül a megoldásra míg ide ezt leírtam.
Most már csak a külső háznak kell megjönnie, és tudok kísérletezni a plex-el és a qbittorrent-el.Más, írtam hogy a 4K Max-on plex alatt hiába állítottam be a külső magyar feliratot, az angol feliratot töltötte be. Nos, rájöttem mi volt a probléma. Én voltam a probléma
Anno mikor valamikor átböngésztem a beállításokat, a felirat ráégetésnél átkapcsolva maradt az automatikusról másra, és mivel az adott sorozatnál aminél állítgattam nem hozott változást, így véletlenül úgymaradt, elfelejtettem visszakapcsolni. User error
-
chemand
aktív tag
Van még rajtam kívül valaki itt, aki elkezdett ismerkedni a Kometa-val és használja?
-
markyskus
csendes tag
válasz
stickermajom #17779 üzenetére
ha tudja mi az a docker, akkor de
-
markyskus
csendes tag
válasz
szpeti40 #17775 üzenetére
nálam a pihole és az unifi is konténerben fut
és nem, pont ellenkezőleg, a vm erőforrásigényesebb, a leg erőforrásigényesebb konténerem a plex, ami 2 magot kapott és amikor amit dolgozik akkor sem megy 10-15% fölé
és igen, szeparált a rendszertől, ha egy lxc-ben elcsűrök vmit akkor csak visszaállok 3 perc alatt egy korábbi verzióra -
markyskus
csendes tag
válasz
stickermajom #17776 üzenetére
arra is válaszoltam h mik azok....
-
stickermajom
addikt
válasz
markyskus #17774 üzenetére
"itt 1 konténer teljesen szeparált a másikkal"
Ahogy Dockernél is. Saját network stack, saját fájlrendszer, saját processek."pl jogosultságok miatt, ha docker akkor ugye ugyanaz az ip-mac stb így ha az egyik docker konténernek adsz jogosultságot akkor az összegek adsz"
Nem.
Amúgy nem azt kérdezte melyik a jobb, hanem hogy mik a konténerek. Arra itt egy jó összefoglaló: [link]
-
Nekem inkább egy vm-en belül vannak a konténerek, az lxc-kre még annyira nem éreztem rá, erőforrás pazarlóbbnak tartom, mint egy docker szervert.
Leginkább vpn, *arr konténerek, plex, proxy manager, ombi,, qbit, nextcloud, ipam fut.
A nagyobb dolgokat, pl home assistant, openmediavault (itt futbak a konténerek), pihole, pbs, unifi, wazuh külön vm-ben fut.
A konténer erőforrás igényesebb mint egy vm, de mégis szeparált a rendszertől, könnyebb karbantartani, nem kell a függőségekkel foglalkozni, mert egyben van minden ami az alkalmazás futtatásához kell. -
markyskus
csendes tag
proxmoxnál az lxc (linux container) olyasmi mint a dockernél, csak itt 1 konténer teljesen szeparált a másikkal, ez azért jobb mert ha amelyikkel bibi van akkor csak azt az egyet kell újra húzni, vagy pl jogosultságok miatt, ha docker akkor ugye ugyanaz az ip-mac stb így ha az egyik docker konténernek adsz jogosultságot akkor az összegek adsz
biztos van egyéb indok, én emiatt szeretem az lxc-ket, nagyon alacsony erőforrásigénye van -
válasz
sayCet #17752 üzenetére
Dell T110ii, Intel Xeon E3-1240 V2, 32GB RAM, proxmox (összesen 9db vm és vagy 25 konténer), alatt debian, abban fut konténerben a plex. 11TB-nyi HDD-vel és egy ssd a rendszernek és a metaadatoknak meg plex adatbázisnak.
Szünetmentes szerint 90W-ot eszik, de tervben van minipc-re átállni syno nas-al. -
markyskus
csendes tag
válasz
szpeti40 #17767 üzenetére
sztem ez ne legyen szempont, ha manuálisan rakod a helyére az új tartalmat akkor kb 3 kattintással tudsz manuális futtatást indítani, ha meg automatikus akkor a 15 percenkénti olvasás majd beolvassa
használd azt amelyik neked megfelel, én azért választottam az nfs-t mert ip alapján tudom hozzá engedni a gépet user nélkül -
ugyes
senior tag
válasz
sayCet #17752 üzenetére
Hol/hogyan használnád a Plexet? Mennyire néznél külső hálózatról filmeket? Ha nincs sok 4K DV + TrueHD, stb., akkor a legcsendesebb és áramtakarékos megoldás talán az Nvidia Shield Pro. Mögé teszel egy DAS-t (külső házban HDD-ket) és megy minden. Én így kezdtem (egy 2TB-s WD Elements-cel). Teljesen jól működik, csak a 4K + felirat transzkódon meghal.
Ez is megvan még, valamint egy Asustor AS6604T NAS és a egy Dell SFF gép (i3-12100, Nvidia T400, 32GB RAM), mint szerverek. Az adatok a NAS-on vannak (3x12TB). Az SFF gép fogyasztása a legnagyobb 23-30W/óra általában, erős terhelés alatt persze felugrik 100-150W-ra, de ez valószínűleg minden gépre igaz. -
markyskus
csendes tag
válasz
sayCet #17752 üzenetére
Lenovo M720q (i5-8500T, 32GB ram, 500GB NWME) Proxmox alatt fut többek között a plex, adattárolásra pedig jelenleg egy Synology ds920+, tudom azon is mehetne a plex, viszont amikor azon futott és ment a letöltés akkor a 4k néha belaggolt a kis Lenovo pedig így is úgyis megy a többi cumó miatt
-
blakey
titán
Jó az, csak vannak olyanok, amik képesek a feliratot optimalizálni. Pl. ritkán használom a TV-t, mint lejátszót, többek között ezért is, rendkívül erős a felirat fényereje. Játszani kell a feliratok beállításaival, van, ami SDR-ben jó, de HDR-ben már nem, az átlátszóságon is lehet állítani, stb. Elég sok paraméter állítható, viszont az a legjobb, amikor egy beállított feliratot megfelelő fényerővel jelenít meg.
-
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
sayCet #17752 üzenetére
Synology DS918+ 16GB RAM, 2xPM883 7,68TB SSD + WD SN570 2TB (ezen futnak az alkalmazások, a Docker cuccok és a virtuális gép).
Néma, a venti alig megy, és a fogyasztása szumma 15W magasságában van. 0/24-ben járatom.
Távolról sok kliensem van, sokuk külföldi. Eddig 6 kliens ment egyszerre, ebből 2 belső hálóról - nem volt akadás. Plex PASS havi előfizetésem van, de nem kimondottan a transzkódolás, hanem az Androidos Plexamp és a telefonos Plex médialejátszó miatt.
A Plex egyedi beállításait nem részletezem, mert szerintem azt inkább a lejátszó eszközök oldaláról kell megközelíteni, de egy korábbi bejegyzésben (#17680) linkelt általános beállítás nem rossz kiindulópont.
Ja, és 2012 óta használok Plexet, amikor még 0.9xxx volt a verziója. -
morfondőr
addikt
A Plex előnye akkor a legnagyobb, ha nem egy eszközön nézed kizárólag a tartalmaid. Nekem egy Qnap NAS-on fut (intel cpu, hw transcoding) és a nappaliban van egy házimozi, LG OLED, AVR és Nvidia Shield TV Pro. Ez mindent is visz, TrueHD Atmos, DTS:X, DV, mkv-ből, mp4-ből stb. De van egy másik TV, ami egy régi fullHD Samsung, Nvidia Shield Tube-al, oda már kell a transcode is a 4K HDR anyagokhoz. De pl. a gyerekek nézik a mesét a nappaliban, mi mást akarunk nézni, átmennek a szobába és mindent egy gombnyomással onnan folytatnak, ahol abba hagyták. Ezt Kodi-val biztos meg lehet csinálni, de nem két kattintással. Ritkán telefonon is nézünk 1-1 sorozatrészt, annál sem kell semmit keresgetni, hogy hol tartottunk. Idővel ha nagyobbak lesznek a gyerekek, az ő szobájukban is lesz TV, laptop akármi, így bővül az eszközök száma. A család többi tagja meg távoli eléréssel használja hiba nélkül. Mindenkinek saját profilja van, előre beállított hangsáv és felirat preferenciával még azt sem kell keresgélni.
Én egyszer lőttem be a szervert, azóta csak pakolom bele a tartalmakat. 1-1 frissítés után volt, hogy bele futottam egy bugba és mondjuk nem csinált fejezet bélyegképet, de utána javították és nem dőlt össze a világ. Az egyetlen plusz dolog, amit beleteszek és gondolom legtöbben nem foglalkoznak vele, hogy a legtöbb tartalomnál kézzel állítom össze MKVtool-al, hogy mit akarok benne hagyni, kivenni, hozzá tenni. Van amikor 3-4 fájlból legózok össze egy filmet. Így el tudom kerülni a kompatibilitási gondokat, de egyébként a NAS simán transzkódol bármit, a 4K-t is, pedig csak egy celeron van benne.
Régebben, mikor még PC-ről ment a lejátszás én is Kodi-t használtam évekig, maximálisan meg voltam elégedve vele, de most a Plex nekem 100x kényelmesebb a fenti felhasználási szokásokkal. Felesleges vitázni, hogy melyik jobb, egyszerűen nem ugyanaz a célközönség. -
sayCet
aktív tag
Sziasztok,
ki milyen setuppal használja a plexet?
Nálam jelenleg desktop PC HDD-vel, de szeretném leváltani valami kevésbé hangos, illetve kevésbé áramzabálóra. -
markyskus
csendes tag
válasz
haze81 #17746 üzenetére
ember, ez egy plex topic
és azért erős túlzás azt mondani h a kodi jobb, nem jobb, más
van sok előnye de van hátránya is, ahogy a plexnek is van sok előnye és sok hátránya, ugyanez igaz az emby-re jellyfin-re (ez utóbbi egyébként teljesen ingyenes)
egyébként igen, sok a 40ezer a plex lifetime pass ha így nézed, viszont ha úgy nézed h csak a netflix legnagyobb csomagja kb ugyanennyibe van 1 év alatt....
és igen, nekem is aggályos az h kell hozzá egy fiók (embyhez jellyfinhez nem kell) de ha vki nem csak 1 eszközön nézi akkor a plex a legjobb, legtöbb platformon elérhető
drága a plex lifetime pass-ért a 40ezer, de simán vegyek egy plusz eszközt a baromi drága tv-mhez h tudjak kodit használni
btw b.szhatom a kodit ha olyan eszközöm van amire nincs, és nettó baromság ezért beruházni egy másik eszközre.... -
zseko
veterán
válasz
haze81 #17746 üzenetére
Úgy tűnik mintha már kezdődne a durci
Rendszert cserélni csupán egy film végett, az bizony overkill, és hülyeség. Adott rendszer rendes ismerete, használata nélkül okoskodni csak azért mert 'már láttam mást azt használni' hogy az milyen, az meg a másik. Nyilván ott kezdtem komment előtt, hogy a beállításokat átnéztem. Nyilván nem szántam rá sok időt, mivel elsősorban a filmet akartam nézni nem ezt megoldani és volt rá nem egy alternatív választási lehetőség, mivel bár idegesítő, de kb. 'leszarom' probléma volt, de nyilván ránéztem a többi eszközre is (~5perc) mielőtt ideírtam, ne teljesen user error legyen.
Több évig használtam a kodit, jó volt, az alapját az egésznek is azzal építettem fel. Több éve használok plexet is (bár úgy emlékeztem hogy régebb óta, de most utánanéztem és csak kettő), azért lett mert tesóm beteg lett és ezzel volt a legegyszerűbb megosztani hogy nézhessen valamit, mivel ehhez minden adott volt - egy hét betegség miatt eszközt venni pedig, csak hogy videózzon, szvsz fasság.
Apósod nem tudom mit szerencsétlenkedik, egyszer kellett rendesen beállítanom - persze az eleje tanulás volt, a legtöbb hiba, ahogy utólag legtöbbször kiderült, általában user error volt - és az ajánlottak szerint elneveznem mindent, és azóta csak szimplán működik. És ez rossz hír apósodnak, mert a nas nem fogja neki megoldani azt ha szarul van bekonfigolva, sem a plexnél, sem másnál.
Nálam ha esetleg bekerül új tartalom, mire átnevezem és átkapcsolok az appra, már meg is jelent a kliensekben, és semmiben nem korlátoz hogy plexpass nélkül használom.A '2 gigabájtos film're nem is tudok reagálni semmit azon kívül hogy csak kiröhöglek. Nyilván ezt lehet a legeslegyszerűbben megcáfolni, épp ezért nem fogom.
-
stickermajom
addikt
Plexnél sajnos pont nem választható a hozzájárulás mértéke, megértem ha valaki nem akar kiadni rá ennyit. Szerencsére elég bőkezű funkciók terén az ingyenes verzió is.
Nekem bőven megérte a pass, bár amikor vettem akkor nem volt ilyen szuper a forint. Letöltéseket, skip introt, webhookokat használom is ezerrel belőle. -
stickermajom
addikt
válasz
haze81 #17746 üzenetére
"az apósom vakernyázik mikor itt ül a kanapémon és azon kesereg hogy hányszor kellett a plex szervert újra basztatnia a pc-jén és hogy ő is akar egy ilyen nast ami nekem van és akkor megszűnik ez meg az a problémája"
xy@yx:~$ docker inspect -f '{{ .State.StartedAt }}' plex
2024-11-15T18:53:09.569137788ZHogy egy klasszikust idézzek: ha már ezzel problémák vannak akkor sok sikert a kodihoz.
-
haze81
csendes tag
Ismerem, nem nem vagyok hajlandó csak azt mondom hogy van jobb, de ha a tv-den nincs kodi mert vmi lg vagy samsung rendszeren akarod a 2 gigabájtos filmjeidet nézni magyar felirattal akkor ok. Nem gondolom hogy overkill, az overkill inkább a plex 42 meg x ezer forintért, de hát az ilyen felhasználókra épít az üzleti stratégiájuk. Legalább te nem fizettél érte, nem úgy mint az apósom. Most még ez meg az free de aztán előbb utóbb az ember beleszalad ilyen olyan korlátozásba ahogy ő is és akkor lehet előfizetni. Van egyébként supportjuk, ott nem segítenek? Gondolom ha egy kliens nem játsza le a korrekt feliratot akkor ott kéne körülnézni a settingsben ha ugyanarról a szerverről az összes többi meg a magyart játsza le és csak az egyik az angolt. De csak egy ötlet. De képzeld megnéztem itthon a plexet a tv-men amivel az apósom vakernyázik mikor itt ül a kanapémon és azon kesereg hogy hányszor kellett a plex szervert újra basztatnia a pc-jén és hogy ő is akar egy ilyen nast ami nekem van és akkor megszűnik ez meg az a problémája de ő sem hallgat rám hogy egyszer be kell csak lőni rendesen a freeware kodit és elfelejthetné ezt az egész baszkodást meg plexelést. Na azért mondom sok szerencsét. Igazad van plex topik. Olvasgatok jobbra balra nem figyelek néha oda hol mit szólok hozzá, és hogy hol keresem az infót de már húzok is innen a lúzer fc-ből, sok sikert na.
-
zseko
veterán
válasz
haze81 #17742 üzenetére
Plexről kérdezek > nem ismered, nem vagy hajlandó használni, használjak inkább én kodit = segítő szándék?
A plex topikjában?
Értékelem hogy válaszoltál, de ha egyszer a tévéken plex van, kodi pedig eleve nem is létezik rájuk, mégis, mire megyek a kodival? Nem gondolod, hogy kicsit overkill egy film miatt telepíteni, konfigolni, ésatöbbi, mikor elég volt a stick helyett a tv appját indítani?
de ha már ezzel problémák vannak
Hagyjuk már mórickát... nincs vele probléma. Beleuntam. Nem rajongok a plexért, de könnyebb kezelni, minden téren. A kodi jobb - de a plex jobban elérhető, és könnyebben kezelhető. A feltett kérdések meg nem értése inkább probléma. -
zseko
veterán
válasz
boborján2 #17739 üzenetére
Oled tévém van, de akkor sem ájulok el tőle. Ráadásul mivel feliratosan nézek majdnem mindent - mert a legtöbb amit nézek, feliratos, meg egyébként sem szeretem már a magyar szinkront -, így a felirat éjjel szinte kiégeti a szemet. Szürke betűtípusra áttéve egy fokkal jobb, a normál (nem HDR) anyagoknál pedig ilyen probléma gyakorlatilag alig.
-
zseko
veterán
válasz
stickermajom #17738 üzenetére
Zokszó nélkül kifizetnék mondjuk 16-18e-et a hw transcode-ért és a hdr-ért, többet, meg a többiért, nem. Szinte az összes nagyobb streaming előfizetésünk van (ok, egy spotify, kettőt meg megosztva fizetünk itthon), így virágboltot nem igazán használok. Az újabb MCU pl. számomra már az online megnézést sem éri meg, nemhogy tárhelyet...
Nem problémáznék azon hogy támogassam őket, csupán a mértékét túlzónak tartom. -
boborján2
senior tag
A HDR10 valóban nem akkora durranás , de egy jó DolbyVision már az ,ha van hozzá oled kijelző vagy egy nem alsópolcos miniled komolyabb fényerővel.
Abban egyetértek hogy túlzás az ára (a lifetime most épp 42k ft), főleg ha azt nézem ,hogy androidos eszközök és androidos tv mellett 1000 lehetőség van kiváltani a plexet full ingyen vagy töredék áron.
A hw transcode meg olyan hogy van , de ha nem lenne sem hiányozna , amikor minden eszköz natív hw gyorsítással lejátszik minden értelmes tartalmat.
-
stickermajom
addikt
"A plex pass-ért én sem vagyok hajlandó fizetni ennyit egy értelmes funkcióért (hw decode), mert a legtöbbet (pl. át lehet lépni a stáblistát) felesleges hülyeségnek tartom."
Amúgy nem feltétlenül csak az extra funkcióért fizetsz, hanem a fejlesztőt és a szoftver jövőjét támogatod vele.
Ha az ember virágbolti tartalmat fogyaszt, akkor érdemes összeszámolni mennyit "spórolt" neki a Plex/Kodi vagy bármelyik felhasznált szoftver. Na ahhoz képest nevetségesen kicsi összeg az az egyszeri 30k HUF a plexpassért. -
zseko
veterán
válasz
haze81 #17728 üzenetére
Nem ezt nem értettem. Hanem kérdezek a plexről - nincs plexed, nem használsz, nem is vagy hajlandó, viszont tanácsot kapok arra hogy használjak kodit és abban hogy töltsek le feliratot, holott a felirat adott (csak lusta voltam újraidőzíteni), és a kérdésem egyébként is arra irányult, nyolc eszközből egynél honnan a bánatból tölt be angol szöveget, mikor magyar a feliratfájl, azt is tölti be, és a többi hét eszköz magyar szöveget ad?
Félreértés ne essék, imádom a kodit - bár elegem lett a szopásból, hogy random nem hajlandó felismerni a helyi hálót és elérni a mappákat - de mivel a tévémen, tesómék tévéjén, és a nappaliban lévőn is plex van nem pedig kodi, így teljesen mindegy mit tud, ha nincs és nem is lehet rajtuk. Emellett még szempont volt a távoli elérés is.
Lejátssza a hdr-t mint írták, bár érdekes mód néha beleköt, egyébként engem abszolút hidegen hagy hogy valami hdr vagy sem, ahogy az 5.1 is, nekem sose volt akkora besza-behu élmény hogy erre plusszban költsek feleslegesen itthonra. Persze most, hogy lett projektor, lehet idővel másként fogom gondolni, de ahhoz kéne tartalom is, az MCU-t meg pl. nem tartom annak.
A plex pass-ért én sem vagyok hajlandó fizetni ennyit egy értelmes funkcióért (hw decode), mert a legtöbbet (pl. át lehet lépni a stáblistát) felesleges hülyeségnek tartom. -
kenand
veterán
válasz
haze81 #17734 üzenetére
Az biztos, kinek mi kell, tökéletes hanghoz nincs jobb a CoreElecnél.
Sorozatkra felesleges...Netflix stb meg kínlódás CoreElecenNálam is van házimozi 3 helyen is (2 helyen projektor is bevethető), de nem ilyen profi, leginkább levetett alkatrészek és max true-HD.
Tény ha filmet nézünk és a hang a fontos mi is a Corelec-et vetjük be.De nálunk is fontos, hogy otthon jó legyen
-
haze81
csendes tag
válasz
kenand #17730 üzenetére
Hát igen kinek mi az igénye, apósom előfizetett full örök élet minden, beállította nálam, hogyha itt vannak tudja nézni az anyagait, de minden sztereó eleve távolról, max dolby digital. Ez mondjuk lehet beállítás kérdése nem tudom. Kodi adatbázis is osztható, igaz önmagában nem képes erre, a plex sokkal egyszerűbb beállítani. Letöltött filmeket nem használok a minőség miatt. Bluray copy nasról, a korlátozások a saját anyagaimra nem tetszettek, én streamet is max apple tv pluszot használok nagy ritkán. Házimozi rendszert phillips hue okos izzókat lekapcsol felkapcsol, ledimmelnek kodival, pause-nál felkapcsolja a hangulat lámpát stb, mozi újra indul lámpák elhalványulnak, mindezt ingyenes kodival igaz addon scriptekkel, túl sokat raktam bele az évek alatt, nyilván aki csak streamet használ elég a plex is. Skineket se váltogatom aeon nox jól belőve vagy 8 éve sokkal jobban tetszik mint a plex, ami egyébként elég kultúrált szintén, de ez ízlés kérdése.
nekem itthon van házomozim, nem megyek máshova filmet nézni ugyhogy itthon legyen jó. Nem akarok bejelentkezni sem felhőbe egy cégnél ha a saját tartalmamat akarom nézni itthon. -
válasz
stickermajom #17732 üzenetére
Ombi-val használom, valamint a sorozat figyelés azért nem elhanyagolható funkció. Több lemezen vannak szétszórva a dolgaim és ahogy néztem egy lemezre pakolgatja a sorozatokat a sonarr és nem szeretnék duplikálva tárolni semmit sem.
De nembaj, megoldottam a dolgot -
válasz
stickermajom #17727 üzenetére
Mert a plex így is felismer szépen mindent és nem szeretném ha duplikálva hozná, alapból szétválogatva töltöm le.
-
kenand
veterán
válasz
haze81 #17728 üzenetére
Jól el lehet leni az ingyenes Plexel.
Hosszú évekig én is Libre/CoreElecet használtam letöltött tartalmakra, de pont a felület és a távoli elérhetőség miatt áttértem Plexre. LG TV-n i sokkal jobb Plexet futtatni, akkor nem kel külön box. (lusta is vagyok azóta elindítanI a CoreEleces boxot)
Tény régen 95% letöltött tartalom volt, most kb 5%...
Plex szervert+ Qbittorrentet futtató kis gép, rögzít 6db. Ip kamerát VM-ben Home assistantot is. -
haze81
csendes tag
Hdr contentot nem játsza le free version csak ha plex passod van plusz eleve accountot kell nyitni ahhoz hogy használhasd otthoni szerver futtatást. Nagyon felejtős részemről, kodin mindezt full freeware-ként kapod több mint 20 éve, ráadásul sokkal szebb kivitelben.
és ha jól emlékszem audio passthrough sem megy az ingyenesen? -
stickermajom
addikt
válasz
tobias40 #17721 üzenetére
Igen, Kodihoz például van hivatalos Trakt alkalmazás, azt csak felrakod a repoból. Én PlexTraktSync-et futtatok 6 óránként, mert nem csak Infuse-on nézem a dolgokat.
-
haze81
csendes tag
Kodi, felirat letöltés az mkv felirat meg kikapcs. Ha nem talál jót az addon akkor manuális letöltéssel ugyanaz a fájl név mint az mkv csak srt kiterjesztéssel és a feliratok menüben kiválasztani a jót. Plexet nem ismerem nem tudom hogy tudha-e ugyanezt. Plex Fizetős ezért nem vagyok hajlandó használni.
-
zseko
veterán
Üdv, egy érdekességbe futottam bele, bár amúgy az anyjába küldöm el emiatt.
Néznék egy filmet, az mkv-ban benne a magyar és angol felirat. Csak hát mivel aki összerakta a filmet az szart bele hogy le is ellenőrizze, ezért a magyar felirat folyamatosan csúszik a szöveghez képest, húsz perc után már kezd zavaró lenni. Mivel beépített feliratnál nem lehet offset eltolást csinálni, kimentettem belőle a magyar feliratot, beraktam mellé, meg is jelenik mint external - erre azt kiválasztva angol szöveget rak be ez a fos.
Ami érdekesség:
PC-n VLC-ben, MPCHC-ben magyar a külső felirat. Böngészőben a Plexből indítva szintén magyar a felirat, de mobilon is, ahogy még három tévén tesztelve is szintúgy rendesen magyar a külső felirat. Egyedül a 4K Max sticken játszik angol feliratot a magyar helyet ez a fosh. Próbáltam metaadat frissítést, de hát hét eszközön is jó
Mi a bánatot próbáljak még? Minden más filmnél és sorozatnál jól játssza le a külső feliratot, így egy újratelepítés nem hiszem hogy változtatna bármin.
-
Sziasztok!
Van valami módja annak, hogy ha Sonarr-al kérek egy sorozatot és letöltődik, akkor ő utána ne kezdjen el a sorozatnak még egy mappát gyártani?
-
tobias40
veterán
válasz
stickermajom #17720 üzenetére
Ezt az eszközökre kell feltennem Kodi alá ha ezt használom vagy hogyan?
-
tobias40
veterán
Most raktam fel a nas-ra a servert tesztelni,várok vele 1 hónapot hogyan barátkozunk meg és mennyire eszi azokat a filmeket amiket kölcsönzök és nézek.
Ha vmi nem OK,akkor tovább lépek eddig csak simán a Kodiból játszottam le a filmet és abban állítottam be hogy az infokat leszedje.
Csak is azért kerestem más megoldást mert több sorozatot nézünk mostanában és kényelmetlen keresgélni hogy éppen melyik részt láttuk a másik szobában...
Filmekkel nincs gond mert azt megnézzük egy helyen,azt nem kell folytatnom a másik szobában. -
ugyes
senior tag
válasz
tobias40 #17714 üzenetére
Ha mégis kell a mobilon a lejátszás, akkor az 1 perc az nem Plex hiba, hanem normál működés.
Egyébként ha csak ennyire kell, akkor a kicsit fapadosabb Jellyfin is jó lehet: mobil app is van, és a hardveres gyorsítás is ingyenes. Hátránya, hogy csak a TVDB-ben rögzített műsorokat ismeri fel. -
tobias40
veterán
Köszi,ennyit nem fogom használni mobilon vagy tab-on,csak kipróbáltam.
Főleg itthon terveztem Plex-el az amlogic box Kodi és Plex és az amazont stick filmnézésre hogy onnan folytassa a filmet ahol befejeztem,hol az egyik hol a másik eszközt használjuk.2 szobában szoktunk filmet-sorozatot nézni,erre kerestem megoldást... -
ugyes
senior tag
válasz
tobias40 #17709 üzenetére
Csak mobil eszköz esetén számít.Vagy megveszed a Plex Pass-t vagy mobil eszközönként 1500-1800Ft-ért a mobil lejátszási licenszet.
Az enginev3.0 által linkelt program béta tesztje az új Plex felületnek. Ha véglegesítik, akkor lehet ezt visszavonják és a végleges lesz helyette korlátozással. -
tobias40
veterán
válasz
Arolotifar #17708 üzenetére
Tehát akkor ha mobil eszközről vagy wifi kapcsolaton keresztül akarnánk használni akkor marad az idő korlát vagy a pass előfizetés?
Vezetéken kapcsolódó eszközöket nem érinti sosem ez a korlátozás?
-
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #17706 üzenetére
Köszi,ezzel már megy rendesen.
Akkor később is ezt kell használni vagy majd az új véglegesben sem lesz benne az 1 perces korlát? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #17700 üzenetére
Megvan a hiba!
A belső port-hoz én mindig uanazt a portot írom amit szeretnék megnyitni tehát külső-belső port uanaz.
Ebben az esetben a belső portnak a 32400-at kell megadni mert ezek szerint ez az alapértelmezett portja a Plex-nek?
Tehát beírtam a belső port-hoz a 32400-at, a külsőhöz meg az általam meghatározott magasabb portot és azonnal jónak mutatja a cheker is és a Plex server beállításainál is zöld marad és elérhető!DE!
Most próbálom wifin telefonról és tabról is lejátszani az mkv-kat de csak kb fél-egy percet játszik le és utána leáll!
Vezetéken teljesen jó az amazon firestickel a saját appján is és a Kodi Plex appjával is.
Mi lehet a megoldás?biga123:én is arra gondoltam de megnéztem és nincs NAT de közben meglett a hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- 3D Nyomtatás - 3D bértervezés a legolcsóbban
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black Al Black SB M/L GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron