Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xb12x
tag
Szerintem sehogy ha nem a plex elvárt struktúrájában vannak a fileok (sorozat név és alatta S01, S02 azonos filename maszkokkal). Főleg ha a file nevekben sem egyeznek meg. pl soriS01e02 és a következő sori102. Nekem a hibás találatok egyeztetésével valahogy sikerül összehozni két külön, nem plex által elvárt könyvtárakat valahogy egybe, de pl a season 3 másik drive-on van, az külön van bármit is teszek.
-
xb12x
tag
Nálad is muxolja a konténert, a 1080-as példában a hangok is konvertálja. Nem ismerem a ds123-mat, de azek szerint ennyit sem bír el.
Nekem is sony android-on megy, majdnem minden gyakori formátum direct play. A dts-t konvertálja ami zavar mert a gyári lejátszó azt is viszi, remélem javítják majd talán ha megjön a hatos andriod. Pont azért vettem ilyen tv-t hogy ne kelljen külön medialejátszó.[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
Nem méret miatt kódol, hanem a kliens tudása alapján. Más a logika, plex szerver oldali erőforrásokból dolgozik, ami nálad ezek szerint kb nem létezik, kodi pedig a kliensen.
A dedikált plex szerver megoldás. Én beállítottam 0-24-ben egy lerottyant régi laptopot, dualcore es 3gb memória ubuntuval. Ennyi elég egyszerre egy klienshez még akkor is ha transzkódolni kell. -
xb12x
tag
Én használom rendszeresen a szinkronizálást is, amikor zenét, filmet viszek magammal telefonon és az automatikus képfeltöltést, ami csak pass-os.
A premium library nem annyira extra, azért nem éri meg.A collection, mint szűrő létezik, de a Kodi féle formában nem csoportosít a filmek listájában.
Néha kiküldenek special offereket régi felhasználóknak, arra érdemes várni ha támogatni akarod a fejlesztőket vásárálssal.
-
xb12x
tag
válasz haromegesz14 #693 üzenetére
-
xb12x
tag
válasz justice84 #714 üzenetére
Hogyan teszed át automatikusan a helyére? Hasonló a felállás nálam is, de én csak transmissiont használok és általában azon belül mozgatom át amikor elkészült a megfelelő mappák valamelyikébe. Ha az külső usb vinyó akkor felkapja a plex azonnal, de ha marad partición belül akkor kézzel kell frissíteni vagy az éjszaka sceduled tasks teszi be. Én mindig moveolok, soha sem copy.
-
xb12x
tag
Ha teljesen friss Windows 10-re teszek plex szervert és csak szerverként lesz használva akkor is kell valamilyen codec pack?
-
xb12x
tag
válasz Peetta14 #726 üzenetére
Akkor lejátszó nem akarsz, a Samsung kapcsolódna a plex szerverhez és a tv-ről vennéd le a hangot? Nem ismerem annyira a samukat, de elég jók szoktak lenni, a legtöbb formátumnot biztosan viszi transzkódolás nélkül is, kímélve a szervert. Max a DTS-t fogja konvertálni, de az nálad úgysem számít.
-
xb12x
tag
A feliratok.info-s grabber működik bárkinél?
köszi!
-
xb12x
tag
Csak lejátszásnál vagy mindig?
Ha nem csak lejátszásnál, akkor a hozzáadott media mennyiségétől függően normális ha pörgeti pár napot, miközben végiganalizálja a könyvtáraidat. Viszont a 'video preview thumbnail' opciót vedd ki mindenhonnan, az lefogja örökre és szerintem teljesen felesleges. -
xb12x
tag
válasz lacapaca2000 #806 üzenetére
Teljes összehasonlítás
Inkább csak kisebb feature-ök. Igazi értelmét én csak a mobil készülékre való szinkronizálásnak látom, illetve az automatikus képfeltötésnek. -
xb12x
tag
Nálam Sony tv-re megy hálozaton belül. Be van állítva az Original quality, direct stream és direct play, de így is néha el van tévedve azzal kapcsolatban hogy mit tud a kliens. Pl avi konténert átkodolja, ill a DTS hangot is. De ezzel még a kép még érintetlen marad és a processzort csak minimálisan használja.
-
xb12x
tag
de úgy ám! ez benne is van legalul az összehasonlító linkben. viszont hiába veszed meg csak az appot, a sync és a képfeltöltés nem fog működni benne. de csak nézésre elég az egyszeri, talán max ezer Ft.
-
xb12x
tag
válasz lacapaca2000 #813 üzenetére
Általában app-ban, LG-t nem ismerem. De ilyet szerveren nem is lehet állítani.
-
xb12x
tag
Az összes file-t kitörölted egy adott médiatípushoz tartozó felcsatolt mappából? Akkor csinál ilyet, mert nem tudja hogy csak pl hálózati meghajtót nem tud ideiglenesen elérni, ezért nem törli a saját médiatárából. A megoldás hogy ne legyen teljesen üres a könyvtár szerkesztésénél lévő mappa, talán 1 kis txt is elég.
-
xb12x
tag
Nálam ugyan ez a felállás, ilyen router, távolság, fal, a szerver még gyengébb is, de nincs gondom full hd-val. Viszont Sony tv-t használok, a kliens szerint transzkódolás nélkül. Azt nem írtad, de feltételezem hogy a szervered dróton van és nem wifis. A tv saját, gyári beépített lejátszóján kellene megnézni hogy ott megy-e, plexet mint dlna szervert elvileg látja az is Ha igen akkor nem hálózat gond van.
-
xb12x
tag
válasz ToniSlow #874 üzenetére
Ezeket a kliensen:
Settings, advanced, player, direct stream - pipa
Settings, advanced, player, direct play - Auto
Video, quality over wifi - OriginalUtána filmet elindít
Fogaskerék
Display information overlay - pipa
Bal sarokban ha marad a transcode akkor valszeg a szerver gyenge, de a kliensed nem ismeri a media kódolását[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz ToniSlow #876 üzenetére
Az baj. Szerintem ez hálózat, a vlc jól kezeli, a plex kliens nem. Sokan panaszkodnak a bufferelésre direct play-nél. Nálam is néha csak fekete képernyő van hanggal vagy el sem indul a film, sima stop/play és után pedig már semmi baja.
Esetleg kapcsold ki a direct stream-et és direct play-t, vagy a local quality legyen valami alap 2,0 Mbps 720p. Ha így megy akkor biztosan hálózat.
-
xb12x
tag
Abban az esetben lehet továbbra is hálózati probléma, ha a smart view wifi direct-et használ és a pc-d közel van a tv-hez.
A routered 5ghz-ét egy fal is haza tudja vágni. Nálam a tl-wr1043nd csak 2,4 ghz-n ad, 5 letiltva, tableten mérve wifi analyzerrel rosszabbak az értékeim a tv mellett mint neked és megy a full hd, 3d-t soha sem próbáltam. -
xb12x
tag
Nem igazán látom még ennek az értelmét. OK, nem kell otthoni szerver és a fileok mentése is megoldott. De a felhőtárhely ára évi 30k/1TB felett van. Ennyiért 2TB-s USB vinyót lehet kapni, örökre. Max ha egyébként is felhőbe mentesz képeket, akkor a felhő Plex-en keresztül meg tudod nézni.
-
xb12x
tag
válasz interstate76 #1050 üzenetére
Plex klienst használsz? Ott az Advanced settings-ben van Forced direct play. Aztán vagy működik vagy nem, az már a klienstől függ.
[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz justice84 #1053 üzenetére
Pedig pont erre a logikára épül az egész plex, szerver dolgozik leginkább. AC3 támogatás gyárilag hiányzik sok andriod-ból, plex a szerverre teszi át a megoldást a transzkódolással, míg a BSPlay-t telepíteni kell és a kliens erőforrásait használja. Persze jó kérdés hogy miért nem rakja bele a plex is a kliensébe az ac3-at, de szerintem ő nem akar ebben a pl mindent tudó kodi-val v bsplay-jel versenyezni.
-
xb12x
tag
válasz Devilstudio #1060 üzenetére
Az álló fehér készülék? Advanced settings - Security - Port forwarding.
De nálam most pl szürke a 'new rule', pedig korábban biztosan használtam. Lehet hogy letiltotta az UPC? Amíg ubuntus volt a szerver, addig kézzel be kellett állítani, de mióta win10-en fut azóta simán megy. Eltekintve néhány rövid ideig tartó esettől, amikor az istenért sem ment a külső elérés, majd megjavult magától. Persze tudjuk régóta, hogy a számítástechnika nem egzakt tudomány -
xb12x
tag
válasz justice84 #1059 üzenetére
Még egy samu galaxy S6 v S7 nem játsza le az ac3-at saját erőforrásból. Persze hw megvan hozzá, de a kodek-et már te teszed rá a kliens app installal. Persze ettől még jó kérdés, hogy a plex miért nem teszi bele a saját kliensébe. Gondolom egyszerűbb egy szerver programra fejleszteni mint a tengernyi androidokon végigtesztelni mindent. De pl az mxplayer-hez is külön kell telepíteni a kodek-et, csak nagyon kevés van ami tudja alapból.
Xbox One-ra nincs bocsánat, de gondolom azt még fejleszteni fogják.
-
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1077 üzenetére
Igen, pont erről volt szó eddig. Ha egy adott formátumot a készülék nem támogat, beépített gyári lejátszóval nem lehet lejátszani, akkor azt a plex a szerver oldalon fogja neked transzkódolni, nem okos klienssel és benne a kodekekkel. Kivétel ha erősítőd van és be van állítva a passthrough, ilyenkor direkt play marad pl az ac3 is. DTS az egyetlen ami nem, de az ismert hiba.
-
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1079 üzenetére
Nem ismerek ilyen beépülő modult. Amit tehetsz:
1. Elfogadod, hang transzkódot a gyenge szerverek is bírják általában.
2. Letöltesz egy másik lejátszót és beállítod external playernek
3. Készítesz mobilra optimalizált verziót. Ez extra helyet foglal a szerveren, de aac lesz
4. Ha van plex passod akkor szinkronizálhatsz is. Ez a kliensen foglal helyet és szink közben kódolódik át, egyszer -
xb12x
tag
válasz enginev3.0 #1081 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest