Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
file.mp4 ír ki, ha a mobilon a Playback beállítás:
Screenshot1
Always Transcode: nincs bekapcsolva
Transcoder:unviversal
Quality:420x420,320Kbpsstart.m3u ír ki, ha a mobilon a Playback beállítás:
Always Transcode: bekapcsolva
Transcoder:unviversal
Quality:420x420,320KbpsHa van local srt akkor az megjelenik(Screenshot4).De keresni is tudok (Screenshot5-6.)
Szerk:kevertem
OpenPHT az RasPlex port.
-
vtechun
veterán
válasz
justice84 #298 üzenetére
ezt a file.mp4-et mikor írta ki? érdekes, hogy neked úgy is megtalálta a feliratot. Ez egyre szebb... átkódolva is próbáltad?
mod.: most meg megy opensubtitlessel... érdekes, attól függetlenül, hogy nem az eredeti fájlnevet írja ki. még szerencse, hogy dolgozom, és nem a szabadidőm rovására megy ez a nyomozgatás, de asszem érik egy raspberry pi 3 beszerzése, aztán azzal távolról is szépen elérhető lesz a "NAS"-om.
-
justice84
aktív tag
válasz
justice84 #294 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből
Lan-on vagy most vagy hálózaton kívülről próbálod?
pleXBMC - Playback résznél a Stream from PMS (auto,http,smb... ) minre van beállítva neked?
Ha http- re van állítva akkor *.m3u (előző link 4-5 kép) de akkor is talál csak nem tudja melyik release.(jó tudnisoha nem használtam így) nálam "Auto"-n volt.
Szerk:igen nálam Linuxon fut
-
vtechun
veterán
válasz
justice84 #292 üzenetére
sok éve használok kodit, abban szépen megy a felirat, ha a lokális fájlokat használja a saját médiatárából.
plexet féléve használok, megy abban is a supersubtitles kieg, egész tűrhetően. De, ha még sincs felirat, akkor használnám a kodi féle felirat letöltést, ami mindig megy, kivéve ha plexbmc kiegben lévő filmet/sorozatot néznék, akkor se az opensubtitles se a supersubtitles nem talál. Gondolom a fent láthat start.m3u8 fájl neve nem tetszik neki, csak jobban esne, ha a sorozat epizód neve szépen szabályosan elnevezve lenne ott
-
justice84
aktív tag
Én a kodival szedem le feliratokat de a plex szerverhez hozzátudod adni a feliratok.info-t #212 -be ott a linkje is meg a felrakása linuxhoz, nekem is fent van de már nem használom.Kodiba is fent van a SuperSubtitles (feliratok.info) addon és az OpenSubtitles.org addon, ezekkel szoktam localba lementeni a srt file-okat.
"mert plexen keresztül valahogy nem veszi figyelembe a címét a filmnek" ezt mire érted? az Ügynök/Agents nem találja meg? -
vtechun
veterán
válasz
justice84 #290 üzenetére
ha már itt tartunk, akkor sokszor van az, hogy a plex nem szedi le rendesen a feliratot, de a kodi meg szépen leszedné, ha csak úgy simán ott lenne benne a fájl és nem plexen kapná. mert plexen keresztül valahogy nem veszi figyelembe a címét a filmnek, erre van valami okosság?
-
-
justice84
aktív tag
Szia.
Tedd fel innen a PleXBMC V4.0.0~beta4-át nekem ezzel sikerült beállítani vagy Pin el lépsz be vagy user/pass megadással [manual rész] -
vtechun
veterán
Otthon fut a gépemen PMS, ha nem otthon vagyok, akkor szépen elérem plex alkalmazással, vagy böngészőben. Helyi hálón, azaz otthon kodi is látja plexbmc kiegészítővel, viszont, ha nem otthon vagyok, akkor nem. Valakinek valami ötlet? Kellene valami pontot nyitni pluszban?
-
Mauzes
addikt
A TV Samsung app-ján belül kell.
Ha minden médiánál át akarod állítani, akkor főmenüben Preferences és valahol van olyan menüpont, hogy Playback mode. Itt vannak olyan opciók, hogy Auto, Direct Play, Direct Streaming, Transcoding.
Ha csak egyes médiáknál akarod, akkor a konkrét médián állva nyomsz egy ok gombot, bejön a fő adatlap, és ott a 4. bal oldali menüpont a Select Playback Mode (mint a képen).
-
Szyszko
tag
Sehol nem talalom, hogy hol lehet ezt a ddifect stream modot allitani. Meg tudnad mondani pontosan hol van?
-
Mauzes
addikt
Ha direct play a lejátszási mód, akkor nem játszik le beépített feliratokat. Állítsd át direct streaming-re.
Nagyjából ilyen módszerek vannak:
1. Ha minden videód beépített feliratos, akkor állítsd át az alapértelmezett beállításoknál, hogy a lejátszás direct streaming legyen.
2. Ha vegyesek a videóid, akkor csak az egyes filmnél állítsd be a megfelelő lejátszási módot, attól függően, hogy milyen a felirat.
3. Valamilyen szoftverrel exportáld a beépített feliratot egy srt fájlba és tedd be a film mappájába, ekkor direct play alatt is lesz felirat (external).
-
Szyszko
tag
válasz
sugarforce #279 üzenetére
szia,
Hát pl adott egy mkw fájl, ami alapból taralmaz mondjuk 2 nyelvet és két feliratot, ami a plexen belül meg is jelenik mint internál felirat, ha külön fájl van a mappában az meg externál feliratként szerepel. Na és ilyenkor mikor internál feliratot szeretnék berakni egyszerűen vagy nem jeleníti meg, vagy néha megjelenik egy pár percre de aztán meg eltűnik. Van ötleted mi lehet?
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Van már arra valami megoldás, hogy samsung tv-n a belső feliratot tudja rendesen kezelni a plex? Nagyon bosszantó, hogy az internál feliratokat egyszerűen nem vagy csak össze vissza kezeli.
-
oerno
csendes tag
Sziasztok! Synology NAS-ra telepítettem a PLEX servert, a két SAMSUNG okos (?) TV-mre pedig a PLEX lienst. Tettem mindezt azért, mert a Synology saját DS Video megoldása nem támogatta a SBS és TAB 3D videókat, magyarán a TV-n nem tudtam 3D-ben nézni. Valaki azt ajánlotta, próbáljam meg a PLEX-el, mert nála működik. Nos lehet, hogy béna vagyok, de ugyanaz a helyzet, mint a másiknál. Ha valaki tud segítséget adni please.......
-
Szomj4s
tag
Szia!
Régebben még valahol írtam itt, hogy nekem is voltak hasonló problémáim. (a pms egy xpenology-n fut egy asrock q1900-itx-en, és a hálóban pedig egy rpi2 van) Nah, és az volt, hogy akadt egy ideig a lejátszás a pi-n. Próbáltam wifin (dongle-lel), majd kábelen, de mindenhogyan. Annyit csináltam, hogy kihúztam a pi-ből az ethernet kábelt, visszadugtam, és ment minden. Nem értem a mai napig, de most minden jó. (Persze előtte kártyát is cseréltem, egy cl10-est tettem bele, hátha az volt a szűk keresztmetszet, de nem)
-
noorbertt
őstag
Nekem utoljara ugy is akadt hogy "alulkodolas" ment. Azaz tul jol teljesit a kodolo. Lan-ra van kotve minden, szoval vagy az okosteve app-ja a szar vagy a plex.
Mindenre tokeletes nekem a jelenlegi qc-5000 lapom es ezert nem fogok erosebbet venniInkabb veszek egy ilyet: http://openelec.tv/openelec-box
-
GoZoL
senior tag
Ha transzkódolást force raktam akkor szépen 98%-on volt a CPU de javulást nem tapasztaltam. Ezt mikor érdemes használni? Frekvenciaváltás filmnél az eddig is be volt kapcsolva ekkor tényleg jobb de megmarad az időnkénti akadás.
-
GoZoL
senior tag
válasz
#56573440 #268 üzenetére
Gen 8-as szerveren fut, szinte alig eszi a CPU-t. Reseteltem a raspit és megnéztem alap beállításokkal. Sűrűbb a röccenés. Szerintem a raspi2 vasa nem bírja a lejátszást és annak a CPU-ja van kiakadva.
A frekvenciaváltás be volt kapcsolva, most az a resetelés hatására visszaállt alapra, de még piszkálgatom egy kicsit. Megpróbálom másik microsd kártyára kiírni a rasplexet hátha valami gond azzal van. Esetleg pár beállítást átküldtök a playeren mit szoktatok beállítani? Magyar menü van a rasplexhez? -
Magga
aktív tag
A rasplexben be van állítva, hogy váltson frekvenciát a film lejátszásakor? Ha 24p-s filmet 50hz mellet nézel, akkor lehetnek akadások!
-
törölt tag
Indítsd el a filmet lépj be a nasban és nézd meg mit csinál a proci első körben. Ha transzkodol látni fogod hogy bezabalja a cput.
Nálam ez volt a gond gen 7 hp micro szerver és raspberry 2vel... A megoldás openelec lett ami gyak kodi-t futtat gyárilag, és plexbmc plugin. Így megmarad a plex backendnek borítót csinál meg ami kell, de a feliratok kezelese meg lejátszás már a kodi dolga. Kulalakra is roppant hasonló btw így a tv-n a felület
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
A rendszer amiben használom:
HP NAS, xpenology a plex szerver, Gbit LAN, raspberry pi2-n a rasplex mint player.
Problémám az, hogy film megy és percenként vagy 2 percenként egy kis akadás tapasztalható, gyors jeleneteknél jobban észrevehető. Hangnál nincs probléma, csak képnél. Transzkódolástól kezdve elég sok mindent állítottam talán minimalizálni tudtam, mert ettől sűrűbb volt. Találkozott valaki ilyen hibával? Köszi! -
vtechun
veterán
valaki tudja, hogy linuxon a /var/lib/plex/Plex Media Server/Media mappában mitől gyűlt össze 13 gigányi cucc? ill. hogyan lehetne ezt korlátozni? Majdnem betelt a / meghajtóm
-
kimaga
csendes tag
Elnézést,hogy így eltüntem, de valami probléma volt a thecus.com, és a thecuslink.com oldallal ami biztosítja a távoli elérést (DDNS) a nashoz. Így nem tudtam biztos pontos választ adni. Tehát a felhasználó név/jelszó párossal be tudok lépni úgy is hogy ddnsnév.thecuslink.com:32400/web/index.html de azt irja hogy nincs jogosultságom. Ha pedig a nasról belépek hiba üzenet nélkül belép majd vizsgálom a beállításnál van-e kapcsolat akkor nincs(piros felkiáltó jel) és azt írja jeletkezzek be, de a sarokban a felhasználónál ott a nevem tehát már belépet, ha ismét be akarok lépni ahogy mondja, azt írja hiba lépet fel a Plex bejelentkezéskor. hát pesze mert be vagyok lépve és kész a 22-es csapdája.
mit tehetnék?
Előre is köszönet -
Szomj4s
tag
válasz
noorbertt #241 üzenetére
Nem tudom, lehet korábban leírtam, de leírom még egyszer, aztán lehet lesz belőle egy logout cikk is valamikor.
Elvárások, előélet:
A saját otthoni rendszeremet direkt plex kompatibilisre terveztem. Ami nekem kellett: egy nas, ami ellátja a folyamatos le- és feltöltési folyamatokat, biztosít még egy két saját szolgáltatást 0-24-ben, és persze fut rajta a plex szerver (transzkódolás pedig ne ártson meg neki egy "slot" esetén). Ne fogyasszon sokat, mert folyamatos üzemnek lesz kitéve, és persze olyan halk legyen, amilyen csak tud, mert párom kivág, hiába élvezi ő is a felhasználást.
Több pH!-s kollégával konzultáltam az ügyben, próbáltam régebben a zyxel nsa325v2 nasát, de az egy műanyagból készült balta a modern fegyverek korában, sima ubuntu servert transmission-nel, és natív plex serverrel (PMS), de valahogy hiányzott a "nas" érzés, azok a szolgáltatások, amelyeket egy komolyabb gyártó terméke el tud mondani magáról. (Ott lett elegem a zyxel nsa325v2-ből, amikor egy egyszerű mappát nem tudtam gyorsan és könnyedén úgy megosztani a modern dolgokhoz nem annyira értő rokonokkal, hogy itt a link, ezt töltsd le)Végső konfig:
A fentebbi igények megvalósításához tökéletes választásnak tűnt a sokak által gyengének gondolt j1900-as Celeron processzor. Ez ugye integrált chipset, így az alacsony fogyasztás kipipálva. (Plex szinte csak processzor erőforrást kér, vga, memória nem kell neki). Többen írták, hogy megy nekik a transzkódolás, de nem hittem el, plex honlap szerint kevés a passmark. Amíg egy kedves pH! tag videóval nem bizonyítottaEzúton is köszönöm!
Szóval a processzor adott, válasszunk egy ilyet tartalmazó alaplapot.
Böngészgetve ezen processzort tartalmazó lapokat jutottam el az Asrock-q1900-itx-hez, aminek van DC verziója is, de énegyszerűbbnekolcsóbbnak és továbbfejleszthetőbbnek találtam az ATX-es tápcsatlakozóval szerelt példányt megvenni, és hozzá egy 70W-os picoPSU-t alkalmazni egy régi laptoptáppal, pár ezret sikerült is nyerni ezen. Memóriát DDR3-asat kér enni, laptop méretből, ez is elég olcsón beszerezhető, nekem 4GB van benne, ezt tudtam gyorsan szerezni, nem volt tétel, de nem is használom ki, szerintem 2 GB is elég lenne neki.
HDD-vel nem akartam "szórakozni", WD Red, 2db 2 TB-os példányt vettem, azért nem csak multimédia, hanem családi (és persze régi egyetemi) képek is vannak rajta, amik fontosak.
Kicsi házat szerettem volna, amibe nem csak két 3,5"HDD fér el (a későbbi továbbfejlesztés végett), ezért a választásom a Cooler Master Elite 110-esére esett, elég kicsi kocka ahhoz, hogy asszony eltűrje a nappaliban. És hogy még néma is mellé... (winyó kattogás mindig lesz, ettől majd egyszer az SSD-k megmentenek)De mint fentebb írtam, kellettek azok a szolgáltatások is, melyeket pl a Synology tud. Igen ám, de annyi pénzt egy nasért nem fogok kiadni, ami tudja ezeket; az autóval úgyis mindig van valami, ezt próbáltam megoldani olcsóbban (és sikerült is).
Sokat böngészve belefutottam az XPEnology nevű csodába. Van külön topikja, mint ahogy linkelték már korábban (de ide is beteszem), ott lehet bővebben tájékozódni, de tömören összefoglalva ezzel lehetséges a Synology nas-ok operációs rendszerének (DSM) futtatása nem Synology termékeken, értsd: mezei pc-ken. Ez kell nekem. A DSM alá megannyi package-t be lehet tenni, "mintha programokat telepítenél a pc-dre", köztük a Plex media servert is (PMS). Így már tudja a rendszer a fejlett nasokhoz illő szolgáltatásokat, fut rajta a PMS, mi kell még? Nekem más nem, az "smartTV"-nkben van natív plex kliens, így a nappaliban nagyon egyszerűen megoldott a lejátszás, a hálóban pedig egy raspberry 2-es a lejátszó (RasPlex oprendszerrel) Telefonokra, laptopokra, tabletekre is ott a lejátszó, így már mindenhol tudjuk folytatni a félbehagyott sorozatokat, filmeket, egyebeket. Remélem tudtam segíteni pár embernek. -
Gaben38
csendes tag
válasz
justice84 #256 üzenetére
Elnézést engem is megkavart a hasonló téma!
Mint írtam a synology NAS-ra tettem fel közvetlenül először a plex csomagot de a legújabb NAS DSM frissítéssel együtt alkalmazva majd egy napig frissítette az adatbázist, végül teljesen lefagyott a NAS, annyira hogy egy újraindítás után már nem látta a rendszert és újra kellett tennem a DSM-et. Szerencsére a fájlok megmaradtak.Jelenleg nem a 2016-os hanem a stabilabb 2015 év végi DSM verzió van fent. Azt is tudni kell hogy ez a NAS egy DS210j típus nem túl erős hardverrel. Lehet megpróbálom még egyszer feltenni a plexet. Ha van mégis valaki aki hasonló 3-as felállásban is próbáltaés működött annak megköszönöm a segítségét előre is.
-
Mauzes
addikt
-
justice84
aktív tag
Gaben38 kicsit megkavartál
a nem neked szánt poszttal, meg hosszú volt a nap
(#254) Gaben38:most 3 eszközt futtatsz (Synology NAS méda tárolás+Win 10 gép Plex szerverrel+Dune lejátszás) nekem kicsit soknak tűnik nem igazán energia barát felállás. Meg fravik is leírta át kellene gondolnod még egyszer, ezt a dolgot mert elégé "nyakatekert" is.Dune lejátszóm soha nem volt ahhoz nem tudok hozzászólni sajnos de ha dlna-t kezel akkor lehet azzal jobban járnál ha csak helyi hálóba használod.
#255) kimaga:Akkor valami csak nem kerek fix IP-kap a routertől a Thecus Nas, portforwarding beállítva 32400-re a routerben és a plex szerver felületén is.Nem a bejelenezéstől lesz zöld, hanem a helyes beállításoktól.De ha a sarokba ott a felhasználóneved akkor elméletileg be vagy jelentkezve a kezelőfelületre de a beállítások->szerver-> Általános résznél a "Szerver bejelentkezés"-hez nem enged be ha jól értem?
Plex fórumán a Thecus nas résznél lehet szét kellene nézned, hátha találsz ott valami hasznosat.Ez a Thecus nas megint egy olyan hogy személy szerint nem ismerem.Esetleg egy kikapcsolás és újraindítás is megpróbálhatnál ha az újratelepítés után nem tetted meg, néha sok mindent megold -
Gaben38
csendes tag
válasz
justice84 #253 üzenetére
Igy már elérem a win10 alatt futó plexet a win8.1 ről! A plugin beállításainál nem lehet gond? Ott a win10 alatt a Filmek hálózati mappája az Y, ezt dobja fel a plugin de a kapcsolatoknál már a NAS elérést lehet beállítani, itt mit válasszak ki? ugye lehet smb, nfs, network_folder és storage...
-
justice84
aktív tag
A szerver alatt a Plex szervert értettem , de http://192.168.1.2:32400/web/index.html címen se éred el a felületet Win8.1-ről ez számomra fura.De akkor hogy nézted meg a "Remote Access" részt, Thecus nas kezelőfelületéről nyitottad meg? Ha minden zöld akkor helyi lanon és kívülről is menni kéne mindennek.
-
Gaben38
csendes tag
válasz
justice84 #250 üzenetére
http://NASIP:32400/web/index.html vagy http://NASIP:32400/manage címen eléred a szervert? ezt nem érem el ill se a szerver gépen se egy win8.1 es gépről nem található
Beállítások->szerver-> Általános résznél be vagy jelentkezve? illetve a "Remote Access" résznél így néz ki
Igen beállítás (zöld a pipa)a szerver feltérképezése a priváton 192.168.1.2:32400 a Internetről meg 178.xxx:28xxx és be vagyok jelentkezve
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest