Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7501) Nessiel


Nessiel
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy kb. 10 dolláros nilkin kábelt. Ma szerettem volna kipróbálni a munkahelyi gépemen. Plusz infóként szeretném elmondani, hogy itt elég régi gépek vannak. Szóval, a kábelt bedugtam a gépembe és a telefonba is. A PC felismerte a csatlakoztatott telefont, a telefon is érzékelte, hogy géphez csatlakoztattam. A gond viszont az, hogy nem tölt a telefon. Mi lehet a gond szerintetek?

(#7502) MM


MM
őstag

Sziasztok, Nougat mikorra varhato a telefonra? Illetve azt lehet tudni, hogy 7.0 vagy 7.1.1 alapu lesz?

(#7503) Gabbbb válasza z.z (#7500) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Ez 100% nem felel meg az USB-C specifikációinak. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy megéri-e a kockázatot.

(#7504) Balzak83 válasza Nessiel (#7501) üzenetére


Balzak83
senior tag

Elvileg mindegyik usb port képes 500mAh tölteni, ez nem lehet gond, még 1.0-s usb-nél sem. Lehet, hogy valahol engedélyezned kell az usb töltést a telefonban.

(#7505) Gabbbb válasza lumija620 (#7489) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Így ránézésre még ez is túl nagy. Az enyém is kicsire van méretezve és sajnos így is van légrés a széleken végig. Sajnos ilyen ez a 2.5d üveg, vagy kicsi, vagy semmi :(

[ Szerkesztve ]

(#7506) the_pimp válasza MM (#7502) üzenetére


the_pimp
senior tag

Én is ezt kérdeztem pár hete, kolléga mondta februárra van tervezve.
Azt hogy milyen lesz, ki tudja, nem sietik el :)

(#7507) ruarua válasza Gabbbb (#7505) üzenetére


ruarua
tag

Csak sima fólia megy rá tapasztalatom szerint légrés nélkül. Én decemberben vettem a P9-et azóta 4 különböző üvegfóliát dobtam kukába. Már egy komolyabb tok ár landolt a szemétben :W

iPhone 13 128gb; Xiaomi Mi 10T PRO; iPad Pro 11 64gb; Lenovo Ideapad 710S; PlayStation 4

(#7508) dunc válasza ruarua (#7507) üzenetére


dunc
nagyúr

Szintén így járok e bay üvey fólia is landolt a kukába írtam az eladónak, azt írta nincs méret pontos..... Most fólia van rajt, ez még a legjobb, de ez se 100 % os....

[ Szerkesztve ]

(#7509) Gabbbb válasza ruarua (#7507) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Tudom ezt én is. Most úgy vagyok vele, hogy lenyelem a légrést, inkább minthogy fóliát kelljen tapogatnom, ami még csak nem is véd törés ellen. (én le szoktam ejteni a telefonjaimat, sajnos)

(#7510) Gabbbb


Gabbbb
senior tag

https://www.reddit.com/r/Huawei/comments/5mcuad/p9_updated_to_nougat_in_europe_huawei_p9_eval09/

Hohó!

Sajnos az én dual sim-es mobilomon opera VPN-el sem jött össze a dolog ^_^

[ Szerkesztve ]

(#7511) gianone válasza Gabbbb (#7510) üzenetére


gianone
őstag

Huawei Firmware Finder dobja, le tudod tölteni szerverről. Egyelőre az OTA-t látom.

Már ha erről van szó:

EVA-L09C432B360

Én nem linkelek ROM-ot elvből, itt a leírása:

Changelog:

A Huawei tervezte EMUI 5.0, az újonnan kiadott Android 7.0 alapokon. A vadonatúj EMUI 5.0, amit az Égei-tenger tiszta kékjei és fehérei inspiráltak. A kezelőfelület egyszerű és okos, és az EMUI 5.0 fejlett és kimagasló teljesítményt hoz, amivel a mobiltelefonok még gördülékenyebben működnek.

[Ajánlások]
• Tisztább, interaktívabb kezelőfelület
Vadonatúj kezelőfelület és effektek, amit az Égei-tenger tiszta kékjei és fehérei inspiráltak. Egyszerűsített gesztusok, amivel a legtöbb műveletet 3 lépésben el lehet végezni. Az EMUI 5.0 testre szabhatóbb, Android alkalmazáslistát is biztosítva a felhasználóknak.
• Fejlett funkciók
A rendszerműveletek gördülékenyebbek, amivel hatalmas mennyiségű képeket tekinthet meg, weblapokat böngészhet és kereséseket futtathat gyorsabban.

[Tudjon meg többet]
• Értesítések
Optimalizált design kombinálja a gyorsindítókat az értesítésekkel a felhasználói műveletek egyszerűsítéséhez. Tartsa nyomva az értesítéseket az üzenetek és értesítések gyors blokkolásához. Az emlékeztető kártyák csoportosításra kerülnek helytakarékosságból.
• Három dimenziós feladatkezelő
A feladatok három dimenzióban vannak csoportosítva a felhasználói felületen. Gördülékeny gesztusok lehetővé teszik a felhasználóknak a feladatok közötti görgetést le- vagy felfelé húzással, a feladatok eldobását pedig jobbra vagy balra húzással.
• Kamera
A kamera mostantól támogatja a pluginek kezelését. A ritkán használt módok, mint a dokumentum beolvasás mód, pluginként jelennek meg.
• Névjegyek
Testre szabhatóság és megosztási funkciók kerültek a névjegykártyák alá. A megosztás funkció lehetővé teszi a névjegyek gyors megosztását Bluetooth-on, Facebookon és egyéb módokon. Új szkenner funkció a keresősávban és a zárképernyőn az új névjegyek egyszerűbb hozzáadásához.
• E-mail
Olvasatlan e-mailek megjelölése javítva a bejövő mappában. A felhasználók most már gyorsan törölhetnek, csillagozhatnak és megjelölhetnek e-maileket olvasottként vagy olvasatlanként a baloldali menüből.
• Beállítások
Új ajánlott beállítások funkció, ami fontos beállításokat javasok a készülék jelenlegi állapota alapján. Mostantól a telefon jobban képes alkalmazkodni a szokásaihoz.
Újonnan tervezett alkalmazáslista került a rendszerbe. Amikor a funkció engedélyezve van, egy alkalmazáslistába rejti a nem rendszeralkalmazásokat a főképernyőről az egyszerűbb, rendezettebb elrendezéshez.
Új lista funkció a beállításokban. Az olyan beállításoknál, ahol kettő vagy több lépés kell a beállításokhoz, a felhasználók mostantól közvetlen visszaléphetnek a beállítások főoldalára egy mozdulattal.
Új vészhelyzeti információk. A felhasználók megadhatják a nevüket, vércsoportjukat és egyéb információkat, hogy a mentőszolgálat munkatársai láthassák ezt az információt a zárképernyőről.
Új szemvédelem mód, amivel kézileg állíthatja a képernyő színhőmérsékletét a vizuális fáradtság enyhítésére.

[Frissítés megjegyzések]
1. Az EMUI 5.0 alapvető funkcionalitásbeli változásokat hoz, ami hatással lehet a használati szokásaira. További részletekért lépjen a HiCare alá, és tekintse meg a felhasználó útmutatót.
2. Ez a frissítés nem törli a személyes adatait, azonban javasoljuk, hogy készítsen mentést minden fontos adatról a frissítés előtt.
3. A rendszer a frissítés után újraindul. Ez nagyjából 10 percig tarthat. A frissítés után a főképernyő automatikusan az EMUI 5.0 témát mutatja.
4. Ha egyes, harmadik féltől származó alkalmazások nem kompatibilisek az Android 7.0-val, telepítse a legfrissebb verziójukat a Google Play alól.
5. Ha nem elégedett a frissítéssel, visszaválthat EMUI 4.1-re. A személyes adatai törlésre kerülnek a visszaállításkor. Segítségért hívja a hivatalos ügyfélszolgálatunkat.
6. Ha bármilyen problémával találkozik EMUI 5.0 alatt, jegyezze le a hibát, és hívja a hivatalos ügyfélszolgálatunkat. Látogasson a Huawei fogyasztói weblapjára az ügyfélszolgálat elérhetőségéhez

[ Szerkesztve ]

Nokia 1610i Huawei Nova

(#7512) moleculez válasza gianone (#7511) üzenetére


moleculez
veterán

Ez függő telóra felmegy?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#7513) pepetech


pepetech
őstag

Nos búcsúzom. Még megvan a P9 de már nem sokáig mai nap váltottam Mate 9-re. Nagyon durva :)

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#7514) gianone válasza moleculez (#7512) üzenetére


gianone
őstag

Ilyen keresztkérdésekkel ne hozz zavarba. :D Még csak ilyen telóm sincs. :) Kerestek egy ROM-ot, és én csak szóltam, hogy le lehet tölteni. :) De úgyis vannak itt szakik, akik megmondják, mire mi és hogyan megy fel.

Nokia 1610i Huawei Nova

(#7515) moleculez válasza gianone (#7514) üzenetére


moleculez
veterán

Na akkor várom, hogy valaki próbálja. Mate 9-et meg itt UK-ban nem lehet kapni, csak néhány Amazon boltban, aranyáron... És semmi hír a hivatalos UK árusításról

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#7516) MK VII válasza pepetech (#7513) üzenetére


MK VII
veterán

Gratula.. Sok sikert hozzá. :)
Egy kérdésem azért lenne... Nem gáz majdnem 6"-ra a fullHD felbontás? Azért kész vicc, hogy nem tudtak egy magasabb felbontású kijelzőt még mindig beletenni ezekbe a készülékekbe.
Illetve az is elég kiábrándító, hogy a videó felvételen sem változtattak szinte semmit.. Bekerült egy stabilizátor oszt' annyi.. Ez csak egy felturbózott SOC-kal ellátott P9 nagyobb méretben plusz 90 ezerért. :U
Semmi pluszt nem nyújt ami egy átlag használatnál többet jelentene a P9-nél..

[ Szerkesztve ]

(#7517) darál0w


darál0w
Jómunkásember

a kocsiban hagytam a telefont, 38%-on ment, már a 4. napját hasította töltés nélkül és 70+ nap volt benne ujraindítás nélkül...erre a hideg leszívta az akksit 2 ora alatt :(((

pedig 100 nap volt a cél...okostelefonnal annyit még nem csináltam ;]

(#7516) MK VII
50"-os TV-re nem gáz a fullhd, akkor 6"-ra sem :U

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7518) Trevize1987 válasza darál0w (#7517) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Más szóval kábé semmire nem használod az okostelefonod :D

(#7519) MK VII válasza darál0w (#7517) üzenetére


MK VII
veterán

Tudod, hogy nem így értettem.. Hanem, hogy igazán tarthatnák a lépést, ha már prémium...
Különben meg már a 27"-os IPS monitoromnál gáznak érzem a fullHD-t...

(#7520) darál0w válasza Trevize1987 (#7518) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

a héten nem volt időm nyomkodni, csak és kizárólag telefonálásra használtam, de arra sem sokat...

irodát és raktárat leltároztuk, tettük rendbe, semmire nem volt idő, nemhogy telefont nyomkodni...itthon meg inkább a lapopot nyomkodom :D

(#7519) MK VII ugy veszem észre ez is panel illetve technologia függő...anyáméknál "régebbi" lg smart tv van, azon mintha nem lenne olyan éles a kép, mint nálam az 50-esen....

de ez már lehet a kora miatt is...

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7521) Newlachka válasza darál0w (#7520) üzenetére


Newlachka
őstag


Ez sem rossz azért szerintem.

(#7522) pepetech válasza MK VII (#7516) üzenetére


pepetech
őstag

Nem veszed észre 5,9"-on a nagyobb felbontás hiányát. Azért nem csak egy felturbózott proci ténylegesen hozzá azt a 30%-os sebesség növekedést. Nagyon gyors bivaly szép. És nem sokkal nagyobb. A szuper toltője meg nagyon durva. Frankón szuper töltés ír ki a cucc. Elmostam 3 cumisüveg és 15%-ot rúgott az aksira a töltő. A p9-et nem tölti úgy nem írja ki még a gyors töltést sem. Kamerát annyira nem használtam még de valahol egy szinten lehet a p9-el igaz még csak most este bent fotóztam. Szerintem megérte.

[ Szerkesztve ]

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#7523) MK VII válasza darál0w (#7520) üzenetére


MK VII
veterán

Ez teljesen így van ahogy írod..
Anyuéknak vettem karácsonyra egy sima, tehát nem fullHD LG 32"-os TV-t és sokkal szebb rajta a TV adás is mint az én 27"-os fullHD LG-men...
Az újabb panelek sokkal szebb képet adnak, ez nem vitás. :K

(#7524) Balogns1990


Balogns1990
csendes újonc

Sziasztok. Én is csatlakoztam a klubhoz 2 napja. Eddig nem sok időm volt a telóra még ismerkedünk de eddigi tapasztalatok nagyon jók. Lg g flex 2-őt váltott. Akksija ahhoz képest brutál jó és megszoktam az emui-t is elég hamar, tetszik a testreszabhatóság benne. Kamera téren kicsit csalódtam az elején a nagy marketinghez képest de ez elhamarkodott volt. Minél többet használom és minél jobban kiismerem annál jobb képeket tudok lőni vele. Egyedüli negatívum hogy tényleg elég szépen tudja szívni az akksit a kamera. De ez nem is lényeges annyira szóval nagyon megvagyok elégedve a telóval eddig ez a legjobb ami a kezembe került. Tényleg nagyon gyors és gördülékeny a rendszer. Azt nem tudom, hogy nekem csak annyit ír ki a szoftverhez hogy 6.0. Nem tudom hol lehetne megnézni hogy melyik rom van rajta pontosan. Remélem hosszútávú kapcsolatunk lesz :) Annak is örülök hogy segítőkész és jó kis közösség van itt a topikban, vásárlás előtt végig olvastam az összes commentet. Ha valami kérdésem lenne majd írok! Csumi!

/ UI.: én kimerem jelenteni hogy ár érték arányba ez a legjobb telefon. Legalábbis nekem ez volt mivel szolgáltatónál vettem 100 k-ért de ha a független árakat nézem szerintem akkor is és elég ritka a 3 év gari/

[ Szerkesztve ]

(#7525) philoxenia válasza darál0w (#7517) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hát 50"-ra azért nem is élmény két méterről...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#7526) tkonya válasza Balogns1990 (#7524) üzenetére


tkonya
aktív tag

Üdv,😃

Rom,
Beállítások, Telefonról, build szám.

Motorola Edge 30 Fusion

(#7527) Balogns1990 válasza tkonya (#7526) üzenetére


Balogns1990
csendes újonc

Köszi! :)
B133 van rajta de frissítést nem talál, egyébként Vodafone függő. Amit még kicsit szokni kell jelenleg az a gyorstöltés hiánya. Sajnos nem gyorstöltő volt a dobozba. Nem mértem még pontosan de ezzel a töltővel kb 2-2.5 óra körül lehet a teljes feltöltés,de cserébe kárpótol hogy jobban is bírja.

(#7528) EndyCretu


EndyCretu
csendes tag

Ki milyen launchert használ a telohóz ha egyáltalán használ?!

(#7529) dunc válasza EndyCretu (#7528) üzenetére


dunc
nagyúr

CmLauncher3d ebből a fízetőst.

(#7530) darál0w válasza EndyCretu (#7528) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

volt ez előtt 2 telefonom, amin ez ment, mivel az az előtti 2 telefonom meg htc volt és megszerettem...

itt viszont egészen megtetszett az emui...így maradt ;)

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7531) MK VII válasza darál0w (#7530) üzenetére


MK VII
veterán

Csatlakozok...
Nekem is teljesen megfelel a gyári EMUI...

(#7532) dunc válasza MK VII (#7531) üzenetére


dunc
nagyúr

Ömlesztett az egész a gyárin nem lehet szépen, igényesen megcsinálni az asztalokat.

(#7533) ruarua válasza dunc (#7532) üzenetére


ruarua
tag

Ha iphone-on lehet akkor itt miért ne menne. Igényesség kérdése.

iPhone 13 128gb; Xiaomi Mi 10T PRO; iPad Pro 11 64gb; Lenovo Ideapad 710S; PlayStation 4

(#7534) moleculez válasza EndyCretu (#7528) üzenetére


moleculez
veterán

EVIE a legjobb ami telefonnal tortenhet...

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#7535) MK VII válasza dunc (#7532) üzenetére


MK VII
veterán

Lehet, hogy nem is akarom? :)
Nem érdekel nagyon, hogy hogy néz ki... Felőlem lehetne fekete alapon fehér az egész.

(#7536) Newlachka válasza dunc (#7532) üzenetére


Newlachka
őstag

én a nem használt ikonokat a rejtet menübe dugtam el, van egy időjárás miniappot tartalmazó kezdőoldalam, mellette egy sima ami tele van, illetve egy üres.
nekem ez bőven elég, és ehhez nem kell Launcher.

(#7537) japy válasza MK VII (#7535) üzenetére


japy
őstag

Fekete alapon fehér az nekem is jobban tetszene!

(#7538) dunc


dunc
nagyúr

Majd a 7 be szépen el lehet rendezni.

(#7539) Sebibalu


Sebibalu
őstag

Én amennyire húztam a számat a emui felülettől most már nagyon megszoktam. :)

(#7540) szendo777


szendo777
tag

Sziasztok, Nekem Honor 8-am van elvileg ugyan ezzel a kamerával, a Leica mennyi pluszt ad, mennyire észrevehető?

Honor 10 kék

(#7541) the_pimp


the_pimp
senior tag

Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a telefon, magától "elfelejti", és újra rákérdez minden applikációra, ami erőteljesen fogyaszt?

(#7542) dunc válasza the_pimp (#7541) üzenetére


dunc
nagyúr

igen

(#7543) MK VII válasza the_pimp (#7541) üzenetére


MK VII
veterán

Folyamatosan ezt csinálja.
Én ki szoktam lőni alkalmazásonként, hogy ne jelezzen...

(#7544) the_pimp válasza dunc (#7542) üzenetére


the_pimp
senior tag

Mitől lehet ez?

(#7545) Gabbbb válasza szendo777 (#7540) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Elvileg a monokróm módon kívül semmit.

(#7546) #48613632


#48613632
törölt tag

Sziasztok
OFF-ba teszem, mert OFF lesz, de így hirtelen, nem is tudom, hol kérdezhetném legálisan.
Logikusan viszont pl itt, úgyhogy:
Benneteket, MO-n charge-ol az AliExpress? (Illetve a bankotok?)
Nekem most tűnt fel, hogy minden tranzakció után (bankkártyás fizetés, UK) másnap jön még két tétel charge, egyszer 1 font, egyszer meg egy százalékos tétel, mert a bankom konvertál jüanra (vagymiaf....m)
Kérdésem, ezt el lehet kerülni valahogyan? Vagy ezzel együtt kell élni, mert mondjuk még így is olcsó?

[ Szerkesztve ]

(#7547) the_pimp válasza MK VII (#7543) üzenetére


the_pimp
senior tag

Hol lehet kilőni?

(#7548) the_pimp válasza #48613632 (#7546) üzenetére


the_pimp
senior tag

Én még sose fizettem extrát, annyit vonnak le amennyit írnak, nincs plusz.

(#7549) Strangers válasza szendo777 (#7540) üzenetére


Strangers
tag

A fórumtársak véleményét olvasva, semennyit, illetve a nevet, de ez csak marketing fogásnak tűnik, sajnos.
Nekem még P6-om van, de már nézegetnem kell az utódját, maradnék a Huawei-nál mert sok tekintetben bevált de pontosan a kamera miatt kapta a P6 is a legtöbb kritikát annak idején. Nyilván a P9 már sokkal jobb ebben(is) de mégsem az igazi, a beetetésen túl gyúrhattak volna erre még egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#7550) gti16v


gti16v
őstag

Pozitívan tapasztalom,hogy sokkal tovább bírja a plus akkuja mint a sima P9....Azt hittem a többlet erőforrások elviszik a 400mah,de nem

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.