Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1350 üzenetére
Nem kadenciahelyes a lejátszás?
-
ERPY
őstag
válasz Heimdallr75 #1352 üzenetére
Gondolom minden másodpercben döccen egy kicsit, főleg akkor látni mikor fordul a kamera vagy mondjuk elmegy egy autó. Ha ez van akkor nem kadencia helyes a lejátszás, vagyis a film 24 képkockát ad egy másodperc alatt, de a tv nem 24 hertzes üzemmódban van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1354 üzenetére
A tv lejátszója csinálja vagy egy androidos külső box?
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1356 üzenetére
Rohadt érdekes, mert azoknak papíron kéne tudnia kadenciahelyes lejátszást... Továbbra is tartom, finomabb, tisztább, üdébb érzés egy raspberry pi 2 és egy rasplex rá, aztán a tv mögé ragasztani
-
Heimdallr75
őstag
válasz #56573440 #1357 üzenetére
nem akarok még egy biszbaszt a lakásba
viszont ami érdekes mielőtt frissült 7.0 ra az android, alőtte is volt ilyen gond de egy fél napot állitgattam és jó lett valamit a kodiban, de már nincs türelmem hozzá, marad a plex azt megszoktam még samsung (tv) korból.
الغريبة في هذا الكوكب
-
interstate76
addikt
válasz #56573440 #1357 üzenetére
A droidos Kodi móta tudja a kadenciahelyes lejátszást? Egy jó ideje nem olvasgatom az idevágó szaktopikokat, de nagyon meglepne, ha a Sony droidos okostévéin futó Kodi tudná a kadenciahelyes lejátszást.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
törölt tag
válasz interstate76 #1359 üzenetére
Én régen néztem, kb egy éve volt 6-os doridos kínai boxom, ott nem láttam ilyen gondot, pedig úgy álltam neki, hogy egyből tolom rá a libre-t. Aztán úgy maradt fél évig kb, majd elpasszoltam. A Plex alatt egyértelműen szaggatott azzal.
Heimdallr75: Nem látszik, nálam tényleg a tv mögött van felragasztva a hátára, CEC-en keresztül megy a tv távirányítóval, úgyhogy igazából semmi extra
[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
válasz #56573440 #1360 üzenetére
van egy olyan érzésem ez a fos a cec-t nem ismeri.(abból indulok ki, hogy a sima h6400 samu simán kezelte a telkom boxot, ez nem képes rá) + nem akarok már költeni rá, egy pi minden szarjával vagy 20k, részemről volt nagy az elvárás hogy legalább egy hd anyagot képes legyen lejátszani, de nem sikerült megugrani neki, míg ugyanezen a készüléken a plexnek igen a 4k -ról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
xb12x
tag
válasz Heimdallr75 #1350 üzenetére
Akkor tudom mi ez, nálam is az egyik oka volt a plex-re váltáshoz. Viszont nem egyértelműen frame rate az oka, legalábbis szerintem. Főleg régebbi SD kódolású médiánál jött ki. Feladtam, átálltam, a plex kliens teljesen jó és tv-n könnyebben is kezelhető egy távirányítóval.
-
interstate76
addikt
válasz #56573440 #1360 üzenetére
A droidos kodi nem kadenciahelyes - legalábbis én még nem láttam olyat, ami mindent vitt volna. Jelenleg 2 db Beelink Mini MXIII-as mini pécém van (már vagy 1 éve nyúzom őket). Egy ideig LibreELEC-kel használtam azt, amelyiken filmezni szoktunk, de már hosszú hónapok óta minixes fw van mindkettőn, MiniXBMC-vel. Ez az eddigi legjobb minőségű cucc, amit android alatt láttam, de még ez sem visz mindent kadenciahelyesen. Viszont így nem kell újraindítgatni, ha épp a droidra van szükség.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
ToniSlow
senior tag
Sziasztok!
Android TV-vel lenne egy kis gondom (Mi Box 3).
Néhány hónapja végre sikerült műkésre bírnom az Android.xml szerkesztésével szerver oldalon.
