Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokesz007
senior tag
Földes településen làtom,hogy mozgolòdnak az optikával kapcsolatban. Többször làttam,hogy vagy a föld alatt tùrkàltak vagy az oszlopokon szerelték fel a tartòkat,de egy darabon logò optikàt is látok. Egy telephelyet is làtok,ahol tekercsekbe van a kàbel stb.
-
frici69
tag
válasz
#32839680 #4543 üzenetére
Az MVMNET nyerte el a pápai járást (is). Februárban változott a project státusza "Értesítés előzetes bejelentés nyilvántartásba vételéről"-re.
Azóta nagy a csend!
Ez év végére van megcélozva a befejezés de, szerény véleményem szerint ebből semmi nem lesz: [link] Majd kitolják 2022 év végére -
Fücsök007
őstag
2-3 év múlva biztosan érezhető lesz a fejlesztések hatása, mivel a PR-Telecom mostani díjszabása se lenne a konkurencia fejlesztései nélkül. Egyre több helyen már a kisebb cégek is jobbak mint a HFC-s PR-es hálózat, B-A-Z megyét leszámítva minden megyében kaptak jelentős konkurenciát egyébként az utóbbi években.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #4539 üzenetére
Sajnos a Digi lassan halad, pl. Vas megyében még mindig semmi hír a Digiről.
-
mufuee
csendes tag
-
bozsoki93
csendes tag
Nálunk Karmacson régóta tervben van a fejlesztés. MVM oldalán folyamatosan tolták egy évvel a határidőt. Tegnap felszereltek tartó elemeket a villanyoszlopokra. (legalsó tartó elem)
Létezhet, hogy az optika lesz ezeken a tartókon húzva?
-
taki01
őstag
4 9 ms 8 ms 6 ms tge0-3-1-1-2018.er0-szentendre.net.telekom.hu [145.236.81.72]
5 9 ms 9 ms 12 ms Te0-0-0-0.er0-dunabogdany.net.telekom.hu [84.1.66.189]
6 13 ms 8 ms 7 ms 81.183.3.32
7 8 ms 8 ms 8 ms 81.183.3.129
8 13 ms 15 ms 11 ms 81.183.3.117
9 10 ms 8 ms 8 ms 74.125.242.241
10 10 ms 11 ms 9 ms 216.239.35.183
11 6 ms 9 ms 12 ms muc03s07-in-f110.1e100.net [172.217.19.110] -
taki01
őstag
válasz
djzotya1983 #4523 üzenetére
A ping egy kicsit magas optikához képest.
Nálam Telekom HFC-n ilyen a ping és a sebesség: -
Tomassy00
senior tag
Szakadna meg ! (az optika)
-
djzotya1983
tag
gondoltam jelentkezem mert már rég voltam. több mint egy éve üzemel már
-
Gyula84
veterán
nekem pár hete kb 9megabittel gyorsabb lett a letöltés 285 körül mértem most 294
-
Fücsök007
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4517 üzenetére
Felraknád majd az elektronetes településeket is?
Egyre több településen kötik be a netet.
Honlap.
200/80Mbit. -
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4517 üzenetére
Nekem nem kell, mert én kiépítettem a Telekommal magamnak a HFC-t tavaly. A teljes lefedés az kb 3 hónap ezt mondták.
-
geridon81
csendes tag
Tarnazsadány és környéke meg le van szarva a digi részéről ,4 éve hogy át vette a régi szolgáltatótól ,az óta is koax rendszer van ami tóldott foldott
-
badb
tag
Sziasztok Ma szolt a haverom kezdik nalunk az optikat mar elkeztek hordani a cuccokat hozza elvileg a nyaron megcsinaljak. Tállyán Szerencs jaras nem tudja valaki melyik szolgaltatonak csinaljak mert a Szipbe nem nyert semmit a jarasunk . Remelem hamar felgorjak az oszlopokra a kabeleket. a gerinc az mar vagy 8 eve bent van a faluba.
-
Gyula000
csendes tag
Nyírteleken is elindította az optikát a nyíregyházi Giganet Kft amit a SZIP keretében építtetett.
Jelenleg a Giganet által lefedett települések a következőek: Sényő Nyírtura Libabokor Nyírtét Apagy Nyírpazony Kemecse Nyírbogdány Kótaj Nyírtelek Napkor További infó itt. -
Akosman
aktív tag
Nálunk Majosháza kisközségbe 2020.04.22-én jelentek meg egyszerre a PR-Telecomos, és a Digis szerelők optikai FTTH hálózatot építeni. A Digi 2020.decemberében el is indította a hálózatot, ami azóta is hibátlanul működik. Sajnos a PR-Telecom többszöri megkeresésre is azt a választ tudta adni, hogy az országos gerinchálózatra való összekötés még csúszik az engedélyeztetések, a vírushelyzet, és egyéb okok miatt. Azonban tegnap végre ideértek ők is az országos gerinchálózattal összekötő optikai gerinccel. Most megkerestem ismét őket messengeren, hátha ott is tudnak valamit mondani, és azt az infót kaptam, hogy a tervek szerint 3-4 hónapon belül, már aktív lesz a szolgáltatás a település hálózatán is.
Így most már bizakodva várom ezt az indulást is. Tudom tavaly több községben is befejezte a PR-Telecom a helyi hálózat kiépítését, ugyan úgy mint nálunk, lehetséges, hogy nálatok is hamarosan megjelennek az országos gerincre kötéssel.
-
kory1987
tag
Értesítés építési engedély megadásáról – CS/5618-16/2021 sz. hirdetmény - Gárdony - Velence - Kápolnásnyék helyközi optikai kábelhálózat Kápolnásnyék MÁV keresztezés építése
Értesítés utólagos bejelentés nyilvántartásba vételéről – CS/9547-2/2021. számú határozat: Velence, helyi FTTH optikai kábelhálózat
április 15, 20, talán végre lesz valami..
-
user12
őstag
válasz
fabiant_05 #4509 üzenetére
Szerintem T volt
Sokfelé fejlesztettek mostanság -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4506 üzenetére
Pápától nyugat, észak-nyugat felé semmi mozgolódás
-
Dogbert
csendes tag
Az csak az alap oldal, amit feldob. Kb. semmit nem jelent a te környékedre vonatkozóan.
-
Lajosnagy17
senior tag
Mvmnet Pápa és környéke. A sok engedélyezés után látni valamilyen mozgolódást? Van valaki a környékről a fórumon?
-
dpeti86
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4499 üzenetére
Ja értem, köszönöm. Amúgy már a Telekom oldalon egy Pátkai címet megadva már írja hogy: Folyamatban van extra gyors hálózatunk kiépítése!
Ez csak elméleti hír, gyakorlatilag nem látni még a hálózat építést. Azért akkor már valami elindult... 😊 -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4503 üzenetére
Optika lesz az.
A légkábelekből sokfajta van, a kisebb átmérőjűben kevesebb szál van, a vastagabban több. -
Matrox1995
tag
válasz
fripi9608 #4500 üzenetére
Üdv!
Hát én annyit láttam 31-én reggel, hogy a Pataki úton (A Lidl után a 37-es felé) volt több munkás, és az oszlopra húztak valamilyen kábelt, a Pr-Telecom kábele alá (?). A kábelt pedig egy teherautóban lévő kábeldobról húzták ki.
Viszont jóval vastagabbnak tűnt, mint egy optika, szóval lényegében fogalmam sincs mit húztak. -
Matrox1995
tag
válasz
Akosman #4501 üzenetére
Üdv!
Hát nem tudom, majd kiderül, hogy melyik szolgáltató kezdte el.
Ugye, most már a Telekom megerősítette, hogy itt is fejlesztenek az utcában.
Jelenleg mindkét szolgáltatótól van bekötve a házba szolgáltatás; TV a Pr-től, a net és a vezetékes telefon, meg a T-től. Igen a T-s internet nem egy álom, kb. 88/25Mbit/s, viszont a feltöltési sebesség miatt megéri számomra. Ugye a Pr-nél max. 20Mbit feltöltés van, de ahhoz a legnagyobb, 500-as internetcsomag kell.
Viszont ami nagyobb gond a T-s netben, hogy ezt a sebességet is úgy adják, hogy 100 méterem belül vagyok a DSLAM-tól, és még így is szarakodik a nagyobb széltől (CRC, FEC hibák ekkor az egekben). Képzelem milyen "jó" lehet azoknak, akik távolabb vannak...
Lényegében a legelavultabb technológián a T szolgáltat, ezért is gondolok rájuk elsősorban. -
Akosman
aktív tag
válasz
Matrox1995 #4490 üzenetére
Szia!
Nálunk a PR-Telecom rakott fel ilyen kábeltartót az oszlopokra. Elképzelhető, hogy nálatok is ők fognak optikázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest