Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Superhun #4797 üzenetére

A csalás megoldására nem fordítottam agysejteket, nem is igazán érdekel a dolog, mert aki így csal, azt nem értem, minek játszik a játékkal egyáltalán (persze értem, de az onnantól már egy másik játék lesz). Nem az egymással való harcról, vagy kinek nagyobb a *sza kérdéskörről szól a játék, akkor meg milyen előnyhöz jut a csaló?
    Egyébként lehetne finomítani a dolgot, lefelé pl. lassabban szokott haladni a player, mint előre, mert ahhoz ásni kell, ott elég lenne akár 3-4 blokk is. Ill. akár azt is lehetne, hogy a közelben lévő, még nem vizsgált blokkok helyén valami szilárd blokk legyen alapból (mármint kliensoldalon is), talán az okozza a legkevesebb galibát, mert így nem esel voidba, és ha vizsgálni kell, akkor ott amúgy is valami szilárd blokk van.

Az hogy meg küldjük el a teljes chunkot ha nem végez a vizsgálat... háát... nem valami szép megoldás.

Ha a vizsgálat a játék folyásához képest időnként lassú lenne, akkor milyen egyéb módszer működhetne? Persze lehet, hogy az egész vizsgálat akkora erőforrást igényelne, hogy nem éri meg összességében. Ill. egy chunkot elküldeni valószínűleg kevesebb erőforrást igényel mind2 oldalon, mint a kockákat egyenként (vagy kisebb csoportokban), de lehet, hogy a nem elküldött blokkokon spórolt sávszélesség miatt gyorsabb lehetne összességében a folyamat (kisebb lag). Jelenleg vajon hogyan működik, ha módosul egy blokk, akkor a server újra elküldi az egész chunkot (csak nem...), vagy csak nyugtázza/aktualizálja a kliens felől érkezett módosítást?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés