Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #25198 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a Nagy Bummal mit kezdesz!
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #25197 üzenetére
"Mert csak a szívével lát jól az ember, ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan"
-
moonlight115
őstag
"Superman röpte erőfitogtatás"
-
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #25196 üzenetére
Hááát.....A Hold fénye ezüstös, de hideg,
Hóemberke lába ettől nem olvad meg....ezért nem kérek pontot....
Vasegér meg vasból van, de lát a szívével....
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #25194 üzenetére
Juj, ez már késő este igencsak durva!
LOL! Vakegérke taperolja hóember csipkésharisnyás lábát, miközben holdfény meg csak fényez.....és fényez....
Vajon mit fényezhetsz Vasegéren, miközben ő a te harisnyás lábadat taperolja? Elképzelni sem tudom -
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25193 üzenetére
Ez a Lord se rossz.....
-
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #25192 üzenetére
Én azt nem vettem észre, mikor kvázi-tagból tag lettem.
Ja, és itt volt szó a hóember csipkésharisnyás lábának taperolásáról....... -
Earl_Muttley
őstag
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #25191 üzenetére
Egy hóemberét se nagyon!
De már kezdek kíváncsi lenni rád, mert felkelted mindig bennem az alvó kíváncsacsit. Aztán majd az asszony jól lehord engem.
Néztem mint a moziban, mert nem értettem, hogy miféle korrektor, nem szoktam az avatárok alatti szöveget olvasni, lehet, hogy még a saját rangomat is későn venném észre, ha hirtelen megváltozna.Mondjuk eleinte ez így is volt, egyszercsak rájöttem, hogy már nem vagyok Újonc, meg ilyenek. Persze az Őstagságot már nagyonis számoltam, nehogy már ne itt érjem el!
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #25190 üzenetére
Azt ne mondd, hogy a Galaktikus Pingvinbirodalomban nincs mosogatógép!
Nem leszek házitündér, hanem inkább dumagép!Köszi a segítséget, de..... amíg fel nem ajánlják az avatart, nem kérem.
Jó nekem a hóember. Egy hold csipkésharisnyás lábát úgyse lehetne taperolni.....Ha valaki nem érti, ezzel mire céloztam, járjon utána!
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25188 üzenetére
Tod mit? Hát legyen! Akkó ne is főzzé!
De a mosogatás akkor is a nőé! -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25186 üzenetére
A legrövidebb pohárköszöntő a székelyeknél: no!
Szóval ha kaphatsz saját avatart, azt Kalandor megmondja. Kérdezz rá szőrmentén, nehogy azt hihesse, hogy törtetsz. Talán hivatkozz rám, mely szerint én mondtam, hogy jár, így elveszed az élét a dolognak.
Ha pedig jár, akkor elmesélhetnéd, hogy mégis mifélére vágysz. Azt tudjuk, hogy Hold, de ezer arca van. Ha bővebben kifejted, segítünk olyan képet keresni, amelyből az arcképgyárosok megalkotják a neked megfelelőt.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25184 üzenetére
Nos igen. Én neveztelek szószatyornak.
Igazam volt? Igen! Bólintok magamnak.Én hívtalak, és nem tudtál nekem ellenállni,
hozzám tartozol, talán lehet is ezt látni.
Persze ez csak dicsekvés, közös "tulajdon" vagy.
Bolondozni jó, jó indok, hogy maradj. -
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25183 üzenetére
Most, hogy mondod...
Ki se szúrtam.Gratula, hódfény generátor!
Lehet, hogy saját avatart is kérhetsz?Azst hiiszem , qi foggok tólni vvele. Irni fogók eggy ojan ciket ,amejbenn eggy éppkézláb móndat sse lessz . Dirrekte őtet kérrem malyd korektornak .
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #25182 üzenetére
"Hogy te szószatyor? Persze, elismerem.
Ebben bizony nekem is van némi érdemem."Vakegérke, te neveztél szószatyornak, ha nem tévedek,
Rám sütötted e megtisztelő bélyeget.
Nyugi, bátyó, maradok, nem megyek sehova,
Agitátorként új lakókat toborzok a Birodalomba.Én is nyertem veletek,
Társakat és verseket.
Kösz, hogy hívtál, jöjjek ide,
Bolondozni jó, nemde?Örl, yessssssss....
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
moonlight115 #25181 üzenetére
KORREKTOR lettél?
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25181 üzenetére
Kihoztuk belőled a legjobb énedet,
szaporítod a szót, na meg a verseket.Hogy te szószatyor? Persze, elismerem.
Ebben bizony nekem is van némi érdemem.
Nézd át mit alkottam itt, az :L-ben, hugi,
na, nem dicsekvés ez, csak megjegyzés, nyugi.Egy a lényeg, ezt már mindannyian tudjuk,
hogy ebből a topicból a legtöbbet kihozzuk.
Bolondozunk, főzünk, most éppen verselünk.
Egy a lényeg. Közös játszótéren legyünk."Szeressük egymást gyerekek..." szól a régi nóta,
ehhez tartjuk magunkat, amióta tart a móka.
Sokan eltávoztak, sebaj, mindig jöttek mások,
él a topic, mi éltetjük, így semmit se bánok.Veled sokat nyertünk. Van okom hazudni?
Nincs, és nagyon remélem, köztünk fogsz maradni. -
moonlight115
őstag
válasz
AusWolf #25168 üzenetére
Wolfink ősi farkasösztöne felülkerekedett,
Szerénységét mellőzve a versenybe benevezett.
Moonlight biztatása talán segített,
Próbálkozott verseléssel, és jött az ihlet.Nem vagyunk mi profik, csak lelkes amatőrök,
Ha rímel a versike, annak örülünk.Faragjunk hát rímet bátran,
Minden pingvin alkosson,
Ez a titkos vágyam,Ami most már nem titok, hisz kimondtam,
Szószatyor vagyok, ezt eddig én se tudtam! -
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #25179 üzenetére
Még az sem kizárt, hogy az ABBA is meglátogatna minket, és előadna valamit.
-
geprombolo
őstag
válasz
AusWolf #25176 üzenetére
Meg egy tábortűz, ami köré odaülhetünk és énekelhetjük az I Got Life-ot.
-
Vakegérke
félisten
válasz
AusWolf #25168 üzenetére
Ó, a kis szégyenlős, ó, a kis amatőr,
a verselésében mégis előre tör.
Tudsz te, ha akarsz, ne gátoljon semmi,
és ha tudsz akarni, akarj első lenni
ebben a játékban. Veszve még semmi nincs.
Ontsad csak rímeid, ne gátoljon bilincs,
amely lehet lelki, vagy csak a szerénység,
verselj csak tovább is, mondom én, a "vénség". -
AusWolf
őstag
válasz
geprombolo #25171 üzenetére
Olyanok vagyunk, mint valami jó hippi közösség. Gondoskodunk egymásról, közben vicces játékokat játszunk, zenélünk, és jól szórakozunk. Már csak egy stangli hiányzik a képből.
-
geprombolo
őstag
válasz
Earl_Muttley #25172 üzenetére
Jó. Akkor mars becsajozni!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25172 üzenetére
Részemről vállalom.
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
geprombolo #25171 üzenetére
Jók lennétek!
Csaj az talán szeptembertől
-
geprombolo
őstag
válasz
Earl_Muttley #25165 üzenetére
Itt vagyunk mi Vasegérrel pótpapának, mit szólsz? Megfelelünk? Persze fizikailag nem tudunk megölelni, de azt inkább pótolja valami csaj, ne mi!
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
moonlight115 #25167 üzenetére
Jol esett kiirni magamboll
-
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25166 üzenetére
Á, nem azért írtam. Nem mernék a profikkal versenyezni.
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25165 üzenetére
Húúú, Örl, ez rímel!
Belejöttél, grat! -
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #25164 üzenetére
Első verselésére kaphat pontot? Nem vág témába, igaz, de ........naaaaaa.....megérdemli.
Szerintem. -
Earl_Muttley
őstag
Apa ma megint alkotott
Anyámmal összeugatott
Velem is morgott
A barátnője -telefonba-vinnyogottSajnos végleg eldobott
Ez ma viszont bebizonyosodott!
Pótfaterom keresem
Valaki jelentkezzenHa nem jelentkeztek, akkor megoldom
Eladom a ma szerzett Blackberry Boldom
Az árából elmegyek
Én soha vissza se nézek -
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25152 üzenetére
Hiába próbálkozok,
Verset írni nem tudok.
Inkább lehetőséget adok,
Hogy írjatok magatok.Írnék én is szívesen,
De nem jött meg az ihletem.
Faragni szép rímeket
Anélkül biz' nem lehet. -
Earl_Muttley
őstag
válasz
geprombolo #25160 üzenetére
igyekszem-reménykedem!
ma megleptem magam cserével, és a sors is meglepett
-
geprombolo
őstag
válasz
Earl_Muttley #25159 üzenetére
Hajrá! Előbb-utóbb minden jobbra fordul.
-
netpeti98
addikt
válasz
Earl_Muttley #25082 üzenetére
Sok szerencsét és kitartást kívánok neked.
Üdv netpeti98
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
moonlight115 #25156 üzenetére
Amint szóba áll velem, megmutatom
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25148 üzenetére
Örl, ez talán segít. Mutasd meg apukádnak.
-
Earl_Muttley
őstag
VAKeGérkE:
Sajnos önként- egyszerüen ez van
Geprombolo: Ezt kipróbálom!
Muszáj lesz.
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #25153 üzenetére
Quizshow Scandal - ez a film címe,
Emmy-díjra lett jelölve,
Nem csoda, hisz Robert Redford rendezte.Az '50-es évek Amerikájában,
A televízió hőskorában
Botrány tört ki egy kvízshow -ban.Egyetemi professzor volt a nyerő,
Híres család fia, modora megnyerő
Címlapokra került ő,
Mivel okos volt, ez nem meglepő.Fordulatot vett élete,
A csillogást megszerette.
S hogy mi lett a sztori vége?
A poént nem lövöm le! -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25141 üzenetére
Biztos jó film, bár nem láttam,
ettől még nem viszket a hátam.
Megnézem, ha szemem elé kerül,
hangulatom lehet, hogy végre felderül. -
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #25143 üzenetére
"Ha a feleségem látna, megölne..."
"- Ebben még meghalni is jó.."Játszani senki nem akar?
Egérke jó zene, és....LOL!
Örl Én is azt tanácsolom, mint geprombolo. Szerintem apukád szeret téged, csak másképp mutatja ki, nem úgy, mint a mamád. Férfiagya van.
Wolfi Te már soha nem fogsz verselni??????
-
geprombolo
őstag
válasz
Öööö... lehet, hogy nem a legjobb 5let, de megpróbálhatsz benne hiányérzetet kelteni azzal, hogy egy ideig SEMMIT nem tud rólad. Nulla infó, minde csatorna bezárva, mintha nem is léteznél.
Juj, erről jut eszembe, van egy könyv, aminek a címét nem tudom, csak a szeretet 5 nyelvéről beszél. Ha két ember nem ugyanazt a szeretetnyelvet beszéli/érti, akkor olyan, mintha te hottentotta volnál, ő meg svéd. Hiába mutatja ő ki feléd egy formában, ha te egy egészen más formában várod, ezért fel sem fogod, hogy ő egyáltalán bármit is csinálna. Mintha egy fekete üveg két oldaláról kiabálnátok egymásnak.
A rosszabbik eset az, ha tényleg nem szeret, de ezt jobb ha nem vesszük számításba, mert ez a SOKKAL ritkább. -
Vakegérke
félisten
válasz
Ez önként jutott eszedbe, vagy édesanyád súgott?
Ne ködösíts. -
AusWolf
őstag
válasz
Earl_Muttley #25146 üzenetére
Szerintem akkor jársz a legjobban, ha nem beszélsz vele. Aki nem tud elfogadni a gondolataiddal és érzéseiddel együtt, és csak hárít, amikor egy téma fontos lenne számodra, az nem érdemes a figyelmedre. A feltételes szeretet nem szeretet. Ennyi a tömör véleményem.
Persze lehet, hogy tényleg túlfeszítettél egy-két húrt, nem tudom.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25146 üzenetére
"Akkor beszélünk legközelebb ha ez a téma elmúlt végleg."
Úgy tűnik, valamit nagyon feszegetsz. Mi lenne, ha többé szót sem ejtenél róla, és ezt meg is mondanád édesapádnak?
Nézd, nem ismerem édesapádat, de nem úgy tűnik, mint aki el akarna dobni téged. Inkább arról lehet szó, hogy elege van valamiből, amit mondasz, felhánytorgatsz neki, és édesanyádnak tudja be, hogy ő ülteti a fejedbe a gondolatot.
Töprengj el ezen. -
Earl_Muttley
őstag
ezt írta nekem:
"Jól van,én befejeztem,nincs igazad. Anyád jól telebeszélte a fejed,oszt jót röhög a markába. Akkor beszélünk legközelebb ha ez a téma elmúlt végleg. Akkor majd hívjál,én nem foglak. Viszont ugyanúgy szeretlek mint a fiamat,mint régen,csak elviselni nem tudlak ha hülye vagy. Na pusz"
És tudom hogy hárít, mert ismerem
-
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25144 üzenetére
Természetesen.
-
Earl_Muttley
őstag
Van fejlemény, negatív irányba- érdekel v-kit?
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #25141 üzenetére
Egy ilyen Chryslerbe én is élvezettel ülnék, annyi szent!
-
moonlight115
őstag
Láttátok ezt a filmet?
Nekem a kedvencem. Kár, hogy a jutyúkon nem lehet megnézni a teljes filmet. -
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25139 üzenetére
Remélhetőleg az ihlet is emlékszik rá.
-
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25137 üzenetére
Kedves tőled, hogy küldesz belőle, de szerintem neked is szükséged van rá, hogy folytathasd a versírást, amiben úgy látom, igencsak otthon vagy.
-
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25132 üzenetére
A gyerekkoromra - az akkoriban még számomra láthatatlan dolgokon felül - én is úgy emlékszem, mint csupa móka és kacagás. Nem tudom, mi változott. Talán a felnőtt korral jár, hogy az ember belát a színfalak mögé.
Ígérem, összerakok valami szépet, amint egy óvatlan pillanatban beleszáll a fejembe az ihlet.
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25134 üzenetére
Igen, bár nem volt álom. Hirtelen egyik valóságból egy másik, teljesen más valóságba csöppentem. Hogy sikerült viszonylag ép lélekkel megúsznom, azt is a szüleimnek köszönhetem.
Egérke! Nem akarok főzni! Világos? A munkahelyemen eleget hallgathatom a recepteket. Unom! Akkor majd pihenek, ti meg csak főzzetek!
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
moonlight115 #25132 üzenetére
Ez olyasmi mint amikor felébredsz egy álomból?
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #25125 üzenetére
Micsoda sorsok......
Elárulom, nekem szuper gyerekkorom volt. Úgynevezett "kései" gyerekek voltunk, a bátyám és én. A szüleink nagyon szerettek minket, mindent megkaptunk, odafigyelést, taníttatást, családi békét.....nagy meséléseket....
Aztán szinte egyik pillanatról a másikra vége lett. Erről már fentebb írtam.
Ez a seb soha nem gyógyul be igazán, de a szép emlékek megmaradnak. -
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25130 üzenetére
Érthető.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25126 üzenetére
Valld be, megijedtél a feladattól. Megértelek. Képzeld el, hogy például ilyenekből kéne főzni, mint kecsege, lekvár, gyömbér, batáta, stb.
Én sem főzőcskéztem, inkább megkeserítettem a szakácsok életét.Az a helyzet, hogy szerintem nincs értelme párhuzamosan futtatni két játékot. Már csak azért sem, mert így is elég dolga van a játékmesternek.
-
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25124 üzenetére
Micsoda erő és lendület! Így kell élni! ...és kész.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Earl_Muttley #25121 üzenetére
...szavam komolyan veszem.
Talán ez lehetne a befejező sor.
Csak hogy tudd, nyolc hónapra születtem 1,35 kilóval. A dokik csak legyintettek, én viszont megmutattam, hogy csakazértis!
Hogy ezt kinek köszönhetem? Annak az édes drága jó apámnak, aki annyira várt engem, hogy születésemet siettetve hasba rúgta az anyámat.
Akkoriban nem volt egyszerű az élet, nevelő szülőkhöz kerültem. Évek múltán volt arra lehetőség, hogy anyám magához vegyen. Kaptam egy nevelő apát, akinek nagyon sokat köszönhetek.
Nem voltam tizennégy, amikor kaptam egy új mostoha fatert. Most is jó barátok vagyunk, és bár hallgattam rá, nem tudtam már apaként elfogadni. Azt hiszem, akkor váltam felnőtté.
Huszonkettő se voltam, amikor felrobbant az életem. Anyám már nem lakott velünk, máshova vezérelte a sorsa. Mi pedig a mostoha faterral, aki addigra Feri lett számomra, mehettünk ki merre lát, mert kipereltek a lakásból. Albérlet, két heti kajapénz a zsebemben.Sok a volt a szöveg, elég lett volna az első két bekezdés. Cserélnél velem apát?
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25104 üzenetére
Kiskakasunk kedve most nem vidám, hajajj!
Életébe beköltözött a bú, s a baj.Jó barátok tanácsolják: fel a fejjel, Kakaska!
Fel kell nőnöd! Nem holnap, még ma!Jól tudjuk mind, ez milyen nehéz,
De ha nem megy egycsapásra, semmi vész!
Ha diadalmaskodik a józan ész,
Örl fiúból férfi lesz, és kész! -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25120 üzenetére
Ne feledd, megszavaztuk a verselősdit erre a hónapra.
Az a helyzet, hogy ki lehet ám fogyni az ötletekből. Ha most, egy hét után váltunk, és ez rendszeressé válik, eljön a pillanat, amikor kifogyunk a játékokból.Óriási főzőcske!
A birodalom minden lakója jól lakik!Például ezt is játszhatnánk egyszer újra, nagy sikere volt. A férfiak lazán lefőzték a csajokat.
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25121 üzenetére
Örl, ez az! Fel a fejjel!
-
Earl_Muttley
őstag
Baleset történt a családba'
Apám elhagyott a pics.ba.
Nem tettem én semmit sem.
Csak volt nekem egy kérésem.Hosszú levelem elment hozzá
Választ kaptam, nem örültem.
Dühömtől a falnak mentem.
Annyit mondott, csendbe maradjá'.Életemnek annyi-apa nélkül mit kezdjek?
Ha a sors azt akarja hogy felnőjek-
hát biz' isten megteszem -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25118 üzenetére
Erről lehetne, de én nem merek.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #25102 üzenetére
Mielőtt még elfelejteném, hadd dicsérjem meg versikédet.
Nagyon klassz. -
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25113 üzenetére
Jahogy! Ezesetben köszönöm.
geprombolo: Egyesek azt mondják, hogy az ember megválogathatja a barátait, de a családját nem. Én viszont - talán bunkóság a részemről, de mégis inkább úgy gondolom, hogy nem kell olyanokra időt és energiát szánni, akik nyilvánvalóan lenézik az embert a másfajta világlátása miatt. Senkinek sincs arra szüksége, hogy nap mint nap azt hallgassa, hogy mekkora egy értéktelen nulla. Kihűlt kapcsolatokat ápolni, fenntartani egy látszólagos ál-jó viszonyt csak azért, mert valaha régen egy férfinak és egy nőnek köze volt egymáshoz - szerintem ennek nem csak semmi értelme nincs, hanem még hazugság, képmutatás is.
Én úgy oldottam meg magamban a dolgot, hogy szüleimre egy ideje nem szülőkként, hanem két egyszerű, hétköznapi emberként tekintek. Még egy hónapig együtt élek velük, meg anyagilag se vagyok teljesen független, érzelmileg viszont igen. Így a jó pillanatainknak ugyanúgy tudok örülni, viszont a ballépéseiket nem veszem a lelkemre. Összevesztek? Na és... Anyám válni akar? Hajrá... Idiótának tartanak? Nem is tudnak rólam semmit... Nem a legszebb hozzáállás, de így legalább nem érintenek meg a családi ügyek. "I'm singing in the rain..."
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
geprombolo #25114 üzenetére
-
geprombolo
őstag
válasz
AusWolf #25103 üzenetére
Az apa témáról én is írhatnék akár oldalakat is, mert az enyém sem különb. Persze, én már felnőttem, saját gyerekeim vannak, de az apámat nem láttam vagy 2 éve. Azelőtt meg vagy 4 évig nem láttuk egymást és így megy ez már nagyon rég óta. Nincs mit megbeszélnünk, ő nem úgy látja a világot, mint én, én még most is kis hülye naív gyerek vagyok (39 évesen is, igen!), aki semmit nem tud. Ő alkesz, anyám meg akaratgyenge és kétszínű. Vele sem vagyok igazán jóban. Tulajdonképpen amióta megnősültem, a szüleimmel megszakadt a kapcsolatom. Sokszor még most is fáj, sőt, néha bőgök egy sort, aztán kihúzom magam és megyek tovább...
Kiskakas: a fájdalom soha nem fog elmúlni, csak fakulni. Esetleg megpróbálhatod másképp látni a dolgot. "Elüldözött", mint az anyaállat a kölykét, amikor úgy látja, hogy már érett az önálló életre. Kirugdossa a fészekből, hogy "repülj, kicsim". A szidás meg lehet, hogy burkolt biztatás, hogy "mutasd meg mit tudsz!". Én így éltem túl az apám hülyeségeit és emiatt a hozzáállásom miatt nem kívánom a pokol fenekére.
Fel a fejjel, lesz ez még így se!
A versedet meg azért nem tudtam pontozni, mert nem tudtam kötni semmihez, még válasz sem volt egy másikra. Ne búsulj, Holdfénynek is van verse, amit figyelmen kívül hagytam, ugyanezen okból. Hó eleje van, bánatodat mondd el versben, ha már a dalt nem halljuk!Hajrá mindenki, én majd a kedves olvasótábort fogom intenzíven erősíteni, mert rímeket nem tudok faragni még fűzfa szinten sem.
Mindenki:
tartozom két ranggal, kérem a delikvenseket a kitöltött igénylőívvel a hármas ablaknál sorban állni! Meghosszabbított nyitvatartás!
-
AusWolf
őstag
válasz
moonlight115 #25106 üzenetére
Nem zavar a Wolfi, dehogy is! Tudom, hogy csupa kedvességből teszed.
Teljes mértékig egyetértek, a kommunikáció (vagyis a hiánya) az egyetlen probléma. A véleményemet, vagyis amiket itt leírtam, apám is ismeri. Többször is igyekeztem finoman a tudtára adni, de mindig vita lett belőle. "Te nem éltél még semmit", "nem tudod, hogy működik a világ", "az én apám is ilyen volt", "ez a normális, az emberek így működnek", "ha nem fogod fel, akkor alkalmatlan vagy az életre", és ezekhez hasonló kedvességeket ordít az arcomba, akárhányszor megpróbálok egy ügyet a tőlem telhető legbékésebben lerendezni.
Nem vagyok egy gyáva ember, sosem támadok hátulról. Ha valami bánt, akkor annak hangot adok, igyekszem azonnal elsimítani a nézeteltéréseket. Főleg, mivel nem szeretek hosszú időn át haragot tárolni magamban. Az általam itt leírt eseteket mindig béketeremtési szándék, majd az abból fakadó kommunikációs problémák követték.
A rivalizálást illetően is igazad lehet, én is gondoltam már erre. A National Geographic-on lehet ilyesmit látni oroszlánoknál. Viszont sosem az alfahím kezdi a dolgot, így ezzel csak beismeri, hogy én vagyok a jobb.
A lovagi tornán is mindig a vidéki kismiska próbálja legyőzni a bajnokot.
Amúgy félreértés ne essék, nem dúl a harc reggeltől estig, csupán vannak dolgok, amik megnehezítik az együttélést (de már nem sokáig).
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed.
Szerk.: Ööö... milyen különdíjamhoz?
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25109 üzenetére
Írjál verset, addig se rágódsz a bajokon.
Vagy menj bicajozni, főzzél valamit, légy hasznos! -
Earl_Muttley
őstag
válasz
moonlight115 #25108 üzenetére
enyém bajosan-ma is ugyanolyan rossz mint tegnap
-
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25107 üzenetére
Kösz, neked is szépet! Vagy inkább hűvösebbet!
-
Earl_Muttley
őstag
Szépnapot-aludtam kemény 4,5 órát
-
moonlight115
őstag
válasz
AusWolf #25103 üzenetére
Ugyan, Wolfi, (szólj, ha zavar a wolfizás!) dehogy haragszom, bár nem olvastam Örl aláírását, a helyzete, de főleg az őszintesége engem is megérintett.
Szerintem az emberi kapcsolatokban sok múlik a kommunikáción. Amit itt leírtál, elmondtad valaha is apukádnak? Mi lenne, ha ezt az írásodat megmutatnád neki? Talán nem itt, ezen az oldalon, de más formában, egy emailben, mondjuk. Szembesülne a ténnyel, hogy a fia mit gondol róla, elgondolkozna ő is, egy apának se lehet könnyű világosan látni, mit okozhatnak a meggondolatlan szavai. Nálunk is volt ilyen a családban. Egyesek elhiszik azt, hogy nem kell dicsérni a gyereket, elismerni, ha valamiben jó, inkább ledorongolják a hibái, tévedései miatt, nehogy "elbízza magát" a kölyök. Az eszükbe se jut, hogy így teszik tönkre a gyerek önbizalmát, ami a legfontosabb az életben, hisz enélkül nincs ambíció, csak "á, nekem úgyse sikerül semmi"-féle hozzáállás a kihívásokhoz. Így válnak önbeteljesítő jóslattá a "te balfék vagy, fiam!" -hoz hasonló kijelentések, pláne sűrűn hangoztatva. A fiú elhisz, hisz az apja mondta! A tudatalattijába beleivódik, még akkor is,ha tudja, nem így van.
Sokat gondolkodtam azon, miért teszik ezt az apák. Rengeteg ilyennel találkoztam. Talán valamiféle ősi, ösztönös rivalizálás, "legyőzni" a másik hímet.
Remélem, nem baj, hogy megosztottam veled ezeket. Nem vagyok biztos semmiben, csak eltöprengtem. -
AusWolf
őstag
válasz
Earl_Muttley #25099 üzenetére
Az aláírásodról a saját apám jutott eszembe. Ha megengeded, írnék róla pár sort. Ő ugyanis az a fajta ember, aki habár mindig is a családdal volt, valahogy sosem éreztem, hogy mindent megtett volna értem, se nehéz időkben, se máskor. Itt van, keresi a pénzt, de számítani sose lehetett rá. Soha nem érdekelték a családon belüli ügyek, mert ő a mai napig azt vallja, hogy a család az anyák/feleségek dolga, így ő nem ártja bele magát.
Soha nem jutott eszébe itthagyni minket, de soha nem is volt igazán velünk. Kb. 4-5 éves koromtól semmilyen közös családi programon nem vett részt. Ha közösen nyaralni mentünk, akkor ő ment a saját feje után, fetrengett a strandon vagy a tengerben, vagy keresett valami havert, akivel leállhat sörözni. Anyám, én, és öcsém csak dísznek vagyunk, úgy mellesleg, az élet sokkal fontosabb dolgai mellett (haverok, buli, zene).
Ő az a fajta apa, aki elől alaposan el kell rejteni a sörömet a hűtőben, mert ha olyan a kedve, akkor megissza. Ha pedig számonkérem rajta, akkor halálosan vérig van sértve, amiért a közös pénzből vett sört valaki a sajátjának meri nevezni. Főleg mivel az ő szemében csak egy kis gyökér vagyok, aki soha nem lesz képes egyedül bekötni a saját cipőfűzőjét. Egyik vitánk alkalmával megkérdeztem tőle, hogy mégis miért "csinált" engem, és öcsémet. Nem tudott felelni, és még fel is háborodott, hogy hogy kérdezhetek ilyen őrültséget.
Mindazt a keveset, amit az életről, és a nőkről tudok, a saját, néha iszonyatosan kemény tapasztalataim árán tanultam meg, vele soha nem beszélhettem komoly dolgokról, mert mindig is elvolt a saját kis világában. Többször is vett már 180 fokos fordulatot az életem, mert nem volt egy példám, akire felnézhettem volna, akitől tanulhattam volna, így sokszor rossz helyen, rossz közegben kötöttem ki, és idő kellett, mire rájöttem. Ezek a fordulatok jelenleg tökéletesen használhatóak arra, hogy a fejemhez vágja őket egy-egy vitában (és meg is teszi), mint hülyeségem és önálló életre való alkalmatlanságom bizonyítékait. A hogyan/miért részleteire már nem kíváncsi, bár úgysem értené.
Ha sörözni megyünk, ő többnyire otthagy a második korty után, és leáll valami haverjával beszélni az ötven évvel ezelőtti város zenei világáról, és a halott barátairól. Ha pedig egy nőnemű ismerősével találkozunk, akkor igyekszik a lehető legnagyobb pontossággal lefesteni előtte az összes baklövésemet, hibámat és negatív tulajdonságomat. Titkot tartani nem tud, a családi témák szentsége számára nem létezik.
Megelőzöm a kérdést: anyám már játszadozik a válás gondolatával. Engem igazából nem érdekel a téma, mivel alig egy hónap múlva költözök, meg már nem is vagyok abban a korban, amikor ez még fontos kérdés. Öcsémnek még fontos lehetne, de ő a korához képest egy felettébb erős, érzelmileg független ember, le a kalappal előtte.
Igazából szeretem az apámat, és nem tartom rossz embernek, mindezek ellenére, amit most leírtam, mert vannak jó tulajdonságai is. Például, a munkáját a legnagyobb odaadással végzi, és akit szeret, azért bármit megtesz. Csak a családja nem tartozott soha ebbe a belső körbe. Sok hiba árán azért egy dolgot megtanultam tőle: azt, hogy milyen férj és apa ne akarjak lenni soha.
Nem tudom, hogy életednek melyik korszakában jársz. Mindenesetre ezzel nem az volt a célom, hogy elkeserítselek, vagy sajnáltassam magam, csupán azt szeretném mondani, hogy szerintem nem szerencsétlenség az, hogy nincs többé apád, hanem áldás, hogy volt. Úgyhogy fel a fejjel!
Mellesleg nagyon tetszik az aláírásod. Respect!
mindenki: Kérlek, ne haragudjatok, amiért hozzászólás gyanánt kisregényt írtam. Egy ideje nem alkottam semmi konstruktívat, de most anevemearl aláírása megérintett, és kijött belőlem. Viszont blogbejegyzésnek mégse szánnám, mivel elég bensőséges téma.
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #25069 üzenetére
Egérke asszonyság, álmából ébredve
Elképedten néz férjére, Egérre.- Galambocskám, lelkecském, hoztam neked sajtocskát!
Térden csúszva Egér úr így kiált.
- Nem csalás és ámítás,
Ez egy vörösboros csábítás!
Egyszer én is megtehetem,
Hogy nejem így kényeztetem.Ezzel a tálcát leteszi,
De asszonya arcát azóta se feledi.A meglepetés remekül sikerült,
Ez egy pillantásra kiderült,
Látva kedvese arcán a derűt,
Egér úr a boldogságtól majdnem elrepült!Pedig nincs is szárnya neki,
De szíve arany, aki őt ismeri, elismeri! -
moonlight115
őstag
válasz
Earl_Muttley #25097 üzenetére
Ha valaki megbánt, én mindig keresem az okot. Először magamban, de mivel itt szülő-gyerek kapcsolatról van szó, én a helyedben megpróbálnám beleélni magam apukád helyzetébe. Nem ismerem a körülményeket, de lehet, hogy ha megérted, mit miért tesz, úgy könnyebben elfogadod.
Olvastam egy emberről, aki disszidált '56 után. Ott állt egyedül, egy vadidegen országban, csak saját magára számíthatott, akkor úgy érezte, ennél rosszabb már nem is történhet vele. Sajnálta magát, hiányoztak neki az otthon hagyott szerettei, a hazája, minden.
Sok évvel később, mikor az emlékiratait írta, rájött, hogy ennél jobb nem is történhetett volna vele. Sikeres lett, előnyt kovácsolt szorult helyzetéből.
Kívánom, hogy te is így gondolj majd vissza életed e szakaszára, majd, ha egyszer nagyapó leszel.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest