- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
perge666 #16097 üzenetére
bármiből építheted, homok és sóder asszem magyarul ami leesik tehát hat rá a gravitáció, a többit használhatod ház építésre. a fa szeret tüzet fogni ha van a közelben tűz vagy láva... a kő simán vállalható az elején, aztán látni fogod ahogy felfedezed mi merre hány óra.
van egy gomb az elején amivel a craftolós menüt hozod be. passzolom melyik de így néz ki
kiütsz két fablokkot, azokból csinálsz plank-eket, abból crafting table-t. azzal éred el a teljes 3x3-as craftoló felületet és tudsz szerszámokat gyártani utána ha leteszed a földre vagy bárhova és ráklikkelsz.
a receptek azonosak a pc-s változattal, a wikije így használható nyugodtan.
az elején birkát ölj, abból lesz gyapjú, és ágyat csinálhatsz fával, ha este alszol benne akkor halál esetén ott ébredsz, és egyébként meg át tudod vele ugorni az estét
-
törölt tag
válasz
perge666 #16097 üzenetére
Menj el fához és ütögesd a törzsét, szedj egy 10 kockányit kb. Az invertorydban tedd be egy helyre majd szedd ki a fadeszkákat. Tegyél be 4 fadeszkát, megvan a crafting table. Gondolom idáig tudod. Csinálj két deszkákból botokat, majd facsákányt és ütögess követ. Szedj egy 15 darabot legalább.
Csinál a kőből kemencét, 8 kő körben. Majd kőkardot és kőcsákányt. Menj el állatokért, lehetőleg birka az ágy miatt, 3 gyapjú kell, de végül is mindegy, kajád legyen. Kemencében tudod kisütni.Ezt meg tudod csinálni egy nappal alatt. Bár aki jobban nyomja annak belefér a barlangba lemenés, és egyből elkezd vasat szedni. Azt ki kell sütni a kemencében, majd a vasrudakból csinálsz páncélt, 4 féle páncél van. Aztán vascsákányt, vaskardot stb. A fullos szetthez kell 30 vas asszem. Ha megvan a vaspáncél, akkor már sokkal nehezebben ölnek meg.
Fából is lehet páncélt csinálni, de én sose szoktam szarakodni vele mert gyenge és marha egyszerű túlélni anélkül is amíg összeszedi az ember a vasat.Nem tudom, hogy PS4-en van-e commad ablak, ha van akkor \gamerule keepinvertory true és akkor nem vesznek el a cuccok ha meghalsz. De ezt minden belépéskor be kell írni vagy egy command blokkot kreálni és akkor gombot nyomkodni.
A cuccok kraftreceptjeit pedig Google kidobja, beírod a cucc angol nevét meg crafting és kidobja fotón.
[link]
Itt a magyar wiki, fent a keresőbe beírod mit keresel és egész jó infókat ad ki magyarul. -
perge666
veterán
Na megkeztem az offline felfedezést,gyűjtögetést,de mindig megölnek éjszaka,és az összes gyűjtött cuccom elvész.
Most átvészeltem az estét,ástam alagutat egész este,de nem tudom hogyan tovább.
Fogalmam sincs hogy miből kellene házat készíteni,meg hogy kraftoljak szerszámokat.
Az összefoglalót átolvastam,de a linkelt angol oldalakból nem sok dolog jön le,nem valami frankó a nyelvtudásom.
Esetleg valami részletes magyar összefoglalót nem tudna valaki linkelni?
Nagyon megköszönném. -
perge666
veterán
Végre itt van a kezembe a bontatlan PS4-es változat.
3500ft volt.
Sajnos csak 3 után tudok neki esni,mert hazamegyek,átöltözök és irány a meló..... -
törölt tag
-
törölt tag
bezony
egyébként nem ennyin fut, ez a maximuma csak, azt így betápolni a folyadékokkal lepusztítaná a szervert
viszont cserébe ha kell fel lehet tolni eddig.
ennél is többet lehetne termeltetni vele, ha nem deuterium+tritium kombóval etetném, hanem a kettőt összekeverném egy chemical infuserben dt fuelnek, és azt tölteném bele.
azzal csak a következő gondok vannak:
-kontrollálhatatlan (deut+trit kombónál állítható az injektálás sebessége, dt-nél nem...)
-szakaszosan lehet vele csak futtatni a reaktort
-nem hatékonyviszont cserébe ha van elég dt egy tankban, akkor olyan hőmérsékletet ér el másodpercek alatt és annyi engeriát pumpál ki, hogy az beteg
-
törölt tag
érdekes bugot találtam ae oldalon a karmában. ha valaki belefut akkor hátha segít.
tünet: az egyszerű recepteket se hajlandó lecraftolni az ae, olyat se amihez gép se kell pl stick. semmi hibát nem dob csak szimulációt csinál, start gomb szürke...
nehezítés képp: a csatornák mindenhol jók 100%, nem fut craftolás, processzorok dögivel.
megoldás: az egyik p2p végén egy dsu-t töltök kővel, amit utána transfer node-al húzok ki, és tömörítek. ha közben egy storage bus ül a dsu-n akkor lepusztul a rendszer. csatorna fogyás nem lehet mert p2p és másik controller, tápot kap amennyit akar, egészen egyszerűen hülyén működik a rendszer
-
Buster17
addikt
Vettem ssd-t új rendszer került fel rá.
Lapozofájlt levettem 400megara és nem indul el a játék. Olyat írt hogy elfogyott a memoria lépjek ki valamiből, kiléptem a böngészőből meg minden, utána elindult de mire a multiplayere nyomtam volna a program nem valszol jött elő.A lapozofajl lehet a gond?
-
apatyas
Korrektor
Karma: Thickened glass-ból szeleteltem a legvékonyabb forge microblockosat. Lerakom a második táblát belőle az első szélén jobbklikkelve, és kress az asztalra, előtte tíz perccel ha elindítottam a játékot. Sokáig bírta.
-
perge666
veterán
válasz
jonnyjoker01 #16063 üzenetére
Mondjuk PS4-el még nem próbáltam mert holnap lesz 1 hete hogy megvettem....
Viszont a Minecraftot nem sikerült megvennem mert a srác este óta nem adott elérhetőséget,én meg már megyek hazafelé.
Pedig lebeszéltük hogy 3500-ért ideadja!
PC verziót tényleg nem szeretnék venni. -
perge666
veterán
válasz
jonnyjoker01 #16061 üzenetére
Nem olyan egyszerű az,PS3-nál is komplikált dolog.....
-
törölt tag
Arról lehet tudni vmit, hogy a vas golemmet az alvilágban is lehet használni?
-
törölt tag
Mar latom, hó golemet nem sűrűn készítek...
-
törölt tag
Akkor itt a kep.
-
perge666
veterán
Egyébként hogy telik az idő a játékban,az állítható?
Gondolok itt arra hogy milyen időközönként van este? -
törölt tag
Üdv. Nektek!
A vas gólem elkészítésének van vmi különleges igénye? Mert ahogy levan írva: T alak vas tömbből és tök... nekem nem csinál semmit.
-
törölt tag
válasz
perge666 #16036 üzenetére
ez a játék az iskolapéldája a játékélmény többet számít mint a grafika tételnek.
egyébként biztos ps-re akarod? a pc-s verzió moddolható, egy csomó új kontent kerülhet bele, és van pl dedikált ph-s szerverünk is, ahol együtt építünk. a ps verzióban is tudsz ilyet de csak akkor van szerver ha valaki épp futtatja, tehát ha kilövöd a ps-t alóla akkor más se fér hozzá.
a moddolt ph szeró fut vagy 2 hete, nekem már csak ebben. 4.79 nap nettó játékidőm van
-
perge666
veterán
válasz
Geryson #16035 üzenetére
100% hogy PS4-es verzió,már arra is kiadták,meg mondom tegnap este szedtem le PS4-re a demót,ma játszottam is vele.....
Ami nagyon tetszik benne hogy váltakoznak a napszakok,az időjárás,gyüjtögethetek,építhetek,rombolhatok,készíthetek szerszámokat,dolgokat,életben kell tartani a "kockafejűt"
(etetni kell,aludni)
Ja meg elvileg vannak benne (ezekkel a demó alatt nem találkoztam) állatok,növényeket lehet termeszteni,van néhány úgymond ellenség isIgazából elvárásom nincs,mert azok jóformán benne vannak a tetszikes dologba.
Jó hogy azt csinálok benne amihez kedvem támad,és nem az van hogy x idő áll a rendelkezésemre,meg csináljak ezt,menjek oda............
Meg ez a kocka grafika engem valamíért nagyon megfogott,lehet pont az egyszerűsége miatt.
Mert a mai világban a legszebb grafika a menő,de ez a játék ígyis eladja magát,millióan imádják. -
Geryson
addikt
válasz
perge666 #16034 üzenetére
Biztos, hogy PS4?
Csak merthogy a Minecraft oldal szerint PS3-ra van verzió. No mindegy, ez csak egy apróbb észrevétel. Egyébként 4 ropiért jó ár, bár tudod a magánszemélyektől vett szoftvereknél lehet később gondod - nem tudom itt az MC-nél hogyan kell aktiválni, nem aktiválni, nehogy ebből gondod legyen később.
Amúgy az MC szerintem inkább építgetős. Persze vannak benne este (vagy mondjuk inkább úgy, hogy sötétben) mobok, de szerintem kevésbé ez adja meg a feelinget. Ha a 1000.-et szeded le, ott már kezd majd a kezdeti veréshullám lecsitulni.
Mit vársz tőle, milyen játékélményt és megmondjuk, hogy meg fogod-e találni benne...
-
perge666
veterán
Üdv.
PS4-en kipróbáltam a demót és nagyon tetszik.
4000-ért találtam tőlem 25km-re bontatlan,fóliásat,szerintetek megér annyit?
Valaki esetleg játssza PS4-en?
Remélem nem csak építeni lehet benne,hanem itt is vannak ilyen éjszakai rémisztő dolgok meg hasonló nyalánkságok,mint ahogy írjátok PC-n!Ja még annyit,hogy egyelőre offline játszanám a mobilnet korlátai miatt,de ha beköltözünk az új házba,ott már lesz normális netem,és gondolom online még több móka van benne.
-
törölt tag
válasz
villámló #16029 üzenetére
Legegyszerűbb a launcheres modpakkok amiket mondtak is.
Ha magadnak akarsz modokat akkor kell kell a Forge modloader, amit telepítesz, beépül a Minecraftba és kiválasztod indításnál a forge 1.8-at a listából, azzal kell indítani.
Elindítod, innentől lassabban fog elindulni a játék minden alkalommal. Ha elindult a játék akkor kilépsz és a Minecraft mappájában lesz egy mods mappa. Oda be kell tenned a modok .jar fájljait. És annyi, indítod a játékot és megy. A játékba belépve a mods menüpontban látni fogod, hogy mennek-e a modok, meg ott tudod állítani is ha van beállítás opció a modhoz. Ha nincs akkor a configs mappában lévő fájloknál lehet, de az megint más téma.De nem ennyire egyszerű.
A Forge modloader az jelenleg csak 1.8-ig van, az a legfrissebb. És csak 1.8-as modokkal fog menni. De azokkal se biztos 100%ban, mert több mod összeakadhat, vagy van olyan mod ami nem kompatibilis Forge-al. Vannak olyan modok amik összetettebbek (nem egy jar fájl az egész), azokkal többet kell szarakodni stb.A legkevesebb mod az 1.8-ra van. A legtöbb az 1.7.10-re, érdemes lesz azt használni. A menete ugyan ez, csak a Forge-ból is az 1.7.10 kell meg a modokból is.
Az 1.7.10 és az 1.8 alapjáték között csak néhány különbség van, nincs néhány kőzetblokk, nincs különböző fatípusok, nincs néhány építmény, néhány eszköz stb. De amit az ember 99%ban használna az megvan.A modoktól lassabb lesz a játék általában.
-
törölt tag
válasz
villámló #16031 üzenetére
a modpackhoz a launchert leszeded, telepíted mondjuk c: \moddoltmc mappába, onnan indítod, bejelentkezel, kiválasztod hogy mi kell, install, és felteszi készre szerelve. onnantól nem az mc gyári indítóját használod hanem a launchert. pont ez az előnye hogy nem kell bűvészkedni vele. klikk a packon telepíted, játszod
ill ha utána ha feltelepült meg futott, akkor megtalálod a telepítési mappában a packhoz tartozó file-okat, ha bővíteni akarod akkor csak bedobsz a /mods mappába újat és reméled hogy elindul a pack
ami ilyesmi pl atlauncherből az a vanilla overkill, abban van ennél több de végülis az nem akkora gond. de van pokemonos pack meg amit akarsz. töltsd le nézd meg
van magic launcher az elvben kézzel moddolgatásra jó, megoldja az ütközéseket, de én nem játszottam vele sokat, majd jönnek a többiek és ha nem jó a kész pack akkor segítenek azzal
-
villámló
csendes tag
válasz
#56573440 #16030 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A következő modokat nézte ki a gyerkőc : Mo' Creatures, Mine Colony, Furniture, Tea & Coffee, 3D Guns mod, Lucky Block. Ezek a modpackok egyébként futnak 1.8.7 alatt? Ha esetleg nem, akkor a játék futtatható régebbi verzióval ( néhány játéknál ez megoldható ) ?
-
törölt tag
válasz
villámló #16029 üzenetére
A legfrissebb verzióra nem fogsz tudni telepíteni modokat, mert a moddoláshoz alapvetően a forge kompatibilis kell legyen, az pedig azért idő, a másik gond általában, hogy a modok készítőinek is újra kell írni verzióról verzióra az egészet. jelenleg a legtöbb mod 1.7.10-re érhető el.
a legegyszerűbb ha egy kész modpackot szedsz le, ezeket általában launcherekkel tudod megoldani. ftb vagy atlauncher az ismertebb, gyakrabban használt. letöltöd, telepíted, elindítod, bejelentkezel a fiókoddal, majd szemezgetsz a sok kész moddolt pack között. mindegyikhez egész jó leírás van, vagy weblap, van ami inkább állatos, van ami barangolósabb, és van ami inkább technikai, gépesített, varázslós, stb. vannak egyszerűbbek, meg bonyolultabbak.
a kézzel moddolás gondja az, hogy ezek összeakadhatnak, kompatibilitási gubancok lehetnek, config file-okban kellhet túrni... jobb ha több a mod max nem játszik mindennel, de a lehetőség adott
merre indulnál egyébként mi kéne még bele kb?
-
villámló
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek : megvásároltam a játékot a fiamnak ajándékba és szeretnék modokat telepíteni hozzá. Az lenne a kérdésem hogy mi módon tudom ezt megtenni. A neten eddig talált leírásokat nem tudtam alkalmazni. A launcher verziója 1.6.13, a játéké 1.8.7.
Előre is köszi!
-
apatyas
Korrektor
válasz
netpeti98 #16022 üzenetére
Kérdésfelvetés:
A Microsoft koncepciója abszolút kifizetődő lehet, hiszen nagyjából 20 millió PC-s Minecraft játékos van, akiket az extrákkal át lehet költöztetni a Windows 10-re.Mik is ezek az extrák?
Egyrészt lehetőség lesz többjátékos módra a Pocket Edition és az Xbox Live változattal, illetve egér és billentyűzet mellett érintőkijelzőre és gamepadhez igazított irányítás is lesz, amelyek között nagyon gyorsan lehet váltani. A Windows 10 GameDVR szolgáltatása is elérhető lesz, így a legfontosabb pillanatokat meg lehet majd osztani a világgal.
Jó, és ez engem hol érdekel?... Egyedül az átírt motor ér valamit, viszont azon nincsenek modok.
Az Oculus Riftet meg gondolom ígyis-úgyis lehet csatlakoztatni, ha eredetileg is tervezték hogy jó legyen hozzá. Ha meg a javáshoz letiltják a Riftet mert csak azért, akkor nyajjanak túrót. -
Buster17
addikt
valaki elvitt 2 vagy 3 gépemet.
Nem baj, de azért szóljon. Ha ez fog menni akkor inkább nem is játszok.
-
netpeti98
addikt
válasz
#90933760 #16021 üzenetére
A Minecraft: Windows 10 Editionnek egyelőre csak béta verziója lesz, amelyet a Minecraftot korábban megvásárolt ügyfelek ingyen elérhetnek, de az új vásárlók sem maradnak ki, hiszen a béta ideje alatt 10 dollárért beszerezhető lesz az univerzális Windows Store-on.
Kérdés, hogy ez a Pocket vagy a teljes verzióra vonatkozik. Mivel universal appként a WP-s PE változat utódjának tűnik.
-
törölt tag
-
föccer
nagyúr
válasz
jonnyjoker01 #16005 üzenetére
Áhh, dehogy is. Még anno, TEKKIT szerveren hasonlóra építettük a vas gyárat. Akkor még nem voltak falusiak, ha jól emlékszem. a vas kiégetésével acélt kaptunk,amiből 5 db felhasználásával 2 db minecraft készült, amit be lehetett olvasztani 10 db vassá. Eléggé nagy volt a művelet energia igénye, rengeteg fa és elektromosság kellett hozzá, meg egy bazi nagy rendszer, de ha sikerült önfentartóvá tenni, akkor irdatlan mennyiségű vasat önött magából. Ha jól emlékszem, akkor átlagosan, másodpercenként 10,5 db-ot kellett legyártani.
üdv, föccer
-
törölt tag
[link]
WTF? -
Teaway
veterán
válasz
#90933760 #16010 üzenetére
Hosszú sorokat ültettem, a vizet pedig mindig lefedem ► kert nevű kép a vár albumban
-
törölt tag
Épülget a kert.
A tököt, dinnyét most már rájöttem nem szabad váltva ültetni, mert egymásra nőnek és egy tök lesz két száron sokszor, jóval kevesebb lesz a termés úgy. Egymás mellé kell tenni a szárakat és akkor két oldalra nőnek ki.Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy az egyszer beírt command úgy maradjon következő induláskor is? Vagy csináljak command blokkokat aztán minden alkalomkor végignyomkodom mikor belépek?
-
Mottie
őstag
válasz
Teaway #16007 üzenetére
3 eves Lenovo Y580 laptop, benne 3 eves mSata-s ssd, korabban egyszer mar "eltunt" minden felhasznaloi beallitasom win 8.1 alol, most nagyon lassan (20 mp körül) kapcsol be es kb fel perc utan teljesen lefagy, semmit nem lehet mozditani rajta. En arra gyanakszom, hogy elszallt az ssd, csak nincs masik mSata-s gepem, hogy kiprobaljam. Sajnos igy a fagyassal a gepen semmilyen diagnosztikat nem tudok futtatni. Safe Mode-ban be sem bootol..
-
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #16005 üzenetére
inkább exploit, véletlen összejátszása játékmechanikai elemeknek. mert vanilla only-ban ez nem lenne csalás.
-
Mottie
őstag
Na haldoklik a gépem, igy szünetel a jatek egy kicsit
-
törölt tag
válasz
#56573440 #16002 üzenetére
Nem erősségem az angol, meg a nézegetés se, főleg hogy a legtöbb a régi verziókra van amiben csillió cucc van ami az 1.8ból hiányzik. Elkezdtem kisütni az érceket, azt már látom hogy a cobalt pl erősebb kardot ad a gyémántnál, viszont hamarabb eltörik. Majd kitapasztalom. De mivel elég gyakori érc így nem probléma.
-
törölt tag
Hát igen. Bányászok mint egy marha mindent, mert 5x annyi ércem van modokkal, csak fingom sincs mi mire jó, egyáltalán van-e értelme kiszedni.
Utána kell néznem hátha van modleírás.
Mo shiz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged