Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szomj4s
tag
válasz #56573440 #127 üzenetére
Szia!
Nekem a szerver egy asrock q1900-itx, xpenology-val. Tud transzkódolni is, de ez mellékes.
A nappaliban a lejátszó egy hiperszuperokos tv, beépített plex-szel, míg a hálóban egy raspberry a lejátszó.
Mobillal tudod távirányítani, lejátszik mindent, nincs para egyáltalán.
Egyszer régen (a legelején) volt egy olyan gondom, hogy akadt. Nem tudtam elképzelni, hogy mi a fene, semelyik esetén (szerver se, és a rasp) se pörgött fullon a proci, nem értettem, hogy mi történik.
A hibát az oldotta meg, hogy kihúztam a netkábelt, majd újra bedugtam... Nem tudom, nem értem. Azóta volt rá egy frissítés is, illetve másik memóriakártyát is tettem bele, tökéletesen, minden akadás nélkül fut. Ajánlani tudom. (Rasplex az oprendszer neve, és nagyon egyszerűen telepíthető: kiírod egy memóriakártyára a win32DiskImager-rel a képfájlt, elindítod, és kész.)
Remélem tudtam segíteni -
Mauzes
addikt
válasz #56573440 #129 üzenetére
Nem lehet simán csak procit cserélni a szerverben, hogy tudjon transzkódolni?
Meg azt nem tudom (és tudom, hogy nem ezzel kapcsolatban kérdeztél), hogy milyen TV-d van, meg hogy hogyan értetted a "kellemes a szemnek" kitételt, de esetleg gondolkozhatsz használt Samsung okostévé megvételén a régi helyére. Mint egyszerű megoldás. Azon fut Plex kliens, van benne wifi adapter, mindent vinni fog stream-ben. Persze a wifi helyett LAN-t ajánlanék, de ha nem megoldható és csak alacsonyabb felbontású cuccokat tolsz, akkor ok.
-
peeterson
csendes tag
válasz #56573440 #164 üzenetére
épp most hozta meg a posta. szóval nincs visszaút. majd kihozom belőle amit tudok. ha kevéske lesz, akkor idővel lecserélem és neve miatt esetleg még nagy bukta sem lesz. sok olyan kényelmes emberke van mint én.
amúgy azon agyaltam visszatérve plex témához hogy weboldalról nem lehet izzítani? márminthogy a tv-n megyek fel a honlapra, bejelentkezek és annyi. melóban vagyok így csak ötletelgetek. nincs kéznél a tv hogy ki is próbáljam.Dudi
-
Szomj4s
tag
válasz #56573440 #170 üzenetére
Nálunk asszony szokott a hálóban született feleségeket nézni, telóról küldi rasplexre, és ott még nem volt semmilyen problémája. Milyen verzió van fent Neked? (ő mondjuk az ios-es plex klienssel vezérli, én a hálóban nem szoktam /*nem engednek*/ több tartalmat egymás után nézni)
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #170 üzenetére
Nálam is megvan ez a bug, linux-os Plex Home Theater- nél is ugyan azt csinálja totál fekete kép de hang van Android telefonról/Tabról (4.11.1.436) vezérelve. Viszont Android telefonról tabot vezérelve nem jön elő, és ha a tabról vezérlem a telót akkor se. Kipróbáltam régebbi verziókkal is ott is ugyan az a helyzet, a 3.6.3 app-ban nem sikerült előhoznom ezt a bugot de 3.8.4 be már produkálta.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #176 üzenetére
Nálam nemdobja el a csatlakozást csak fekete képernyő van de ha nyomok egy stop-ot és utána egy play-t van kép. De lehet megvan a hiba forrása ha a telefon és tab is csatlakoztatva van a Plex Home Theater-hez remote modba csak akkor jön elő a fekete képernyős bug, de ha csak az egyik akkor minden oké.
szerk:
Na elindítottam Telefonról egy filmet simán elindult, majd rácsatlakoztam a tabbal és elindítottam egy másikat fekete kéernyő lett a vége, lecsatlakoztam a tabbal, elindítottam egy filmet a telefonról megint és van kép.[ Szerkesztve ]
-
Szomj4s
tag
válasz #56573440 #181 üzenetére
Nah, megnéztem tegnapelőtt, csak nem tudtam nyugodtan gép elé kerülni:
Egy nagyobb, 30GBos release már valóban transzkódolva futott le az egyik audio kodek hiánya miatt (most nem emlékszem rá, hogy melyik volt a ludas), de egyszer sem reccent meg. Tényleg, semmi akadás.A másik, tartalomváltáskor előforduló bug: semmi. Komolyan, nem tudom mire gondoltok, én akármit, akármikor (a tartalom végén előszeretettel) váltogattam, mindig pöccre átugrott az újra. Egy pillanatig lehet látni a fekete képernyőt, de egyből vált utána. Android verzió: 4.21.0.527 PMS: 0.9.15.2 Rasplex:1.0.1
Fifibá: Ilyennel én még nem találkoztam. Emlékszem, hogy volt régebben még egy magyar készítésű új sorozat, amihez nem talált kellő mennyiségű infót Agentek segítségével, ahhoz beállítottam borítót, meg leírást, nekem azokat megtartotta. Még csak nem is zároltam, ha jól emlékszem.
-
-
Mauzes
addikt
válasz #56573440 #235 üzenetére
Persze, értem, csak nem voltam tisztában vele. Nyilván a nagy többség csak otthon használja, vagy egy géppel vagy egy tv-vel.
Nagyon én sem használom ki, de azért örülök, hogy akár a barátnőméknél telefonról/laptopról nézem a dolgaimat, akár szüleimhez utazva, a Plex szerver bármit le tud tolni és mindig up-to-date az indexelés.
-
GoZoL
senior tag
válasz #56573440 #268 üzenetére
Gen 8-as szerveren fut, szinte alig eszi a CPU-t. Reseteltem a raspit és megnéztem alap beállításokkal. Sűrűbb a röccenés. Szerintem a raspi2 vasa nem bírja a lejátszást és annak a CPU-ja van kiakadva.
A frekvenciaváltás be volt kapcsolva, most az a resetelés hatására visszaállt alapra, de még piszkálgatom egy kicsit. Megpróbálom másik microsd kártyára kiírni a rasplexet hátha valami gond azzal van. Esetleg pár beállítást átküldtök a playeren mit szoktatok beállítani? Magyar menü van a rasplexhez? -
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #306 üzenetére
Szia
Szed le a WebTools.bundle.zip-etcsomagold ki, majd a Syno /Volume1/Plex/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins be másold bele. Ha ez kész Plex szerver restart, Csatornák közt megjelenik WebTools.
Ha megnyitod kiadja hogy a http://<Your-PMS-IP>:33400 tudsz belépni böngészőben,
Belépsz a plex nevel/ jelszoval
Majd -->Unsupported AppStore -re klikkelszKijön ez a rész, a Githubos résznél
Megadod a YouTubeTV Plex Plugin
elérési útját úgy, hogy Clone and downloads résznél kimásolod a https://github.com/kolsys/YouTubeTV.bundle.git elérési utat , ha ez megvan akkor a Install előtti szövegdobozba bemásolod de a végéről a .git -et törlőd és install-t nyomsz.A legtöbb Unsupported plugin benne van csak installt kell nyomni de ez nincs benne, azt hiszem.
Itt lista is SUPPORT: Find my Plug-In here for support[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz #56573440 #336 üzenetére
Szia!
Köszi a terjedelmes ismeretetőt. A következő napokban alaposan át kell gondolnom, hogy hosszútávon melyik lenne számomra a legoptimálisabb. Lehet hülyeséget fogok kérdezni:
- A ChromeCast2.0-ra kilőtt anyag transzkódolás nélkül, eredeti formában (telefon PLEX app szerint) fut jelenleg. Ha beszerzek/építek egy NAS-t, amin a videótartalmak lennének, és telefonnal ugyanúgy kilőném a képet a CC2.0-ra, akkor gondolom szükségtelen más lejátszó beszerzése, ugye? -
-
-
enginev3.0
félisten
válasz #56573440 #393 üzenetére
Plex alkalmazás windowsra
Belső háló
Gigabit lanWebes felületen még rosszabb
Plex transcode 50-60 százalék körül nyomja a procit
Webes felulet kiírja hogy lassu server, sima 1080p filmek
De lehet hogy valami kódolás beállítással lehetne változtatni[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz #56573440 #401 üzenetére
Pc egy core i5, ami az adatlapomon van
A Nas Vas egy N36L, 2GB rammal, és semmi nem fut, csak a plex meg TM, ami csak seedel(#400) justice84@ Minden így van beállítva
Ez most komoly? Tegnap "megvettem" a PC appot, 1640 ftért aktiváltam, mert egyébként csak egy percet nézhettem a filmből, ma meg újra ki kéne fizetnem az 1640ft-ot?
[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz #56573440 #698 üzenetére
a legnagyobb probléma, hogy bizonyos tartalmakat egyszerűen nem lát a shield a vinyón,
az asztali gépen a plex felismeri az mkv-t, le is játssza, de ha átmásolom a shieldes vinyóra ott már "Nincs tartalom a kiválasztott mappában" jön vissza
és nem jövök rá mi a baja
kb a folderek 10%-át érinti a probléma
viszont nem random a dolog, hanem amit egyszer nem lát azt nem látja, nem arról van szó, hogy hol ezt hol azt nem -
sugarforce
addikt
válasz #56573440 #698 üzenetére
Microserver mellé szerintem pont felesleges lenne a nas. Plusz egy eszköz, plusz egy láncszem, plusz fogyasztó. Beleraksz 4 hdd-t a microserverbe, aztán úgy gazdálkodsz vele, ahogy akarsz, ráadásul sokkal sokoldalúbb is tud lenni. De persze ez egyéni igény kérdése a dolog.
Rpi3 nagyon jól viszi a plexet, igazából nem sokat transzkódolt, akinél beállítottam, de amit kódolt, ott nem akadt be egyszer sem a film. -
enginev3.0
félisten
válasz #56573440 #909 üzenetére
Minden látszik, csak lassú
Egy Google drive megy gyorsan "lassított" nettel is korlátlan böngészés opcióval, meg YouTube is megy pl Firefoxból
De még a play áruház letöltés is megy maxon[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest