Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Szuper, ki is próbálom este ezt a stackolást.
Igen, attól féltem én is, hogy csak perverz megoldások vannak a problémámra. Föccer egyenesen computercraftot javasolt, ha jól emlékszem

MC: ha van felesleges IC gumifa csemetéd, ki ne dobd/fel ne dolgozd, viszek cserébe fát, gumit vagy uránt.
-
törölt tag
Sziasztok, ma kezdtem a játékot, és lenne pár kérdésem
Hogy tudok épitkezni?Ezt írja:"Ehez a parancshoz nincs jogosultságod" ha kijelölök E betüvel egy itemet...Írni sem tudok, mert ott ugyanezt írja.
Előre is köszönöm.

-
törölt tag
ahogy írták szépen egyben marad, valamennyit segít a lagon is, nálam elég sokat jelentett... a jobboldalt üresen lehet hagyni és annyi ez esetben
jah hogy ez még mindig a 20 ládás farm.... háát most mondhatnám hogy a csemete bemenő oldalán mondjuk egy item detektor pörget egy számlálót felfele, a bontást meg filler oldja meg tehát az miután lefut mondjuk elkezdi visszafele kattogtatni az összeset... de én még mindig 8 as blokkokra szavaznék sorting machine-al. ilyen léptéknél van megoldás logikai kapukkal vagy regulatorral, item detektoros transposeres lezárásokkal, de igazából áganként kéne feltenni őket ami sok idő és nyersanyag.
jobb ötletem továbbra sincs, vagy distri pipe, vagy sorting machine, vagy 20 regulator, bár utóbbi időben nem kell se chest (ugye van benne...) se filter. vagyis ötletem lenne perverz logikai áramkörös megoldásokra, de inkább ne feszegessük

használni tudnád, csak minden láda vagy deployer mögé kéne egy darab, ami szépen feltölti magát, és ha elfogy a deployerben a csemete akkor utántölti a saját invertoryjából
-
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Hajaj, ha jól értem amit írsz, akkor ezt most itt nem tudom használni.
Igen, deployerekben (20 db) szeretnék egy állandócsemete-számot tartani (pontosabban eléjük iktattam egy-egy filtert és ládát, tehát tulajdonképpen a ládákban). A legegyszerűbb az lenne ugye, ha a 20 ládát egy központi ládára kötném pneumatikus csövekkel, és 1 db filterrel periodikusan megpróbálnék kiküldeni 1-1 csemetét a csőrendszerbe, amit aztán mindig az a láda fogadna, amiben megürült 1-1 hely. De ez csak akkor működne, ha mind a 20 ládában 64 csemete lenne, mert akkor végül tényleg mindig ahhoz a deployerhez jutna el a csemete a központi ládából, amelyikhez kell.
Viszont az a gyanúm, hogy ezzel a regulátoros stack-elős témával megint mondtál valami nagyon hasznosat.
BC quarry frame-ekkel táplálom a recycler-eimet, elvileg 2 másodpercenként 40 frame-et dobok bele block breakerekkel a pneumatikus csőhálózatba, ami aztán közvetlenül recycler-ekbe (32 db) viszi azokat. Azt mondod, hogy jobban járnék, ha előtte stack-elném a 40 frame-et, és stackenként küldeném őket? Ilyenkor a csőhálózatban "egyben marad" a stack, tehát csak akkor tudja benyomni egy recyclerbe, ha az teljesen kiürült? -
törölt tag
válasz
üzenetére
"a jobb oldalon lévő helyen azt mondod meg hogy a mögötte lévő invertoryban legalább hány azonos item kell legyen mielőtt kiküldi a tartalmát."
jól megfogalmaztam... a mögötte lévő invertory jelen esetben a chest, vagy egy deployer, vagy bármi amiben az adott item mennyiségét akarod szabályozni a regulatorral.
jah és a láda közvetlen mögötte kell legyen a regulatornak. ha cső van köztük akkor folyamat a megadott mennyiséget fogja kiküldeni rá mert nem látja mennyi van benne. ha nincs köztük cső akkor jó
-
törölt tag
stackelés az nem mod függő, azt a vanilla mc oldja meg. olyat tehát nem lehet csinálni.
ami neked kell az egy regulator. a működése elsőre bonyolult de zseniális kis cucc. 3 részt látsz benne fent. a bal oldalon szabályozod hogy mennyi itemet gyűjtsön be a középső "buffer" zónába ami gyak egy chest. a jobb oldalon lévő helyen azt mondod meg hogy a mögötte lévő invertoryban legalább hány azonos item kell legyen mielőtt kiküldi a tartalmát.
tegyük fel hogy a ládában ami mögé beteszed a regulatort mindig 10 darab csemete kell hogy legyen. a regulator bal oldalára beteszel 10-et, középre semmit, jobbra 1-et. ez azt jelenti, hogy ha elfogy a ládából a csemete akkor 10-et dob be (a jobb oldal 1 ugye és annál kevesebb kell mielőtt küldi). már ha van annyi addigra az invertoryban.
miért kéne hogy ne legyen steckelhető? deployerben végződik az teszi le? mert ha igen, akkor azt fel tudod tölteni olyan elemekkel amivel nem tud működni (én ált sticket használok 1db/slot) és az első slot üres. így max 64 csemetét tud megenni.
de ezt a rendszert főleg ha több invertory van mögé kötve sokkal jobban lehet vezérelni egy regulatorral. én pl legutóbb arra használtam hogy a cobble genből beeső követ steckekbe rendezte mielőtt továbbküldte, így jelentősen csökkent pl nálam a lag, kevesebb cucc rohangált jelentősen.
jah és nem kell feltétlenül hátulról etetni, a középső, invertoryba akkor is bekerül a cucc ha oldalról tolod be neki
-
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Ja, hogy Forestry. Akkor azért nem volt még csak kicsit sem ismerős.
Kérdés: van olyan RP2-vel ki-be pakolható akármilyen (tároló vagy gép) blokk a Tekkitben, amiben nem stackolódnak a gumifa cserjék? Vagy lehet érzékelni valahogy egyszerűen (!
) azt, hogy hány db item van egy ládában, és ha annak a mennyisége elér egy bizonyos számot, akkor addig nem enged be oda új item-et, amíg a ládából ki nem veszek egyet? -
wmati
addikt
ez egy valami
-
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát srácok, ennél azért egyszerűbb megoldást szerettem volna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most azzal próbálkozom, hogy mind a 25 ládát teljesen feltöltöm (a ládákban 1-1 stack "értékes" anyaggal, a többi csak cobble, hogy a feltöltés gyorsabban menjen), egy filterrel pedig "nyomás alatt" tartom a 25 ládát egyszerre, ezért ha valamelyikből kiveszek egy "értékes" item-et, akkor azt elvileg visszatölti. Mivel hosszú távon egyformán veszek ki a ládákból (facsemetéket fafarmhoz), ezért elvileg egyenletesen osztom el az anyagot... -
netpeti98
addikt
Kis érdekesség: Notch következő játékából, egy teszt videó:[link]
Üdv netpeti98
-
törölt tag
az drágább mint a gyémánt csövek, nomeg mindhez kell solar vagy elvezetékezni a tápot
plussz ott a gond, hogy a távolabbiakhoz is el kell juttatni a vezérlőjelet, bár mondjuk azonos mondjuk 2 seces timerrel akkora difi nem nagyon lehet. de ha bármit csinálni kell akkor több macera. a sortinghoz meg mondjuk a festékkel lehet eljátszani amire kész lesz, bár project table-ben azért lehet haladni -
törölt tag
én ha rp2őt használok akkor sorting machine valamint színezett csövek. ha lineálisabban akarod megoldani lásd bc csövek és olcsóbban vagy gyorsabban, akkor filter-t is használhatsz ha inline (nem csatlakozik invertoryhoz csak csőhöz) kötöd. egy ládából kitolod egy hosszú csőbe a cuccot, és a cső oldalára szépen felcuppan egy-egy filter, megmondod hogy mit akarsz szűrni, és azt "kihúzza" a főágból.

szerk:
jah most esett le... egyenlően? uganazt a cuccot 1 chestből 25 be pl? azt csak sorting machine tudja, abból is kell vagy 3
van olyan üzemmódja amivel körbe lépteti a színeket és mindegyikre megmondod mennyit adjon ki. -
Gomez
aktív tag
válasz
üzenetére
Minden ilyen megoldás jöhet, ami megkönnyíti az életünket.

Pl. Ezt szeretném most valahogyan kivitelezni: adott 1 db láda, amiből ~25 másik ládába/deployerbe szeretnék egyenlően elosztva anyagot pumpálni. Ami elsőre eszembe jutott, hogy distribution pipével szét lehetne dobni az anyagot szépen, csak ugye az nagyon sok BC cső lenne... Van valami RP2-s egyszerű megoldás esetleg? -
törölt tag
válasz
üzenetére
jah és az egyik új mod amit pörgetek szinte kimaradt
charging bench. 9 sloton lehet tölteni bármit ami eu-t használ, mk3 a vége, és elfogadja a normál upgadeket, 16 oc upgrade-el 4 tick körül van a quantum ruci töltése ami gyak instant, már ha megvan pakolva storage upgrade-el is 
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Még hiányolok pár modot innen...
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
portalgun?
forestry?
ic2nuclearcontrol?
advancedmachines?
compacktsolar?
advancedsolars?
ironchests?
mystcraft?
redpower???
timber?
tubestuff?
wirelessredstone?
railcraft?
stevescarts?
lasermod?
advances power systems (aka aps) ?
enderstorage?és jöhet a sav de értelmesen használva egész jó móka az
equivalent exchange
hirtelen ennyi jutott eszembe

-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Bocsi, megvan a hiba: a letöltött .zip-et nem neveztem át .jar-ba!

-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Najó kivagyok...

A NEI sem müxik.Forge verzió: 4.1.1.251
A jarban OptiFine 1.3.2 HD U B3, More Explosives 2.5
Coremods mappában:
-CodeChickenCore 0.6.4
-NotEnoughItems 1.4.0.4
Mods mappában:
-Duke's Treasure Chests (v1.0.1)
-Miningmod v7.1 MC1.3.2 Universal
-Bobbyjoe2s More Fences Mod [1.1]
-Usefull Cobble 1.9.11.3.2
-NinjaMod v1.3 By Udjat74
-Pam's Combined Mod 1.0.7 (MC 1.3.2) (+tud valaki erre egy Wiki, vagy craft leírás linket dobni?)
-PressurePlate[Beta 1.2.1]
-InvTweaks-1.43b-1.3.2
-industrialcraft-2_1.106
-CraftGuide-1.5.2
-AudioMod (Risugami's)
-reptiles-1.3.2-fml-298
-[1.3.2]ReiMinimap_v3.2_05
-backpack-1.1.4-1.3.2
-Metallurgy - Base Metals 2.1
-Metallurgy - Core 2.1.0.2
-Metallurgy - Nether Metals 2.1.0.1
-Metallurgy - Precious Metals 2.1
-Metallurgy - Utility Ores 2.1
-usefulfood_v1.1.0-universal
-[1.3.2] Dukecore v1.4.1
-[1.3.2] Treasure Chests v1.0
-buildcraft-A-3.2.0pre7
-Balkon's WeaponMod v9.1
-customnpcs 1.3.2 v0.95Asszem ennyi...

Jah, és + a minecraft.jar-om, ha valamit kifelejtettem volna (ha segít
) -
föccer
nagyúr
Bármi ötlet nagyobb mennyiségű ender pearlhez hozzájutáshoz? Kellene legalább 70-80 db... :-/
Lehet belekóstolok a computercraftba, és a wirless cuccokhoz kellenének.
üdv, föccer
-
törölt tag
jöhetne már az ftb modpack friss változata szerverrel... papíron kész a quantum ruha gyár

-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
X3B6O0X
üzenetére
Megnéztem, tényleg hat a gravitáció. Ráadásul elég szépen sebez, ha 8 blokkot zuhan az üllő, mielőtt a fejünkre esik, 4,5 életerő-pontot vesz le (nem tudom, milyen képlet alapján számítja ki a sebzési értéket a játék, de az biztos, hogy minél nagyobbat esik, annál nagyobbat üt). Viszont nagy fun a TNT-ágyúból lődözni a bocikra az üllőket.

-
X3B6O0X
aktív tag
Snapshot 12w41a.
Új blokk (üllő, amin meg lehet javítani az enchantolt cuccokat, és egyúttal át is lehet őket nevezni (még nem néztem meg, de lehet, hogy ez a harmadik blokk, amire hat a gravitáció)), pár bugfix. -
törölt tag
kopnak, de igazából lassan, 238 nyírás után kell csak cserélni, átlag kettővel se kevés az, annyi gyapjút meg nálam kitart sokáig mivel ugye csak kábelekhez használom, oda meg sok nem kell.
időzítőhöz van kötve és annyi. ha van gyapjú van ha nincs akkor nincs, utóbbi esetben nem kopik az eszköz ugye.
a sebessége az sok dolog függvénye, de alapvetően olyan 2.5 perc kell egy ciklushoz. ugye megeszi a füvet maga alatt, attól lesz gyapjú. a fű kinövéséhez 9-es fényerő kell legalább, tehát nálam pl este leáll a téma de megoldható hogy mehessen tovább. függ a biomtól is amennyire tudom a fű növése. aztán a szerencsétlen ha éppen enni akar akkor eszik, de volt amelyik egy percig is nézelődött...
a sebesség nálam annyira nem nagy gond, elindítottam tettem vettem és már megvolt egy stack legalább mindegyikből. ha építkezéshez kell, akkor érdemes a méretekkel játszani

-
Repülj még egy kicsit, valamikor csak vége lesz
Egyébként nem túl jó ötlet ilyen messzire elmenni, mert rengeteg chunkot ki kell generálnia a szervernek, ami egy idő után sokat foglal a lemezen. Egyszerűbb lett volna, ha netherben csináltok egy kaput jó messze attól, ahol eredetileg kijöttetek és az új kapu majd kidob titeket fent olyan pár tízezer méterre a spawntól 
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyat találtunk ki haverokkal saját szerveren hogy nem új pályát generálunk hanem elmegyünk marhamessze és akkor kezdődhet az móka...
igen ám de kb 40 perc repülés után akkora óceán fölött vagyok hogy nincs vége...
létezik, tudok valamit tenni ellene?
-
föccer
nagyúr
-
escape
aktív tag
Hali!
Tekkites szerveren végre elkészült a saját napelem gyártósor. Átlátható, de fapados. Nem nagy szám, föccer már hagyományt csinált ebből, eddig mindkét tekkties szerón megépítette.
Egyelőre még csak Solar Panelt gyárt, később ha lesz időm meg kedvem megcsinálom hozzá a három transzformátor gyártósort, meg egy negyediket, ami egybepakolja őket HV-Array-é.
Biztosan lehetne kompaktabb, de ennyire futotta.

-
netpeti98
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Ha meg sehogy se sikerül működésre bírni a TMI-t akkor ki lehet helyette próbálni a "Not Enough Items (NEI)" modot.
Üdv netpeti98
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
a tmi jar mod még mindig, teljesen független a forge-tól. mi a gond, mit csináltál, mik a verziók , mc forge és tmi téren is fontos ez az infó

alapból ugye forge megy a jarba előre, és utána a tmi. ha így nem megy akkor rossz verziót akarsz feltenni, nincs kiszedve a meta-inf, tmi után teszed be az optifine-t (amit hol megesz hol nem, leginkább amennyire én láttam nem) vagy valami más a gubanc, az infóval vagy hogy mit jelent hogy nem megy sokat segítesz

-
jonnyjoker01
veterán
Na figyeljetek... az véletlen, hogy forge-val nem müxik a too many items?
Ha igen/nem hogyan tudom megoldani, hogy müxödjön?
Thx
-
föccer
nagyúr
Újra kellett húzni a mentést, mert "csak" /stop-pal állítottam le le a szervert, ami újraindulást okozott, leállás helyett és Surmi belépett mentés közben. Ezért hibás lett a map. Már megy az új feltöltés. A Whitelist megmaradt a régi. Az új címért privátozzatok nekem, vagy athos79-nek.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
A Tekkites mincraft szerót ma este lehet, hogy leállítjuk és átköltöztetjük egy másik hostra. Ha sikerül az új előfizetés, akkor elkezdjük átköltöztetni a világot, amely remélhetőleg zökkenő mentes lesz. Ha igen, akkor már csak abban kell bízni, hogy az új szerver ne laggoljon annyit, mint a jelenlegi.

Szóval ne legyen senki meglepődve, ha leállítjuk a szervert. Csak elkezdjük az átköltözést.
üdv, föccer
-
törölt tag
de nagyon utálom amikor 1 óra építés után jövök csak rá, hogy az rp2-es gépek nem tudnak kihúzni kész terméket a sima crafting table-ből... most lehet felmókolni az mk2-eseket vagy bontani...
-
törölt tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zotya21
üzenetére
Na azért ne túlozzunk.
Egyébként munkavállalás és költözés előtt állok, sanszos h. nem cipelem magammal az egész számítógépet, hanem egy ideig a laptopomat használnám.Amúgy meg mire kevés a 2G ram? Az MC ram használata egyik oprendszer alatt sem ment 1G fölé, ezt megnéztem. Maga a Linuxom meg foglal 289Mb ramot mindössze, szóval nem értem a problémát.
Egyébként attól, hogy fejlesztenek valamit, nem törvényszerű, hogy nő a gépigény. Amúgy valami történt, mert mindegyik procimag dolgozik, még asztaliban is, pedig ott 4 van. Itt a laposon amúgy egyik mag se akadt le 100%-nál, szóval azt is kíhúzhatjuk a listáról, marad a VGA mint gyenge láncszem.
szerk: méghozzá ez miatt:
The GMA 950 shares the same architectural weakness as the GMA 900: no hardware geometry processing. Neither basic hardware transform and lighting,[4] nor more advanced vertex shaders are handled in the GMA hardware, these are only accessible via Software Rendering -
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

direkt rp2 only lett, de nem az igazi, bc-vel szebb lenne, mostmár így marad