Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz milkabrams #35799 üzenetére
Simán.
Ha szervízelni kell, az viszont szopás, mert itthon nincs ajánlható oneplus műhely."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
balazs1022
őstag
Ez a cikk azoknak szól akik elégedetlenek a telefon kameráját illetően, de hozzá kell tennem, hogy egyedi esetről van szó, mert úgy látom, hogy csak én vagyok/voltam eddig pekhes..
Nah megjöttek a kamerák. Korábban már írtam a problémámról.
Íme a készlet:
A 4. és az 5. volt a legutóbbi szállítmány. És szerencsére ezek között volt a nyerő is. Kis rajzjelekkel odarajzoltam, hogy a kép melyik részén torzít a szenzor. Úgy tűnik a 4. számú jelölt lett a befutó.Érdekes, hogy ezek az újabb modulok kicsit eltérnek a régebbiektől:
Balra az új, Jobbra a régi típusú modul.
Sajnos ez sem tökéletes, de a célt szolgálja. Hibája az, hogy a végtelen fókusz el van benne kalibrálva így manuálisan kell fókuszálni. Auto fókusszal 5-ből 3x téveszt. Manuallal 10/10 az arány.
Egyébként ennél jobbat eddig nem nagyon láttam, talán a Mobilarena tesztjében szereplőt.
Kijelenthetem, hogy végre nincsen sehol torzítás.Megjegyzem, hogy még mindig olcsóbb volt ez a manőver, mint telefont váltani.
Pl az új HTC U11 kamerája sincs számomra olyan jó mint az OPO-é. Lásd EZT a képet. A jobb alsó sarok csúnyán zajos lett.Ha vkinek kellene a maradék modulokból írjon rám.
[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz RetepNyaraB #35801 üzenetére
Attól még esélyes, az audio képességei milyenek? A másik két lehetőség a Sony Z1 vag Z2 és Redmi note 2
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz milkabrams #35803 üzenetére
Nincs sok összehasonlítási alapom. Cigány hifi üzemmódban (hangszóró) nem egy nagy szám, de aki úgy hallgatja, az megérdemli. Fülesről (A.r.i.s.e. telepítés után) szerintem tökjó. Problémás, erősítőigényes fejhallgató sok lesz neki nyilván, de nem is ilyesmire tervezték.
Sonykat felejtsd el, főleg a Z2-t. Csak a szopás van vele, ha módosítani szeretnél rajta bármit. Kamerája se egy tigris, hiába a csillió megapixel. Oké, vízálló. Ebben ki is merült a fő tudománya. OPO-t úgy hegeszted, ahogy nem szégyelled. Redmi-m nem volt
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Egyébként az epic szarakodásom közben épp Tesla van a telón; jó kis testreszabási funkciói vannak.
Default Kernel Adiutor, Magisk és Nova launcher (free).Viszont nagyon nincs magyarra fordítva (engem nem zavar, de gyakorlatilag az összes beállítás angolul van) és bizonyára léteznek gondjai: pl az általam használt Cerberus appot nem lehet eszközkezelői hatalommal felruházni, ami ugye a lényege volnaui.: megálapítottam, hogy fastbootból formázva a dolgokat tényleg gyalu van: utána
semmitnem lát a PC a telefonból, tehát muszáj valami fastboot romot ráhúzni, hogy aztán egyáltalán észrevegye[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
milkabrams
őstag
válasz RetepNyaraB #35804 üzenetére
16 ohm-os fejhallgatóval 16 bites flac, van pár 24 bites is. Hangszóróról csak néha yt videó. Gondolom a majdnem stock droid miatt rammal sincs gond (nem úgy mint a samsung tabletemnél), így romokkal sem akarok szerencsétlenkedni.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz milkabrams #35806 üzenetére
3 giga RAM FulHD-n mindenre elegendő. VR alatt nyilván izzadna.
A gyári rom viszont nagyon elavult és a cyanogen inc. megszűnésével egy csomó funkció nem is működik. Én egyáltalán nem ajánlom, de ahogy gondolod. Nézd át az összefoglalót lécci."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
balazs1022
őstag
válasz milkabrams #35806 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani, hogy sokkal de sokkal jobb mint a Galaxy S3-am volt.
-
milkabrams
őstag
válasz RetepNyaraB #35807 üzenetére
Átnéztem, de nem értem miért kellene romot telepíteni, persze majd kiderül a meglesz. Nem is értek a rom telepítgetéshez
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz milkabrams #35809 üzenetére
"A gyári rom viszont nagyon elavult és a cyanogen inc. megszűnésével egy csomó funkció nem is működik"
-
Obyboy
addikt
válasz milkabrams #35809 üzenetére
"Nem is értek a rom telepítgetéshez" - Majd belejössz...
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
milkabrams
őstag
válasz RetepNyaraB #35810 üzenetére
Miféle funkciók nem működnek?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz milkabrams #35812 üzenetére
Pl a cián fiók és az arra alapuló eszközvédelem, de nekem valami hangasszisztenst sem sikerült életre lehelnem. A cián truecallere sem megy. Több valóban nem jut eszembe, de mentségemre fél napot töltött a rom a gépen, azt is kényszerből
-
kuthim
tag
válasz RetepNyaraB #35813 üzenetére
Nekem még a Témák sem megy. Azt írja hogy probléma van a hitelesítő szerverrel.
-
scope2007
addikt
Valami fincsi új rom?
Cosmic OS egyelőre meguntam xD nem is frissülCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Obyboy
addikt
válasz LallerHUN #35818 üzenetére
Official LOS nekem még nem volt fent. AEX-ről váltottam uoLOS-ra így én system, data, cache és dalvik wipe után telepítettem. Mivel a hivatalos LOS-nak egy módosítása így szerintem érdemes full wipe (storage-ot nem csak a többit) után telepíteni. De lehet megér egy próbát az is ha csak rá flasheled a meglévő LOS-ra. Ha működik akkor boldogság lesz ha nem akkor pedig mehet az új telepítés.
-
tomama
aktív tag
Sziasztok, pár hónapja olyan problémám van a telefonommal, hogy magától elkezd újraindulni időnként. Erre a gyári beállítások visszaállítása volt megoldás egy darabig, de azóta újra előjött a probléma. Mi lehet a gond?
-
grizlisandor
veterán
Beakadt a kamera alkalmazásom, mert bekapcsoltam a hdr módot. Elindítom és egyből leáll az alkalmazás. Van valami bevált megoldás erre? Legfrissebb LOS-om van.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz grizlisandor #35828 üzenetére
Rom dirty flash. Kevesebb nem oldja meg.
-
G4bi89
senior tag
válasz grizlisandor #35828 üzenetére
Kamera alkalmazás adatainak törlése, elvileg ekkor elfelejti s beállításokat.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
elperroloco
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szeretnék egy oneplus one készüléket baráti áron, szép, jó állapotban!
Ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban (vagy van neki elfekvőben), azt szívesen venném!
Köszönöm! -
RetepNyaraB
veterán
válasz grizlisandor #35831 üzenetére
Próbáltam még tegnap okoskodni, de a beszart OPO sajnos nem engedte
Örülök, ha rendbe jött. Az adattörlés nálam nem szokta megoldani a kamera zűrt; ez is egy gép-függő dolog ezek szerint.
A dirty flash azt jelenti, recoveryben (twrp) törlöd (advanced wipe) az ART/cache/system részt, majd újratelepíted a rom+gapps (+root) csomagot, amelyeket jelenleg használsz. Ekkor megmarad minden beállításod, adatod, de a rendszerben esetlegesen összeakadt dolgok kikúrálódnak. Aztán a gyakorlatban ez jellemzően vagy beválik, vagy semui.: A Tesla romnak nagyon jó a standby fogyasztása.
-
guyver
senior tag
Végre találok egy jó romot, erre frissül és nem megy a hardveres video gyorsítás. Szoftveres appal meg fejre állítja a képet.
Poco F3 & Gear S3
-
guyver
senior tag
válasz RetepNyaraB #35835 üzenetére
Omni rom. Nem próbáltam mindent, de idáig ezzel jött össze csak az 5 óra feletti kijelző idő. Most is 2 óra 55 perc a sot és 60%-on áll az akku.
[ Szerkesztve ]
Poco F3 & Gear S3
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem!
A telefonom elkezdte az "játszani", hogy amikor jön egy hívás, akkor csak rezeg, a képernyőn nem látszik semmi (így felvenni sem tudom), majd elkezdődik a csengőhang, de szaggat, recseg!
A legújabb LOS van rajta. Lehet, hogy nem ártana egy tiszta telepítés?
Április óta recoveryből telepítem az újabb verziókat.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dolphine #35837 üzenetére
Ez általában olyankor van, ha a kernel nem ébreszti fel a telefont esemény bekövetkeztekor, így marad a proci 300Mhz körül és persze összefossa magát. Maga a sötét kijelző, hívás érkeztekor pár másodperc erejéig egy igen bossazntó, de elég elterjedt bug a nugát romoknál.
Tiszta telepítést javasolnék első körben (internal storage maradhat, ha sok zene/video/kép van rajta, de esetleg twrp fájlkezelőben töröld az sd/android mappát is, szokásos wipe-ok után. )"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dolphine
addikt
válasz RetepNyaraB #35838 üzenetére
Köszönöm a választ!
A TWRP-n belül hogyan lehet törölni mappát?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz RetepNyaraB #35840 üzenetére
Na, ma is tanultam valamit!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
chosa921
tag
Sziasztok!
lassan 2 és fél éves OPO tulaj vagyok, vannak kisebb gondok a telefonnal amit szeretnék tőletek megkérdezni orvosolható-e valamilyen módon.Telo adatai:Android: 6.0.1
CYanogen OS verzió:13.1.2-ZNH2KAS3P0-bacon
Kernel verzió:3.4.110-cyanogenmod-g326cf3aelső: kamera vidózás használata, nem tartja a focust, sűrűn besötétül a kép,elveszti az élességét homályos lesz, mindig nyomogatnom kell ujjal hogy befocusálja a helyet amit szeretnék hogy szépen nézzen ki a felvételen.
második:folyamatos mobilnet ledobálás, már kérdeztem a telenort számtalanszor hogy mivan de ők mindig csak azt mondták hogy minden okés, amit elis hiszek mert amikor le illetve vissza kapcsolom a mobil netet akkor van hogy vissza kapcsol van hogy NEM , egy felkiáltójelet mutat az ikon mellett.
harmadik:sűrűn van hogy lecsatlakozik WIFI-ről pedig a router tőlem kb. 1,5 m-re van , azt vettem észre ezzel kapcsolatban, hogyha kinyomom a mobilnetet wifizés közben akkor minhta "jobban focusálna" a wifire tudom ez hülyeség szóval ne is vegyétek komolyan, az viszont tény hogy a wifim nem a legjobb, sűrűn ledobál, nem csak az itthoni hálózaton, máshol is ezt csinálja, nem tudok normálisan beszélgetni messengeren telefonhívásban mert feszt ujra kapcsolódik.
negyedik:sűrű akadozás,melegedés,beszarnak a programok, ott maradnak az ikonjai pl a kamerának mikor közben már átléptem messengerbe, ha esetleg tudnátok egy jó taskkillert javasolni amit nem nyomnak tele reklámmal, és teszi a dolgát úgy és ahogy (egyébként akárhogy böngésztem a beállitásokat, sehol sem találtam olyan lehetőséget ahol láthatnám hogy aktuálisan milyen programok futnak ÉS variálhatnám azok működésének létét)
ötödik:mikrofon, na most az van, hogy megint a messengerrel példálózva, sokkal szebben hallanak engem mind kihangositva,mind fülön fogva a telefont, mintha pl normál telefonhivást bonyolitok le, recseg a mikrofonom, nem fasza, fujkálni szoktam gondolván hátha poros már a drága ennyi év után és amiatt elhasználódik
A telefon egyszer volt gariztatva, közvetlen mielőtt lejárt volna igazából, gondoltam egy kis vér frissités nem árthat neki, mikrofon,hangszóró és akkumulátor problémával küldtem el,ebből 2-t sikeresen meg is csináltak ami azóta valamilyen mértékben javult.Egyébként a szervizzel nagyon elégedett voltam, gyors,korrekt,pontos.
Ha tud valaki valami normális megoldást ajánlani a problémáimra azt nagyon de nagyon megköszönném.Igazából a legidegesítőbb ezek közül az a mobilinternet, munkámnak eléggé elengedhetetlen része aminek a hiánya nekem birsággal is járhat ha nem vagyok figyelmes. Nem zárkózok el a ROM-olgatástól sem, soha nem volt még ROM-olva a telom, nem is tudom nagyon hogy kell csak vannak róla elképzeléseim.
Köszönöm, hogy elolvastátok, az esetleges helyesírási hibákért elnézést de csak úgy dőlt belőlem a harag és ezáltal a szó is.
Üdv.etya
Üdv.:Peti
-
RetepNyaraB
veterán
válasz chosa921 #35843 üzenetére
Dobd ki a francba az elavult gyári romot, legalább
5 különféle remekül használható nugát létezik rá.Gyanítom egyébként, hogy a gyári se volt tisztán újratelepítve és az android ugynolyan szutyok, mint a windows: legjobb gyakran és tisztán újratelepíteni. Csak jelen esetben ha már telepítés, akkor legyen up to date és a gyári már sose lesz az.
A hibák nekem összeakadt rendszerről árulkodnak. Taskkiller felesleges egy 3GB rammal szerelt készülékhez, ez biztos.
A mobilnet nem szokott vacakolni, csak ha beszarik a vezérlő IC (mint nálam feltehetőleg). A wifi kapcsolódási zűr előfordul, mint nugát "feature", de ha felébrszted a gépet (hozzányúlsz), akkor rögvest kapcsolódik.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Ja, asszem nem lesz op5-öm
Ez az iphone dizájn nem ér meg nekem alsó hangon 500 eurót, kamera ide, vagy oda(egyébként is tesztek kellenek, a marketing bullshitet ma már hallhattuk).
Persze nincs egy vasam sem, de feltehetően mi note 2-t vennék, a global version-t, amelyben van b20 lte.[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
válasz vinpilu #35844 üzenetére
Alapvetően mindegy melyik buildet teszed fel, mivel optimalizált LOS nagy baj nem lehet egyikkel sem. Taktikusan azért érdemes várni és nem az elsők közt lenni a letöltéssel. Nekem most a *0613-i van fent mert csak hétvégente szoktam frissíteni.
-
Obyboy
addikt
válasz RetepNyaraB #35846 üzenetére
Én sem tervezem a váltást OP5-re (és másra sem), mivel jelenlegi igényeimnek maximálisan megfelel az OPO. Tehát ha nem adja be a kulcsot akkor biztosan megvárom az OP6-ot (hátha kap IP67-et). Tetszik a szabad ROM-olhatóság és az ehhez kapcsolódó megannyi customROM így nem sok lehetséges utód van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs