- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Csataálca
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Soha többé UPS
-
LOGOUT.hu
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Balazsrbr #6299 üzenetére
Hát, nekem kb megvan mindenem.
De mondjuk kezdésnek 15 stack block of iron jó lesz 1 db HV solar arrayért.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
Balazsrbr
csendes tag
Öhm, srácok
Tekkitben mennyiért adtok High voltage napelemet? -
Kijött az új tekkit. Frissítsünk?
Changelog:
- Updated RailCraft to v5.4.7b
- Updated ComputerCraft to v1.41
- Updated IndustrialCraft to v1.103
- Server: Updated RedPower2 to r19. You can now set RedPower Control's CPU speed, in Hz. -
törölt tag
válasz
Cucuska2 #6292 üzenetére
hát jah. csak ftb-ben nem lesz compackt solars, tehát nem craftolhatsz össze sima napelemeket, hanem elég komoly mennyiségű uu-t zabál fel már a mv solar is. ahhoz meg energia kell. bc-ből esélytelen trükközni, a gőzös cuccokhoz is túl sok üzemanyag kell szerintem ami elég nagy gond (béta szerveren tesztelt állás szerint pl egy teljes forestry fa farm és peat farm termelése nem tartja szinten, 3 coal coke furnace épp elég, azt meg charcoallal nem etetheted... lávát nem fogadja el mint üzemanyag ami szerintem hülyeség, ehhez képest a kinyerhető energia viszonylag kevés), tehát marad az ic. ott meg mi van? sima generátor? ugyan. lava generatorra van megoldás mystcrafttal elég szépen, de az se képes beindítani azt a mennyiségi eu termelést amit kell egy hatékony solar farmhoz. úgyhogy ilyen szinten érthető hogy lefele mozdították a reaktorokat, eddig az elég komoly cucc volt, de gregtech bácsi már milliárdors eu raktárakkal jött elő meg fúziós trükközéssel, viszont én úgy érzem, hogy a végjátékra egyre több eszement cucc jön, viszont a kezdetek nagyon nyögvenyelősek és lassúak lesznek, ami amiatt unalmas lehet az egész, a végjátékot meg megölheti a töménytelen crafting table mellett töltött idő. hiába a végtelen nyersanyag, ha egy részegység legyártása 4-5-6-10 külön receptet igényel és speciális gépeket, kevés őrült fogja megcsinálni.
jó hogy a reaktor olcsóbb lett, csak annyi minden került fölé, hogy igazából olyan mint egy sima generátor vs hv solar. csak egy alsó közép cucc.
jobban szeretem személy szerint azokat a változtatásokat, amik arra irányulnak hogy értsd meg, tanuld meg, használd rendesen (computercraft, redpower logikai kapuk, stb), mint az aki több időt tölt halál unalmas 3x3-as rács előtt az jobb cuccokat kap történeteket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
gregtech mod angolul magyarázva. finoman fogalmazva is röhögtem amikor megláttam a macerator árát (3 gyémánt wtf?) és igazából csak utána gurul el a gyógyszer. szerencsére konfig file-ból tiltható hogy hozzányúljon ic2-es receptekhez, egy nyomorult solar panelhez olyan cuccok kellenek és annyi energia legyártani a spéci kapszulákat, hogy az beteges... a komolyabb cuccokhoz meg a gépek működési ideje is kemény.
lehet hogy ez csak az én érzésem, de most a mod készítők elmozdultak arra, hogy iszonyat komplexitású recepteket alkotnak (kreatívban steves carts is móka, de szerveren vért izzadós lesz egy közép-felső kat bányászfej legyártása, és akkor még hol a vége) ami végjátékban akár még működhet is, amikor már mindenki 40 hw solarral nyomja és a nyersanyag az kvázi végtelen, de én pl tuti agyfszt kapok amikor egyetlen blokkot egy órán keresztül készítek folyamatosan, mert bc, ic, forestry elemeket is tartalmaz, és minden blokk onnan indul hogy végy 50 stacket valamiből..
végjáték ide vagy oda, szigorúan szerintem ez elég beteg
[ Szerkesztve ]
-
athos79
tag
Aki még nem próbálta az FTB-t a szerveren és szeretné, még holnap estig felmehet.
Holnap este 22.00-ig fut a szerver, aztán ha túllépnek a bétán és lesz olyan build ami mehet(ne) élesbe, megint csinálok 5-6 napos tesztet (ha lesz rá igény).
It's not a bug - it's a feature!
-
törölt tag
összedobtam egy factorization sort a szerveren, és nem igazán értem ezt a modot. vagyis tudom hogy hogyan működik, csak azt nem hogy ezt ki fogja használni. a munkafolyamat: grinderben kezd a kiszedett érc, abból lesz egy dirty valami (ami épp az érc). azt egy mixerbe kell pakolni, ami kitisztítja (lassú viszonylag és minden dirty cucchoz egy vödör víz kell). a tisztított masszát ki kell égetni egy spéci sütőben, ami 150%-os kihozatallal dolgozik. ami ebből kijön, azt egy crystalizer nevű cuccba kell tenni némi savval, aminek 25 perc a ciklusa... a kihozatal szintén 150%, a kész kristályokat ki lehet égetni 1:1-ben és kész az rúd...
jó hogy közel 3x-os a kihozatal és ic-vel csak 2, de könyörgöm, amire használható anyagot kapok belőle az vagy 30 perc... és akkor is keveset egyszerre, hiába van 5 slot a kristályosítóban, ciklusonként egyet vesz ki mindegyikből. ez így használhatatlan szerintem...
a thermal expansion féle cuccok viszont egészen kellemesek, gyorsak, kompakt az egész, de bc energiát használ. bár az új steam cuccokkal, boilerrel meg gőzgépekkel viszonylag kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #6286 üzenetére
nem szabadna összefügjön a betöltött modok száma és az fps. akkor esik durvát ha tényleg elkezded kihasználni és komoly szettek futnak, itemek össze vissza, solarok és társai, az nagyon meg tudja húzni. egy telepített mod magában nálam csak a betöltést befolyásolja, azt viszont ilyen mennyiségben elég rendesen
-
jonnyjoker01
veterán
Megcsináltam, hogy az FTB összes (kivéve kettő) modját berakjam a saját modjaim közé... 61db mod és irtóalacsony FPS.. Úgy 2-3.
Üdv. Johnny
-
törölt tag
asszem megborítottam az ftb szervert, szerver nem található jelenleg
reggel 7 hez képest produktív nap
a rádiókat meg köszi az illetékesnek, nem tudtam mi hiányzik a méheimnek meg a fülemnek
-
Crash logok vannak a minecraft mappájában? Ha van, akkor az nagy segítség lenne.
-
sdavic01
tag
Ismerősömnek ez a hiba történik indításnál:
Elindítja és mielőtt bejönne a menü kilép.
A gépnek xpje van 2,6 proci 1gb ram 128mb vga.valaki help?
-
escape
aktív tag
-
Balazsrbr
csendes tag
Tekkit ben hogy kell ültetni az óriás rubberwood-ot?
-
föccer
nagyúr
válasz
batai15 #6269 üzenetére
Bakockázod a képet és valamivel a játékban is elkészíted ugyan azt a hálót. És utána pixelről, pixelre kell megépíteni.
Érdemes olyan képet választani (ha 1:1 modelt akarsz), hogy a képebn 1 pixel 1 méternek feleljen meg. Ha ez túl dirva felbontás, akkor használt a the little block mod-ot.
Egyébként meg ajánlom magamat. [link].
egy soha be nem fejezett project, de a lényeget érteni fogod róla.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
sdavic01
tag
Ismerősömnek ez a hiba történik indításnál:
Elindítja és mielőtt bejönne a menü kilép.
A gépnek xpje van 2,6 proci 1gb ram 128mb vga.Valami ötlet ??
-
törölt tag
csúnyán bugzik az ftb szeró. nem tudom soha hogy ez kliens vagy szerver oldal, de csövek tűnnek el, komplett gépsorok nem látszanak, blokként megvannak, de látszani nem látszanak...
-
batai15
félisten
Sziasztok, 2 kérdésem lenne.
Egy kocka mekkora kb? már mint méretre..
mert valósághű méretűt akarok alkotni-
ehez kapcsolódik a kövi kérdésem is, még pedig hogy van egy képem a modellről, többféle nézetben, láttam olyat hogy valaki a minecraftban használja úgy hogy a képet be rácsozza, ezt hogyan tudom meg csinálni? köszi,
Jah igen és egy battlestar galactica 1:1 arányú projekt lenne.. -
törölt tag
válasz
athos79 #6238 üzenetére
hali
tudnál egy olyat csinálni a szerveren, hogy a computercraft.cfg című config file-ban áttúrod nekem egy egyik kapcsolót légyszi?
valami olyasmi kéne legyen hogy enableapi_http ez valszeg 0-án van és 1-en kéne legyen. ha false akkor meg true-rekéne engedélyezni a http apit, mert így nem tudom behívni a tesztprogramjaimat, begépelni meg 4-5x 300 sorokat most éppen nem szeretnék, és smp-ben meg a szerveren tárolja a programokat, én hiába pakolászok kliensen nem hozza be.
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
jó arc voltam és tettem könyvet mindkét világba hogy vissza lehessen jönni
-
törölt tag
warning. játszottunk páran fent, és mutogattam pár cuccot a mystcraftból. így van pár könyv feltéve külön világokkal... aki véletlenül átmegy rajtuk az ottragadhat ha nincs nála linking book vissza az overworldbe. én szóltam
-
jonnyjoker01
veterán
Ez az FTB brutáljó...
Üdv. Johnny
-
netpeti98
addikt
Szerintetek melyik megoldás lenne a jobb. A quarryből elcsövezni acuccot a válogató eszközbe, enderchestel, vagy teleport pipe-al megoldani?
Az ender chest esetén a quarryhoz és a chesthez is ajánlott world anchor? -
-
Balazsrbr
csendes tag
Mi az ip?
-
-
netpeti98
addikt
Aki fentvan megdobna újra az ip-vel?
Üdv netpeti98
-
törölt tag
válasz
athos79 #6238 üzenetére
alapvetően szerintem nem kéne elhamarkodni a váltást. amíg nincs benne az rp2 addig szigorúan az én véleményem szerint nincs sok értelme.
ezen túl neked mi a negatívum? pár szabályt pl egész biztos fel kell állítani szerveren pl mystcraft miatt, és a notebookot mindenképp érdemes "becsalni" creative-ból, hogy ne kelljen 30-40 instabil világgal terhelni a vasat hogy meglegyen minden jel.
[ Szerkesztve ]
-
athos79
tag
Sziasztok
Csináltam egy FTB teszt szervert, akit érdekel az írjon egy privátot.
A fő cél, hogy eldöntsük átállunk-e a tekkites szerveren FTB-re, ezért főleg azok számára indítottam, akik játszanak a tekkiten is.
A szerver kb. 1 hétig fog üzemelni, ezért:
- whitelist nincs,
- NEI-ben mindenkinek hozzáférése van mindenhez (Cheat mode),
- bármit lehet csinálni,
Nekem így elsőre elég vegyes érzéseim vannak ezzel a packkal kapcsolatban...
-
törölt tag
aki kimaradt a streamből pár infó
jelenleg nincs pár kulcsmod a rendszerben, mert nem lettek kész. fájó de talán számomra leginkább kulcs modok az ftb-hez mint redpower és equivalent exchange 3... így alapvetően játszhatatlan a klasszikus ftb map
jelenleg nincs szerver pakk hozzá.... meg fogják oldani, de egyelőre ssp lesz
a modok listája testre szabható lesz, saját menüből lehet tiltani esetleg amit nem kell.
ennyi egyelőre. tesztelni lehet, de még nem teljes értékű.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
zseniális. a launcher csak egy telepítő. onnantól teljesen működik minden ahogy eddig, lehet hozzá más modokat pakolni...
-
törölt tag
válasz
Cucuska2 #6234 üzenetére
az atomreaktorok nagyon durvák lettek. de alapvetően ez szerintem így van rendjén. eddig elég könnyen és olcsón lehetett nagyon komoly eu-t generálni. bár ezek után is maradok szerintem a láva generátoroknál, olcsó, tank cart-al lehet etetni netherből autómatikusan ahogy teszteltem, minden másra ott a hv solar
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #6232 üzenetére
nem ismeretem ,de ahogy most megnéztem, egy kicsit op a történet, 9 blokkért iszonyat épületeket húz fel
egyébként vélhetően jah, de szinte egészen biztos hogy nem. ez installeres, egy .jar-t kell futtatni, ami gondolom bepakolja a megfelelő dolgokat a minecraft.jar-ba. hogy mit és milyen sorrendben az jó kérdés. valamivel nem kompatibilis, tehát én mindenképp egy natúr .jar-al próbálnám ki elsőre. azért az installer után én mindenképp megnézném pl hogy a .jar-ban meta inf hogy áll, ha benne van az okozza a halált. ha nincs, akkor lehet piszkál olyan file-okat amiket a forge is. ezesetben meg lehet próbálni ezt feltenni elsőre, és utána dobni a forge-ot, akkor nem hal ki az utóbbi, viszont lehet hogy nem indul el az ims. én legalábbis erre indulnék el.
és már csak 9 perc...
-
jonnyjoker01
veterán
Tényleg, még annyit, hogy ha blackscreent kapok az instant massive structures modtól, akkor valszeg azért nem müxik,mert nem forge kompatibilis? Baróó lenne ha menne
Üdv. Johnny
-
törölt tag
válasz
Cucuska2 #6229 üzenetére
azt tudom. kérdés hogy hogyan oldja meg az id ütközéseket, azt is a launcher csinálja esetleg, meg mondjuk ugye milyen forge verzióval fog menni, és azzal még mi lesz kompatibilis. egyenként összepakolva is szívtam már olyanokért, mert egyes kisebb modok az újabb forge alatt vagy nem is mentek, vagy bugosak voltak. szerintem is bővíthető lesz egyébként pár apró kivétellel talán.
jonny: extrabiomesxl eleve benne lesz.a többit majd meglátjuk még ma este
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
#56573440 #6224 üzenetére
Sokminden. Pam's combined mod, backpack, építmény modok (ruins, instant massive structures, battle towers), better sprinting, extrabiomesxl, more food, useful food, useful cobble majd ha felfrissítik. Egyenlőre ennyi jut eszembe, de valahova már felírtam őket.
Üdv. Johnny
-
athos79
tag
Na, este 7-kor átállás?
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Mi van ma gyerekek? Front van? Rég kellett ennyi hsz-t törölni a topikból
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #6222 üzenetére
passz. mivel én sem láttam a struktúráját nem tudom. launcherrel fog ez is menni, de ez még nem zár ki semmit. mi hiányzik belőle neked?
-
törölt tag
se tekkiten se vanillán nem tudsz csinálni. van hozzá mod ssp-ben simán megoldható.
ha van tekkit, akkor van iszonyat körülményes és vérlázítóan macerás megoldás, ugyanis a frame-ek hozzá tudnak tapadni, és mozgathatod, de az elég lassú tud lenni és ha messzebb viszed az azért kellemetlen
a másik megoldás a portal gun nevű mod amivel nem szépen fel tudod emelni és elviszed ahova szeretnéd
-
klambi
addikt
ilyen spawner-t hogy tudok csinálni, vagy valahogy létrehozni, elvinni max ami a pályán generálódik, mert a silktouch-os csákánnyal nem ment...
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Gomez
aktív tag
válasz
netpeti98 #6214 üzenetére
Végső esetben legalább ennyi tényleg jó lenne, de egyelőre nagyon bízom ebben a konvertálós vagy pályaszerkesztős/másolásos dologban, mert a szerkezetek megépítése is nagyon sok időt vett igénybe, nem csak a craftolás. (Nekem csak block breakerből van kb. 4 stacknyi letéve, de nyugi, nem egyszerre működnek
.)
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
netpeti98
addikt
És ha úgy oldanánk meg hogy pl mindenki csinálna egy leltárt a fontosabb dolgokról és az új mapon az admin visszaaddolná őket? Szerintem elég pár stacket a kibányászott nyersanagyokból+a gépeket átvinni. Mert például a solar panelek nagyon sokba kerültek.
Üdv netpeit98
-
törölt tag
válasz
dexter7891 #6212 üzenetére
dw videóban volt hogy simán megoldották az ilyen ásvány meg biome generálás problémát menet közben ha betettek egy modot amihez kellett volna, de ott fejlesztők játszanak 99%-ban tehát nem okoz gondot semmi. viszont ha tényleg oda akarnak pakolni, akkor erre szerintem rágyúrtak. nemsokára kiderül
én meg január végéig nem tudok majd vele játszani...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
passz. elvben működhet úgy, hogy a jelenlegi "világ" megmarad ahogy van, csak az új ásványokat nem fogod ott elérni... de mivel van mystcraft és tudsz új mapot csinálni magadnak pl bányászásra, ezért nem biztos hogy akkora érvágás. ha kijön majd kiderül a kompatibilitás. ha gyárilag nem is az, azért nem annyira bonyolult a block id váltás, csak macera ha sok helyen tér el
-
Gomez
aktív tag
válasz
#56573440 #6207 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam már.
Szerinted pályaszerkesztővel át lehetne tenni a házainkat egy az egyben egy új map-ra? Elég sok melónk van már benne, de tényleg jó lenne megpróbálkozni ezzel az FTB-vel, már csak az 1.4.2 miatt is.
Föccer, MC vagy Anti: A következő havi szerver díjat bevállalom, csak írjatok egy privátot, hogy hova, mikor és mennyit kell fizetni.
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
törölt tag
válasz
Cucuska2 #6205 üzenetére
kérdés hogy mennyire lesz kompatibilis a tekittel. ha van egy kis eszük a blcok idket ugyanúgy állítják, és akkor a nem feltétlenül kell a mappot újrakezdeni... bár ugye forestrynek ott vannak a kaptárak amiket az elején generál le, meg asszem az apetite is oda tartozik mint ásvány, extra biomesxl se kerülne akkor be, és még nem tudni hogy ee3 hoz jön e valami új ásvány vagy hasonló. jah meg mffs-hez tuti lesz új "üzemanyag" amit szintén bányászni kell majd
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok