Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szezso15
addikt
Szép estét!
Egy rövid kérdésem lenne...
Ha lepakoltam egy rakat dinamit-ot, azt mivel robbantom fel?

(#3500) netpeti98: BigTHX!

-
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Olyan kérdésem volna h a minap barangoltam a nagyvilágban és egy barlang alján "találtam" egy régi bánya maradványt. Erről tud vki vmit???
-
netpeti98
addikt
Mitől függ hogy mennyire nő meg a fa?(már ha lehet tudni)
Mert valahogy szebb volt a táj a nagy fákkal:[link]
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Na utána olvastam ennek a jég problémának és nem egyedi eset:[link].
És a megoldást is leírták, amint lesz lehetőségem kipróbálom és utána már csak a jeget kell felszedni mapeditorral.
Üdv netpeti98
-
amoba
tag
-
amoba
tag
Mennyire zárkózol el a módoktól? Volt régebben valami mód amivel single playerben is tudtál multis parancsokat adni konzolon.
Azzal lehetne kicsit piszkálni az időjárást.Üdv. CSabi.
-
amoba
tag
Viszont a toomanyitems legújabb verziójában lehet befolyásolni a napszakokat és az időjárást.
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Még az 1.8 pre-releaseben volt, az F6-F7-tel lehetett tekernia napszakok közt, de az is csak kreatív módban volt, és ki is vették azóta

-
Sirandrish
legenda
Skacok..volna egy olyan kérdésem hogy van-e mód valahogy Singleben a napszakváltásra?
-
stark4
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
üdv tunátok mondani pézt plugint amiben lehet utalgatni pénzt egymásnak
-
-
-
stark4
tag
Üdv
Tudtok olyan Plugint amivel állatok lehetünk ? -
[w]
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
májsztró, tolnál légyszi újabb online térképet? köszi!
-
Sziasztok.
Ha valakit érdekel egy magán MC szerver, akkor keressen meg privátban !Üdv. Tubica

-
X3B6O0X
aktív tag
12w04a: [link]
-
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam megszüntek a time out hibák, legalábbis pár napja nem találkoztam velük. Azt lehet tudni, hogy mist milyen vas van a rendszer alatt?
üdv, föccer
-
-
athos79
tag
A PH szerver most engem 5 percen belül 2x vágott ki.....egy read timed out és egy connection reset....

-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ennek örömére le is mentem neitherbe, és jól összeszedném a cuccokat, ha nem lenne timeout error..

mod: No, sikerült visszamennem és összeszednem amit csak találtam. Felvittem a fnti ládába.
üdv, föccer
-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Kurast pályát nem teszed fel mellé? Singleben próbáltam, elég érdekes...
-
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
No kérem tisztelettel.
Sikerült elbénáznom a Skyblokkon a lávát. Próbáltam begyújtani a neither portált és véletlen betettem a láva blokk helyére egy fa blokkot. Kipakoltam mindent az inventorymból és giveltem egy vödör lávát, hogy a többiek tovább bírjanak játszani. Részemről ezzel kiestem a skyblokkos játékból.
Azért elég jól haladtunk ma is. Sikerült megépíteni a trap-et, így most már nem kell éhen halnia senkinek. Ezen kívül készen van a portál is, csak be kell gyújtani. Ehhez sok sikert és további jó játékot.
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Csináltam egy földalatti búzafarmot a szokásos mapen, de egy szakaszon csak minden második blokkra tudok rakni magot.
Erre van valami megoldás?
Üdv netpeti98
-
amoba
tag
De amúgy ezt is ki lehet játszani, mi homemade szerveren úgy oldottuk meg, hogy a szigetünk mellé raktunk egy vízoszlopot, és a sziget felett volt a spawnpont. Így nem estünk le, hanem a vízen leereszkedtünk a szigetre. És nem volt gond az építgetéssel sem.

-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ugyanúgy a nagy semmibe esek, de legalább már havazik...

-
-
Nyiscsák
aktív tag
-
Cucuska2
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem bug. Spawn protection.
-
Megint előjött a bétás ökörség. A survivor skymapon csak opként lehet blockot felszedni. Gyári 1.1-es szerveren, nem bukkit meg permissions hiba.
Haladhatnának kicsit gyorsabban a fejlesztéssel moojangék mer soha nem fog kinőni bétából. Googléztam, olvastam a fórumokat és nincs megoldás csak az op vagy bukkitban valami trükk.
Kíváncsi lennék rá hogy ezt nagy szervereken hogyan oldják meg.A skyblock survivoron jelenleg mindenki OP, ami félmegoldás de legalább játszható lesz a pálya. Viszont semmilyen op parancsot NE adjatok ki, ez alapszabály. Aki akár mit is kiad az nem játszhat a skyblockon!
-
athos79
tag
Na az 50 szintemért cserébe kaptam a csákonyomra 1! darab fejlesztést - gyorsítás

Legalább a szerver OK lesz, úgy tűnik

-
-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönjük
, megyek is kipróbálom 
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Qúl. Ennek van/lesz valami + költsége?
düv, föccer
-
Sajnos a netemel van baj. Viszont lett megoldás, ami még tesztelés alatt van!
A szerver áthelyezése megtörtént, azaz konkrétan rendes szerverparkba egy virtuális szerverként fut tovább fix címmel jóval erősebb hardveren.
Tesztnek az új környezetben:
82.144.170.154:25565
Később még írok hogy mi a helyzet, addig játszatok a fent leírt IP-vel.
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Ezek szerint sikerült felderíteni a hiba pontos okát?
üdv, föccer
-
A PH szerver hegesztés alatt áll.

Remélhetőleg megszűnik minden probléma ami eddig volt a hálózattal.
Legyetek türelemmel! -
netpeti98
addikt
Úgy kb a cukornád mennyi idő alatt nő egy blokknyit?
Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Értem, akkor folytassuk privátban. (Írok mindjárt).
-
A szerver egy darab jar file-t futtat, azaz tökmindegy milyen oprendszer csak java futatható legyen, mellette van egy webszerver ami most nem lényeg mert ki lehet váltani ingyenessel.
A szerver ramdrive-ból fut, elég neki 1gb ramdrive valamint 4gb ram tehát össz 5gb-vel biztosan 100%-ig elbír 20 teljesen aktívan építkező játékost! (össz: 6gb oprendszerrel)
Proci csak akkor kell neki amikor pályát generál, 140-es kétmagosítot sempron hibátlanul viszi, tehát elég lenne egy akár milyen mai alsókategórás kétmagos. (kivéve ha a sok játékos egyszerre indul el más-más irányban, az az egyetlen speckó eset ami miatt lagolhat)
VGA nem kell, teljesen karakteres felületű akár karakteres linuxon is menne!
Tárhelyre csak a biztonsági mentéseknek kell naponta lefut egy script ami tömörít is (teljes mentés), illetve a ramdrive is folyamatosan ment 5 percenként. Pár Gb szükséges (1gb ramdrive + 400-500mb-os mentések pár napra visszamenőleg. Gyors vincsi és SSD teljesen fölösleges, ramdrive megoldja a rengeteg másodpercenkénti írást olvasást. (jelenleg olcsó 320gb-s notivincsi van, de ezeréves ATA is megteszi)
Sajnos nincs kész rcon felülete, egyedül a bukittnak van. Egy portot használ a játék 25556. A rcon portja konfigurálható. (bukkit rcon esetén is csak plusz egy port kell) Teamvieverrel oldottam meg.
Hivatalos, más nem is lehetne, hülyén nézne ki PH szerver törtként.

A szervergépet én fel tudom ajánlani, hiszen készen van be van konfigurálva (kis fogyasztású teljesen passzív gép, 30-50w). Teamvieverrel elérhető.
Hálózati forgalmat nem tudom meghatározni egyértelműen, neten talált leírások alapján 10 aktív játékosnál 100gb és nyilván arányosan nő. (nekem 20 játékossal sem ment 200gb fölé az adatforgalmam!)
Spórolni a ramon kis mértékben lehet, ha kevesebbet adok meg mint 4gb akkor sokszor kell újraindítani a szervert. (java teleszemeteli, bárcsak lenne annyi eszük a készítőknek hogy legalább a szerver oldali részt írnák meg más nyelvben)
-
brd
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha már ennyi gond van vele, nem lenne jobb máshol futtatni? Én pl. talán tudnám futtatni fix IP mögül (a dns maradhatna, nem hiszem, hogy az a gond, vállalati rendszerek használják a dyndns-t, és nem nagyon emlékszem problémára), de úgy, hogy más adminisztrálná a MC részt, ha a következő kérdésekre kedvező válasz érkezik:
Milyen OS-en fut a server része?
Mennyi memória/CPU(mag) kell neki?
A VGA-hoz van valami köze? (Virtuális gépen futtatnám).
Mekkora tárhely kell a gépnek?
Milyen távelérésre lenne szükséged? (Elég lenne egy portforward pl.?)
Mekkora hálózati forgalommal jár az üzemeltetése?
Ja és ugye ez teljesen "hivatalos" server, tehát nem valami hekkelt, és csak eredeti MC-ket enged fel? -
válasz
athos79
üzenetére
Fél éve ugyan az az ip-m végül is egy próbát megérne.
178.48.208.128
Próbáljátok ki ezzel.
A másik hibaforrás lehet még hogy a szerverről van megosztva a net egy másik gépre, lehet hogy valami oknál fogva rossz lenne a route-olás és szar helyre küldi a csomagokat. Bár ez azért nem lehet mert a gép nincs bekapcsolva mindig de titeket mégis mindig kivág időtől függetlenül. Bárcsak tudnám mi a fene csinálja.

-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem lehet, hogy a dyndns problémázik? Esetleg kipróbálni a no-ip.com -on...
-
válasz
athos79
üzenetére
Ez esetben a netem rossz. Az azért gáz mert nem tudok mit tenni ellene, amíg sávszélre jó addig a upc nem fog csinálni semmit.
2 hónapig ment bukkit, percenként random hibákkal, naponta restartal és jópárszor cseszte szét a pályát, pedig csak a leghíresebb pluinok voltak fent mindig verziószámok összeegyeztetésével. Ez mondjuk még 1.0 előtt volt tehát lehet hogy ezek megszűntek.
Ha van valakinek jó nete akkor szívesen átadom a szervert hogy ne legyenek hibák!
-
[w]
őstag
majd én segítek, mert sajnos folyamatosan találkozom a felirattal.
és itt is megismétlem, addig nem kell csodálkozni, hogy nem sokan jönnek a szerverre, amíg az gyakorlatilag használhatatlan. 5 percenként kivág 10 percre... ezt ki akarná önszántából választani?

amúgy meg a bukkit szapulását sem értem. meg kell nézni a huncraft-ot: szarásig van tömve pluginokkal, modokkal és fennállása óta még nem láttam offline azt a servert. lehet mégsem a bukkitban van a hiba.

-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csinálok majd screeshot-ot. Athos ötlete is nagyon jó.
üdv, föccer
-
athos79
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pár magyar oldalon láttam magyar minecraft szerver listákat. Szerintem nem ártana ha ott lenne közöttük a PH szerver...
-
-
föccer
nagyúr
-
amoba
tag
Én mindig fent vagyok MCPH-n amikortudok, de vizsga/munka=Nulla idő! Meg az asszony...
káosz. Logout cikk lendítene rajta az biztos. 
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Leginkább azt kellene megoldani, hogy stabil legyen a szeró. Nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak belépni, vagy ha belépnek, akkor percenként ledobálja őket a szerver.
Üdv, föccer
-
válasz
norbiphu
üzenetére
Sokat foglalkoztam vele, rengeteg plugint kipróbáltam. Az riaszt el hogy a bukitnál többször is bugos lett a pálya, rosszabb esetben használhatatlan lett és csak editorral lehetett javítani.
Teleport rendszert próbáltuk itt a PH-n és inkább csak ártott mint használt, túl könnyű lett a játék, csak pályák közötti teleport volt a jó. A pénzrendszer nem lenne rossz.
Sok ötletem van, de ahoz rengeteg plugin kellene és azt már tapasztaltam hogy sok plugin még több bug. Verzióváltáskor meg még rosszabb. -
norbiphu
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ne félj annyira a pluginoktól, meg a bukkittól.
egy alap pénzrendszer, eladási/vételi lehetőséggel (játékosok között), meg valamilyen szintű teleport rendszer azért mindenhol jól jön, sokkal élvezhetőbb lesz tőle az egész. 
-
válasz
Nyiscsák
üzenetére
Sivatag kicserélve 2.1 SkyblockHC Survivor mappra. A spawn nem mindíg sikerül elsőre.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem jó! Egy kis kihívás sose árt!
-
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem bejön a szerver és szerintem nem is kell rá semmi mod. A sivatagi túlélő is jó volt csak kicsit könnyűre sikerült

Esetleg egy Logout-os írás formájában is meg lehetne hirdetni, egy rövid játékbemutatóval egybekötve.
-
netpeti98
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Esetleg youtuben valami látványos videó keretében meghirdetni?

Üdv netpeti98
-
Valamiért nem lett népszerű a PH szerver. 2-3 ember van rajta néha-néha.
Van-e valami ötlet hogy mivel lehetne megcsinálni azt hogy többen legyenek rajta?(törtet nem csinálok belőle az biztos, nekem nem kell egy rakás csirkehangú hekkelős hülyegyerek játékos! bezzeg azokból lenne vagy 50 egy hónap alatt)
Modoktól meg félek, bukkittal csak szívás van annyira instabil. Szerencsére a gyárit elég hetente egyszer restartolni, bukitot meg naponta kellet.Tehát ötleteket szeretnék hogy hogyan tovább!
-
Nyiscsák
aktív tag
Egy kis info! A PH szerver egy részén leesett a hó és befagyott a víz

-
Én csak azt tudom mondani amit látok, a szerver underclockolt integrált 4290-en is játszható. A melóhelyemen lévő x1100-assal is játszható de már visszább vett látótávval. Nagyrészt csak annyit csináltam hogy driverben mindent performance-re raktam, és csak a gyári méretű ablakában játszok vele nem nagyítom ki. Az Mx400 amúgy egy 1,8-as P4 mellet 1gb rammal volt. Mindegyik esetben gyári kliens volt textúra pakk nélkül.
-
föccer
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Köszi, akkor sajnos most nem javították ezt a hibát.
Így sajnos nem sok értelme van farmot csinálni, mert egyszerűen elszoknek belőle az állatok.[w]: köszi, hogy ewszembe juttatad az optifine-t. Írok is havernak, aki minimál grafikán, a lehető legalacsonyabb erőforrás igíény mellett sem tud többek kipréselni 5-6 fps-nél.

üdv, föccer
-
[w]
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
sajnos biztosan szükségem van optifine-ra (nyilván nem tegnap óta jutottam erre a következtetésre és hálás is vagyok érte a codernek), anélkül ugyanis 8-18 fps (nem vicc) normal látótávon, azzal meg 45-60. (megfelelő driverekkel, ezeréves egymagos rendszeren, 7300gs és 1 giga ram mellett)
szerk: az integrált megoldásokról meg annyit, hogy a céges laptopomon (csilli-villi kétmag, két talicska ram, hiperszuper intelhd integrált csoda) már egy fokkal "jobb" a helyzet, mert még optifine-nal is csak 15-25 fps-t lehet kipréselni. szóval óvatosan a hasonló kijelentésekkel.

-
Nekem teljesen mindegy mikor frissítek, ha a többség akarja akkor visszarakom az 1.0-t.
Mivel teljesen moddolatlan a szerver ezért nem hiszem hogy gondot okoz ha egyből frissítem.
Biztosan szükség van az optifinera? Vagy valami HD pakkot használsz?
Csak azért kérdezem mert a minecraft még egy ezer éves Geforce2 mx400-on is játszható kis látótávval, és szinte biztos vagyok benne hogy akár milyen mai integrált megoldáson kellene futnia. (kivéve ha driver gond van) -
netpeti98
addikt
1.1 újítások angolul:
Added enchantments to Bows
New Golden Apple recipe (Uses gold nuggets instead of gold blocks)
56 new language translations, including fictional ones such as Pirate
Slightly smoothed color transitions between biomes
Added beaches
Biomes are slightly more varied
Reduced brewing time to 20 seconds
Added Spawn Eggs to creative (the colors of the eggs even look like the mobs)
Added world type options (currently only super-flat and default)
Removed collision box from ladders
Sheep eat Grass, converting them to Dirt, and regain their Wool again
Fixed collision box on fence gates
Walking on Crops no longer tramples themBug fixes:
Fixed "Sniper Duel" achievement
Fixed Powered Rail Non-Depowering Bug
Fixed Powered Rail Failure-to-Update on Placement BugÜdv netpeti98
-
[w]
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
praktikus lenne hagyni 1-2 hetet a verzióváltásokra (szinte minden szervernél ez a gyakorlat), hogy egyrészt ne kelljen feleslegesen frissítgetni (újabb bugok kiküszöbölése), másrészt meg nekem szükségem van az optifine-ra (anélkül alig döcög az MC), amit szintén nem 1 nap alatt kódolnak le.

-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
1.1-ben milyen újítások lettek eszközölve? Remélem javították azt a hibát, hogy a kerítésen átjutottak a bírkák és a csirkák. Még akkor is, ha dupla magasak voltak....
üdv, föccer
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, nálam a sivatagos pálya nem is megy.
-
-
Nyiscsák
aktív tag
Üdv.
Figyelmetlen voltam és frissítettem a minecraftot 1.1-re és csak utána döbbentem rá, hogy nem tudok így a PH szerveren játszani. Kérdésem hogy vissza lehet valahogy csinálni?
-
KicsiPaszuj
tag
-
netpeti98
addikt
Automata sapling ültető mod nincs?
Mert már csak az hiányzik az elméletben megtervezett építményhez.
Üdv netpeti98
-
stark4
tag
Üdv van szerom akit érdekel irjan Privit!
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Megnyílt a PH második Minecraft szervere, ezúttal a nehéz túlélő játékot kedvelőknek!
IP: mcph.dyndns.info:25566
A whitelist a másik szerverből importálva, azaz mindenki játszhat aki a másikon is játszott.
Egy segítség: [link] kezdésnek. (kb 2000-2000 a kezdő spawn koordináta, érdemes elmenni 1400-1800 ig)
A pálya végtelen sivatag vulkánokkal, dungeonokkal amik tele vannak csapdákkal. (0-0 tól 4096-4096-ig a pálya, a szélén bedrockfal 0-128 magasságig)
Legnehezebb fokozat, azaz éhenhalás és kemény mobok!
A kezdő spawn helyére és környékére ne építsen senki semmit, max fákját vagy utat az első oázisig! (ha valaki meghal ez a nehezítés hogy sokat kell vissza gyalogolnia!)Jó játékot!
-
föccer
nagyúr
válasz
Cucuska2
üzenetére
Jahhh.
Hogy mi változott azt nem tudom. A mostani szeróról, amit MDJ üzemeltet annyit kell tudni, hogy 1.0.0 fut rajta és semmi plugin nincs felrakva. Csak az alap játék, pőrén.
mod: jah, és lehet nekem is szólni, hogy ha valakit white list-re kellene venni, mert MDJ adott OP jogokat.

üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

káosz. Logout cikk lendítene rajta az biztos.
egy alap pénzrendszer, eladási/vételi lehetőséggel (játékosok között), meg valamilyen szintű teleport rendszer azért mindenhol jól jön, sokkal élvezhetőbb lesz tőle az egész.