Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9151) kutkut válasza Obi Wan (#9147) üzenetére


kutkut
addikt

ment pü

Meizu MX3 32GB

(#9152) Maist


Maist
senior tag

Sajnos úgy néz ki, valamikor én is be kell számoljak majd a szerviztapasztalataimról:
Meghalt ugyanis a LED a gépezetben. Fotózáskor csak alig észrevehetően, kb. 1 %-os fényerővel villan, és kész. ROM újrarakás, más ROM (2.21) felrakása is megvolt, a hiba fennáll mindezek ellenére. Még csak zseblámpa progit sem használtam soha, sőt, képet is csinálhattam vagy 10-et, mióta megvan. (Mivel nem vagyok nagy éjszakai fotós, így nem tudom, mikor viszem be a szervizbe.) 2010 decemberi, Vodafone-nál vett készülék a beteg egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#9153) Stauffenberg válasza DeadMeat (#9144) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Gyomlálás előtt? A gyári "SD card & Internal Storage" nem jelzi, hogy mennyi a teljes, csak a szabadot mutatja. Nekem most kb 820MB van szabadon, pedig azért van bőven app felpakolva (nem használok Apps2SD-t). Csak ebből következtettem, mert emlékeim szerint amikor még szűz volt a rendszer akkor olyan ~1.15GB-ot mutatott szabadnak.

(#9154) rum-cajsz válasza canniball (#9070) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Igen, ez engem is zavart.
Emiatt álltam végül is neki gyomlálni. A törlő scriptem ide betettem, azt hiszem.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#9155) Stauffenberg válasza Becherowka (#9149) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Van olyan amikor egy app beállításai megmaradnak azután, hogy letörölted. Találkoztam olyan mobilnet kapcsolgatós widgettel, aminél a Marketben is írták, hogy mindenképpen vissza kell kapcsolni a mobilnetet mielőtt törlöd a widgetet, különben nem fogod tudni visszakapcsolni másikkal.

Lehet valamelyik widgettel, vagy appal lenémítottad a telefont és törlés után is beragadva maradt (ez sajnos az app fejlesztőjének a hanyagsága). Nyomj neki egy Factory Resetet (lásd: kézikönyv), az visszaállítja a telefont abba az állapotba, mint amikor kivetted a dobozból.

(#9156) tzl válasza Obi Wan (#9134) üzenetére


tzl
senior tag

NEMKELLÜVÖLTENIVAZZEEEEEEEEE!!!!

A problémádra ebben a formában nincs megoldás, tekintve, hogy DEBLUR romot használsz.
Megoldás a külön facebook for android app használata, ha szeretnéd, hogy a contactjaid facebook-képét is letöltse, akkor pedig syncmypics vagy mi az alkalmazás neve, szerepelt itt a fórumban már párszor, éljen a kereső.

No most mindez egyébként gyönyörűen kibányászható a keresővel. :(

(#9157) DeadMeat válasza Stauffenberg (#9153) üzenetére


DeadMeat
veterán

system panel nevű alkalmazással nézve.Ennyiből garázdálkodhatsz összesen.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9158) DeadMeat válasza tzl (#9156) üzenetére


DeadMeat
veterán

Na meg ha használja a pici agya mellett a keresőt,józan paraszti ésszel rájön magától is.De gondolkodni qrva fárasztó dolog ám. :U

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9159) Stauffenberg válasza canniball (#9070) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az ilyen "kapcsolgatós" widgetek pont csak annyit csinálnak, mintha a gyári Settingsben állítanál át valamit. Csak egy értéket változtatnak meg, csupán lerövidítik az "útvonalat". Szóval az ilyen widgetek nem eszik az akkut, ha app kezelővel megnézed akkor ezek futnak ugyan a háttérben, de rendszerint "Empty" módban. Akkor eszi az akkut (proci használattól függően) ha "Background" módban fut. De ez is csak alkalmazástól függ, mert én mondjuk most éjjel lefekvés előtt nem léptem ki az Angry Birdsből, reggelre meg nem merült semennyit a 10%-os kijelzési pontosságon belül (ugye nekem be van állítva, hogy éjféltől reggel hatig kapcsoljon ki minden adatkapcsolatot ha le van zárva a képernyő). Itt ugyan futott a háttérben a játék, de mivel nem volt megnyitva, ezért nem pörgette a procit, csak a memóriában volt benne a cache-elt tartalom (textúrák, hangok, aktuális állapot, stb).

De a nem kapcsolgatós widgetek is csak addig merítik az akkut amíg aktívak. Itt van mondjuk nekem a Weather & Forecast Widget ami ugye lényegében a HTC Sense óra, egyben az időjárás kijelzéssel. Be van állítva, hogy 4 óránként frissítse az időjárást, ha ezt nem tudja megtenni, mert lezárt képernyőnél eltelt 15 perc és a telefon bontotta az adatkapcsolatot, akkor megnyitva a widgetet manuálisan kell frissítenem, mert a következő 4 órás periódusra ugrott át és hagyta a francba a frissítést, nem erőlködött.

De ez is az app fejlesztőjétől függ, hogy figyel-e az ilyesmire. Nekem a Skype merítette az akkut nagyon erősen, mert ha bezárod akkor is újraindul egyből és ha van adat/netkapcsolat, ha nincs, akkor is folyamatosan frissíteni próbál.

(#9160) Becherowka válasza Stauffenberg (#9155) üzenetére


Becherowka
csendes tag

Köszi az 5letet! Sokat segített. Atelefont Factory Resettel kellet megjavítani, így ismét visszajött a csörgése.

Tapasztalat az, amit te is említettél, hogy egy olyan App, mely kezeli a ki/be kapcsolását, 3G adatátvitelnek valószínűleg csúnyán beragadhatott, melyet a beállításokban sem lehet megtalálni. Most, hogy factory reseten túl vagyok, működik a csörgés - viszont nagyon meg kell találni azt a "kapcsolgatós App-ot", mely szépen kezeli a Mobil adatkapcsolatok ki és bekapcsolását!

Köszi az ötletet még egyszer!!!! :C

(#9161) Memmaao válasza Obi Wan (#9134) üzenetére


Memmaao
addikt

Talán a 3-szori postolásnál többet érne egy kereső indítása...Félbluros telóval ne várd, hogy mukodj!!!

My name is Bond, James... Dean.

(#9162) rum-cajsz válasza Stauffenberg (#9109) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Én vettem egy ilyen kihúzható USB kábelt ebayről.
Ha veszel, arra kell figyelni, hogy töltőkábel is legyen, ne csak sima adatkábel.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#9163) rum-cajsz válasza Obi Wan (#9116) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Valószínűleg szolgáltatótól vetted, és a 2.34-es blur van a telefonodon.
Sajnos nem fog menni, külön programmal kell megoldanod. Keress vissza kicsit, az egyik kolléga ajánlott rá programot ebben a fórumban.

de látom ezt már a többiek is megválaszolták. :)

[ Szerkesztve ]

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#9164) schmo07 válasza Stauffenberg (#9159) üzenetére


schmo07
tag

Skype: ezt hogy érted? Nem lehet belőle úgy kilépni, hogy úgy is maradjon?

(#9165) Stauffenberg válasza Becherowka (#9160) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nincs mit! :D Csak ér valamit, hogy már az első 1.5-ös Android óta ezt a rendszer nyűvöm! :D

Én ilyen kapcsolgatásra nem widgetet használok, hanem a Quick Settings nevű appot. Lényegében egy "felugró ablak" az egész amelyben egy helyen lehet kapcsolgatni az összes fontosabb adatkapcsolattal kapcsolatos dolgot (GPS-t is), de helyben lehet fényerőt és hangerőt is állítani (utóbbit elég részletesen). Lényegében egy "All in One vezérlőközpont", még egy zseblámpa gomb is van benne, sajnos nem a LED-et kapcsolja be, hanem a képernyőt világítja fehéren 100%-os fényerő mellett. De a LED-es villágításra én a Tesla LED nevű appot használom úgyis, annak meg van widget része is.

(#9166) Stauffenberg válasza schmo07 (#9164) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Automatikusan hozzáadja magát a szinkronizációs Accountokhoz (mint a Google Accountot (Clendar, Gmail, stb), vagy ugye mint az előbbiekben valaki a Facebookot akarta hozzáadni). Hiába lépsz ki a Skype-ból, hogy offline legyél, attól még szinkronizálni akar, offline állapotod ellenére is, mert kettős beléptetést használ, az egyik maga az alkalmazás amiben cseveghetsz, VoIP hívást indíthatsz, stb, a második belépést pedig maga az Android végzi amikor az Account szinkront végzi, így írja ki a Notification bar-ra ha valaki írt neked chaten vagy bejövő hívásod van, stb.

Na ez utóbbi beléptetést kell neki letiltani (törlöd a Skype-ot az Accountok közül), különben hiába lépsz ki a kliens alkalmazásból, akkor is szinkronizál a háttérben. Vagy legalább is megpróbál. Ha törlöd az Accountok közül a Skype-ot attól még működik a kliens és így valóban csak akkor szinkronizál, mikor online vagy a kliensben.

Bár azóta több update is volt, nem tudom, hogy még mindig megvan-e ez a baki (de lehet ez szándékos, nem tudom), mindenesetre nekem elég ha csak akkor szinkronizál, mikor én magam lépek be a Skype alkalmazásba.

rum-cajsz: Köszi a tippet! Ez jópofának tűnik, mennyiért jött be ebayről?

[ Szerkesztve ]

(#9167) schmo07 válasza Stauffenberg (#9166) üzenetére


schmo07
tag

Nekem az Accounts alatt csak a gmail látszik. Akkor jó vagyok, ugye?

(és köszi a részletes leirást)

(#9168) Stauffenberg válasza schmo07 (#9167) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Aha, jó vagy! :D Ezek szerint már nem adja magát hozzá automatikusan. Nekem ez Samsung Galaxy Spicán okozott sok galibát, mert a rendszer sebességét is jól visszafogta, az üzemidőt is jelentősen redukálta... eltel vagy 2 hét mire rájöttem a megfejtésre.

Aztán mikor Defy-n is próbáltam akkor eleve azzal kezdtem, hogy nem engedtem neki beírni magát az Accountok közé.

(#9169) schmo07


schmo07
tag

Lehet, hogy csak a fél-blur miatt van.
A vicc az, hogy gondolkoztam, hogy beirom oda a skype-ot, de aztán mivel ment anélkül is, letettem róla. És milyen jól tettem :)

Ez most némileg off lesz, bocs érte, de ti jobban konyítotok a telefonokhoz, mint bárki akit ismerek, szóval csak itt kérdezném meg.
Kell nekem egy "B terv", ha esetleg mégse sikerülne (még egy) Defy-t szerezni.
Biztos valamennyire figyelemmel kíséritek az új telefonokat. Mit szóltok a Samsung Galaxy Ace-hez? Van ez kb olyan jó (vagy csak kicsit rosszabb), mint a Defy?
Megnéztem az adatlapját összehasonlitva a Defyvel, de nem áll össze a kép. Vagy ne agonizáljak, várjam meg a tesztet... ?

(#9170) koveradam


koveradam
tag

Sziasztok!

Nem tudom valaki találkozott e már az alábbi problémával.
A telefon fullra töltés után 2 óra alatt lemerül teljesen kb. 2 napja.
Alkalmazások közül Angry Birds meg még 2 játék van rajta de eddig nem csinált ilyet. Próbáltam Advance Task Killer-t felrakni de így is kisült teljesen.
Valami ötlet?
Én Hard resetre gondoltam szerintetek az megoldja vagy Hardweres gondja lehet?
Vodafonos!

Köszi előre is

(#9171) koveradam


koveradam
tag

Na nem is teljesen így van mert észrevettem, hogy csak töltővel kapcsol be és amikor bekapcsol akkor 0% töltöttségi szintről indul és 2 perc múlva mikor már feléled akkor 50% mutat az akksi

(#9172) Memmaao válasza Stauffenberg (#9165) üzenetére


Memmaao
addikt

A quick settings tökéletesen kezeli a ledet, csak be kell állítani.

My name is Bond, James... Dean.

(#9173) zsirfecske


zsirfecske
addikt

hülye kérdés de 5 ghz-es n wifis okostelefonok ugye nem nagyon vannak még? pont a moto atrix lesz az elsők egyike, nem? csak mert semmilyen smartphone adatlapon nem találok infót erről és gondolom ehhez két wifi antenna is kéne a telón belül meg combosabb az energiafogyasztása is. defy-al őszintén szólva még nem is próbáltam, tehát tőlem akár lehetne is benne 5 gigás antenna... de ugye nincs? na végül csak feltettem a kérdést.

(#9174) rum-cajsz válasza koveradam (#9170) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Ez nagy valószínűséggel hardver hiba.

Stauffenberg:
500 forint volt házhoz szállítással kettő darab ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#9175) Colani válasza Becherowka (#9160) üzenetére


Colani
tag

beherovka nem próbáltad az ajavaslatom????minek gyári visszát csinálni...tuti az volt a bibi na mind1

(#9176) mave13 válasza Memmaao (#9172) üzenetére


mave13
őstag

Így van. Épp most tettem fel, és megy a LED is.

Egy kissé off kérdés. Ma voltam T-nél, és aktiváltattam egy 100 megás mobilnetet. Szerintetek mikorra lesz az valóban aktív? A csaj azt mondta, hogy nem azonnal, de nemsokára... Na most a nemsokára az kissé relatív. Még ma? Vagy Hétfőn? Vagy csak a következő hónaptól? Minden választ köszi.

Icewolf || kósza ||

(#9177) tzl


tzl
senior tag

A tököm tele volt a 2.51.1-gyel, ezért feltettem a 3.4.2 romot, froyo meg minden, jónak is tűnik, csak szívok vele.
A telefon lagol meg fagy, úgy tűnik, a google sync miatt. xda-n valaki írta, hogy így járt, de egy factory reset és az accountok újbóli beállítása után minden rendben.
No, nekem nem enged factory resetet csinálni. Hiába nyomok rá az erase everything gombra, nem történik semmi.
Gondoltam, recoveryből csinálok egy data és cache wipe-ot, no itt jön a cifra rész.
vol down-re bejön a felkiáltójel meg a droid, viszont hiába tapicskolom a jobb alsó sarkot, nem jön be a recovery menü.
Ha vol up + down bootolok, akkor meg rendesen elindul a telefon, csak annyit ír ki, hogy safe mode.

Hogy tudnék recovery-t varázsolni, hogy törölni tudjam a telót?

(#9178) Becherowka válasza Colani (#9175) üzenetére


Becherowka
csendes tag

De megpróbálta, de semmi nem segített rajta! Mint előzőleg írtam (javasolták) a megoldás csak is az volt, hogy vissza állítottam a telefont gyári állapotra.
Beragadt egy olyan app, mely kezelte a mobil adatátvitelt ki/be kapcsolását. Teljesen megbolondult és a csengőhangomba bekavart.
javaslom mindenkinek kinek eltűnt a csengőhangja vizsgálja meg milyen app-ot használ a mobil adatátvitelre.

(#9179) eduba válasza mave13 (#9176) üzenetére


eduba
aktív tag

Ki - bekapcsolás után szerintem mennie kell a netnek azonnal, hiszen 1430-on is, illetve neten is meg lehet rendelni és azonnal aktív lesz (ki-bekapcs után)

(#9180) balojazz válasza Becherowka (#9149) üzenetére


balojazz
aktív tag

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Rátolnék egy 2.21-es szoftot, utána vissza a 2.34-est, de előtte megnézném, működik-e 2.21 alatt a csörgés. Ha egyiknél sem, valami meghalt a telóban, ami garis gond. Ha működik, akkor mindkettő alatt fog. Gyalulj, pakolj. Nem árt a NAND flasht sem tesztelni...

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#9181) barti


barti
csendes tag

Használja valaki a night clock-ot rendszeresen?Érdekelne mennyire szívja le az akksit ha folyamatosan megy éjjel? :F

(#9182) DeadMeat válasza tzl (#9177) üzenetére


DeadMeat
veterán

Melyik rom?3 is van belőle?US UK Orange?

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9183) szkajt válasza tzl (#9177) üzenetére


szkajt
csendes tag

Recoverybe a "system recovery" progiból mész, amit előtte egy gombnyomással telepítessz. Aztán másik gombnyomással bemegy a recovery menübe. Oda nem kell billentyűkombinációzni.

(#9184) tzl válasza DeadMeat (#9182) üzenetére


tzl
senior tag

UK

(#9185) tzl válasza szkajt (#9183) üzenetére


tzl
senior tag

Egyrészt nem lehet telepíteni, annyira haldoklik a sync miatt, másrészt a boot recovery-hez nem kell semmilyen progit telepíteni.

(#9186) DeadMeat válasza tzl (#9184) üzenetére


DeadMeat
veterán

Press your volume rocker at both ends (at the same time). Both microswitches to "click" down at the same time!

Ezt írják pedig.Aksit ki,amikor berakod aközben kell nyomni.Ha így sem m1 tedd fel a custom recoweryt.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9187) szkajt válasza tzl (#9185) üzenetére


szkajt
csendes tag

magán a progin belüli "install" gombra gondoltam :)
amúgy amikor feltettem annó a froyomat, nekem is brutál lagos volt és FC-zett minden percben. De csináltam a dolgot tovább ahogy írták meg jött a restore és minden oké lett.

(#9188) Auratech


Auratech
őstag

Egy apró élmény, hogy a tesóm hívott, mikor rádiót hallgattam és hívás közben bömbölt a sebbalázs-morningsó :D Hívásba nem hallatszott, csak nekem. Semmiképp nem dugult el. Kénytelen voltam újra indítani. Amúgy a szar, lassú, bluros telóm jól működik. Kicsit megrettenek, miféle procedúrákat kell lefolytatni egy-két funkcióért, vagy vélt-valós gyorsulásért.
Én csak pofázom, zenét hallgatok, netezek, filmet nézek, fotózom, videózok, skypeolok, számológép, Aura, Netconfig, vpn, dropbox, vlc remote, G-mote, socilal, stopper, ébrsztő, semmi extra dolog, csak a legszükségesebbek.

Auratech Field Recording

(#9190) rothadt


rothadt
aktív tag

valaki esetleg meg tudná mondani, hogy pontosan mi lesz a sygiccel, ha lejár az 1hét, ma raktam fel és qrvára bejön... nem adtam meg benne semmi adatot,egyelőre csak használom offline, de még a megvételén is majdnem elgondolkodtam:-) . van amúgy navigációm külön, de ezt ha feltudnám arra is tenni tuti vennék egy licenszet. de egyelőre az a kérdés, hogy mi is lesz egy hét múlva?!
szerk.: sygic aurára gondolok!

[ Szerkesztve ]

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#9191) tzl válasza DeadMeat (#9186) üzenetére


tzl
senior tag

Tudom, hogy ezt írják, de ez nekem safe mode-ban indítja el ilyenkor a telót. Kinézetre ugyanaz, mint a sima bebootolás, csak a bal alsó sarokban ott a felirat, hogy safe mode.

A custom recovery-hez root kéne, nem? Na nekem az sem megy, superoneclick megáll a chmod RATC-nél, ha kézzel próbálom adb-vel, akkor sem működik, lefut a RATC, de nem lesz rootolt a telefon :(

[ Szerkesztve ]

(#9192) gombi01 válasza rothadt (#9190) üzenetére


gombi01
tag

rothadt: sygic aura ügyben nézz körül a nokiaprogramok.hu oldalon van ott rá okosság :)

[ Szerkesztve ]

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#9194) Colani válasza Colani (#9193) üzenetére


Colani
tag

nekem is nagyon bejön az aura...egyenlőre nincsennek épületek nem tudom miért ,de remélem megoldom...

(#9195) rothadt


rothadt
aktív tag

köszönöm!

borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...

(#9196) tzl válasza DeadMeat (#9186) üzenetére


tzl
senior tag

sikerült belépnem, a recoverybe, hang le, erre bejön a droid, majd hang le és fel egyszerre, erre bejön a recovery.
Épp most bootol be data és cache wipe után, kiváncsi leszek :)

(#9197) Colani válasza tzl (#9196) üzenetére


Colani
tag

most végülis a 2.51re raktad fel a froyot???vagy hülyeséget kérdek?

[ Szerkesztve ]

(#9198) DeadMeat válasza tzl (#9196) üzenetére


DeadMeat
veterán

zsír.Köcce az infót :R

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#9199) tzl válasza Colani (#9197) üzenetére


tzl
senior tag

igen, 2.51.1 volt rajta, helyette ment fel a froyo, 2.2.1
És lekopogom, működik rendesen, miután átugrottam a blur-fiók beállítást.

(#9200) kanyazsombor válasza Stauffenberg (#9165) üzenetére


kanyazsombor
tag

A Quick Settings a ledet is tudja kapcsolni. A beállításaiban ki tudod választani.
Szerintem is frankó kis progi. A csengés, rezgés, wifi stb kapcsolható belőle, illetve a teló adott settings részébe is 1 kattal el lehet jutni.

Motorola Defy :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.