Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
User05
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia! Végül úgy döntöttem, hogy DDR4 lesz a cél, 1151v2 vagy am4 alapon. Nézegettem i5 8400-at is, egész jó elvileg MC-ra. Nem sokkal drágább mint a DDR3 build, így egyértelmű lett. Erősebb, de takarékos is marad.
-
User05
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi! 1070ti lesz mellette (ez már megvolt előtte is)
Vacilláltam a Ryzen 3 3100-Ryzen 5 3600 mellett is, de kizárólag minecraftra lenne használva.. érdemes lehet ryzen felé hajlani? Őszintén szólva fix 120 fps jó lenne (120hz) valami könnyű shaderrel.. Vagy ha az nem legalább egy rendes textúracsomaggal optifine mellett. Kérdés a 4770 eléri -e. -
mAtech
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Remek!
Nekem az egyik i5 4.gen IGP-vel volt olyan shaderes mod ami tudott kb 10 fps-t. Már nem emlékszem mit telepítettünk fel fiammal. Töröltem is lefelé. Ryzen5-5600, GTX1080-al már szépen ment.

-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy blokk magas perem körbe, és abba rakd a chimney-t.
Lehetne szebben is, pld vésővel kifaragva szépen, de ez csak ideiglenes ház.
Így normálisan számolja a benti helyiséget, és a füst is kimegy. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Spoilrate-t visszaraktam 100%-osra mert hónapban számol mindent és nem napokban. Ugyan így a termény növekedés is hónapban van. Azaz pl a korábbi 9 napos az most 30 napos lett.
Na meg a kéményt hogy tudom megoldani hogy szobának számítson ahol sütök/főzök? Kéményt csak szolid blokkra enged rakni. Fullad az emberem a konyhába.
Így mindíg kézzel ki kell nyitnom a tetőablakot. -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jaja, néztem

Nem baj az. A fakivágás ad egy kis extra feelinget, illetve könnyebb az ágakat kitermelni a lombokból.
A fát sajnálom kitámasztó gerendákra, én inkább a cobble slab-ot favorizálom.
Így csak egy stack extra clayt kell vinnem magammal, és egy darabig elég.
Vasárnaptól Prosperityztem a só után, vana térképemen vagy 200 pötty. Nehezen adta a titkot
Mivel másnak is szántam a bányát, azért fektettem ennyi munkát a kidolgozásába, így könnyen megtalálható / használható.
Amúgy meglepő módon kivitte ezt a sok követ egyetlen bronz csákány.
Egyéb: a discordján volt hír az expanded foods/culinary artielly modokról : csinálják 1.21.1-re, de sok jóra ne számítsunk, bugos lesz valószínűleg, először egy pre verzió fog kijönni.
Úgyhogy sajnos a húsos-gombás-berrys pite csúszik, a kolbásszal, és a cukorkával együtt
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nyugodtan, csak le ne ess, fent még nem tettem keritést a gödör köré

Lent van márvány, az alján, a tó alsó részéről indul le járat oda. Némi réz is akad.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kiástam egy sóbányát, a képen látható koordinátán, annyi só van benne, hogy elég mindenkinek bőségesen.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerencsére tóparton vagyok, de még így is meglepődtem, hogy derékig vízben állva szomjan haltam

Nem iszik, csak eszközzel, tál, bögre, vödör, stb... -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Siker közben, csak megzavart, hogy a vésőt mutatta a gui.
Bal kéz, kalapács, jobb kéz üres, és ment. -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egész jó a map, csak egy kérdésem lenne:
betehető a bal oldali menübe az állatok ki/be kapcsolhatósága?
Néha túl sok az infó, és nem látni a saját karaktert.Illetve : Valószínűleg csak béna vagyok, de:
csináltam az öntő formában egy bronz üllőt, és nem tudom kivenni.
Bal kéz: Bronz kapalács, jobb kéz flint véső. elvileg jobb klikkre ki kellene vésnie, úgy, hogy a forma összetörik. Ez nem történik meg, csak kopogtatja...
Bal klikkre meg a bronzot töri össze nuggetekre...
Már harmadszor öntöm ujra
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jól néz ki
A koordináták lekérdezése más, mint a játék koordinátarendszere?
A játékban a -34 115 9058 -on állok, a weblap szerint :
Kisi
Hőmérséklet: 1.5 °C
Koordináták: (X: 5086, Y: 115, Z: 3938) -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó ötlet a map, a többi gondolom , ujjggyakorlatnak, mi hogy működik.
A net7 -net.8 váltás elmaradásának okka több októl függ:
Egyrészt, 2023 végén álltak át .net4 ről, és elég problémás volt az átállás, a 3.féltől származó dolgok miatt. Nem volt könnyű az váltaniuk.
Amíg nem jelentős a különbség a verziók közt, nem akarnak váltani.Továbbá addig nem akarnak magasabb verzióra váltani (Nem biztos, hogy a 8 lesz az) amíg, az egyéb külsős, 3. feles könyvtárak, nem stabilak.
A másik okuk az, hogy van legalább 10 külsős dolguk, amik egy része nyílt forráskódú, és önkéntesek által karbantartott.
Ki akarják várni, amíg teljesen stabil, zökkenőmentes váltás nem lehet, mert figyelembe kell venniük a sok dolgot hozzá :
- különböző op rendszereken való kompatibilitás, problémamentes működés, (win10, 11, linux, MacOs, És Arm64(AppleSilicon))
- A külsős könyvtárak stabilak, és frissültek.
- A harmony Patching zökkenőmentesen kell fusson, hogy a külsős modok is támogatottak legyenek.Mondjuk linuxon így szívás, mert a net7. felrakása már nem igazán működik, komoly szenvedés, míg sikerül egy nem támogatott, egyszerűen nem letölthető 7-es verzió felbarkácsolása...
A wiki sem segít benne, a dotnet 7 helpje nem túl friss, a letöltési linkek nem igazán elérhetőek...Pld linux mint dotnet7 - re..
Dotnet 8-al meg nem igazán akar futni Mint alatt, mindíg hátast dob a telepítése, rossz net verzió hibaüzenettel... (ennyit a visszafele kompatibilitásról.)(*szerk most olvasom, hogy óssze lehetne valahogy hozni a runtimeconfig.json szerkesztésével de lusta vagyok próbálkozni vele...)
Így meg hiába próbálnák a leírás alpján, nem fog menni..
Mondjuk a flatpak verzió fut, ha épp elérhető abban a verzióban, mint a szerver...Jelen pillanatban az 1.20.05 elérhető, míg a rendes kliens a z 1.20.06 nál tart...
Az 1.20 -ra átállásnál azt hiszem az 5-ös verzióig nem is jött ki flatpack, csak az 1.19-re..Na ez így kicsit zavaros katyvasz, de fáradt is vagyok, meg jól is esett egy kis esti söröcske...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Iszonyatosan sok mennyiségű adat van még, páratartalom, talajnedvesség... Visszábbveszek kicsit mert egyszerűen nincs szükség ennyi mindenre.
Évszakot kiírattam még, de csak az északi féltekre mivel esélytelen hogy valaki a délire is elmenjen 1 millió blokk a pálya mérete.
Napot nem irattam ki szerintem az is felesleges.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
tegnap leszaladtam a 8000 környékéig, láttam pár érdekes dolgot...
Még nem tudom, hol merre, nézelődöm... -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Picit felnézek, de mostanában nem sok időm van játszani.
Talán, egy kicsit szétnézek dél fele, milyen a terep -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Írtam teleport modot is mert nem találtam egyszerűt. Szerveren megy.
/sethome és /home paranccsal megy.
[link] -
PeL
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Manapság már több 100 fps-ed lehet több száz mod mellett is, persze csak bizonyos addonokkal amik ezt lehetővé teszik.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi szépen!
Picit ránézek, de sok időm mostanában nem nagyon van, túl sok a meló..
még a minecraftra sem nagyonjut idő... -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Raktam fel még jobbféle modokat, aki szeretne jönni az jöhet. Jelszó PH2024.
-
apatyas
Korrektor
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Áááá, megvan még valahol a 'kémény' ? ( egy Jézus szobor mint Rio de Janeiro-ban, akik nem emlékszenek rá)
mAtech: az az i5-4590 elég lesz modos alá is, ha van némi ram. Ami fontos ehhez a régebbi CPU-hoz: a gyártó által kiadott legutolsó vga drivernek megfelelő java verziót kell majd feltenned várhatóan, nem a frisset! i3/5-2/3xxx eknél már régóta így van, szerintem már a tiedet is utolérte ez a sors. Nem lesz baj, a régebbi javán is el fog futni.
Nem írtad még, milyen pakkot vagy saját összeállítást tervezel, abból a szükséges ram mennyiséget ki lehet saccolni - 8GB elég kipróbálni, hogy jó-e neki vagy elhasal és többet kér. Szerver oldalon elvileg nem kell annyi, mint a kliens alá. A térkép generálás a segédmodoktól függően többszálúsodik valamennyire, de 3-nál többet értelmesen nem fog használni. Hogy a win hogy dobálgatja ide-oda az más kérdés. HT-nek nincs sok értelme itt, de az a cpu nem is HT-s.
A java paramétereket már sajnos elfelejtettem, Kisi...Általános: tudtok olyan modot, ami 1.7.10 alá üres világot generál?
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én még egy darab temporal geart sem találtam, össze vissza spawnolok még mindíg.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szuper!
Elég szép területet felfedeztünk már, azért...
Én már elértem a bronzkorszakot, Most találtam boraxot a -480 690 környékén, a szigeten, elvileg maradt még, bár egy kicsit bűvészkedni kell a prosperity stickkel.
Próbáld megtalálni a lejáratot, 2 blokk széles lépcsőt csináltam le.
A méhekkel keményen szívtam, júliustól októberig nem akartak a vad kaptárból átköltözni az általam odatettbe... Bezzeg, amikor -5 fok van, akkor átmentek.. csak mostmár leshetem, miből lesz méz.. Hóvirágból tavasszal? -
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Meglesem, milyen lett, bár mostanában alig van időm játszani...
-
Undoroid
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Ezt az infót átadtam az ismerősömnek! A többit Ő fogja intézni...Korábban nálam ment a szerver és ugyanez a társaság szépen tudott nyomulni...ma már ez sem ment (vagyis csak a LAN-ra nyitást próbáltam) Nálam nem volt semmi változtatás a rendszeren, ezért szerintem nálam is az a natolás lehet a hiba forrása!
Nem értek hozzá, de nyilván az erőforrások csökkentése miatt van szükség ezekre = spórolás
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Persze én sem ebben tervezek rohangálni, viszont mikor ismeretlen helyeken megy a felfedezés akkor nem árt, bár hogy mennyire hatékony azt még nem tudom. Viszont ami meglepett hogy 4 bőr hátizsákot is fel lehet fenni, úgy lesz 24 slot.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az oké, de a medve nem játék, nem beszélve pl a robot pókokról a föld alatt, oda kell a nehéz felszerelés..
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hogy vas mire? Mindenre, nagyon jó a durability-je, akkor armor-nak is, stb stb
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha én leírnám mit találtam....
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Dehogy, a crock-ot miután bele teszed a kaját, le kell kenni zsírral, akkor áll el ilyen sokáig.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én épp gyűjtögetek télire, részemről jó, bár nem hiszem hogy másnak gondja lenne vele.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Lehet mert kb azóta nem lehet aludni mióta írtad hogy állítottad
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alul zöld nincs zöld fogaskerék egyikünknek sem
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kaja van, élet tele, maximum a hideg de nem látom jelét
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"if i go to sleep now, i would no longer be able to wake up" Ezt írj egy ideje
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tegnap valamiért nem engedett aludni senkit, úgy hogy aznap nem aludtunk még, pirossal kiírt valamit
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi, én még várok valakire hogy ne egyedül toljam, amúgy jól látni hogy az évszakok, ill az idő nem megy ha nincs fent senki?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Temporal storm-ot és stabilityt kikapcsoltam még totál felesleges az elején.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Így mind meghalunk
Finom kezdésnek
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Időtekerést elvetettem (már augusztus van), próbáltam tesztpályán ha állítom az időt akkor vele együtt az összes környezeti dolog is megy azaz ha tekerek egy hónapot akkor romlik minden kaja és megy tönkre minden ami időhöz kötött.
Kemény lesz a tél... -
haverkulum
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha jól néztem a videót (valami 2022-es feature trailer) akkor itt komoly gépezeteket lehet csinálni szélmalommal meg kerekekkel
Az ilyenek nagyon megmozgatják a fantáziámat, én TFC-t is próbáltam modokkal meg egyedi receptekkel még részletesebbé tenni szóval ez a játék nagyon bejön eddig
Nehéz lesz kibírni vasárnapig (addig leszek távol itthonról)
Bár már elkezdtem olvasni róla hogy lehetne SteamDeck-en futtatni, elvileg flatpack is van hozzá
-
haverkulum
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
OMG ez a játék... Nagy TerraFirmaCraft rajongó vagyok, csak a 2022-es feature trailert néztem meg erről a játékról és instant rákattantam, szerintem jövök én is csak most egy pár napig nem leszek itthon

-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Felugrottam, szerencsém volt bogyó hegyek mindenfelé, most épp este van beástam magam
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekesnek tűnik, bár az adott játékról még nem is hallottam...
Picit még gondolkozok rajta, hogy érdemes e megvenni...
Most még a Sanya féle szerveren játszunk, gondolom, az még kb 1- 2 hónapig tart..Hmm, módosítok...
Párom,és a gyerek meglátta, és kell nekik
Ha a Sanya féle szerver kifut, 3 fő jelentkező lenne, én, párom, és a lányom, ha nem baj, hogy 7 éves, és még egyáltalán nem ismerjük ezt... -
janos1988
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jónak tűnik, de olyan béta szerűségnek is. Kell még mit pofozni rajta.
De lassan jöhetne kifele a Haytale is. Na az szerintem méltó utóda lesz a MC-nak.
-
Bjorn1107
csendes tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tech terén milyen a játék? Nem igazán találtam erre utaló képeket. Vannak automatizálási lehetőségek?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hátha valakit megmozgat, szóval kipróbáltam a Vintage Story játékot ami egy minecrfat klón. Leginkább a terrafirmacraft és a vintagecraft mod ami az alapja.
Na szóval grafikus motor rendben van (C#-ben írt), messze felülmúlja a minecraftét bár nem nehéz neki. Kevesebb proci, kevesebb ram igény és grafikai is rendben van. Az igaz hogy nekem sosem volt gondom a minecraft grafikájával sem.
Játékmenet a fent említett modok alapjaival van megoldva. Pl fát csak baltával tudunk vágni, de a lombokból esik le stick és kövek is vannak a pályán szétszórva amiből szerszámokat lehet pattintatni.
Kaja viszonylag gyorsan fogy, az életünk viszont elég gyorsan. A mobok nappal is agresszívak tudnak lenni ha nem tartunk kellő távolságot. (pl farkas megzabál ha meglát, vaddisznó elkerül kivéve ha kicsinyeivel van mert akkor azokat védi és tud támadni)
Éjszaka kegyetlen. Sötét. (nem lehet fényerőt állítani és monitoron is hiába tennénk mivel korom sötét van teljesen) 3 nap van felkészülni a monsterekre ami elég kevés, kezdő játékosként nekem nagyon nehéz volt.
Éjszaka spawnolnak mindenféle monsterek, viszont nappal nem égnek el és nem tűnnek el! Nem egy egy jön egyszerre hanem akár 4-5 is. Két három dárda és tisztes távolság tőlük a kulcs a túlélésre a kőkorszakban.
Kaja ellátás nem vészes de meg kell dolgozni mindenért. A pályán van elszórva mindenféle ehető dolog, habár sikerült mérges gombát ennem és instant halált kaptam jutalmul.
Egy barlangban húztam meg magam, éjszaka craftolás ideje. El lehet vacakolni a fémek öltésével, olvasztásával, kerámia cuccok formálása kiégetése...stb.
Fénynek kezdetben fáklya lesz ami nem végtelen ideig ég, én most az állatok zsírjából kinyert olajlámpával világítok. Kevés fénye van de elvileg végtelen ideig ég.
Az ágy jó alvásra de nem respawn pont. A fákat elég az alsó blokknál vágni mert szétesnek teljesen.
Inventory alapból nincs csak a hotbar, saját magunknak kell megcsinálni kiegészítőket amibe tárolhatunk (kosár, batyu, hátizsák)
Kézbe lehet fogni egyszerre több tárgyat is (pl fáklya és lándzsa egyszerre).
Ami fontos hogy tutorial videók és gameplayek nélkül nem javaslom mert szerintem nehéz a játék.
A játék wikipediája: [link] -
csoki
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
alap mc-t vinné szerintem most is laptopod, csak a moddolt szekció szállt el valamiért ram ügyben (meg prociban java miatt).
ha nem java-s lenne, akkor sokkal kissebb gépigénye lenne, ahogy írod, de hát notch ebben írta annak idején, nem gondolta ő se hogy ekkorára nő ez a játék
-
csoki
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
10 éves notin csoda h fut egyáltalán

majd tudsz veinmine-olni (oreexcavate itt) ha elértél egy bizonyos fejlettségi szintet

vagy ugye tinkers-nek pl a lumberaxe, de ahhoz is nyilván min age 2 kell szerintem -
csoki
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
(#22671)-ben linkelt oldalan vannak még tippek Performance tips alatt

optifine-s anomáliákra is ott a megoldás(#22685) Víz Elek: proci kevés lesz tuti, ram is necces, ssd is segít ahogy black írja
-
apatyas
Korrektor
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A video beállításokban nemtom mi a mipmap alapértéke, nálam a mókolás után 4-en volt tetején, húzd le egyre (nulla az alja). Pár percre ki fogja akasztani a gépet, ha szerón vagy akkor le is dob közben. Így inkább betöltés előtt ajánlott állítani.
Bár ezeket úgyis tudod. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
sevtech 3.0.7-re frissítettem ez már elindul
Okés 1fps-em van minden low-on de legalább a menüig eljutok.
(Q9100, 12gb ram, 480Gb SSD, HD5870M)
Optifne-t nem ajánlották fórumokon ehhez a modpakkhoz anomáliák miatt így nem raktam fel de nem is tudom hogyan kell a twich-es verzióhoz. Better foliage-t kikapcsoltam. Jar launchert állítottam meg friss 64bites java-t 6gb maxmemmel meg ezekkel:
-XX:+UseG1GC -Dsun.rmi.dgc.server.gcInterval=2147483646 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=32M
Optimalizációknál kipróbáltam több félét.
Betöltési idő már nem 15 perc hála a fenti változtatásoknak.
Van még valami trükk amivel játszhatóvá lehetne varázsolni? Elég lenne 20-35fps is. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt ki kell próbálnom!

-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem már ágyam is van (találtam két birkát, bár sajnos nem zártam őket karámba, így valszeg már eltűntek).
A telepítés nem nagy ördöngösség, csak a Forge-ot kell valahogy feltenni (azt meg mint te is írtad, a telepítővel simán megy). Bonyolítottam még magic launcher-el is a dolgot (hogy a nem forge-os modok telepítése is simán menjen), de az sem vészes.
Ezt a videót ajánlom mindenkinek a telepítéshez annyi megjegyzéssel, hogy felesleges a Forge-os json-t és jar-t másolni és átnevezni (mint ahogyan a videóban ez 4:20 és 5:40 között történik).
-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na, köszönöm szépen, a 4x4 plusz log berakását nem tudtam, mert a wiki "full log pile"-ét nem jól értelmeztem.
Azon már nem lepődök meg ha nem gyullad be azonnal a csiholótól, a tábortűz sem gyullad azonnal.Rulz: igen, valszeg tele kell pakolni. Próbáltam belerakni néhányat korábban, de fel még nem töltöttem. Mindjárt ki is próbálom így is.
-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elakadtam az agyagedények kiégetésénél...
Szóval megcsinálom nekik a 2 blokk mély lyukat, megpakolom 15 szalmával, teszek rá log-ot is. Viszont nem akar begyulladni. Nem mindegy, hogy milyen fát használok? Ha nem, akkor milyet használjak? -
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hogyan tudom a forgot indítani? Meg az egész modpackot?

üdv, föccer
-
escape
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na basszus, most van az, hogy aludnom kellene, mert holnap meló. Azt hiszem ez lesz az, ami nem fog megtörténni.

Ha fel tudom rakni, akkor megyeeeek!
Szerk.: Nem tudom felrakni
A weboldal nem elérhető. Gugliból sem. -
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Uhh, ez így elég frankón hangzik, lehet a napokban felnézek.

üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
bármilyen fa jó hozzá. 20 perc irl idő, és csak egy féle elrendezésben mehet.
ugye egy ilyen fatároló izében elég hogy egy fa legyen, de ha felpakolod 16-ig akkor többet ad. gyak bármivel burkolható, és asszem ásóval lehet felásni hogy droppoljon is.
ha jó az elrendezés akkor a közepén kis füst száll fel, akkor várhatsz egy darabig, majd amikor végzett akkor beomlik a teteje. előtte nem érdemes kiásni

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a tűzhelyen nem is fog menni, sőt a pitbe is teheted vissza, ott se lesz jó... egyedül a forge tudja újraolvasztani a fémeket, az meg szénnel vagy faszénnel megy, utóbbi lassan készül el és sok fa kell hozzá, de megoldható. figyelj hogy a központi blokk rálásson az égre aztán mehet a móka. a jobb oldali sorba tegyed a modlot, ha nincs ott, akkor eltűnik a fém ahogy megolvadt.
egyébként ha a pitből egyből kiveszed a vesselt ahogy kész a történet, akkor a fém az folyékony, akkor kell vele dolgozni, másképp jön ez a szívós kör, hogy olvaszd újra. belefutottam vagy kétszer sajnos én is

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
fstam egy ilyet ebben van válasz sokmindenre.
clay máshogy néz ki, olyan mint a dirt, csak keresztbe világos sávos. ritka de ha találsz akkor győzd ásni
ide már nem akartam ilyen hosszút írni, meg részben ki is tárgyaltam

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Bár már megszoktam hogy amelyik minecraft modolt szerverű az soha nem lesz kész és tökéletes, örökké béta marad."
ez nem a vanilla hibája. a vanilla szeró tök jól elvan 200+ játékossal is lag nélkül. a gond a modokkal van, azokat nem igazán tudják megírni úgy, hogy normális legyen.
"Ki kellene dobni már ezt a java kódot, látszik hogy nem bír vele semmi és újraírniuk valami más nyelven. Áh nem is mondom tovább, minecraft optimalizálatlanság örök példaképe."
ha most a tfc-vel lett ilyen rendszerigényed akkor arra van egy pár tippem.
1: a vízszint nem 64-en van hanem 124 körül de bőven 100 fölött az tuti, ergo kétszer több szemetet generál le minden chunk...
2: akkora lávatavakat vág be a mapba hogy se vége se hossza. ma is belefutottam egy ilyenbe, láttam a végében a lemenő napot pedig vagy 40-es szinten voltam a föld alatt. folyadékot generálni meg ugye szeret az mc, mondjuk ez vanilla hiba ez jogos

3: a süket kis kövecskék a föld felszínen. na azok mutatják hogy a földben alattuk van e nagyobb koncentrációban valami értelmes fém vagy sem. abból chunkonként legenerál vagy 10 darabot, random beszórja, a legenerált ore-okhoz igazítja...
és még egy csomó idiótaság, mivel vanillához képest más a gravitáció hatása sok blokkra, így nem csak a gravel zuhan amikor legenerálja a chunkot, hanem minden más is, amíg stabil nem lesz a terület.
alapvetően ezek szinte mind a tfc kódjából eredő hibák, sspben is nyűg néha játszani vele, de ott igazából szinte fölösleges is, szerintem holnap írok egy logout bejegyzést erről a modról, ma nagyon kikészített, megérdemli
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amíg a vanilla szeró vígan fut, és a modolt meg szenved, addig a modderek körmére kéne ránézni hogy dobálják már ki a szemetet ha nem használják, ne zabáltassák a memóriát ha kell ha nem, ne legyen minden tele animált szemetekkel, és úgy általában írják már meg úgy, hogy nem egy toldozott foldozott önmagával se kompatibilis szemét, hanem minőségi kód. az viszont idő, az mc meg fejlődik, tartani kell a lépést, tákolni a hibás sorokat hogy még elinduljon... furcsa mód 1.2.5 alatt olyan atomstabil szeróink voltak cimborával, hogy 30+ ember játszott esténként a kézzel összehaxolt packkal, és alig volt gubanc... ott volt idő debugra, optimalizálásra. most ahogy látom egyre kevésbé. animáljon, legyen szép, aztán ennyi.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Optimalizálatlanságot Notch találta fel

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Van a dynmapnak Forge verziója, bár nem tudom, hogy az új MC verziókra milyen gyorsan készül el.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
command blokkokkal megoldható az automatizálás már vanillában is, gondolom itt is, univerzális, játékban fellelhető itemet meg simán lehet fizetőeszköznek használni, pl az egyiket a sok használhatatlan gem közül, tfc-ben van pár és hasznuk nulla gyak.
de csak egy ötlet persze

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
az a baj hogy irdatlan sokat kell mászkálni ebben a modban vagy nagyon kiépített, masszív kereskedőlánc kell. ahogy látom az ore generálás is elég rapszodikus, biom függő, vagy nem is tudom mi, van ahol ez van van ahol az... most érted. ez eleve azt jelenti hogy mindenki rohangál mint a mókus... egy mapot kéne hozzá építeni trade-elős markettel pl, amiben lehetne coinokat kapni fáért, stb és venni belőle mást pl. mert player-player trade-et nem fog elbírni szerver ha ennyi chunkot generálunk

egy nyamvadt hicory fáért kb 500 blokkot loholtam tegnap, mert az ég magas hőmérsékleten, az kellett a pitbe... és ez még csak az eleje
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megnézem már én is ezt a modot, lehet kedvet kapok hozzá.

-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
MCPC, Forge-ra portolt Bukkit, Bukkit plugineket enged használni, vagy ForgeEssentials, ami bukkit pluginek portolva Forge-hoz.
a Forge pedig tényleg egyszerű: a Forge classait behányod jar-ba és megy.
a library rész nem az installer hibája, valami mocsok lassú a server, amin azok a libek vannak. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
az lehet hogy realisztikus, de tele van anomáliákkal, és az új verzió már nem tetszik

pl wiki egyik bejegyzése szerint plankhoz elég egy fullos stone axe a log mellé axe elszáll, de lesz plank. másik bejegyzése szerint már saw kell, amihez meg fém, amihez meg pick kéne, oda meg fém.... fémet nem találtam felszínen, tehát halott ügy. az ilyenekre mit lehet mondani? legalább segítene a wiki, de ennyire alap dolgokban se ad tippet...a másik hogy nem tudom nálam van e a gond, de ezzel a konfiggal már masszívan kimaxolt ftb-t is játszottam és vígan bírta. most meg maxon pörög, laggol, szenved, új chunk generálásra másodpercekre megáll... nem tudom, de ez így elég para...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Olyan modpack, amelyet te szeretnél, csak a szerver és a kliens összehangolt moddolásával valósítható meg. A Forge-ot pont erre találták ki. A bukkit csak szerver oldalt játszik, ezért pl. új blockokat nem tud adni a kliensnek.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
most ebben mi az összetett? csak egy hét amire van egy vas ingotod, és 80 lépésből áll
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez nem bukkitra épül, hanem Forge-ra.[link]
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
pont ezt akartam belinkelni
elég beteg a mod, én játszottam vele egy keveset anno, de annyira sokrétű mára, annyira összetett, hogy nem igazán piszkáltam
de lehet hogy rá kéne nézni 
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt a Mojang-nek kellene megírnod, jó ötletnek hangzik, talán be is vezetnének egy új nehézségi fokozatot. Ők még hallgatnak a közösség visszajelzéseire.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Tervben volt az is hogy csak megadott klienssel lehessen feljönni"
Azért ne süllyedjünk le a hu-minecraft szintjére.

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Moddolt kliens tényleg okozhat ilyeneket, de a fent logban szereplő hibaüzenetek nagy részét a lag okozta. Azért nem támogatom a dolgot, mert ha jól sejtem ez a mod megakadályozza a csalásnak vélt eseményeket, és erős lag esetén gyak semmit se tudsz csinálni...
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a move unexpectedly az zömmel akkor fordul elő, ha valaki repül. akár creative móddal, akár Graviton ChestPlate-tel.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tele van fake logokkal. Sztem nem kell neked ez a plugin...
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az ilyen wall of text-et szerintem pastebinről linkeld legközelebb. Sokkal fórum barátabb megoldás...
üdv, föccer
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kiegészítve autosaver pluginnal, mivel sikerült már a legelején elveszíteni fél órát játékból.
A szerver tehát 5 percenként ment! -
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Okés, én voltam a hülye

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valami gond van. Belépek, a spawnról nem tudok elmozdulni, chatet nem tudom megnyitni. A hiba nálam van?

üdv, föccer
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó az 1.4, nyomjátok.

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A beta buildra gondolsz? Az már egy hete kint van. Ha még nem frissítettél rá, akkor mindenképpen próbáld meg, meg már ott tartok, hogy sokadik próbálkozásra se hagy bent.

-
LW
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy pár ellenpélda: víz alatti blokkok, üveggel fedett blokkok, kerítés melletti blokkok, stb.
Néha az ügyes megoldás rosszabb az egyszerűnél.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ehhez nagyon bele kellene nyúlni a kódba szerver és kliens oldalon is, ugyanis a legkisebb területi egység, amit a szerver küld a kliensnek, egy chunk. Konkrétan csak ezekkel dolgozik a MC. Persze, hogy nem vállalta be eddig senki. Hatalmas inkompatibilitások lennének más pluginokkal és modokkal.
-
LW
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó ötlet, viszont attól tartok, hogy nem kivitelezhető.
Nagyon sok erőforrás szükséges ehhez szerver oldalon, mert a szerver látótávolságától függően chunkok blokkjainak nagy részét át kell vizsgálni, hogy "látszónak-e". Ha szűkítjük az átvizsgált tartományt, annál nagyobb a bug veszélye.
Amint egy player megmozdul újra vég kell pásztázni és ugye nem is egy player van.
Valószínűsítem a kliens teljes chunkot vár, de azt lehet manipulálni. (pl. Orebfuscator) -
Cucuska2
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Fordulsz egyet hirtelen, és az ürességet látod. Nem látom az előnyét.
-
sto1911
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
és persze 64bites legyen a proci - ezt nem irtad az elobb, persze, hgoy ez a feltetele, nem az OS.

-
sto1911
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azaz virtuális 64bites oprendszert futtatni a 32bites oprendszeren lehet - nem lehet.
-
Soni84
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alright, köszi a választ, érthető!
Akkor "embedded" rendszereket elfelejthetem, mindenféleképpen egy teljes értékű pc kell hozzá! -
Soni84
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nincs valami mód arra, hogy ne kezdjünk mindig új mapot frissítéskor?
Szervernek te milyen gépet használsz?
Én egy Asus routeren gondolkodtam dd-wrt-vel rajta, de analfabéta vagyok az ilyen dolgokban. -
brd
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezeken ugyanúgy ugrálva kellene majd felmenni? Mert az sokszor zavaró lesz szerintem, hogy egybefüggőnek látszódik a terület, de mégis ugrani kell, hogy túljuss rajta.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt értem, de valami konkrét elképzelés?
Nem tűnik egyszerűnek, sok tényezőt kell figyelembe venni. Egyelőre még azt kerestem hogy lehetne a generálást megoldani az alaposztályok módosítása nélkül. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen szabályokra gondoltál?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hozzáadtam a Grass materialt, de a textúrája vmiért nem az igazi. Utánanézek a Grass osztályában, hogy mi a helyzet.
Innentől kezdve a mod legfrissebb verzióját ezen a linken megtaláljátok: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Battlefield 6
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32FG812SUXEN) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BONTATLAN ZSÍR ÚJ MSI RTX 5080 16G INSPIRE 3X
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP ProDesk 600 G5 DM i5-9500T / 16GB DDR4 / 512GB NVME SSD
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így mindíg kézzel ki kell nyitnom a tetőablakot.

Ezt az infót átadtam az ismerősömnek! A többit Ő fogja intézni...
Nem értek hozzá, de nyilván az erőforrások csökkentése miatt van szükség ezekre = spórolás