- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
edima10
tag
válasz
zeon.hu #14499 üzenetére
Nekem is segítettetek eleget ezekkel a dolgokkal, ideje "Pay It Forward"
De mindig elfelejtek valamit.jonny100
A Huawei HiSuite programját is telepíteni kell [innek] , hogy legyen HiSuite mód
mert ez rakja fel a drivert a telefonhoz. Viszont ne fusson a program amikor megy az adb-s okosság.
Valami kimaradt? -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14495 üzenetére
Ja, nem tudom tudod e, ezért inkább még leírom, HiSuite módban csatlakozzon a telefon a géphez usb-n ( talán 609-en még így is hívják, 830-nál már a fájl mód az a 3 lehetséges usb kapcsolat közül), mikor ezeket csinálod, meg az usb hibakeresés is be kell legyen kapcsolva.
USB hibakeresés bekapcsolása
1. Telefonon: beállítások-a telefonról- és a build-szám menüpontot addig nyomogatod (kb. 7szer), míg kiírja, hogy fejlesztő vagy.
2. Telefonon: beállítások-fejlesztői lehetőségek, ott kapcsold be az USB hibakeresés menüpontot. -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14495 üzenetére
Igen, ezt csináld.
ADB van már a gépeden? Win 7 vagy 8, 8.1, 10 ?
Ha nincs, ezt töltsd le [link] amit Cunaja rakott fel.
Csinálj a c:\ gyökér mappába egy adb mappát és abba másold be az összes fájlt, ami a zip fájlban van, plusz ezt a [TWRP.img-t] . Ha Win 8, 8.1, 10 van, csak akkor a Windows mappába.zip fájlból másold be a c:\Windows mappába a tartalmát, indítsd újra a gépet, majd csináld, amit Te is írtál.
Ha Win 7 van, nyugodtan törölheted is a Windows mappába.zip fájlt, mert nem kell.Ha ez megvan, akkor mehet a TWRP felrakása a telefonra, így, ahogy Cunaja írta az összefoglalóban:
ADB recovery csere TWRP recovery.
PC-n startmenü-futtatás, beírod „cmd”, majd OK.
cd c:\adb
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img
fastboot reboot -
jonny100
csendes tag
A kód nehezen de megvan .
Azért már változott egy kicsit a leírtakhoz képest az utolsó lépés .
de megvan az a lényeg.gondolom a további teendő ez:
Bootloader nyitás kért kóddal:
Ez természetesen csak akkor szükséges, ha zárt a bootloader.
1. Nyisd meg a számítógépen a Start menüt
2. Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
3. cd c:/adb
4. adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
5. adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
6. fastboot oem unlock ****************
7. fastboot reboot
A készülék normál módban indul újra.ezt kell csinálnom ugye ?
csak azért kérdem mert nem akarom elrontani. -
-
jonny100
csendes tag
Az oldal ami a linken szerepel már nem úgy néz ki mint a mellékelt fotókon !
-
jonny100
csendes tag
ok . megpróbálom
köszi a gyors választ.
-
edima10
tag
Lehet kicsit félreérhető lett.
Az adb a kód kéréséhez még nem kell, csak a többi lépéshez3 adat kell a telefonból, ezekkel a kódokkal tudod előhívni őket (#14283) Cunaja :
Kell a IMEI *#06#
Kell a sorozatszám,
Kell a készüléked ID-je *#*#1357946#*#* -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14487 üzenetére
Szia!
Igen, nyitott bootloader kell neki.
bubus66 leírása alapján [link] kérj bootloader nyitó kódot a huaweitől. ADB kell hozzá, szedd le az összefoglalóból, tedd fel a számítógépre a leírás alapján és azzal nyisd meg a bootloadert a kapott kóddal a telefonodon az összefoglalóban leírtak alapján.
Ha ez megvan, telepítsd fel a TWRP-t az összefoglalóban leírt módon és utána tudsz TWRP-vel mentést csinálni a telefonról. -
jonny100
csendes tag
Hali
Kérnék egy kis segítséget !
Szeretnék csinálni egy TWRP-és mentést a telóról. de nem igazán jön össze . megcsinálom a leírás alapján de nem települ fel , de most vettem észre hogy a nyitott booloadernél azt írja ki hogy "Phone looked ". Ez lehet a baj ? ha ez mit csináljak neki !
még nem nagyon csináltam ilyet .A telo vodás és a 609 rom van rajta .
Illetve ezzel a mentéssel , ha sikerül , bármikor vissza tudom állítani a telót a lementett állapotba ( ha esetleg elrontanék valamit egy rootolás során ?
Előre is köszi .
-
Cunaja
addikt
válasz
repvez #14485 üzenetére
AndroidManifest.xml
android:minSdkVersion="21"
android:targetSdkVersion="21" />Ez az egyik hiba, hogy nem megy. A min. és futtatható sdk környezet ugyanaz. Nincs a miénkre írva.
A P7 SdkVersion="22" vagyis kompatibilis hiba kapásból van. A lényeg, először is meg kell írni az appot Sdk 22-re, majd jöhet a többi kompatibilitási hiba elhárítása.
Ha kész a V2, majd rávetem magam.
Vagy sikerül vagy nem.
-
dawoka
csendes tag
válasz
fatomas673 #14461 üzenetére
Köszönöm a tippet, simán ráment a decemberi gyári lolipop, most töltöm reggelig és kíváncsian várom a fejleményeket. Utánanéztem az akksi/hátlap áraknak és tényleg röhejesen olcsó. Ha a rom frissítés nem segít, valószínű házibarkács lesz a vége.
-
Cunaja
addikt
válasz
repvez #14480 üzenetére
Mindegy, nézd meg ez jó lesz-e? Ha igen, megpróbálom megoldani.
[Lcamera forrás] -
repvez
addikt
cunaja vagy bárki aki egy kicsit jobban rálát a dologra. lehetséges a romban olyan változást ejteni, hogy a kamerát manuálisan is lehessen állitani?
Mert biztos, hogy valamennyire szabadon is állitható, mert az egyik progival még az ISO értéke sem állitható , mert azt irja, hogy nem támogatott a másik appal meg igen -
Cunaja
addikt
válasz
ricsi8800gt #14472 üzenetére
Az akku idő is tuningolva lesz a romba. Ma eddig 5x raktam fel a v2-t mert keresem a hibát.
Valaki használja TV-n a telefont?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #14470 üzenetére
B851C van nekem is fent, viszont én 90%-ban pc helyett használom, telefonról intézek mindent.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #14468 üzenetére
Huhh, 2 nap nekem álom lenne.
Általában délre már 50% körül vagyok.
Ok, rendszerint 5-6 óra kijelzőidőm van.
Most egy Flex is van nálam, két telóval talán kijön az 1 nap -
Jadro
veterán
válasz
ricsi8800gt #14466 üzenetére
Ha kikapcsolom, nekem is.
-
Cunaja
addikt
válasz
ricsi8800gt #14464 üzenetére
Az akkuknak nem tesz jót ha 30% alá esik. Erre mindenki figyeljen, és te ne aggódj , semmi baja az aksinak. Egyszerűen ilyenek. Tesztelj egy másik készüléket, és figyeld 30% alatti működését.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
coyote55 #14463 üzenetére
Nem vagyok magentás.
Kaptam egy sms a páromtol azt elolvastam és akkor pillantottam rá hogy 24%-van a teló.Óóó mondom ez elég lesz még mire haza érek melóbol.2perc mulva nézem 15% és rohamossan merült.Semmi alkalmazás nem futótt,aztán 7%-nál már Ultra energiatakarékosságra tettem. -
coyote55
őstag
válasz
ricsi8800gt #14462 üzenetére
Nem magentás vagy? Ha igen, indítsd újra a telefont.
Pár perc repülő-üzemmód is elég lehet. -
ricsi8800gt
addikt
Kérdés.
Tegnap a telefonom 24-%-os aksi szintröl percek alatt le esett 15 %-ra,Néztem is nagyot hogy ez mitöl lehetett ez ? Nem használtam akkor amikor 24%-on volt az aksi.
Most meg reggel ota nem töltött fel még.B851C rom van fenn. -
fatomas673
tag
válasz
dawoka #14460 üzenetére
Az összefoglalót olvasd el! Nem tudom, hogy neked melyik a gyári rom-od! Ott minden rom megtalálható leírással együtt! Ha ez mégsem segítene akkor szerintem beválalhatod a szétszedését a telónak. Én lcd panelt cseréltem, mert hülye módon megfürdettem a telót! Az akku cseréje egyszerűbb! Az alkatrészt az AliExpessen rendeltem meg amihez dombornyomott bankkártya kell, nem kel félni tőlle én már rengeteg mindent megrendeltem onnan és még minden megérkezett! A szétszedésben meg tudok segíteni, ill. a yout.be videó!
-
dawoka
csendes tag
válasz
Cunaja #14454 üzenetére
Gyári rommal megy, eddig nem volt rá panasz. Én is először arra tippeltem hogy a rom-ban az akku kezelés bolondult meg, ezért raktam újra a sajátját. Ezek szerint az nem okoz érdembeli változást. Tudtok tippet adni, melyiket rakjam fel az újak közül? Alapvetően csak működjön szépen, nem kellenek nekem futurisztikus újítások
Régen még a zte-blademet sokszor fejlesztgettem, csak az már ki tudja mikor volt, nem igazán követem az aktuális trendeket, romokat, átalakultam csendes felhasználóváGondolkodtam rajta hogy szétszedjem-összerakjam, csak még erőt kell gyűjtenem a művelethez, nomeg meg kell rendelnem valahonnan az alkatrészeket.
-
fatomas673
tag
válasz
dawoka #14453 üzenetére
Szia, ne félj a saját magad álltal végzett akkumulátor cserétől, nem egy ördöngős feladat! A hátlap leszedéséhez pontosan elegendő egy minden háztartásban lévő hajszárító! A you..be videó sok segítséget ad. Több is van belőlle! A hátlap levételét követően az akkumulátort 1 db csavarral rögzített fedélke kivételével majd a sorlábas érintkező körömmel való kipattintását követően hajszárítóval az előlap felől szintén melegíteni kell. Ezt követően szélesebb célszerdzámmal kivehető. A visszaszerelés már pofon egyszerű!
Kínai oldalról a mellekelt termék 2500 -3000 ft akkumulátorral együtt!A Cunaja által javasolt dolgot csináld meg előszőr! Az én általam leírtak csak ha minden törik alapon.
Én már akku csere miatt biztosan nem vinném szakihoz, ha pár ezresből megoldható.
Ui: kell még 2mm-es kétrétegű ragasztó a visszaragasztáshoz. -
Cunaja
addikt
válasz
dawoka #14453 üzenetére
Milyen rom van a telefonon? Ha újrarakod az aktuális romot, az nem old meg semmit. Cserélj egy másik romra, a kernel a felelős a töltésért, és lehet az akku megmakacsolta magát. Láttam már olyat, hogy teljesen más rom lett a telefonra téve és az akku megjavult. Egy próbát megér. Ha teljesen romot cserélsz, az formázza magához és lehet megjavul.
Más!
A buildprop mókolása azonali bootloop jelenséget csinál ha nem megfelelően van csinálva. Holnap leírom mit kell belerakni.Egy kis kérés! Akinek TWRP van fent, az lépjen bele és kicsit a menüket tanulmányozza. Állítani nem kell semmit. Ezt azért kérem, mert esetleges bootloopnál, nem rom cserét végzünk, csak a fájlt cseréljük a recoveryn keresztül ami a halált okozta. 2 perc és nem több. Advanced menü 2 dolga kell majd. 1 mount, 2 file manager. Ennyi. A rossz fájl cseréje az eredetire, jog megadása és indul a telefon.
Tessék megnézni. Mást is tud, de az nem lényeg most.
-
dawoka
csendes tag
válasz
Atlantisz48 #14452 üzenetére
Ha nem találok mást, valószínű az lesz a végső megoldás, de szívesebben bíznám szakemberre, csak a gyári magyar 'partner' (tmx) nem volt épp segítőkész, konkrétan rá sem mértek az akksira, visszaküldték hogy törött, fizessek érte hogy megmondják hogy mi van, garanciában ne gondolkodjak
Lehet írok is a huaweinek hogy milyen arrogáns a helyi partnercégük.
-
dawoka
csendes tag
Kedves p7 guruk!
Tudnátok ajánlani olyan boltot\személyt, aki képes egy akkucserére? Sajnos az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy az akkumulátorom megadta magát és sajnos a garancia érvényesítés nem működik, tekintve hogy van egy karcolás a hátlapon, amiért gyakorlatilag a garanciavesztés állapotát erőszakolja rám a T elefontársaság. Ezt kissé nehezményezem, ugyanis a karcolás októberben történt, az akksi meg decemberben mondta be az unalmast.
Próbáltam újratelepíteni a romot, hátha az akksikezelő része adta meg magát, próbáltam wipe-olni az akksi bin-t, de hiába. Bármennyit van töltőn, bekapcsolás közben kikapcsol. Ha töltőn van, vidáman működik.
Őszintén szólva nem éppen érdekel a telefon külseje, inkább a lelke kéne hogy felébredjen...
Esetleg ha volt hasonló tapasztalat (garancia érvényesítés\akksi hirtelenlemerülés\maszek szervíz), örülnék ha tudna valaki tippet adni, mert most van egy hardveresen, szoftveresen hibátlan készülék, egy döglött akksival és ez igencsak elszomorít...
Segítségeteket előre is köszönettel,
d -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Zsmester89 #14446 üzenetére
Szívesen!
További ébresztő hangok.
Tenger, madarak, bálnák, eső, vihar, stb. hangok. -
Cunaja
addikt
válasz
ricsi8800gt #14444 üzenetére
Már majdnem kész
Az a baj, az állandó telepítés lassú
Ha hiba van, kereshetem a hibát, mint most.
-
Cunaja
addikt
válasz
ricsi8800gt #14442 üzenetére
Sajnos nem az igazi, mindig újraindul. Lehet a failed miatt.
Csinálom tovább, de kitartás.
Vagy a B853 nem tetszik neki.
-
Cunaja
addikt
Infó!
Képzeljétek, felraktam a B853-at és Failed lett a vége. Mégis mikor újraindult, rendesen ment. Rájöttem, az én romomra toltam rá. Root és minden finomság rajta volt.
Most a V2. települ a B853-ra. Kiderül.
Feltelepült, most indul.
Fáradt vagyok, képzeljétek töltés alatt van, a PC-be bedugva és induláskor Tárhely optimalizálása felíratnál meglepődtem.
Jelenleg 143 alkalmazást frissít.
-
-
Zotya21
senior tag
válasz
mongoose01 #14436 üzenetére
p8 simára igen de lite ra biztos nem érdemes pénzt áldozni
kb ugyanez -
eddie17
addikt
válasz
mongoose01 #14436 üzenetére
Nem
-
mongoose01
tag
sziasztok nektek mi a véleményetek érdemes lecserélni p8 lite-re? most elég olcsón hozzá tudnék jutni gyári függetlenül és elgondolkoztam rajta.
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Gyári 4.4.2-vel ezt játszotta a telefon: Nem reagált se a bekapcsológombra, se a bejövő hívásra (felhívtam magam, de még csak be sem kapcsolt a kijelző)... Hosszan nyomva tartottam, akkor újraindult.
Utána pár percig minden okés volt, aztán kezdődött a katarzis. Előbb azt vettem észre, hogy nincs adatkapcsolatom, majd hirtelen 3G-re rollbackelt a telefon, aztán ha ez nem lenne elég elkezdte eldobni az egész szolgáltatást...
Mobilnet azóta sincs.
Mik a teendőim?
Szerk: Konkrétan olyan, mintha képtelen lenne mobil adatforgalmat kezelni a telefon, pedig van szolgáltatásom...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Zsmester89 #14429 üzenetére
-
Zsmester89
őstag
A P7 gyári ébresztő dallamát valaki el tudná nekem küldeni? Megköszönném
-
Cunaja
addikt
válasz
pusihusi #14427 üzenetére
Első kérdés [Cyanogenmod], jelenleg nincs stabil verzió!
Második kérdés, igen mindkét válasz. -
fatomas673
tag
Lehet, hogy tőllem furcsán hangzik mivel " annak idején megfűrdettem a telót", de a szösz nélküli felragasztáshoz ajánlott szerintem bevinni a jól bepárásított fűrdőszobába, mivel így nem tapad rá a szösz!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
treck1985 #14421 üzenetére
Maradjon, az a biztos.
Ha felrakás közben nem pontosan vagy esetleg szöszösen teszed fel, vissza lehet venni, de csak óvatosan, később viszont már nem érdemes.
Egyébként szoktak adni ilyen kis vignetta szerű valamit is hozzá, kijelző takarítás után még érdemes azzal is tisztítani, mielőtt felmegy a Tempered glass. -
Zotya21
senior tag
válasz
treck1985 #14419 üzenetére
fel lehet szedni de nagyon óvatosan és ne 1 ponton húzzad mert meggörbül, nem nagyon de épp eléggé hogy netapadjon le
nekem is mindig picit félre ment aztán fel le rakogattam és most a bal alsó saron nincs letapadva egy fél centin
szerintem ha végig letapadt inkább hagyd mert nemigen tudod letörölni olyannal ami ne hagyna szöszt
persze nem tudom milyen ezközeid vannak de nekem csak rátenni sikerült szöszt
-
treck1985
tag
eBay-ről rendeltem üveget előre és hátra. Meg is jött. Minden oké vele. Csak olyan béna voltam, hogy maradt véletlenül egy kis szösz vagy valami a kijelzőn és most picit látszik. Aki üveget használ, meg tudná mondani, hogy levehető e, vagy inkább már ne piszkáljam és éljek együtt ezzel az aprócska szépséghibával a legközelebbi cseréig?
-
vzoli1987
aktív tag
nekem csak játék info kellene a következők szaggatnak nálam, nem tudom laggolásmentesen kellene futniuk
- The Cube ( A Kocka)
- The Room 3 -
repvez
addikt
egy kis más téma itt a nagy romolás közepette.
Arra van valami megoldás , hogy a kamerát teljesen manuálisan lehessen állitani?
Mert a camera FV5 részben enged állitani dolgokat mig a manual camera még anynit sem .
ez utobbi a camera2 api hiányára hivatkozik.
Nem értem, hogy mi olyan nehéz megoldani abban, amit automatán be tud állitani azt manuálisan is beállitasam neki és igy készitsen képet.például ha F8as rekesszel iso 200 és 1/100 értéken lő egy képet akkor miért nem tudom én beállitani mondjuk ezeket a paramétereket máshogy mikor F-2es a kamerája és iso100-800ig az érzékenysége ezek között szabadon kéne állitani.
-
pusihusi
addikt
B853 Lolilop 5.1.1 Ez miben különbözik a B852-től?Köszi.
-
Jadro
veterán
válasz
pusihusi #14403 üzenetére
Feloldás nem megy egyik romban sem sajnos. A lezárást viszont meg lehet oldani Pl nova launcherrel + Screen off and lock progival.
-
pusihusi
addikt
válasz
ricsi8800gt #14402 üzenetére
Fent van! Más: Ezen a telefonon meg lehet-e oldani hasonlót mint az Lg-nél van dupla kopp v. hasonló, képernyőfeloldáshoz? Nem olyan választ kérek hogy akkor miért nem LG-ét v. One-et vettél. Vagy igen v. nem. Ha igen akkor hogyan!
( Te melyik leírás alapján, mert van egy pár)- csak kíváncsiságból, mert mindenki felrakta, de senki nem jelölte be. Én ez alapján!4. Root és teljes hozzáférés a rendszerhez.
Root EMUI 3.1
Letöltés után kicsomagolni és a csomagból a TWRP-2.8.7.0.img
a C:\adb mappába másolni,
A telefon beállítások - telefonról itt a build számot nyomkodod, amíg fejlesztő nem leszel. Ezután a fejlesztői lehetőségeknél az usb hibakeresés legyen bekapcsolva.
adb devices ( A telefonon engedélyezni kell a számítógép RSA ujjlenyomatát, ha még nem volt.)
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
adb reboot bootloader ( belép bootloader módba ) egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img ( Ha végzet, pár másodperc, finished )
fastboot reboot ( újraindul )
exit -
edima10
tag
válasz
Macipalika #14400 üzenetére
TWRP-hez nem kell root, nekem sincs, csak unlocked bootloader, amit könnyen lehet csinálni P7-nél. Sok embernél ráadásul gyárilag unlocked (nálam speciel nem volt az, de Cunaja segítségével megoldódott.
A B839 rom az gyári hivatalos rom, emui 3.1 és 5.1.1 android. Nyugodtan vissza lehet vinni vele.
Nekem semmi gondom nem volt sem a B839-el, sem a B852 frissítésével sem.
Mondjuk én most épp a B851C-t használom, de mikor valami miatt vissza akartam rakni a B852-t, nagyon jól jött a twrp-s rendszer backup. 10 perc alatt volt egy személyre szabott oprendszerem az összes programommal és egyéni beállításaimmal, amikkel órákat tölhettem volna el, ha nincs a backup.
TWRPt viszont tényleg érdemes felrakni a telefonra, mert egy backup fájl a teljes rendszerről nagyon megkönnyíti az ember életét, ha valami gáz van a telefonnal
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest