Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soni84
tag
Szia!
Én nem tudok róla sajnos, hogy lenne magyar.Más: gondolkodtam, hogy ha vagyunk elegen a szerveren akkor értelmet nyerne a kereskedelem.
Vannak ún. "trade-o-mat"-ok, amivel lehet cserekereskedni. Lenne egy nagy "áruház" és mindenkinek egy kis boltja amiben lenne néhány trade-o-mat. Odamennél, és lehetne vásárolgatni.
Van a játékban pénz is(coin), amit lehetne használni, bár ezt igen egyszerű craftolni(4 refined iron), úgyhogy javaslom valami drágább dolgot használni pénznek(uu-matter, vagy diamond esetleg). Nyilván ez a jövő zenéje.Vélemény?
Játszani kívánkozó embereket szívesen várok, délelőtt nagyon kevesen vagyunk fent(max. 1-3 ember), úgyhogy aki akkor tud játszani az mégjobb.
Szerk: tehát eddig akkor projectnek egy közös áramellátó atomreaktor, és egy shopping center van betervezve(ha benne vagytok).
-
Mery95
csendes tag
Lehet buta kérdés de nincs magyar tekkit wiki ?

-
Gomez
aktív tag
-
vamzi
senior tag
Te jó isten, azok a leírások!
durva dolgok vannak benne, ezt ki kell próbáljam most már tényleg! 
-
Cucuska2
addikt
Amúgy van egy másik megoldás, az sokkal olcsóbb, és környezetbarátabb, csak azzal nem tudsz 5 mass fabricatort működtetni. A lényeg az, hogy lávát lehet energiából csinálni, amit ha egy Mk.2-es geotermikus generátorba viszel, akkor egy-az-egyben visszaadja azt amit befektettél a lávakészítésnél. Így csak csinálunk egy központi nagy lávatartályt, vízálló csövek, mindenkinek a házába egy Mk.2-es geotermikus generátor, és meg is vagyunk. Esetleg több generátor is a házakhoz. Ez így olcsóbban kijönne mint a transzformátorok, kábelek, stb... Nincs veszteség se, csak kell egy kvanagy kaktusz ültetvény.
-
Soni84
tag
Cucus: köszcsi! Este még felrakom az autosave scriptet, nagyon remélem nem lesz már utána. Szeretném már én is élvezni a játékot adminoskodás helyett

Wrz: az a fehér "tin" kábel amire gondolsz, de az nagyon kicsi feszültséget vesz át. Hogy fogom én azzal az 5 mass fabricatoromat supportálni?

Egyéb megoldás a fiberglass kábel ami viszont 2 arany / 6 darab ha minden igaz :S
Szóval ahogy Cucus mondta lenne a reaktor mellett három transformátor(HV+MV+LV), ami házanként föld alatt viszi az elektromosságot fiberglass kábelen. Bár lehet fiberglass elbírja az MV feszültséget is, lusta vagyok most megnézni.
A reaktor meg közvetlenül töltene néhány MFSU-t, darabonként 10.000.000 EUval. -
Cucuska2
addikt
-
wrz
aktív tag
Megfelelő kábellel 1EU veszteség van 40 blokkonként. Pontosan nem tudom milyen messzire éri meg elvinni, eleve a kábelek legyártásához annyi nyersanyag kell nagy távon amit lehetetlen összebányászni. Egy angol szerveren már láttam hogy a kezdővárost bekábelezték, illetve a környéken voltak a nagyobb "üzemek", ott működött frankón.
-
Soni84
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Ja egyébként ne restartold légyszives!

Csak írd be, hogy /save-on
Legalább az autómata mentés legyen bekapcsolva. Ha hazaérek úgyis majd restartolgatom a pluginok miatt, de szólni fogok előre.Wzr: ha privibe megírod az ingame nevedet akkor este felveszlek.
Központi reaktorral az a gond, hogy a kábeleken sok energia elveszik. Vagy nem? Nem próbáltam még
-
wrz
aktív tag
Persze, megértem. Igazából engem is a fejlesztés és az automatizálás érdekel ebben a modban. Mondjuk pl. ez az erőmű ilyen közösségi dolog lehetne akár, jelenlegi setuppal kb. 2000EU-t termel másodpercenként. Egész kis hálózatot lehetne csinálni, amire rácsatlakozik akinek kell energia.

Egy szervercímet azért kérhetnék majd? Körülnéznék kicsit ha nem gond.
-
Soni84
tag
Focc: meglátjuk milyen lesz, ha szar akkor váltunk!
wrz: kreatív módot sajnos nem tudom garantálni, az elveszi a modpack sava borsát. Legfőképp a fejlesztés/gyártogatás részét.
Amit tudok esetleg ajánlani, hogy ha van extra alapanyag azt szívesen odaadom, én úgyse az építgetős hanem a fejlesztgetős kategóriába sorolnám magam!
A szerver idővel úgyis el fogja érni azt az állapotot mikor mindenkinek lesz egy kis felesleges köve, gyapja vagy hasonló, úgyhogy gyanítom nem én leszek az egyetlen

Gyémánttömbökre azért ne számíts
Matman: ebben van a szépsége a Tekkitnek!
-
mttssz
senior tag
Hát ahogy belenéztem a videókba, ez a Tekkit dolog eléggé bonyolult, idő lesz míg megértem, mit hogyan, és még több idő, míg használni is fogom tudni. Ettől függetlenül tetszik, baromi jó megoldások vannak benn.

-
wrz
aktív tag
Sziasztok, már 1000 éve keresek magyar tekkites szervert, egyszerűen elképesztő ez a modpack. Szívesen beszállnék ha nem zárkóztok el nagyon a kreatív mód esetleges használatától. Csak azért írom, mert meló meg egyebek mellett nem igazán van időm hetekig bányászni a cuccokat. Jelenleg singleben egy működő atomerőművön dolgozom, akár össze lehetne hozni szerveren is ilyet, főleg ha valaki betársulna az építésbe.

Pár kép csak érdekességképp:
[kép1] [kép2] [kép3] -
Soni84
tag
Cucus, restartoltam a szervert, elvileg már op vagy. A hibát az okozta, hogy szó nélkül egy srác a hosting serviceböl beloggolta magát és a pluginok miatt restartolta a szervert. :S Fain... Mindenesetre miután este felrakom az autosave plugint hasonlo problémának nem kellene lennie. Cucus tudnál majd nyomni egy /save-on parancsot ha bejelentkezel?

-
Soni84
tag
Mindegy, kaptam tippet úgyhogy este gyorsan feltelepítem a plugint.
Cucuska, sikerült OP-pá válnod? -
Soni84
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Valami kb. 12 perce történt, az összes mod újraloadolt! Kurvajó...
Figy Cucuska, innen melóból nem tudok mit csinálni, adok neked opjogot(annyit azért tudok csinálni), viszont elképzelhető csak akkor tudod majd használni amikor újraindul a szerver. Egy próbát azért megér.
Kérlek írd be, hogy : "/save-on"Ha valamit elveszettél akkor add vissza magadnak.
Remélem működni fog.Nagyon gyorsan muszáj lesz valami autosave funkciót beüzemelni, mert ez így nem poén...
Van tipp pluginra? -
Cucuska2
addikt
Hogyajó!%+§#&@
Majd' másfél órán keresztül bányásztam, ledobott a szerver connection resettel, visszamentem, és majdnem üres volt az inventorym.

-
Soni84
tag
Hali!
Mivel kb. a fele társaság a szerveren nem ismeri a Tekkit-et, így gondoltam összedobok egy kis guide-et.
Érdemes megnézni Yogscast Duncan sorozatát a Tekkit-ről, nagyon érdekes és élvezhető:
http://www.youtube.com/watch?v=qk58R6g7PGATovábbi információ és receptek megtalálhatóak
itt: http://thetekkit.wikia.com/wiki/The_Tekkit_Wiki
itt: http://wiki.industrial-craft.net/index.php?title=Main_Page
és itt: http://minecraftbuildcraft.wikia.com/wiki/Minecraft_Buildcraft_WikiMindezeken felül játékban ha craftolsz valamit akkor jobb oldalt megjelenik az összes cucc receptekkel együtt(katt rá). Megjegyzés: Equivalent Exchange mod cuccok is megjelennek, de az jelenleg ki van kapcsolva a szerveren, mert kiegyensúlyozatlanná teszi a játékot.
A modpackhoz ajánlott a kifejezetten ehhez készített Sphax PureBD textúra pakk ami átvarázsolja a tájat 128x128 pixeles blokkokra, szerintem érdemes egy próbát tenni vele, de van akinek nem tetszik.
Link: http://www.minecraftforum.net/topic/376784-16x-32x-64x-128x-256x-512x10-to-130-sphax-purebdcraft-200512/Tekkit felinstallálása után bedobjátok a /.tekkit texturepacks könyvtárba és ennyi!
A játékban rengeteg újdonság van, új bányászható ásványok, felszíni bánya, olajkutak, pumpák, új páncélok, fegyverek, kábelek, napelemek, új design blokkok, stb. stb. folytathatnám a végtelenségig.
Ez így elsőre letaglózóan sok lehet, így javaslom mindenkinek, hogy "take your time", ne siessen, próbálgassa ki a dolgokat szépen sorjában, nem kerül semmiféle hátrányba emiatt.
Ez más mint a régi minecraft, itt lesz mindenkinek tennivalója hetek múlva is!

És íme útmutató az újonnan szerverre csatlakozott emberkéknek, hogy mégis mi az első néhány teendő:
- loggolj be a szerverre
- köszönts mindenkit egy meleg "hello"-val. Opcionálisan használható a "hi", "cső", "sziasztok" kifejezés is
- Keress magadnak egy megfelelő helyet, lehetőleg ne közvetlen a spawn pont közelében. - Építkezhetsz mások mellé is, de illik ilyenkor megkérdezni, hogy letelepedhetsz-e.
- Ha van egy kis lukad/házad amiben átvészelted az estét akkor irány gumifavadászni!
- Gumifák olyanok mint a sima, kicsit világosabb lombozattal, tetején 2 extra lomb blokkal. Általában van rajtuk egy pici sárga pötty ahonnan gyantát lehet kiszívni.
- Ha megvan akkor megkopasztot a lombját amíg nem esik néhány sample belőlük.
- Hazaviszed és szépen elülteted őket, hadd nőjenek amíg bányászol!
- Igen, következő a bányászás! Lemész, és addig fel nem jössz még tele nincs az inventoryd! Tekkit-ben elég sok ásványkincset el kell verni, így sokszor találod majd magad barlangokban. Szerencsére kövekből is jóval többféle/több van mint az eredeti minecraftban.
- Ha megvan feljössz, és NEM dobod be egyből a sütőbe őket, hisz van egy olyan gép amivel meg lehet duplázni az ásványok mennyiségét! Ez pedig a macerátor! http://thetekkit.wikia.com/wiki/Macerator- Mint látjátok, ezt valahogy meg is kéne hajtani, ami itt EUval működik(áram gyakorlatilag). Eu-t legelőször generátorral lehet csinálni, ami pl. szénnel működik:
http://thetekkit.wikia.com/wiki/Generator
Késöbbiekben ez többféle gép meghajtására is alkalmas lesz.- A receptben látni, hogy ehhez kell kábel(az elemhez), amit 3 copper és 6 rubberrel lehet készíteni. Rubber, azaz gumi az előzőleg lepakolt gumifákból lehet nyerni treetap nevű szerszámmal, mellyel kiszívod a sárga pöttyöket: http://thetekkit.wikia.com/wiki/Treetap
Mindezek után megsütöd a resin-t, és íme a gumi! (Késöbbiekben majd lehet ezt is fejleszeni, hogy többet adjon)- Ha megvan a gumi, lehet csinálni kábelt, amiből lehet elemet, amiből lehet generátort!
Ezen felül lehet belőle csinálni processzort(electric circuit), amiből pedig macerátort lehet készíteni! Ledobot a két gépet amit készítettél és kábellel összekötöd őket. Majd raksz egy kis szenet a generátorba, és láss íme megcsináltad az első géped!!!- Ha kész a macerátor, utána szépen belerakod a kibányászott ásványkincseket, ami 2 por/block-ot csinál belőle. A port ezek után bedobod sülni és máris megdupláztad az ásványkincseid! Pont emiatt érdemes az elején csak annyit sütögetni ami a fenti gépekhez éppen elég.
Ha ez megvan, utána már könnyebb egyenként másféle gépeket hozzáadni a generátorhoz, de érdemes a linkelt wiki-ket, vagy a youtube videót megnézni, hogy több infóhoz jussatok!
A fenti guide nem kötelező, nem tökéletes és valószínű ennél van jobb módszer, de gondoltam hátha segít valakinek az elindulásban ha elveszettnek érzi magát!

Minden jót, és LÁTJUK EGYMÁST A SZERVEREN!
-
Soni84
tag
NA nagy szenvedé után azt hiszem elindult a szerver!
Thx Taligának a segítségért!
Aki akar jönni még az írjon rám és felveszem whitelistra. A szerver IP-t meg küldöm. -
Na lol még ilyen nem volt, hogy 23 új post a topicban. Beindult az élet?

-
Soni84
tag
MatMant és Foccert hozzáadtam.
Egyébként a spawn egy fa tetején van
)Aki akar csatlakozni, annak csak telepítenie kell a tekkitet: LINK.
Nem kell egyesével behúzni a modpackokat mint régen, ez már egy új világ

-
Soni84
tag
Sziasztok!
A TEKKIT szerver kész van, Equivalent exchange kiszedve.
Aki akar hozzáférést írja meg privátban a Minecraft usernevét és küldöm az elérhetőséget.Kérek mindenkit aki jönni akar, hogy kortól függetlenül tiszeljük, szeressük és becsüljük egymást

Egymástól ne lopjunk, ami olyan azon osztozzunk(pl. olaj). Ne romboljunk és ne csúnyítsuk el a pályát. A spawn közvetlen közelébe ne építsünk.
Azt hiszem ezek egyértelműek mindenkinek!
Jó játékot!

==========
A szerver direkt elérhetőségét kiszedtem.üdv, föccer
[ Módosította: föccer ]
-
Soni84
tag
Hm.. én is a firewall-ra gyanakodnék. Próbáld meg teljesen kikapcsolni. Disable.
Ha úgy se megy, akkor menj a tekkit könyvtárába
- run: %appdata%
- azon belül .tekkit folderés töröld ki a "lastlogin" file-t. Kiterjesztése(exe,txt,stb) ha jól rémlik nincs.
Utána indítsd el újra a tekkitet és írd be újra a jelszavad, felhasználóneved -
mttssz
senior tag
Download failed.
-
mttssz
senior tag
Üdv mindenkinek!
Még mindig az a problémám, hogy nem tudok frissíteni/letölteni a minecraft.net-ről, sem a hivatalos klienssel, sem a Tekkit-tel, semmivel. Körbenézegettem a tűzfal/vírusirtó beállításait, de minden ugyanúgy van, mint előtte. Valakinek ötlete, hogy mitől lehet?
-
Soni84
tag
Szegény a magyar ember!
Hát igen, nem sok olyan elvetemült őrült van mint mi, hogy megvesszük eredetiben!
@MaTMaN: Nem baj, a lényeg hogy normálisan viselkedjen mindenki. Ahogy említettem: csak úgy mint a való életben.
Addig viszont amíg nem állt fel a szerver fölöslegesen nem akarom a számat jártatni, csak kíváncsi vagyok ki lenne benne!@Cucuska: remek! Hozd papát, mamát is, szép nagy legyen a család!

-
Soni84
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Ma belenézek a hostingba meló után, ha már ketten vagyunk az is valami!
Igazából amin most vagyok szerver(modulateddreams), ott is tök egyedül érzem magam akkora a terület
Pedig ott egyszerre 15-20an is fent szoktak lenni.Ja mégvalami: csak eredeti játékkal rendelkezők jöhetnek. Ugye ez nem probléma?

-
Soni84
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
EE(Equivalent exchange) nem lenne benne, ezt felelejtettem mondani. Sajna nagyon inbalanced a mod, egyébként nem volna rossz, csak a gyémántkészítést olyan egyszerűvé teszi, hogy a többi mod értelmét veszti. A többi mod viszont jöhet!
Szabályok nem lennének, kötetlen minden, csak azt csináld amit a való életben is megcsinálnál. Nyilván ha túl sok ember lenne akkor valami erősebb szűrő majd életbe lép, csak hogy a fentieket megelőzzük, de szeretném ha az egész olyan lenne mint egy nagy család. Valahogy úgy mint Föccer szervere esetében!
-
Soni84
tag
Régi Minecrafthoz a Tekkit után én bottal se nyúlnék

Buildcraft egyébként érdekes lehetne a kreatív egyéneknek, ugyanis kb. rengeteg block forma létezik. Kocka, félbevágott kocka, negyedbe vágott kocka, panel, lukas panel, lukas kocka, oszlop, faragott oszlop, stb stb stb.
-
Soni84
tag
Hali!
Srácok, gondolkodom egy 24/7-es Tekkit szerveren. Külső hosting cég által lenne elég erős gépen. Az bérlést fizetném én. Sajna max. csak 10 ember számára egyenlőre, késöbbiekben lehet több emberre is feljeszteni(max 40). Érdekelne valakit? Egy baráti, "felnőtt" szerver lenne ahol akár skype-on vagy teamspeak-en beszélhetnénk.
-
válasz
superfinest
üzenetére
Fent van a Java?

-
superfinest
tag
Hali!
A játékkal lenne gond mikor elindítom ezt írja ki: Could not create the Java virtual machine.
Mit tegyek hogy működjön a játék? Már több módszert is kipróbáltam de nem működött. -
netpeti98
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Nem a .minecraft/bin mappába lévő minecraft.jart kell kicserélni a letöltött teszt verzió jar fájlára. A legújabb most ez:[link]
Üdv netpeti98
-
Cucuska2
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Nem.
-
Cucuska2
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Ha normálisabb villagereket akarsz, akkor Millénaire.
-
mttssz
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
1.: Valami hasonló volt azt hiszem, ha megtalálom, belinkelem.
2.: Ezelőtt még nem.
3.: Valószínűleg nem kompatibilis valamelyik fenn lévő moddal.
-
jonnyjoker01
veterán
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Megválnék a minecraftomtól, ha esetleg tudtok valakit, akit érdekelne, írjatok -
törölt tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a vízben légbuborékok vannak? 1 blokk széles és 2-3 blokk magasak ált. Mikor egy barlangból tartottam felfelé a tengerben, 1x csak vmi világosabb dologra lettem figyelmes, mikor bele mentem, nem merültem vissza, hanem a lég buborékban álltam. Gond nélkül kisétáltam belőle és vissza.
Mit lehet kezdeni a Lélekhomokkal? -
Failbunny
csendes tag
Üdv,Lehet hogy nem szabad it feltenem ezt a kérdést de azt hogy tudom megoldani hogy a karakteremnek más kinézete legyen ne az alap karakterel menjek..értitek

-
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Szerinted hogy kapjuk mi profik olyan gyorsan elő a kardot meg az íjat?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brd
nagyúr
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
-
mttssz
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
De igen.
"1-9 or scrollwheel to change building block type"
A számokkal nem kell scrollozni, egyből oda tudsz váltani a blokkra.
-
vamzi
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Pedig tényleg az
a funkció gombok alatti számsorral ugrál, próbáld ki. -
mttssz
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Úgy hívják számsor.

-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Superhun
üzenetére
Nekem tört játékom van (
) , úgyhogy ez nem megy.
Mi annak a modnak a neve, ami automatikusan átvált a megfelelő eszközre? Pl. kaja van a kezemben, de fát akarok vágni, mondjuk lusta vagyok és csak simán nem akarom használni az egér görgőjét.. Najó: [link]. (1:30 körül)
Mi a neve?
Nagyonthx -
Soni84
tag
Van valakinek kedve Tekkit-el játszani? Csinálok egy szervert.
-
Soni84
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alright, köszi a választ, érthető!
Akkor "embedded" rendszereket elfelejthetem, mindenféleképpen egy teljes értékű pc kell hozzá! -
Van egy módja méghozzá az hogy a fejlesztők végre megírják készre és véglegesre a pályagenerátort. De legalább modulárisra és akkor nem lenne bughalmaz a pályából ha kijön egy patch.
Routert elfelejtheted minecraft szerverként. Ugyan úgy optimalizálatlan a szerveroldal mint a kliens. Sikerült elcseszniük java-val azt is.
A jelenlegi szerver virtuális gépként fut így pontosan nem tudom megmondani mekkora erőforrásigénye van csak becsülni tudom. Egy átlag Core I7 két magját biztosan megeszi 10-20 játékos esetén ha tele van moddal térképel és nincs kész pálya generálva, ramból változó ha gyakran újra van indítva akkor elég neki 2-4gb is, ha generál pályát akkor mindent megeszik ami csak lehetséges. Átlagban 4gb elég kell hogy legyen.A szerverbe amúgy amit én látok az csak a proci méghozzá egy Intel Xeon E5645. Ram dinamikus de 4gb-nél nem engedek neki többet.
Superhun
Ja ultranehéz túlélős sivatagon is már másnap a fél szerver diamond cuccokal mászkált. Én meg csak néztem a fa cuccaimmal.
Sztem ha csak egy darab föld lenne a pálya, akkor is másnapra komplett birodalmat építenétek. -
Soni84
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nincs valami mód arra, hogy ne kezdjünk mindig új mapot frissítéskor?
Szervernek te milyen gépet használsz?
Én egy Asus routeren gondolkodtam dd-wrt-vel rajta, de analfabéta vagyok az ilyen dolgokban. -
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Valami oka csak van. Próbáld konzolban futtatni, és nézd meg mit ír ki a lefagyáskor. Úgy tudod konzolban futtatni, hogy beírod ezt a parancssorba:
java -cp %appdata%/.minecraft/Minecraft.exe net.minecraft.LauncherFrame
-
-
Failbunny
csendes tag
Üdv,Ha lenne rá mód én játszanék a PH szerveren

-
50-en vannak felvéve az MCPH szerverre. Ha lenne regisztrációs oldalunk akkor akár jöhetnének külsősök. Viszont ez esetben már moderáció is kellene.
Modoktól meg kicsit félek, ugyanis minél több van annál instabilabb a szerver. Aztán egy egy frissítéskor néha újra is kell konfigurálni a modokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

(De még a magyar elnevezésére is találsz használható találatot...)