Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán

-
sto1911
veterán
válasz
tvse1995
üzenetére
Ahhoz meg jol jonnek a szornyek, amik szinten nem jonnek elo... (Egyebkent kosz a tippet, osse jottem volna ra!)
Holnap nekiugrok megint, hatha.Ha a palya keszitojenek volt egy kis elorelatasa, akkor a szigettol 24-50 tavolsagra korbe lenne rakva egyreszt szorny, masrest animal spawnerrel.
-
föccer
nagyúr
-
tvse1995
senior tag
Az ágy csináláshoz nem kell birka, mert a 12 pókfonalból ami a ládában van tudsz csinálni 3 gyapjút.
(m.prohardverrol csak fokban lehet írni)
-
sto1911
veterán
válasz
Weißturul
üzenetére
Tudom, csinaltam is neki egy kis hazat, de nem nott abban sem
Erre kiraktam jo tavolra, a mob spawnerre, ott mar jo nagy ter is volt neki, igy sem nott egy napon belul, de kozbeszolt a havazas...Egyebkent az allatok spawnolasara van valakinek otlete? Valahol azt olvastam, hogy kovon is megjelennek.
Valamint a farm resze is eleg nehez 2 homokkal (bar az egyik videoban 3-at lattam
), szoval a reednek meg a kaktusznak is homok kell, azt meg nem lehet "csinalni". -
sto1911
veterán
válasz
tvse1995
üzenetére
Igen, boven tavolabb vagyok. A bonemeal-t sajnos elhasznaltam, ezert is lenne jo, ha jonnenek a mobok. Egyebkent kozben bekoszontott a tel, a fele farmot legyalulta, valamint az egyetlen barna gombamat is elvesztettem

De szerintem allatok sem jottek volna, mivel az osszes foldet elhasznaltam, ill. az also szintig leastam, es szetteritettem a felso 2 resz foldet.
-
sto1911
veterán
Belekezdtem en is a Skyblockba, de nem generalodnak szornyek es nem terjed a bara gomba sem
Vagy mennyire kell turelmesnek lenni? 2-3 ejszakat is varni kell? -
Henryk
aktív tag
Múltkor unatkoztam és legeneráltam egy 5000 x 5000 -es pályát, beletelt egy kis időbe, aztén délután ráengedtem a dynmap HD fullrendert, és valamikor éjfél fele kapcsoltam le, de még kb a felénél járt...

Nem számoltam, de legalább 20 falu volt rajta, az elhagyott járatok pedig behálózták az egészet, találtam végre havas/jeges biome-t is, plusz a gombaszigetet a nagygombákkal meg gombástehénnel.
Anno volt talán a pre 2 vagy 3-ban hogy a fortressek helyét egy nagy uvegoszlop jelolte, akkor szétnéztem azokban is, elég ritkásan vannak, és nehéz megtalálni őket, mert fentről nem látszódnak, de a jelenlegi verzióban már nem csak 3 lehet belőle egy pályán, de nagyon messze vannak.
-
Henryk
aktív tag
válasz
X3B6O0X
üzenetére
Ha megnézel egy dynmapot ahol van barlangnézet, akkor látod, hogy az elhagyott bányajáratok szinte az egész térkép alját befedik foltokban, van ahol tobb szinten is, szóval nem kell hozzá szakadékot keresni, bárhol lefúrhatsz, és találni fogsz, ha pont ott nem is, kicsit arrébb újra próbálod.
-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
én creative módban kerestem egy természetes szigetet a világító toronynak és akkor láttam egy sebhelyet a tengerfenéken ami világított. ott a lávafolyás mellett volt egy régi bánya ami hatalmas volt (fel se tudtam deríteni)
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Lejárt a szerkesztés idő.
Az se semmi... Bár henryk kolléga elhagyatott bányáról beszélt, nem tömlöcről.
-
X3B6O0X
aktív tag
Csak azt nem olyan könnyű találni, főleg úgy, hogy én eddig EGY azaz EGY hasadékot találtam, bányát és falut még sosem. Azt meg már nem is mondom, hogy 10-ből 8-szor egy aprócska szigetre, vagy szigetcsoportra spawnolok, ahol néha még fa sincsen

Más: úgy hallottam, hogy most már a Sky Dimensionon, a még befejezetlen mobokon és a vulkánokon kívül már nem kerül bele semmi, csak küldetések. Igaz ez? Valamint azt is hallottam, hogy normális grafikus motor kerül a játék alá (bár ez hülyeség lenne, mert a textúrapakkoknak meg a modoknak akkor lőttek) ...
-
Henryk
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Miért ne lenne? Csak le kell menni a bányába.

-
Henryk
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Bányákban lehet találni a ládákban néhol magokat. (wiki szerint)

-
Henryk
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Fűnyíráskor potyognak csak, máshonnal nem igen lehet szerezni.
-
Cucuska2
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az a harcihelyzet, hogy természetesen nem fordulnak elő, csak magok.
-
Sirandrish
legenda
Dinnyét talált már valaki 1.8.1-ben?
-
föccer
nagyúr
válasz
Weißturul
üzenetére
A gépigényét a játéknak leginkább az adja, hogy mindent cpu-ból számol, és ha egy normális látótávolsággal számolsz (mondjuk 64 blokk) akkor az 2*64*2*64*128 blokk. amit minden mozdulattal újraszámol. Ha egy nagyobb láthatósággal számolunk, akkor eléggé el tud kurvulni számítás mennyisége. Ha egy grafikai motor lenne a játék alatt, akkor kb 10 ennyi se lenne a gépigényt, mert a gpu-nak meg se kottyanna ez a számítási igény.
üdv,föccer
-
Weißturul
senior tag
válasz
X3B6O0X
üzenetére
Néha én is meglepődök a gépigényén...
Celeron 420 (@2.0GHz) + X1600XT + 1GB RAM kombó alatt is jól érzi magát, de én a grafikát levettem: minden Fast-on van, egyedül a látóhatár van csutkára tekerve (meg a világosság).
A gépigényen azért is röhögök, mert a grafikus rész eléggé nevetséges. Megkockáztatom, hogy egy blokk (a levegőben) 12 poligonból áll amire minden lapjára kerül egy 8x8-as felbontású textúra. Ezt elviekben egy Voodoo 1-esnek is illene kezelnie
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
soldierboy
üzenetére
Gratz, megnyerted a napirégész díjat
. -
BMWFan
senior tag
Kösz X3B6O0X és netpeti98.

-
X3B6O0X
aktív tag
Pár dolog:
-A játék nagyon RAM éhes, mivel Javaban íródott.
-Integrált videókártyát nem szereti, egy akármilyen nem integrált is megteszi neki (én egy fx 5200-as noname példányt fogtam be erre a célra), egy HD 4670-nel már nagyfelbontáson is játszható.
-hála az égnek nem kell neki túlságosan nagy proci, egy átlag kétmagos megteszi, kivéve, ha sok a változás a képernyőn.Szóval ha élvezhetően akarsz rajta játszani, a következők kellenek:
-egy jó kétmagos proci
-2 giga ram
-minimum egy 8xxx nVidia, vagy egy HD19xx ATI videókártya.De ha egy kis kompromisszumot kötsz, ennél jóval gyengébb géppel is beéri.
-
netpeti98
addikt
Hát figyelj magába úgy elfoglal 100-300 mega között erre még rájön a jáva 1 gb memóriája szóval.
Egyébként:
1.7 ghz provi
1 gb ram
128 mbs videokártya és ezen magas köddel talán elmegy 30 fpsel.De mondok jobbat egy Win7-es 3.5 ös élményindexű gépen már nem volt sok látóhatár és csak akkor kezdett játszhatóvá válni.

Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
soldierboy
üzenetére
Youtubon 1001 vidit találsz a szerverkészítésről utána meg csak csatlakoznod kell a játékba és mehet.

Üdv netpeti98
-
BMWFan
senior tag
Mi a Minecraftnak a "gépigénye"? Mivel csak pixelekből áll,gonoldtam elmegy minden 2001-nél újabb gépen... De nem. Szóval akkor milyen az a bizonyos gépigény?

-
soldierboy
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
De hogyan?

-
kexksz
addikt
Megvan a megoldás: java oldaláról leszedtem JRE 64et, feladatkezelőben pedig javaw 64 meg javaw 32-t realtime piroritásra állítotam.
-
amoba
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Gondolom win7-et használtok. Nincs az asztalon, valami külsős minialkalmazás? Nekem a GPUobserver szokott szaggatni, ha bekapcsolom, szabályos időközönként megakad a gép.
-
kexksz
addikt
Most már komolyan nem vágom, hogy mi van MCvel. 1.8.1 óta ha játszom 4-5 percet lemegy az fps 2-3ra és nem megy fentebb, csak ha újraindítom a játékot. Próbáltam javát frissíteni, mct újra felrakni, de semmi....
-
föccer
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Azért nincs termelékenysége, mert nagyon pici
Amikor antival ilyen kicsi alapterületű trap-ot csináltunk, akkor 4 szintet húztunk egymás fölé. Mag alá egy kb ugyan akkora alapterületű, liftes trap-et. Az egész kb 3000-3500 kocka alapterületű spawner termet jelent. A nagy trap pedig 18.000 kocka alapterületen van. Azért az mér szépen gyűjti a cuccot 
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Itt egy kép mikor még nem volt teteje és más volt a kivégzési módszer:

Épp az egyik falánál állok ( újabb képet talán szerdán tudok csinálni
), lemérne meg még nem mértem. 
Most a közepén egy 35 mély gödör van amibe csatornák mossák bele a mobokat.
Természetesen kicsit nagyobb mint amit a képen látsz.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Az igen 2 kifáklyázatlan nagy járat a trap alatt. Ha kifáklyázom lehet nem lesz szükség spawnerre bár jó lenne.

Üdv netpeti98
-
X3B6O0X
aktív tag
Múltkor jól felidegesítettem magam a SkyBlockon, de most újra megpróbálom...
Ja, és kész lett az első ház a városban, csak először új textúrapakkkot kell keresnem, mert valamiért fehér a magas fű :-(.
-
Weißturul
senior tag
szenvedek ezzel a skymoddal..
-
tvse1995
senior tag
Valaki játszik rajtam kívül a Skyblock mappal?
-
netpeti98
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Akkor ha jól értem egyszerűen be kell másolni a minecraft.jar igaz?
Amúgy lehet berakok 10 db spawnert (inveditor utána törlöm is nem kell nekem csalás) és ha nagyon meg akarok érte dolgozni elhajítok pár cuccot.
A polc mod se néz ki rosszul, mást nem rakok fel szerintem nem akarom elvenni a játék lényegét.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Van esetleg valakinek ötlete hogy kell mob spawnert berakni?( az alap csak disznókat csinál)
Üdv netpeti98
-
Cucuska2
addikt
Netpeti: Nem.
fehérturul: single player commands worldedit kiegészítővel
-
netpeti98
addikt
A tüzet fel lehet szedni külön blokkba?
Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
válasz
bAtt001
üzenetére
Ahogy észrevettem, a láva (és valószínűleg a tűz is) 2 kockás közelében bármin (vagy legalábbis a kövön, üvegen biztos) átmegy a tűz, pl. simán kigyullad akár egy üvegkockasorral beborított lávaoszlop mellett 2 kockával is a fa. 2 kockára ritkábban, de 1-re gyakran átugrik.
-
netpeti98
addikt
-
Weißturul
senior tag
fontosabb kérdés: mi annak a modnak a neve amivel két blokkot megjelölve a köztük levő dologgal csinál vmit? (kivág, csere)
-
Weißturul
senior tag
villámlás még van? mert asszem valami leégette az erdőm
régen hamachis szerveren ahol admin voltam szerettem villámcsapással büntetni a jónépet
-
bAtt001
addikt
az úgy elég jó hogy az égő netherrack-ről átterjed a tűz a falon keresztül is, szépen leégett a házam teteje

-
Weißturul
senior tag
válasz
dexter7891
üzenetére

Lehet én is dobok egy printet a kastélyomról...
-
netpeti98
addikt
válasz
dexter7891
üzenetére
Szép lett!
Más a mobok cuccai megölés után mennyi idővel tűnnek el?
Üdv netpeti98
-
dexter7891
csendes tag
Kb. két nap munkával én is elkészültem ezzel a trappel, gondoltam megosztom veletek is.
Középen esnek ki a mobok és a magasság miatt meg is halnak egyből.
Pistonok tologatják le a cuccokat.
A víz pedig szépen elviszi.
Egy óra termése percre pontosan
.Még a barlangokat ki kell világítanom alatta, meg a várakozóhely körül, hogy felpörögjön egy kicsit a termelés.
-
KicsiPaszuj
tag
MasterDJ vagy valaki aki pro szerós, tudtok vami okosságot, amivel erőforrást lehet spórolni, és hogyan kell belőni? (Pl,: mapkorlátozás, multithreading vmi...)
szerk.:látótávolság belőve..
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Hardcore café
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AutoCAD
- Viccrovat
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), akkor látod, hogy mire gondolok.
Erre kiraktam jo tavolra, a mob spawnerre, ott mar jo nagy ter is volt neki, igy sem nott egy napon belul, de kozbeszolt a havazas...
), szoval a reednek meg a kaktusznak is homok kell, azt meg nem lehet "csinalni".

)