Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) MasterMark válasza sugarforce (#5000) üzenetére


MasterMark
titán

A percekig történő bufferelés viszont nem emiatt van szerintem. Hacsak nem nagyon-nagyon lassú a gép amin a transzkódolás megy.

Switch Tax

(#5002) Stehe válasza sugarforce (#5000) üzenetére


Stehe
aktív tag

Úgy érted, a tv beépített lejátszójával? Neked milyen tv-d van?

(#5003) sugarforce válasza Stehe (#5002) üzenetére


sugarforce
őstag

Nem. külső, dedikált lejátszóm van. A tv plex használatát feladtam, mert több kompromisszumot kellett volna kössek vele, mint szeretnék. Sok feliratos sorozatot, filmet nézek, azokkal meg állandóan transzkódolni akart, amit bár bír a szerver, de nagyon irritált a dolog.

(#5004) sugarforce válasza MasterMark (#5001) üzenetére


sugarforce
őstag

sanszos, hogy nem, ezért is ajánlottam h pl hdd-t nézze meg.

(#5005) Stehe válasza MasterMark (#5001) üzenetére


Stehe
aktív tag

Igen, ez az alapprobléma még fennáll...

Azért furcsa, mert első nap ugyanezen film akadás nélkül lement, csak pár napja van ez a folyamatos bufferelés. A szerver laptop nem egy mai darab, de pl. másik film esetén, ahol nincs transzkódolás, ott is akad a lejátszás. Csak ott a több percnyi bufferelés helyett kb. 10 másodpercenként akad meg néhány másodpercre (ami szintén élvezhetetlenné teszi a filmnézést).

(#5006) MasterMark válasza Stehe (#5005) üzenetére


MasterMark
titán

Akkor ott a szerver lesz a probléma. Lehet valami mást csinál a háttérben.

Switch Tax

(#5007) Aszpirin válasza Stehe (#4991) üzenetére


Aszpirin
senior tag

A Samsung UE65NU8002 nem tartalmaz beépített DTS-támogatást. DD+ van benne.
Tehát a tévé a DTS hangsávot nem tudja dekódolni, és ezt a Plex-kliense közli is a szerverrel, valamint azt is, hogy DD+ kell neki. Ezért történik meg az on-the-fly DCA -> AC3 konverzió, smi meglehetősen számításigényes feladat, a géped egyszerűen nem bírja, oszt ennyi.
(érdekes, hogy a hiedelemmel ellentétben a veszteségesen tömörített formátumok közötti konverzió sokkal erőforrásigényesebb, mint a tömörítetlen vagy veszteségmentesen tömörített formátumok közötti. Arról nem is szólva, hogy a két veszteséges tömörítés közötti konverziónál tovább romlik a hang. Tehat dolgozik a géped ezerrel azon, hogy lerontsa a hangot. Ez a felállás - mondanom sem kell - kontraproduktív, és ebben sem a Plex szerver, sem a Plex kliens nem ludas (pontosabban: azért lehetne a kliensben klieensoldali dekódolással játszani, ha ezt akarnák, de jó okkal ezt nem akarják).

Sajnos nálam is oda jutott a dolog, hogy értelmesen nem lehet Plex-ről a tévém (LG OLED 55B7V) sajat Plex-kliensével 4k-s filmeket nézni. Egy viszonylag tűrhető kompromisszum az AppleTV 4K beszerzése, azon pl. Infuse-zal menni fog minden, kivéve az Atmos (illetve az is megy majd, de 7.1 LPCM-be atkódolva - kliens oldalon, tehát a szerver nem transzkódol semmit).

Egyéb külső médialejátszóval is biztosan meg lehet oldani, de szerintem 4k nézésre a tevé saját Plex-kliensét jó ideig elfleljtheted.

Sajnálom a rossz hírt. De ez van.

[ Szerkesztve ]

(#5008) Gsx-rr válasza sugarforce (#4994) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ez mondjuk kiszurheto lenne ha hangsavot valt. Altalaban azert ezek a filmek tobb hangsavot tartalmaznak hatha van ami nem Dts

(#5009) konigjanos


konigjanos
senior tag

Sziasztok!A gyatrán működő lg smart share helyett tettem fel a plexet, hát ez valami zseniális, mennyire jó. Két kérdésem lenne:
- hiába van beállítva, hogy magyar felirat automatikusan, attól még minden filmnél külön be kell kapcsoljam, mert ismeretlennek írja, lehet ezzel valamit kezdeni?vagy itt mást kell belőni?
- van egy linksys EA6700 routerem, rádugva egy külső vinyó usb-n, a routerben twonky server fut, látja is a tévé, de a plexhez nem tudom hozzáadni, van rá lehetőség?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#5010) Vodike válasza konigjanos (#5009) üzenetére


Vodike
tag

Kulso srt feliratrol beszelsz? Mert akkor igy kell elnevezni:

film.mkv
film.hu.srt

exTiga

(#5011) Patice válasza konigjanos (#5009) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha simeretlennek írja a feliratsávot, az lehet azért is, mert nincs megjelölve a fájl metaadatai között a hangsáv., hogy az magyar, csak egy leírás mező, amiben ott van, hogy az milyen felirat.
Amit kezdeni lehet ezzel - ha ez a hiba - hogy a metaadatokat MKV Toolnix segítségével újra elmented. Ez persze manuális meló, de sok bosszúságtól kímélhet meg hosszú távon.

A Linksys routerre dugott vinyót azért nem ismeri föl, mert az egy másik eszköz. A Plex szerverben csak a helyileg csatlakoztatott eszközöket fogod tudni fölvenni a könyvtárak közé. Ahhoz a géphez kell kötnöd, amin a Plex fut.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#5012) Stehe válasza Aszpirin (#5007) üzenetére


Stehe
aktív tag

Köszönöm a választ!

A DTS hangról akkor külső lejátszó hiányában le kell mondanom... :(

Viszont sajnos az akadás probléma fennáll az AC3 5.1 hangsáv esetén is, ha PLEX-ről indítom. Ha a natív lejátszót használom, a hálózati mappaszerkezet megjelenik, a filmek videofájlja is látszódik, viszont minden film 0 bájtosként, így el sem indul.

Ami nagyon furcsa, hogy tegnap leszedtem egy Samsunk Allshare nevű alkalmazást, ami szintén hálózati megosztást tesz lehetővé. Ennek a TV-hez nincs appja, viszont a laptopon tudom beállítani, hogy adott filmet tegyen ki a TV-re. Amin teljesen ledöbbentem, hogy így a gépen lévő filmek probléma nélkül mentek, végig tudtam nézni (AC3 hanggal). A TV-n úgy láttam, hogy a natív alap média lejátszón keresztül játssza le a filmeket. Ezen megoldás hátránya, hogy minden esetben a másik szobába kell menni a filmet kiválasztani és elindítani.

Nem igazán értem, hogy mi a különbség, mert a streamelés ugyanúgy hálózatról megy, de nem akadt. Ha be tudnám állítani ezen hálózati lejátszást úgy, hogy a tv-ről lehessen indítani, én elégedett lennék! :-)

(#5013) konigjanos válasza Vodike (#5010) üzenetére


konigjanos
senior tag

Köszönöm, így már magától látja.
még egy gondom lenne: beállítottam a port forwardot, kapott a plex fix ip-t, be van kapcsolva a routerben az upnp és a nat is, mégsem látható kívülről. Beállítva egy másodpercre zöldre vált, de aztán semmi. mi lehet a gond?




[ Szerkesztve ]

(#5014) apezka válasza apezka (#4958) üzenetére


apezka
tag

Erre(#4958) ötlet valakinél?

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#5015) Keksz válasza apezka (#4958) üzenetére


Keksz
senior tag

Vagy plex dance (elmozgatod a Plex library-ból, rescan, visszarakod, rescan)

vagy csinálj egy könyvtárat
Wonder (2017)
néven
és rakd bele az MKV-t
Wonder (2017).mkv
néven

[ Szerkesztve ]

(#5016) Keksz


Keksz
senior tag

Olvastátok már?

We're introducing an amazing upgrade for video playback to our iOS and Apple TV apps! Until now, we’ve relied on Apple's built-in player for video playback. We’re happy to report that we've now added the same enhanced, higher-quality video player we have in Plex Media Player (our high-end home theater PC app). Get ready for broader playback support, sharper output, better performance, and improved subtitle support. The new player is available to Plex Pass holders as an early-access preview. Simple to turn it on and off at any time in Settings → Advanced.

(#5017) Keksz válasza Keksz (#5016) üzenetére


Keksz
senior tag

uuuuuu, évekig vártam erre...

megy a Direct Play iphone-on, Infuse nékül, a hivatalos iPhone App-ban....

PRODUCT Plex for iOS
PLAYER iPhone
QUALITY Original (2.5 Mbps)
STREAM Direct Play
CONTAINER Direct Play (MKV)
VIDEO Direct Play (H264 720p)
AUDIO Direct Play (EAC3 5.1)
SUBTITLE Direct Play (SRT)

Pár infó az új kisérleti lejátszóról:

What’s changed?
With this new video player, the apps will be able to play many more video formats without transcoding. This also includes a new custom video player UI in the Apple TV app that adds support for seek thumbnails, proper audio & subtitle switching during playback, and some other things we’ll add in the near future. We also gained more control over our playback stack.

Basically, with these changes, the apps will try to use the new video player based on mpv when possible, with a few exceptions:

LiveTV playback

News and Web Shows

HDR videos

Interlaced videos

Transcoded and Direct Streamed videos. This means that when a certain video cannot be Direct Played by mpv and needs any kind of conversion, it will be converted to a format compatible with AVPlayer and played with it.

In all these circumstances the app will use the old player. We’re working as we speak to reduce that list of exceptions.

There are two other exceptions where Apple’s AVPlayer is needed: when using AirPlay and Picture in Picture (on devices which support it). In those scenarios, when enabling those features the app will switch to the old player (meaning, it could require transcoding).

Finally, due to some performance and compatibility issues we found, for now the new player will be available only for devices with iOS 11 and newer.

It’s also worth mentioning that this doesn’t affect Sync right now. That means, your media will still be transcoded to the same format in order to be compatible with the old player.

What are those supported formats?
Right now, the new player can direct play the following formats:

Supported containers: mkv, mov, mp4, mpegts, mpeg, mpegvideo, avi, flv, ogg

Supported audio codecs: aac, aac_latm, ac3, alac, flac, dca, vorbis, opus, eac3, mp1, mp2, mp3

Supported video codecs: h264, hevc, vp8, vp9, h263, mpeg1video, mpeg2video, mpeg4

Supported subtitle codecs: ass, dvb_subtitle, vobsub, eia_608, pgs, microdvd, movtext, ssa, srt

What’s in development?
We’re actively working on:

Improving performance.

Adding support for HDR playback.

Adding support for tone mapping when playing HDR videos in SDR displays.

Improved controls/gestures in the Apple TV video player.

Increasing device compatibility.

[ Szerkesztve ]

(#5018) Keksz válasza Keksz (#5017) üzenetére


Keksz
senior tag

1080p is megy neki simán iPhone-on:

PRODUCT Plex for iOS
PLAYER iPhone
QUALITY Original (15.1 Mbps)
STREAM Direct Play
CONTAINER Direct Play (MKV)
VIDEO Direct Play (H264 1080p)
AUDIO Direct Play (DCA 5.1)
SUBTITLE Direct Play (SRT)

LOCATION WAN
BANDWIDTH 31.6 Mbps

Jelenleg még csak Plex Pass usereknek lehet aktiválni!

(#5019) szpali válasza Keksz (#5018) üzenetére


szpali
addikt

iPad 2-is viszi a 1080p filmet direct play-ben. Egyedül a hangot transzkódolja :C

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#5020) Gsx-rr válasza Stehe (#5012) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Csinalj egy router resetet, meg torold le a szervert es telepitsd ujra.
Nekem mar volt ,hogy ez oldotta meg a problemat!

(#5021) Patice válasza Keksz (#5018) üzenetére


Patice
nagyúr

Köszi! :R :C

(Nemrég beruháztam Lifetime Plex Pass-ra... :)) )

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#5022) eastsider válasza szpali (#5019) üzenetére


eastsider
nagyúr

Androidon is megy

(#5023) donceleger8


donceleger8
őstag

Sziasztok!
Van egy philips 4k hdr-es androidos tévém. Ezzel 5 GHz-es hálózaton csatlakozok a netre. Adott egy laptop amiben gigabites hálókártya van. Plex szerver laptopra plex lejátszó tévére a google store-ból. 4k hdr filmek lejátszása tökéletesen megy, nem akadozik. De a hang sajnos csak pcm sztereó. Házimozi hdmi-vel van tévére kötve. Elvileg mindent jól beállítottam a plexben, de nem akarja továbbítani a hangot, se dts se dolby 5.1. Pedig ha a hang átmenne, akkor tökély lenne.
Amúgy a tévé kezeli ezeket a hangokat. Külső hdd-ről ugyanezek a filmek dts-el és 5.1-el mennek. De plexen keresztül nem akar működni. Valami ötlet esetleg?

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#5024) MasterMark válasza donceleger8 (#5023) üzenetére


MasterMark
titán

Magától nem is fogja továbbküldeni, ha nem állítod be...

Switch Tax

(#5025) enginev3.0 válasza donceleger8 (#5023) üzenetére


enginev3.0
félisten

Beállítások
Audio részénél állítsd be

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#5026) donceleger8 válasza enginev3.0 (#5025) üzenetére


donceleger8
őstag

Hali.
Serveren? Csak mert ott nekem nincs olyan hogy audio. Settingsben nem jelenik meg ilyen beállítási lehetőség.
Tévén a plex appban találtam olyat, hogy audio passtrough, ott olyan lehetőség van hogy disable vagy auto. Autora raktam de továbbra is pcm 2.0-t ír a házimozi.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#5027) MasterMark válasza donceleger8 (#5026) üzenetére


MasterMark
titán

A szervernek ehhez nem sok köze, nyilván a lejátszón kell ezt beállítani.

Switch Tax

(#5028) donceleger8 válasza MasterMark (#5027) üzenetére


donceleger8
őstag

Ott bizony be van állítva mégsem továbbítja. Akkor marad a külső hdd-ről lejátszás.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#5029) MasterMark válasza donceleger8 (#5028) üzenetére


MasterMark
titán

Vagy esetleg egy normális lejátszó, nem a tévé belső szarjával szenvedni.

Switch Tax

(#5030) Patice


Patice
nagyúr

Sziasztok!

Nemrég vágtam a fejszémet a Plex-be. Debian 9-re felrakott OpenMediaVault (OMV) pluginjaként van most a szerveremen. Belefutottam egy problémába: az OMV a Plex telepítésekor backup mappa beállítását kérte, de csak a HDD-ken létrehozott adatpartíciókat engedte kiválasztani, így nem SSD-n van. :(((

Találkozott már valaki ilyennel és ha igen sikerült valahogy megoldania?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#5031) enginev3.0 válasza donceleger8 (#5028) üzenetére


enginev3.0
félisten

Pl samsung tévén ha beállítod hogy hangkimenet optika vagy hdmi, akkor lesz plusz lehetőség hogy átküldje a jelet az erősítőnek, ami átalakítja a jelet magának, és így megy a dts stb...

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#5032) donceleger8 válasza MasterMark (#5029) üzenetére


donceleger8
őstag

A tévé belső szarjáról csak annyit, hogy hdd-ről kiválóan játsza le a 4k hdr filmeket, eddig semmi sem akasztotta meg és kadenciahelyesen tolja. Szóval lehet többet ér mint néhány erre a célra gyártott célhardver. A hangot meg továbbítja a hazimozinak akár 5.1 akár dts, akár true hd stb....
Ezzel a plexel az lett volna a cél hogy ne kelljen a letöltött anyagot külön hddre másolni. Tehát kényelmi kérdés lett volna. De ha nem megy akkor nem megy. Maradok a jól bevált módszernél.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#5033) Aszpirin


Aszpirin
senior tag

Kicsit rákerestem a neten, és az az igazság, hogy tele vannak a Plex-fórumok az általad tapasztalt problémával Android TV-k esetében. Az utolsó ilyen bejegyzést a Plex “hivatalos’ fórumában erről december 2-ai dátummal láttam, és arról szólt, hogy még mindig nem működik rendesen. Konkrétan az, amit leírtál: sztereóba konvertálja. Bármit és bárhogyan állítanak be, tévén, Plex-kliensben, szerveren.
Egyértelmű, hogy messze nem vagy egyedi eset ezzel a gonddal, és az is, hogy as Plex kliensben van a probléma. Ugyanebben a fórumban több user is arról számol be, hogy ugyanazon a tévén, amelyen a Plex kliens szarakodik, a Kodi porblémamentesen játssza az 5.1-es hangot. Nagyon valószínű tehát, hogy nem a tévével van gond nálad sem.

Ez a legelkeseredettebb bejegyzés októberben született, ez mondjuk már túlzás, emiatt adja el a tévéjét az egyik user:
“Are there any Android TVs not affected by this? I have a Philips PUS7502 which I will be selling because of this, but not sure what the alternative would be? Seems people have problems on newer Android TV sets anyways…”
Csak azt nem értem, hogy ezek után miért másik Android TV-ben gondolkodik még mindig?

[ Szerkesztve ]

(#5034) MasterMark válasza Aszpirin (#5033) üzenetére


MasterMark
titán

Akkor tessék felrakni a Kodi-t PlexKodiConnect-el. Vagy bármilyen más programot használni.

Switch Tax

(#5035) Aszpirin válasza MasterMark (#5034) üzenetére


Aszpirin
senior tag

Ezt nem nekem szántad, ugye? Mert én is csak válaszoltam donceleger8-nak (bár sajnos mellényúltam, így új hozzászólás lett), nem nálam van a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#5036) MasterMark válasza Aszpirin (#5035) üzenetére


MasterMark
titán

A problémára írtam, bárkinek akinek andorid tévéje van.

Switch Tax

(#5037) konigjanos


konigjanos
senior tag

Több részes filmet hogy kell elnevezni, hogy jól mutassa?

(#5038) sugarforce válasza konigjanos (#5037) üzenetére


sugarforce
őstag

Mit jelent nalad, hogy jol mutassa?
En soha nem nevezek at semmit, max a verpistikes nem scene releaseket.

(#5039) konigjanos válasza sugarforce (#5038) üzenetére


konigjanos
senior tag

Két külön filmként mutatja az egy mappában lévő két részre bontott filmet. A/B 1/2 a filenévben nem jó.

(#5040) Aszpirin válasza konigjanos (#5039) üzenetére


Aszpirin
senior tag

Ha több darabból áll egy film, a darabokat ugyanabba a könyvtárba tedd, és így nevezd el (át):
Filmcím - pt1.kiterjesztés
Filmcím - pt2.kiterjesztés
...

Ahol a kiterjesztés az eredeti fájltípus, pl mkv, avi, mp4, stb.

Példa:

C:
\Movies
\The Dark Knight (2008)
The Dark Knight (2008) - pt1.mp4
The Dark Knight (2008) - pt2.mp4

a kötőjel és a "pt" fontos, tehát pont így nézzen ki.
Ha van felirat, és az is több darabban, akor hasonlóképpen, pl magyar nyelvű SRT-k esetében:
Filmcím - pt1.hu.srt
Filmcím - pt2.hu.srt

A Plex szerver így egynek fogja venni ezeket, és egymás után, összefűzve játssza le.

[ Szerkesztve ]

(#5041) konigjanos válasza konigjanos (#5039) üzenetére


konigjanos
senior tag

Bocsánat, kicsúsztam a szerkesztési időből. az xplay lejátszóban csak én nem találom a "collections" fület, vagy nincs? tetszetős, hogy a felirat ennyire személyre szabható, de azon kívül miért éri meg a megvásárlása, miben tud többet?
Aszpirin : köszönöm szépen, erre gondoltam!

[ Szerkesztve ]

(#5042) anfer


anfer
csendes tag

Sziasztok!
Asztali PC-re telepítettem a Plex Servert, távoli elérés bekapcsolva.
Böngészőből szeretnék lejátszani, de se tableten se média lejátszón keresztül nem indulnak a filmek.
Lejátszási hibát ír ki.
Asztali gépen működik minden.
Segítenétek mi lehet a gond?
Köszi

(#5043) konigjanos válasza anfer (#5042) üzenetére


konigjanos
senior tag

Célszerűbb a plex androidos alkalmazása erre, nekem az kiválóan megy. küldjek egy teljes verziót privátban?

(#5044) anfer válasza konigjanos (#5043) üzenetére


anfer
csendes tag

Hálás lennék, köszönöm!

(#5045) szpali válasza konigjanos (#5043) üzenetére


szpali
addikt

A Play áruházas nem teljes? :F

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#5046) MasterMark válasza szpali (#5045) üzenetére


MasterMark
titán

De, csak meg kell vedd.

szerk.: Már ha a telefonon akarsz vele lejátszani bármit is. Távirányítónak megy az ingyenes részzel is.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#5047) konigjanos válasza anfer (#5044) üzenetére


konigjanos
senior tag

ment privi.
Más: létezik a music könyvtárhoz magyar ügynök? a filmekhez feltettem a port.hu-t, az tuti.

(#5048) apezka válasza Keksz (#5015) üzenetére


apezka
tag

Köszi, de nem segített, de észre vettem, hogy a Wonder Woman 2017-el keverte és hozzá csapta automatikusan mintha "part2" lenne. De így legalább már tudtam, hogy hogy oldjam meg a dolgot.
Azért köszönöm a tippet! :R

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#5049) anfer válasza konigjanos (#5043) üzenetére


anfer
csendes tag

Köszönettel vettem a teljes verziót, de színtaktikai hiba miatt nem települt, valószínűleg a médialejátszón lévő régi 5-ös android verzió miatt. Mobil telón viszont jól működik.

Tudna valaki segíteni, hogy a Minix neo U1-es médialejátszómat hogyan tudnám filmezésre bírni?

(#5050) Keksz válasza apezka (#5048) üzenetére


Keksz
senior tag

Érdekes.
Az nekem is fent van, az új és a régi is, de nem kavart be ennél a filmnél...

Fix Match megoldja, de mire ezeket megtalálja hogy mivel akadt össze, ááá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.