Frissült a szerver is meg a kliens is, a kliens oldalon megjelentek új menüpontok amelyek kimondottan az Android TV-t érintik. Kezdem is örülni hogy végre nem kell majd vacakolni az xml-el.
Persze a helyzet rosszabb lett, az xml-ben az a tartalom van amivel korábban működött, a kliens oldalon ki van kapcsolva a direct play, de ha elindítom a filmet akkor mégis azt írja ki hogy direct play. és persze megakad a film, elcsúszik a kép meg a hang.
Valakinek esetleg van ötlete hogy tudnám letiltani a direct play-t ami amúgy már ki van kapcsolva?
Vagy csak bugos az kliensoldali verzió? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Sagítséget szeretnék kérni. Synology DS416play-re most telepítettem a plex alkalmazást ahol hozzáadtam a sorozatok könyvtárt, de semmilyen módon nem sikerül frissíteni, hogy megjelenjenek a benne lévő sorozatok.
a Távoli elérés mellett piros felkiáltójel - gondolom ennek van köze hozzá - és az alábbi üzenet olvasható:Hálózatán kívül nem elérhető
Szervere bejelentkezett a Plex-be, de nem lesz elérhető a hálózaton kívülről.Mit kellene engedélyeznem vagy beállítanom a nason?
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1372 üzenetére
Ha megvannak melyik filmek azok akkor hogyan tudom hozzáadni, frissíteni? Most látom, hogy elég érdekesen jelennek meg a menük, funkciók. Ami eddig magyar volt az most angol, de vegyesen van magyar és angol szöveg. Így jön sorba a könyvtárak mellett a 3 pontra kattintva:
Megosztás
Scan Library Files
Szerkesztés
Elemzés
Refresh All Metadata
Hulladék ürítés
TörlésBár panaszkodik plex frissítésre, a nas nem talál frissebb verziót. Ezt kézzel szükséges feltenni?
-
törölt tag
válasz bozsozso #1375 üzenetére
Ha van valami elotag ami nem illik a nevbe, töröld. Adj rendes nevet, simán a film neve elég. Aztán frissitsd a mappát, vagy állítsd be, hogy valtozaskor csinálja magától.
Webes felületről leszeded a frissítést, synoban megallitod a plexet manuális telepítés, betallozod, telepited.
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1376 üzenetére
Köszi a sok segítséget, a plex kézi telepítése az megy csak nem tudom szükséges-e.
Már csak kodi bajom lenne. Kodiban plex plugint telepítettem plex-ben be is regisztráltam mint új eszköz. Megjelent az eszközök között, de a kodit hogyan tudom rávenni, hogy megjelenítse a filmeket a filmek mappában? Videót hozzáadtam, de milyen tartalmat kell megadni? Hogy lehet elérni, hogy a plex adatbázist használja? Vagy rosszul csinálom?
-
törölt tag
válasz bozsozso #1377 üzenetére
Pluginek között lent kell megjelenjen a plexkodiconnect, plex go vagy hasonló gombja. Azzal indul ha jól rémlik. Ill nem biztos hogy minden skinen jól látszik minden, nalam amber volt a nyerő, de lehet már változott
Jah és kis idő lesz amire felnyal mindent a kodi, ha sok az anyag
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1378 üzenetére
Most látom valami plex pass előfizetőnek kell lenni, az meg úgy látom fizetős. Bár nem értem mert tv-n simán megy. Akkor ha jól értelmezem akkor itt nem a filmeknél betallózom a mappákat és ott állítom be, hogy a plex adatbázist használja hanem "külön programként" fog bejönni a plex kezelő felület? Akkor így a kodi sem lenne szükséges, csak valami rendszer amire a plexet felrakom vagy akár böngészőből indítom.
-
törölt tag
válasz bozsozso #1379 üzenetére
Nem kell pass. A kodi kornyezet megmarad, pluginnal mindennel, és nem lokal adatbázist vagy mást kell a kliensek között szinkronizálni.
Meg lehet oldani plex alapon kliens oldalt is persze, kinek mi jön be inkább azt használja mondom, nálam rpi2 és rasplex lett a jó végül
-
ferensz
senior tag
válasz bozsozso #1383 üzenetére
Ez a hivatalos plex plugin, van egy plexkodiconnect is.
[ Szerkesztve ]
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de kicsit nyögvenyelős nekem ez a plex. Az iso fájlokat kicseréltem .avi-ra és akárhogy frissítettem a könyvtárt nem kerültek bele az új filmek. Gondoltam egy merészet és a mappát eltávolítottam. A benne lévő filmek nem is látszódtak tovább. Csináltam adatbázis optimalizálást, csomag tisztítást, hulladék ürítést majd hozzárendeltem ismét a teljes mappát. Most viszont nem talál semmi új filmet benne így nem jelennek meg az eddigiek sem. Mit kellene elvégezni, hogy ismét beolvassa ezeket a filmeket?
Tudom sok bajom van, de légyszi segítsetek.
-
bozsozso
őstag
Sajnálom, hogy megint kérdésem van, de ahogy használom úgy nem tudok dolgokat. Csak nálam nem frissül az adatbázis ha új film kerül be a hozzáadott könyvtárba vagy csak rosszul van beállítva valami? A beállításoknál a könyvtár fülön az alábbiakat pipáltam be:
Update my library automatically
Run a partial scan when changes are detected
Include music libraries in automatic updatesEzek szerint amikor új tartalom kerül bele akkor frissíti az adatokat, de ez nem történik meg. Előbb 2filmet bemásoltam nem történt semmi majd a könyvtárra indítottam egy Refresh all metadata-t és akkor bekerül. Ezután megint ment be 2 film láttam is, hogy keres ahogy bekerült a megadott mappába, de nem talált semmit.
Library scan complete: Extra information may still be downloading from the Internet
Vagy ez mit takar, hogy további információk letölthetők az internetről?
Mit csinálok rosszul? Pedig már kezdek megbarátkozni vele főleg a kodi pluginnel együtt talán még egyszerűbb is lenne mint a mysql adatbázissal a NAS-on.
Még valamit a plex-nél nem lehet gyűjteményekbe látni a filmeket ami több részből áll? Azt megtaláltam, hogy lehet szűrni gyűjteményekre, de alapból jó lenne így látni. Mint kodi-ban aki ismeri.
-
justice84
aktív tag
válasz bozsozso #1387 üzenetére
Ugyan így van nálam is beállítva igaz Ubuntu szerveren de amint átmásolódik egy film/sorozatot automatikusan frissít.
Library scan complete: Extra information may still be downloading from the Internet. Ez lényegében az hogy a mappa frissítést befejezte, de még a "háttérben" a borítót,információ még tölti lefele.Kapcsold be még a Update my library periodically (periodikusan frissítse a mappákat x idő elteltével ) Library update interval meg válaszd ki mennyi időnként szeretnéd (nálam ez 6 óránként fut le ,hogy feleslegesen ne terheljem a gépet)
Ha nem talál új médiát az átmásolás után én úgy vettem észre két dolog miatt lehet :
1. Nem megfelelő az elnevezés nem tudja felismerni (saját tapasztalat release_neve.TMNT)
2. Nincs olvasási jogosultsága az adott mappáragyűjtemény:[link] video így manuálisan te hozod létre.
Másik lehetőség Filmek mappa - szerkesztése - Haladó - (az ügynököt át kell állítani The Movie Database-re ha nem azt használod) The Movie Database Beállítások: Use collection info from The Movie Database : pipa be változásokat elmented,utána Refresh all metadata a mappára előnye: magától megcsinálja hátránya: ha a film egy részes annak is csinál Collection szűrőt.(régen ezt csinálta nem tudom ezzel mi a helyzet mostanában én maradtam a manuálisnál)[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz justice84 #1390 üzenetére
A gyűjtemények videóban látható és az általad is írt automatikus módja is megvan. Azzal nincs is semmi gond le is szedi a kollekciók nevét és szűrni is tudok rá. A megjelenítésnél szeretnék olyat, hogy mutatja a filmeket és a gyűjteményeket nem filmenként mutatja hanem egybe. A gyűjteményre kattintva hozná fel a részeket. Valami hasonló módon mint a sorozatok vannak. Van egy sorozat megnyitod ott vannak az évadok megnyitod ott vannak a részek.
Pl.:
A nap könnyei
Hobbit gyűjtemény(kiválasztom amire feljönnek a részek)Még a periódikus frissítést megpróbálom, csak érdekes, hogy újraindítás majd scan után megy. Egy ideig amíg egyesével másolom be frissíti is.
szerk.: érdekes ezek a pipák ki is kerülnek, pedig mentem mindig a beállítást. Lehet újraindítás után kikerül?
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
A plex az helyi hálózaton fog működni ha nincs internet? Illetve ehhez kapcsolódóan a kodiban a plexconnect plugin?
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz bozsozso #1391 üzenetére
A lejátszó kliensnél gondolod kodiban? (Estuary skinnél ) Kint főmenüben felül ott van "Kategóriák" jobbra lépkedve ott van a "Gyűjtemény" ha ott belépsz ott lesz pl: a"Hobbit gyűjtemény" ha abba is belépsz akkor ott meg a részek egyesével.(Más skinnél persze másol van )
A pipáknak maradniuk kell ha elmented egy újraindításnak nem szabadna felülírnia a beállításokat. Ott akkor valami nem kerek
plex az helyi hálózaton fog működni ha nincs internet?
Kipróbáltam nem éri el a szervert a plexconnect ha nincs net. Kihúztam routerből a wan-t a plex mobil app nem látta a szervert, de az OpenPHT (Plex Home Theater raspberry) simán csatlakozott a szerverhez.
A hivatalos Plex addon, a Plex Media Player se tud csatlakozni a szerverhez ha nincs net.
Eddig mondjuk nem is vettem észre a hátrányát, ha nincs net nincs plex, mert az esetek 99%-ban áram sincs akkorEnable local network discovery (GDM) pedig bevan pipálva.
-
bozsozso
őstag
válasz justice84 #1393 üzenetére
A gyűjteményt a plex alkalmazásban gondolom. A kodiban tudom hogyan kell gyűjteményként megjeleníteni. A helyi hálózatos lejátszást úgy gondoltam pl. ha tv-n le akarok játszani valamit a plex alkalmazásban vagy inkább fontosabb lenne a htpc-n futó kodin (plexconnect használatával) le tudom-e játszani a filmeket ha nincs internet.
Enabled local network discovery igen be van pipálva
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #1395 üzenetére
Ha kihúzod a want-t a routerből nálad akkor is csatlakozik a szerverhez? én így teszteltem mintha nem lenne net, de akkor nem látták a szervert a kliensek, egyedül az OpenPHT (raspberry) látta.
Enable local network discovery (GDM) pedig bevan pipálva a szerveren, a kliensekben a local ip megvan adva. -
törölt tag
válasz justice84 #1397 üzenetére
Állítsd be az advanced/manual connections-t és engedélyezd szerintem. Nekem a rasplex automatikusan megtalálta a szervert lokálon, évekig mentem úgy, hogy csak vivanet volt a házban, az meg nem kellett, úgyhogy túlnyomó részt offline volak a gen8 proliant microszerver, és a két tv alatti pi2-esek rasplexen. Mobilnetet osztottam meg amikor frissült az adatbázis, szedjen le borítót meg társait, meg persze az elején amíg összeállt a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #1398 üzenetére
Az beállítottam már de úgy se. Rasplex az egyedüli aki megtalálja a szervert kihúzott wan-nál.
Hivatalos Plex addon, a Plex Media Player,Plex mobil app semmit nem talál.
Csak kíváncsi voltam hátha.De lehet a múltkor raktam újra a szervert és akkor nem állítottam be rajta valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest