Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
escape
aktív tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Köszi, ez kellett
Tudtam, hogy láttam már valahol, csak nem sikerült kivitelezni 
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Teljesen jó vagy

üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
öhm... NOT kapu?
Ha egy fáklya nem közvetlen jelet kap a jel negálódik.
gyakorlat: A blokkot kötöd be amlyik a fáklyát tartja.
__jel>______[ ]/ _____negált jel>____
a fákyla a tetjén is helyezkedhet.
[ ] - blokk / - fáklya.
(remélem érthető, a fogalmak esetleges helytelen használata miatt elnézést
) -
escape
aktív tag
Hali. Lenne egy kérdésem elektromossággal kapcsolatban. Van egy olyan szerkezet, ami változtatja a redstone torch állását. (ég/nem ég) Mindent kipróbáltam, de nem tudom mi is az

-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Igen.
Paszuj:

-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nem kap elég RAM-ot a process, és így lehet neki többet adni.
-
buherton
őstag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Ha a látótávolságot nagyra állítod, akkor néha kifut a Java környezet a memóriából, és leáll a játék.
-
Cucuska2
addikt
válasz
buherton
üzenetére
Step 1.
Open CONTROL PANEL.Step 2.
Type 'Java' inside the 'Search Control Panel' box.Step 3.
Click the Java icon that pops up.Step 4.
Click the Java tab.Step 5.
Click View...Step 6.
Assure there is only ONE line in here, any more lines could cause issues.
If you have multiple lines uninstall all versions of Java from your system and...
...download Java JDK 7 from the following link.
Make sure to get the x64 version if you have a 64-bit OS.Step 7.
Change Runtime Parameters.
I have mine set to:
-Xincgc -Xmx2048MVezérlőpult->Keresőbe azt hogy Java->Java->Java->Java Runtime Parameters:View->Runtime Parameters: -Xincgc -XmxZZZZM
A ZZZZ helyére számot, hogy mennyi ramot adsz neki, én 1024-gyel kezdeném.
Ja, és ha több sor van, akkor komplikáltabb. Akkor írj még.
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Tudom volt már itt feltéve, de vagy félórája keresem a megoldást, de nem találom, hogy hogyan lehet a java runtime-nek kibővíteni a memóriát?
-
netpeti98
addikt
Képet sajnos nem készítettünk róla (multiban minden előfordulhat). Reprodukálni nehéz egyébként van egy olyan gyanúm hogy mivel fly hack is bejátszott annál aki észre vette lehet hogy belaggolt és a vízből vhogy ott jelent meg.

De ha legközelebb látok ilyet mentem.
Üdv netpeti98
-
veector
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jól értetted, csak én néztem el valamit a wikin és azt hittem hogy refined ironhoz is kell energia. De elég szén, vagy bármi ami belemegy az iron furnacebe.
KicsiPaszuj köszönöm

-
KicsiPaszuj
tag
válasz
veector
üzenetére
A receptek üres elemmel is működnek...
A geotermál és a gépeid közé rakj 1 batboxot a nagyobb output érdekében (32EU/Tick)
Az "elején" nemkapsz gépet... minimum redstone, tin, copper, vas és gumi kell a legsanyibb cucchoz is.. Szal először menny kapargatni 15-30közé.
ha ez megvan akkor hajts rá a sima generátorra és csinálj Macerátort. ezzel megduplázod az érceidet, némi tüzelőanyag fejében. Ha ez kész extractor. (ha nincs sok fád/szened csinálj elektromos fürnészt.
A geotermál ezután kell, h a "nagyobb" workshopod eltudd látni.
-nemföltétlen a kérdésedre válasz, de amolyan álltalános tanácsadás.

(a vasfürnész nemhogy sokmindent elfogad, de egy szimpla fürnész, csak 20%al gyorsabb/gazdaságosabb. (melegebben tud izzani gondolom
)ja és ne használj elemet, tanulj meg mihamarabb "kötözgetni".
-
veector
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem erre gondoltam, de már megvan! Azt hittem hogy Iron Furnace-be csak elem megy, de igazából sokmindent elfogad
Mostmár tudok refined iront csinálni. A tippet a geot. generátorról meg köszi, valszeg azt fogom használni én is az elején. -
veector
senior tag
Valaki aki vágja az industrialcraftot segítsen az elindulásban picit!
Nem tudom mi legyen az első amit csináljak amiből tudnék energiát csinálni. Minden amit találok icwikin kér egy feltöltött elemet, hogy csináljak belőle vmi mást.Nagyon hülyén fogalmaztam, de most az nem lényeges.
-
szezso15
addikt
Mindenkinek köszönöm, végre sikerült!
Megcsináltam a furnace-t, aztán már ment mint a karikacsapás, nagy THX!

-
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
zsír, lehet graffitizni a városokban
(ettől függetlenül nagy mod
)
most már aki élethű metropoliszt akar annak ez köelező![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KicsiPaszuj
tag
Egy kis szuvenír a piston kitalálójától. SMP!
-
netpeti98
addikt
Áh milyen bugot találtam:
esik az eső felnézek az égre és ott repül egy polip
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Akik estleg egy kis kihívásra vágynak:puzzlecraft
Üdv netpeti98
-
tvse1995
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Kösz szépen átnézegetem őket aztán meglátjuk hogy hogy tetszik

-
netpeti98
addikt
válasz
szezso15
üzenetére
Csináljál ágyat és iránytűt, ha meghalsz mindig oda rak vissza ahol az ágyad van és az iránytű is arra mutat, de azért nem árt megjelölni valahogy az utat .
És felrakhatod ezt is itt beállíthatod a koordinátákat. LINK
Bányászáshoz pedig a házadnál elkezdeni lépcsőben lefele haladni így bármikor feljöhetsz.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Már megint az első hszből linkelek.

itt egy kis összefoglaló
A legtöbb módot pedig a minecraft.jarba kell rakni, (ami a profil mappában található) a meta-inf törlése utánÜdv netpeti98
-
FuRiONight
addikt
Hali
Találtam különféle módokat, de valami kéne neki, hogy felrakjam!
A kérdés: mi az, honnan lehet letölteni és hogy an lehet felrakni egy ilyen textúra módot?

-
-
netpeti98
addikt
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Felpakoltam eme csodás játékot, nagyon tetszik!
Viszont két kérdés fogalmazódott meg bennem:
1, Hogy lehet valamilyen fényforrást csinálni? Amivel tudnék világítani éjszaka...
2, Nem lehetne valamilyen órát iktatni a játékba, hogy tudjam, hogy mikor sötétedik be, mikor pirkad stb.Egyelőre ennyi, a választ megköszönöm!

-
veector
senior tag
Na ma rávettem magam, hogy kipróbáljam az IC-t. Tök jó.

-
KicsiPaszuj
tag
válasz
tvse1995
üzenetére
magyar sajnos nincs
... deeee, angol az bőven. szal ha nem problem akkor: Tutorial fórumEgyéb vidók is akadnak. Pl.: a "lets play..." széria.
BCről hááát a weboldalon elég alapos videók vannak (bár ez nem friss letöltéssel bír, 2.2.4 a legfrissebb) + a yogscast mindíg veled van

lololol EZ még nekem is tök beteg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tvse1995
senior tag
Valaki nem tud egy jó bemutatót a IC és BC modokról?
Jó lenne mondjuk egy videós is mert szívesen játszanék ezekkel, de azt se tudnám, hogy hol kezdjem.
-
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
jó, az más

de megteszi egy "mezei" pistonhíd -
Weißturul
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
jó, mondjuk nekem nincsenek is nagy igényeim az mc-vel kapcsolatban, hogy n+1 emeletes öbertrapem meg akármim legyen - én csak legózok
de aki nagyot akar alkoni annak valóban kellhet mod -
KicsiPaszuj
tag
válasz
Weißturul
üzenetére
öhm... most mondhatnám, h nem mindenkinek, deee ezt talán két-három ember teheti meg a világon. A modoknak ilyen előnyeik is vannak mint a bugok megoldása. Föccerúr panaszkodott, h konkrétan amivel több napig szopott (már bocs), az konkrétan beáll ahogy arrébmegy 1 chunkkal, vagy átállytja az időt.
Konkrétan az előbbi probléma is a buildcrafttal, emiatt van. mivel mint írtuk, a mi trappunk, 100 kockával a háztól(tőlünk) tökéletesen működik. ez azért van mert a redstone-jelről átállt a buildcraft, a motoros megoldásra (basszus csinált 1 új meghajtórendszert mer az mcéjé szar!) ez szerintme 1részt vicces. másrészt meg így van működő cuccunk, amúgy ne lenne. nemazért mert nincs eszköz rá, alap mcben. hanem mert ha lenne is szar lenne.
(bár én még mindíg nem vettem meg az mct, szal a véleményem továbbra is semmis)Cucuska2: nincsmit

-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Rendben, köszönöm, megvan.

-
Weißturul
senior tag
ecsém, minek moddolni
sosem értem meg
nekem elég hárdkór az alap emcé is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Aha, ha töltést adok neki megy. Azt nem lehet átállítani akkor motorral való működésre?
-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Először a csövet raktam le, és azután raktam alá a motort. De akkor úgy kéne, hogy alá rakom a motort a csőnek?
Mert amikor így mellé rakom, akkor nem történik semmi.
Szerk.: Ha alá rakom, akkor se jó. -
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
omg... Az enginenek közvetlenül kell a woodenpájphoz csatlakozni, (sőt először a csövet rakd le, mee a motor dífult felfelé néz(mint látod) emellett kell neki redstone jel. A kismotor működhet folyamatosan, (ha piros akkor üzemi hőn van), de a többi felrobban szal óvatosan.
én építettem már 3recis recycler szobát, full automatán, crapbox outputtal, ennél több hely kell neki

-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
na igen.. Az ic2 elsőre "könnyítésnek" tűnhet. gyémántfúró, tölthető cuccok(nincs anyagveszteség) brutálgyors dupla slotos furnace, stb... Viszont ez afféle befektetési rendszer. Több nyersanyagba kerül, de nem kopik. azaz csak 1x kell legyártani.(nameg amikor a pigman szétüti az agyad mee vagy olyan hülye h hardon jetpekkel röpköcc nederbe, oszt mindened a lávába zuhan... na az kivétel) viszont, elég nagy befektetés. Az elektronikákhoz elég komoly infrastruktúrát ki kell hozni pár !órán! belül, fogyasztás függően. az említett furnace stand-by üzemmódban többet fogyaszt mint 1 komplett alap workshop (az itt kb hat gép, nem 1 workbranch+furnace kombó) max kihasználtságon. szal mindennek megvan az ára. nagy bátorság h felrúgják az mc nagy "balnszát", de monnyuk ott nemis bugos az elektronika. Sajnois a stílus kicsit eltér az mcjétől.. dee hál' istennek nem afféle kő+fa meg vas oszt teleporter... Elég sok köztes állapotvan így van afféle átmenet.
(a better than wolves pl.: sokkal autentikusabb, viszont nincs kész+multi sincs)A lefagyó kapukra/repeaterekre a már ajánlott redpower2 simán megoldás... (monnyuk énse használom)
És nem, fele annyit sem tud a better than wolves, de amit megcsinált (a malmok, a lift) az brutáljól néz ki. sajna fele olyan kaftos sincs szerkezetileg, mint az ic energia rendszere, de nemis 1 alblaka csinálta. És csak azért nincs feltolva mee mint írtam nincs smpje, plussz épp portolás alatt áll. (smp nemigen várható)
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát a better then wolf az nekem is tetszik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
Hát igen, Paszuj is folyton panaszkodik a leálló "motorokra", de azért olvashattad a mi trapünket.
Az például teljesen automatizált, semmi dolgod nincs mint hogy kivedd a dropot egy ládából ami akár több 100 kockára is lehet a háztól.
A szénnel fűtős kemencét is felcserélte az elektromos ami nem csak hogy gyorsabb de kényelmesebb is.Nem azt mondom hogy az alap MC nem jó, mert azzal is ugyan úgy elboldogul az ember de én örülök hogy látom a fejlődést, először kínszenvedés a bányászat a kőszerszámokkal ami ugye alap MC-be még vas vagy ha nagyon kemény vagy akkor gyémánt lehet, bár a gyémántot nem igen koptatja az ember kőre ugye.
Itt egészen más a helyzet..kő, majd vas aztán bronz..és mikor kellő nyersanyagot kiszedtél akkor jöhet a miner amit szintén te befolyásolsz...ha nincs elég áramod vagy nyersanyagod akkor sima fúrót raksz bele ami lassabb viszont gazdaságosabb, ám ha már kibányásztál mindent ami kell és elegendő áramod is van akkor már leküldheted gyémántfúróval+ OV devicevel ami gyorsabb és már nem csak 5x5ön hanem 9x9en működik.A másik nagyon jó dolog a helytakarékosság, mivel ezek az eszközök elektromosak így tölthetőek, nem kopnak el, nem kell magaddal vinned 10darabot..felkapsz egy fúrót, egy láncfűrészt meg egy hátitáskát ami 60K Eu-t tárol és kiszedsz vele annyi cúmót mint 10 vascsákánnyal..
Szóval van benne fejlődés..és ez nekem marhára bejön.

És persze a redstone-s elektronika sem kell hozzá..Meg az sem mindegy hogy csak szén áll a rendelkezésedre mint erőforrás vagy Napkollektor, Szélerőmű, vagy akár atomerőmű is..nem mellesleg persze az áramot tárolni is tudod...szóval jobban odateheted magad és az a lényeg

-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Sajnos túl kevesen. Ha éppen nem melóban lennék megnézném a whitelist-et, de szerintem 7-8 embernek van belépési jogosultsága. Max 10-nek.
Sem én, sem Atomanti nem bolondulunk annyira az elektronikáért. Inkább a látványos/hasznos cuccokat szeretjük. Van 2 egyészen nagy trap-ünk, szép pixel artjaink. Csináltunk már félautomata farmot. Lehet benne dinnyét, búzát és cukornádat termelni. Atomanti csinált egy világító tornyot, és most készül a ház fent a dombtetőn. Már csak a berendezés hiányzik belőle. Persze belekóstoltunk az elektronikákba is, de egyenlőre túlságosan is bugosan működik, ahhoz, hogy nagy dolgot álmodja meg benne.
Van pl egy jelzőrendszer a búzaföldhöz, ami jelezné, hogy mehet a betakarítás, de az egész rendszer megbukik egy hibásan működő OR kapu miatt. Vagy ott van az állandóan leálló oszciloszkópok esete is. Ha alszunk éjszaka, vagy eltávolodunk tőle, akk megáll. Ez egyenlőre nagyon bizonytalanná teszi az elekronikák építését. Talán majd a végső változatban jobban bele ásom magamat, de az még a jövő zenéje.
üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
Mint a múltkor már kiderült nekem pl nincs meg eredetiben így nem tudok.
Viszont a jó hír (nekem
) hogy hamarosan megveszem..maximum 5.e körül (jön a lééé
), viszont ahogy azt már többször is írtam, nekem az alapjáték hamar unalmassá válik.
Bár ez hülyeség mert ugye azt csinálok amit akarok....hm...hogy is mondjam..kevés...imádom az elektromos kütyüket amik sokkal használhatóbbak a kő/vas cuccoknál.
Nem utolsó sorban pedig csak az IC annyi itemet ad hogy ihaj...nem tudnék nélkülük élni
De az tuti hogy ha MD megengedi akkor majd felnézek és meglesem az alkotásaitokat.Amúgy hányan fordultak már meg innen a PH-s szerveren?
Az oké hogy általában max ketten vagytok de voltak innen már többen is fent?Amúgy már mondtuk neked hogy jöhetnél hozzánk

Nem egy nagy kaland...elküldünk egy 70megas filet, leszeded és jöhetsz is..mellesleg külön mappába is rakhatod és csak az ikon elérési útját változtatod meg, vagy két ikont csinálsz más-más elérési úttal, ergo mindkét szerverre fel-fel tudsz menni amikor csak akarsz.És ahogy elnézem te fogékony vagy a RedStone-os cuccokra, úgy hogy neked aranybánya lenne az IC+BC combo

-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azóta azok a játékosok permaban-t kaptak a szerverről. Mint írod nem a szerverrel van ban, janem bizonyos játékosokkal. Ezel az ilyen közöségeknél óhatatlanul előfordul. Erre való az admin felület.

Szóval tessék jönni multiba. Gyakorlatila 2-en vagyunk fent atomantival, és sajna nem sokszor van az, hogy fent tudunk lenni mind a ketten. Egyedül meg nem olyan jó a játék

üdv, föccer
-
Sirandrish
legenda
Nem akarok beleugatni mert egyáltalán nem az én dolgom viszont pont a te "műved" alapján én sose mennék fel oda, max szétnézni

Gondolom emlékszel mikor felépítettél egy kis kutat vagy szentélyt (már pontosan nem emlékszem) de mivel a "polgármesterek" azt nem engedélyezték így le kellett rombolnod.
Hogy őszinte legyek én azt csodálom hogy te még oda jársz
OFC nem a szervert becsmérlem csak a felfogást...

-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Most nem vagyok otthon egy ideig

A falvak minimum 5 azaz öt házból állnak (a legnagyobb Öbölfalva, ott 9 azaz kilenc viskó van), templom belső tere általában 40 ngyzetblokk
bank? "vörös szőnyeg", sok sok láda, stb
piac? sok-sok stand, multiban lenne értelme
katedrális? asszem 200 négyzetblokk alapterületű megatemplom -
Sirandrish
legenda
válasz
Weißturul
üzenetére
ÉS 1-1 ilyen falva mekkora alapterületű?
Mi nem szoktuk külön részre osztani.
Van egy általában elég nagy kecó..mellette nem sokkal lerakok vagy 60-100 nyírfát, ami szép sűrű erdőt eredményez és kivágni is ezt a legkönnyebb szóval termelés is megy ezerrel.
A ház pincéjéből nyílik általában egy bánya, amit kellő nyersanyag után felvált a miner amit árammal üzemeltetünk, ehhez általában tartozik egy kis bányászlak ahonnan hurcolásszuk a minert.
Cukornádat nem nagyon preferáljuk, inkább hús vagy búza amiből ugye kenyér lesz
Bank? Katedrális? Piac? Templom?
Lőnél róluk képet? Kíváncsivá tettél
-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Völgyfalva - Széép nagy erdőket telepítettem ide, lehet fát vagdosni
Öbölfalva - Lenni itt kikötő, világítóstorony, sok-sok finci halacska
Hegyfalva - Báááánya
Mezőfalva - Rengetög cukornád, tök, bjúzaültetvíny
Dánielváros - Bank, katedrális, piac, vár
Minden faluban van templom, műhely, raktár - el voltam mint a befőtt

-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Annak mi lenne a szerepe?
Dánielváros van még a vár tövében
Szent Dániel katedrális ott kapott helyet 
-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem van egy bazi nagy váram egy hegytetőn, de várárok még van hozzá
onnan lehet elmenni Völgyfalvába, Öbölfalvába, Hegyfalvába, Mezőfalvába
Gondoltam még egy-két kolostor is kéne... és ekkor találtam ezt a faja kis öblöcskét ahová gondoltam lerakok egy kis halászviskót - téglából ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#2820: most már kiváncsi vagyok mi lesz...
-
netpeti98
addikt

Első hsz az első oldalon!
Üdv netpeti98
-
tvse1995
senior tag
válasz
Weißturul
üzenetére
Milyen bőbeszédű vagy

FuRiONight
Írj MasterDeeJay-nek!
Ő üzemeltet egy PH!-s szervert. -
Weißturul
senior tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Van

-
FuRiONight
addikt
Hali
Magyar minecraft szervert keresek, amin aktív tagok vannak, és a legfrissebb verziót használják. Van ilyen?

-
Weißturul
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
haggyon már a wiki, lementem egy kis öbölszerűséghez, hogy egy halászviskót építsek erre a sekély egy blokk magas víz tele volt agyaggal és kitelt belőle egy egész ház amiben elfért az ágy, a nagyláda, a craftosdoboz meg a kemence meg 16 blokk járható rész
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
A clay elég gyakori. Sekély, 1-2 blokk mély vizeket keress. Ott rengeteget lehet belőle találni. 4 db kiad belőle egy blokkot és 1 blokk mindig 4db-ot droppol.
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Akkor mehet?

Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Valami modban esetleg. Az alapjátékban alapanyag, másból nem állítható elő.
-
brd
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ennél többet akarsz rajta craftolni?
escape: Az 1.8 óta generált mapen már nem olyan ritka, mint a régebbieken (ahogyan a linkelt oldal is írja).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tudtam, hogy láttam már valahol, csak nem sikerült kivitelezni 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

(ettől függetlenül nagy mod 

sosem értem meg