- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurma_13
aktív tag
Sziasztok,
Valaki tud dobni egy linket, hogy a plex előfizetést hol tudom lemondani. Már nem használtam rég óta, és most hirtelen nem találom...
Ui.: Oké, megvan.
-
ERPY
őstag
Samsung tévén volna egy kis problémám, hogy a frissen telepített plexben (2.007) nincs a főmenüben előnézeti kép sem a filmeknek, sem a sorozatoknak, sem más egyébnek. Mikor 2 sávban mutatja, hogy mi lett letöltve utoljára, és hogy miket néztem utoljára, sorozatoknál hogy hol tartok. Eddig az előző plexben mutatta, most meg tök üres a kép jobb oldala. Ha bemegyek mondjuk a sorozatokba, ott már mutatja a borítókat, mennek is a filmek, sorozatok. Van erre megoldás? Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
tl-x
addikt
Sziasztok. Playstation 4-el használom a Plexet. Eddig nem volt vele gond, mostanában viszont időnként filmnézés közben felvillan a lejátszási sáv mintha megnyomtam volna egy gombot. Mitől lehet?
-
interstate76
addikt
válasz
sugarforce #842 üzenetére
Ok, köszi, továbbítom az infót.
-
sugarforce
addikt
válasz
interstate76 #841 üzenetére
A szerver a lejátszó tudását nézi, ott nézd meg a beállításokat.
-
interstate76
addikt
válasz
sugarforce #840 üzenetére
Ha a lejátszó oldal tud külön feliratot kezelni, akkor a szerveren nem kell állítani semmit, hogy ne égesse rá a feliratot a filmre?
-
sugarforce
addikt
válasz
interstate76 #839 üzenetére
Ez a tvje tudasatol fugg. Ott kellene megnezni a beallitasokat.
-
interstate76
addikt
Eladtam az eddig használt NAS520-asomat, amin az új tulaja is PMS-t fog futtatni és felmerült egy kérdés: hogy/hol kell beállítani, hogy a Plex ne égesse rá a feliratot a filmre, ezzel transzkódolásra kényszerítve a CPU-t, hanem csak mellé tegye? Nálam a végpontokon történt a feliratkezelés, de a mostani tulajnál nincs(enek) külön médiaplayer(ek), hanem a TV-n szeretné lejátszani a filmeket, külső eszköz nélkül, de felirattal együtt, szóval a szervernek kellene megoldania a dolgot.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most próbálgatom a plexet. Van itt olyanra lehetőség, hogy az filmek amik több részből állnak azt gyűjteménybe soroljam?
-
bozsozso
őstag
válasz
sugarforce #826 üzenetére
Köszi ez a link megvan és fel is telepítettem, de könyvtárat nem tudok választani. Vagyis ki tudom választani csak amikor a könyvtár hozzáadása gombra megyek akkor "A változások mentése nem sikerült" üzenetet kapom.Úgy néz ki megvan.
-
bul07
nagyúr
Próbáltam úgy is hogy csak egy maradt
Most próbáltam egészen 2016 jul verzióig de nem javult meg , majd sütik törlése, mindent
És végül az volt a megoldás hogy töröltem a mappát biztonság kedvéért egy betűt még beletettem és újra felvettem
És kipróbáltam két filmet betettem, szinkronizáltam megjelent, majd töröltem szinkronizáltam eltűntNem tudom mi lehetett a gond e most mintha jól működne
-
xb12x
tag
Az összes file-t kitörölted egy adott médiatípushoz tartozó felcsatolt mappából? Akkor csinál ilyet, mert nem tudja hogy csak pl hálózati meghajtót nem tud ideiglenesen elérni, ezért nem törli a saját médiatárából. A megoldás hogy ne legyen teljesen üres a könyvtár szerkesztésénél lévő mappa, talán 1 kis txt is elég.
-
bul07
nagyúr
válasz
justice84 #828 üzenetére
Mindegyiken végigmentem
De továbbra is a listában vannak
"Empty trash automatically after every scan" is be volt kapcsolva
Sőt kipróbáltam hogy az egész mappát ahol a fájlok vannak kiürítem és úgy frissítek rá, de semmi nem törlődött
Lehet vissza kellene tennem egy régebbi verziót mert akkor még jó volt
-
justice84
aktív tag
Próbáld ki ezt Library Actions
Additional Global Library Actions rész Clean Bundles - Csomagok tisztítása, Empty Trash - Hulladék ürétéseEsetleg kapcsold be a Szerver - Könyvtár résznél a "Empty trash automatically after every scan"-t
-
bul07
nagyúr
Van egy kis gondom
A töröl fájlok miért nem törlődnek a listából?
Kitörlöm, kukából is, nyomok frissítést a plexbe de nem tűnik el a listából a törölt
Nem régen csinálja lehet egy frissítés okozza nem tudom
Kézi törlést meg nem találtam
-
sugarforce
addikt
válasz
gyuribácsi88 #824 üzenetére
plex szerveren be van kapcsolva a dlna? bár gondolom igen.
(#823) bozsozso : itt van link
-
szpali
addikt
válasz
gyuribácsi88 #824 üzenetére
Én nagy hirtelen rádugnék egy Chromecast-ot a 6030-as TV-re
-
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy pc-n futtatom a plex szervert, na most van samsung f6400-as tv, ezen a plex app-al hibátlanul kommunikál a tv, semmi gond.
Viszont van egy samsung 6030-as tv (ez nem smart), de ugye látja a plex szervert, viszont a fájlok 90%-ra (mkv film) azt írja hogy nem támogatott formátum. Viszont a servioo-n szerverern keresztül lejátszódnak ezek a filmek (csak azt nem szeretem meg nem is akarom használni) hiba nélkül.
Kérdés, mit kell beállítanom a plex szervernél, hogy a másik samsung tv is lejátssza rendesen a filmeket, és ne írja azt majdnem az összesre hogy "nem támogatott fájlformátum".
-
szpali
addikt
válasz
bozsozso #821 üzenetére
A serveren, a környvtár szerkesztésénél be lehet állítani, hogy milyen adatbázisokból szedje az infókat.
Én az alap "kikölcsönzött" mappa neveket használom, de ha mappa nélkül van csak magában az mkv fájl, úgy is megtalálja.
A sorozatokat meg mappa/s01, s02... elrendezésben tárolom. -
bozsozso
őstag
Hát ez nagyon király! Ezzel szenvedek a kodival, hogy nem tudom korlátozni a tartalom elérést közös adatbázis használattal. Ugyanazon a kliensen pedig át tudok jelentkezni más felhasználóval igaz és akkor mehet más elérés is.
Valamint nem tudom milyen adatbázisból szedi a film címeket tartalmakat, de milyen nyelvű címmel érdemes tárolni a filmeket magyar is mehet vagy inkább angol? Na még egy a könyvtár vagy a fájl címre keres?
-
szpali
addikt
válasz
bozsozso #819 üzenetére
Hali!
Ha jól emlékszem, Androidra fizetős volt a kliens, de az is lehet, hogy csak alkalmazáson belül vásároltam... Már nem emlékszem.
A media server ingyenes, nem szükséges hozzá Plex Pass sem, tökéletesen működik a free accounttal.A gyerekek felé a mesék megosztását úgy tudod legegyszerűbben megoldani, hogy létrehozol nekik egy fiókot, amit a serveren a felhasználók kezelésénél meghívsz barátnak és bepipálod, hogy csak a mese mappához férjenek hozzá.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most próbálok ismerkedni a plex-el. Több kérdés is felmerült bennem. A szerver és kliens program ingyenes? Kliensben lehetnek biztosítani eszköznek vagy felhasználónak külön elérhetőséget biztosítani? Gondolok itt olyanra, hogy az egyik eszközt a gyerekek használják ott csak a meséket tudják nézni(külön könyvtárban vannak a mesék). Vagy esetleg külön felhasználóként kell a bejelentkezés és ahhoz köthető a tartalom?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
encory
tag
válasz
sugarforce #817 üzenetére
ez egy Archer C7, szoval nem fos cucc, a NAS-on meg csak filmek vannak semmi szemelyes ezert is raktam DMZ-be, de akkor emgprobalom majd port forwarddal megcsinalni
-
sugarforce
addikt
Én a dmzből azonnal kivenném a nas-t, gyakorlatilag kintvan a neten az egész. A port forwardot kellene rendesen beállítani a routeren és működnie kell. Nem a dmz a megoldás, pláne nem egy nasnál, amin gondolom nem csak filmek vannak, hanem saját személyes fájlok is. Milyen router? 32400-as portot kell továbbítani. Emellett ha dhcp osztja az ip-t, akkor érdemes rögzíteni mac alapján, hogy mit kapjon mindig.
(#813) lacapaca2000: Hát az lg-re írt app elég tré fájl támogatás terén, sokszor olyat is kódol, amit a tv önmagába lejátszana. Amúgy a tv-n kell állítani a beállításokban, de nem feltétlen fog működni.
-
xb12x
tag
válasz
lacapaca2000 #813 üzenetére
Általában app-ban, LG-t nem ismerem. De ilyet szerveren nem is lehet állítani.
-
encory
tag
Hello,
Istennek se tudom beallitani, hogy externalbol elerheto legyen a plexem. Routeren DMZ-be van a NAS-om, ezen fut a plex server, UPnP is be van kapcsolva. Van valakinek barmilyen otlete tapasztalata mi elhet a gond? Esetleg felkene vennem virtualis serverkent es manualisan engedelyeznem a portot?
Udv,
enc -
lacapaca2000
csendes tag
Ha a media tartalmat hálózaton kívülről akarom elérni egy LG tv-n futó appról, akkor azt hogy ne legyen kódolás a szerveren kell beállítani vagy az appban?
-
sugarforce
addikt
-
xb12x
tag
de úgy ám! ez benne is van legalul az összehasonlító linkben. viszont hiába veszed meg csak az appot, a sync és a képfeltöltés nem fog működni benne. de csak nézésre elég az egyszeri, talán max ezer Ft.
-
törölt tag
Meg abban, hogy az appot se kell külön megvenni hozzá pl telefonra vagy droidos boxra. Bár csak azért nem igazán érdemes előfizetni az egyszeri kiadás helyett.
Ill nem úgy volt, hogy anélkül nem tudod olyan szabadon állítani a usereket és a kontent hozzáférési jogosultságokat? Ebben -se- vagyok up to date,
nálam egy user van, nálunk az asszony tölti a poreszt -
xb12x
tag
Nálam Sony tv-re megy hálozaton belül. Be van állítva az Original quality, direct stream és direct play, de így is néha el van tévedve azzal kapcsolatban hogy mit tud a kliens. Pl avi konténert átkodolja, ill a DTS hangot is. De ezzel még a kép még érintetlen marad és a processzort csak minimálisan használja.
-
xb12x
tag
válasz
lacapaca2000 #806 üzenetére
Teljes összehasonlítás
Inkább csak kisebb feature-ök. Igazi értelmét én csak a mobil készülékre való szinkronizálásnak látom, illetve az automatikus képfeltötésnek. -
lacapaca2000
csendes tag
Azt meg tudjátok mondani, hogy mire jó a PLEX PASS milyen előnyei vannak?
-
justice84
aktív tag
Az úgy más hogy mit szeretnél
,de a lejátszótól is függ nagyban.
Nálam csak egy E6750 dolgozik azért van levéve ,de egyébként is transzkódol (külső hálóra) LG tv-re és Xboxra is SD tartalomnál is a kis feltöltési sebesség miattAmit még észrevettem hogy az könyvtárak frissítése nincs bekapcsolva nálad.
Update my library periodically
Library update interval :15 perc szerintem túl sok gondolom 15 percenként nem töltődik le új médiádÉn ezeket használom:
Update my library automatically (ha változik valami a hozzáadott mappákban frissít)
Run a partial scan when changes are detected (ha manuálisan teszem mellé a feliratot vagy átnevezem stb frissít)
Update my library periodically meg kivan kapcsolva. -
devil-k
nagyúr
válasz
interstate76 #800 üzenetére
Küldő oldal: 500/22
Fogadó oldal: 500/100(#802) xb12x és justice84
Köszönöm!(#801) justice84
Mindenképp azt szeretném, hogy érintetlen maradjon a kép, ne történjen átkódolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest