Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
taki01
őstag
válasz Sirandrish #4103 üzenetére
Pécs melletti településen voltam és többön is átutaztam és elég sok kis településen már volt optika vagy koax. Sőt a szántó föld melé is kivolt rakva egy optikai doboz.
-
Diák66
őstag
Na kitolták a 2020. novemberi dátumot 2021. februárra. Sose ér ide az optika.... [link]
Egy ideje már húzzák, halasztják.[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
-
Diák66
őstag
válasz Túzok22 #4106 üzenetére
Én azt csak akkor hiszem el, ha már jönnek és felteszik az otikát. Ugyanis ahogy látod 2018 márciusa óta ígérik, de nem értek ide. Plusz NMHH honlapján sincs kint még semmilyen engedélyeztetési eljárás szinte. Egyetlen egy esetben indult meg az engedélyeztetési eljárás, az pedig Csetényt és Szápárt érinti. Az is csak előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele, szóval ez még nesze semmi fogd meg jól.
-
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4109 üzenetére
Azt,hogy mi miatt nincs a diginél ont fogalmam sincs. Nem is értem,hogy lehet ez. Nálunk ugye jelen pillanatban Inviteles ADSL/VDSL hálozat van a faluban. Digi kihúzta oszlopokon az FTTH-t. Augusztus 19-én megvolt a műszaki átadás. Ekkor az üzletkötő azt mondta szeptember elején indul a hálózat a nyári szabadságolások,és egyéb okok miatt. Majd október közepére ígérte. Most novembert mondott,hogy neki is azt ígérték akkorra ígérték az ont-k leszálítását,mert az nincs,és ezért nem tudják indítani a szolgáltatást. Szerintem azért ez kicsit nevetséges,hogy egy ekkora szolgáltató úgy épit ki optikai hálózatot,hogy a lakosságnak nem tud készüléket biztosítani.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz Sirandrish #4103 üzenetére
Magyarországon a nagysebességű internet kiépítettségé nagyon jónak mondható köszönhetően a DIGI-nek, amely miatt más szolgáltatók is rákényszerültek a hálózatuk fejlesztésére. Az angoloknál még mindig a 30Mbit feletti számít nagy sebességnek! es optika maximális sebessége (FTTC) 35 és 70Mbit amit a BT ajánl. A németeknél sem jobb mint nálunk.
-
Fücsök007
őstag
válasz Lajosnagy17 #4112 üzenetére
Összességében így van, viszont számít az ország mérete és városiassága is a konkurencia mellett. Viszont a SZIP2 program végére a legtöbb országban szinte csak optika marad (néhol marad ED3.1-es HFC.)
-
taki01
őstag
Szerintem csak azért vették meg mert kellett nekik a gerinc optika amit az invitech hosszú távon biztosít nekik. Legacy DSL hálózatok üzemeltetése sokkal drágább mint a egy korszerű GPON hálózaté. Sajnos az invitel sokhelyen hagyta kb elrohadni a hálózatot és emiatt most DIGI-nek sok dolga van és lesz. Ha kicsit körbe néztek volna térképen, akkor látták volna, hogy csomó zsák falu és olyan kis településeken van jelen ahol nem éri meg szolgáltatni. Ez én meg látásom szerint fő kép a gerinc hálózatok bérlése miatt vette meg az Invitelt, mert ezeket mobilhoz és vezetékes szolgáltatásokhoz is fel tudja használni.
-
Lajosnagy17
senior tag
Ebben igazad van a gerinc hálózat kiépítésé, engedélyeztetésé évekbe telt volna nekik, igy ez már megvolt. De azért nemcsak falvakat vettek, vannak városok is a listán szép számmal.
Talán helyére billen minden 2021-ben, élesítve lesz a mobil és több időt és pénzt fognak költeni a hálózatra. Egyébként az Invitel hálózatának további fejlesztése a terveik között szerepel.
Jelenleg a falvak, városok közötti optikát fejlesztik főleg ott, ahol a mobil állomást is támogatni kell optikával.(Ahogy én látom)
-
Fücsök007
őstag
válasz Lajosnagy17 #4116 üzenetére
Így van, nagyon sok időt vett volna el a rengeteg engedélyeztetés, amit a konkurencia ki is használt volna. Mi felhasználók is jobban jártunk ezzel az üzlettel, igaz több helyen 2021-re tudják csak befejezni a fejlesztéseket.
-
makoss
veterán
válasz Lajosnagy17 #4112 üzenetére
DIGI-vel csak annyi a gond, hogy városban terjeszkedik
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Fücsök007
őstag
Ha csak internetre gondolsz, akkor igen. Az Invitel felvásárlása óta javult azért a helyzet, de az 5G-s mobil eszközöket országszerte telepítették/telepítik az adótornyokra! Emiatt jövőre minden szolgáltatásban versenytársa lehet a Telekomos és Vodafonos mobil szolgáltatásoknak is.
-
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem ők csak egy jól bevált stratégiát követnek, ugyanazt a koncepciót követik, mint Romániában.
Nagyvárosok panelek, nagyvárosok kertes házak, nagyvárosok környéke, kisebb városok és környéke és falvak.
Romániában ha jól emlékszem 70%! felett van az optikával lefedett lakások, házak aránya és tovább terjeszkednek olyan helyeken is ahol a UPC-Vodafone és a Telekom Románia jelen van. Őket nem érdekli egyik sem és a szimpla kitűzött cél, hogy biztosítsák az optikát ahol csak lehet. Kisebb falvakban is.
Szerintem ez fog nálunk is történni. Nem hiába gyorsítja az optikázást a Telekom Magyarországon, mert Romániában már nem tud versenyre kelni a Digi-vel. A húsos fazékot nem akarja elengedni nálunk, próbál védekezni, de a DIGI mobillal párosítva elég ütős lesz. Csak idő kérdése, hogy a többiek mikor válnak a felvásárlás áldozatává vagy veszteségeik lesznek és feladják.
Ebben az évben a Magyar Telekom vett el előfizetőket a DIGI-től, hosszabb távon már inkább fordítva lesz.
Ha nem lett volna COVID 19 a helyzet más lett volna.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4120 üzenetére
Így legyen!! Reméljük a legjobbakat!
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Sirandrish
legenda
Ha véletlenül egyszer megélem hogy legyen mondjuk Telekom és DIgi is felénk, inkább fizetek többet kevesebbért a Diginek, mint ennek a retek T-nek...
Marhára elegem van belőlük...bár gondolom nem vagyok ezzel egyedül..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silány minőséget nyújtanak olcsón. Az ONT is egy gagyi darab...
"de a DIGI mobillal párosítva elég ütős lesz."
Frekvenciát sem nyertek, és 100 milliós büntetéseket kapnak...
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Sirandrish #4124 üzenetére
Ja. Plusz még 6000-ot elkérnek szerelésért (de nem ám kábelvezetőznek a lakásban) + 500 Ft belépési díjat
A DIGI mobil meg 50-es körzet, de az ügyfélszolgálatuk 70-es számról csörög.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Sirandrish
legenda
válasz GoodSpeed #4125 üzenetére
Nekem Digi volt évekig..hibátlanul múködött. Elköltöztem otthonról, majd szüleimnek is maradt..ők is elvoltak vele, ám nemrég volt valami "fejlesztés", és azóta a a konyhába már alig-alig van wifi
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
válasz Sirandrish #4126 üzenetére
Nekem anno vagy 2 évig volt tányéros TV-jük még Berettyóújfaluban. EPG nem működött, két beltéri volt egy dobozoban. Hyundai HSS-7160NA (duál beltéri)... aztán emeltek a havidíjon a $ árfolyam miatt, kivágtam őket. Jött a Telekom SAT TV sokkal jobb minőségben.
Hajdúszoboszlón, meg képtelenek voltak bekötni a DIGI-t, mondván, hogy társasház, utána meg amikor lemondtam, jöttek volna
Vodafone-os vagyok Hajdúszoboszlón, Telekom optikás meg Berettyóújfaluban.
-
trec12
addikt
válasz Fücsök007 #4119 üzenetére
Dícsérendő az optimizmusod. A valóság az, hogy elegendő frekijük sincsen és úgy tűnik nem is lesz. Sanszos, hogy erről vastagon ők is tehetnek és nem csak a hatóság. Emellett a pénzügyi beszámolójuk sem túl rózsás komoly adósságok vannak benne. Vezetékes fronton tényleg jók FTTH, FTTB ahol van első sorban ár miatt. Kérdés meddig? Nekem is Digim van 9 éve de ettől még lehet realisan látni a dolgokat. Sajnos a mobil nem jött be nekik. Eddig ez látszik. Bár tévedjek !
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
válasz GoodSpeed #4127 üzenetére
Pár éve tesomáknál voltam Békásmegyeren, LAN internet és kábeltvjük van. Volt valami nagyobb vihar és nem volt elérhető egy csomó csatorna. Kiderült, hogy egy műholdas kapcsolatot alakítanak át DVB-C-re. Nem tudom, hogy azóta más lett-e a helyzet, de elégé nem volt a topon az ügyfélszolgálat se, mert azt mondták hogy tesómék készülékében van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Fücsök007 #4119 üzenetére
Ebben egyet kell, hogy értsek.
Elég megnézni az építményengedélyezéseket [link] , úgy szaporodnak a digis tornyok, mint a gomba.
Ráadásul nem csak a városokban, hanem a vidéki eldugott falvakban is épít vagy felköltözik valahová.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
kiskeni
aktív tag
Olyan jó, hogy a Digi terjeszkedik kb. mindenhol (is), de akkor a környékemen miért nem jár még a kutya sem? Amikor az ember mikrós neten gondolkodik már a mostani vezetékes helyett, akkor sejthető milyen is az a vezetékes net... Még jó, hogy 500m-en belül van az adótorony és a rálátás is tiszta, esélyes hogy megpróbálom (Znet). Csak nem akarom lekötni magam, mert amilyen szerencsém van tuti akkor toppanna be a tékozló fijú, avagy a Vidékháló, hogy nesze kész a hálózat. 1 éves mikrós hűség mellett annak pont örülnék, mert amúgy 63 500Ft a bekötés hűség nélkül, szóval mindenképp kell hűség.
[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
Ja, hát nem reménykedek. Csak sejtem, hogy ha mikrósra váltanék, akkor nagy hirtelen tuti megindulna valami...
Váltok persze majd attól még, csak hűségidős a vezetékes net is (az a hitványfos T-s) és 27 500Ft-ba fájna lemondani.Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Sirandrish
legenda
Engem már nem köt hűség, de mi mást tudnának ajánlani? Egy "lécci nee"-t?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Diák66
őstag
válasz Sirandrish #4137 üzenetére
Nekem sincs már hűségem, publikus csomagjuk meg nincs más. De nekem jó is lenne 4G-vel párosítva a Vodafone Homenet+ csomag, de csak 3G-vel van. Bementem Telekomhoz kellene legalább 50 GB/hó mobilnet laptopohoz. Szó szerint az volt a válasz, akkor tessék maradni a másik szolgáltatónál! Telenorhoz még mindig nincs gusztusom sajnos..... vezetéken meg továbbra is ADSL 5 mega. Az optikát már jövő februárra tolták, de gyanítom tolni fogják még azt.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz kiskeni #4135 üzenetére
Nálam mikrós net van, 50/5 megás net, stabil, de persze jobb volna legalább 500 megás net! Azt még azért hozzáteszem, hogy nem hűségnyilatkozatos, így ha jönne valami, azonnal tudnák váltani!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Diák66
őstag
Na megjött a jó hír? Kiderítették, hogy jogosultak vagyunk a SZIP mobilra. Nagyszerű, de eddig azt írta a kifü honlap, hogy nem lennénk rá jogosultak. Írtam ezügyben, jé..... jogosultak vagyunk. De lett értelme? Nem.....persze csak akkor, ha a levélben szereplő fejlesztés megvalósul 4 hónapon belül. Meg fog? Szerintem nem...... de ne legyen igazam. (még semmilyen előrelépés, tervezet, engedélyeztetés stb.... nem látott róla napvilágot).
Appróbb problem még, hogy a KIFÜ a Vodafone-ra hivatkozik (nem baj, isten bizony megérdeklődöm tőlük....) mint SZIP Mobil szolgáltatóra 4G LTE hálózaton, miközben nekik csak 3G van nálunk..... ez ilyen.
Tisztelt XY (Diák66)
A 2020.09.19-én küldött emailre válaszolva tájékoztatjuk az alábbiakról:
(2020.10.27-van jelen pillanatban)
A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja az ország összes háztartásának újgenerációs szélessávú (NGA, next generation access, azaz minimum 30 Mbit/s névleges letöltési sebességet biztosító) hozzáférési hálózattal el nem látott címeinek lefedése.
A SZIP alapját, azaz a még nagysebességű internet szolgáltatásra képes infrastruktúrával le nem fedett magyarországi címek meghatározását a 2014. december – 2015. április között országosan lefolytatott, szolgáltatók által biztosított információkon alapuló internet lefedettségi felmérés képezte. A lefedettségi felmérés az ország összes olyan címmel, helyrajzi számmal azonosított belterületi és ipari ingatlanjai esetében megtörtént, amelyek szerepeltek a 2014. évi KEKKH és KSH címadatbázisban.
Az Ön által megadott cím ( megadott cím - zirci járás) a lefedettségi felmérés időpontjában szélessávú internettel nem volt lefedett. Emiatt 2016-ban részét képezte a Zirci járásra vonatkozóan kiírt EU támogatású SZIP hálózatfejlesztési pályázatnak. A pályázat nyertese és egyben kedvezményezettje az Invitel Távközlési Zrt. amely a cím lefedését a mai legkorszerűbb optikai hálózattal (GPON FTTH PMP) vállalta. A hatályos támogatási szerződés szerint a kivitelezés befejezési határideje: 2021. 02.28.
Ennek a fejlesztésnek a megvalósulásáig a nagysebességű internet igénybe vétel megoldására javasoljuk a SZIP Mobil internet szolgáltatást, amely teljesíti a SZIP minőségi követelményeit. Ezt a Telenor vagy a Vodafone szolgáltatók biztosítják az Ön által megadott címen, 4G-nek megfelelő sebességgel.
Elérhetőségek:
Telenor:
https://www.telenor.hu/szupergyorsinternet
Telefon: 1220
Vodafone:
https://www.vodafone.hu/internet/digitalis-jolet#szupergyors-internet
Telefon: 1270 -
Már az vicc, hogy 30 Mbps szupergyors
-
kiskeni
aktív tag
Kenjék a hajukra az alternatívájukat. Tudom pontosan technikailag mi elérhető itt, szóval akármit is mondanának, a jelenlegi 10/1-esnél fizikailag képtelenek jobbat ajánlani. Ez persze változhat, de arról én meg tudni fogok mindent, ha pedig ők is érintettek, akkor előbb fogom én keresni a T-t, mint ők engem.
Optika alá nem adom, szóval a kövi 5-10 évben nem nagyon fog a T nekem netet szolgáltatni már csak azért sem, mert:
1.) Idő közben (ha) beérik a Vidékháló fejlesztés, akkor náluk lesz optikám.
2.) Amennyiben beüt a "ha", azaz a Vidékháló elcsalja az egészet és nem fog itt semmit sem csinálni (ez az esélyes), akkor tartós mikrós net használó leszek (amennyiben stabilnak bizonyul).
3.) SZIP2 is jön, a Vidékháló elnyerhet akár még egy kör trükközést is a faluban ahol élek, ami azt jelenti, hogy a T még ha akarna, sem fog tudni fejleszteni a következő 5-10 évben. Nem, mert "fenn kell tartani a piaci versengést EU bullshit", a T meg nem jöhet addig tarolni, míg a Vidékháló be nem fejezi a "fejlesztéseit" és "el nem kezd szolgáltatni".Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma kaptam az emailt a KIFÜ-től
Tisztelt XY Úr!
A 2020.10.25-én a KIFÜ központi email címére küldött emailre válaszolva tájékoztatjuk az alábbiakról:
A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja az ország összes háztartásának újgenerációs szélessávú (NGA, next generation access, azaz minimum 30 Mbit/s névleges letöltési sebességet biztosító) hozzáférési hálózattal el nem látott címeinek lefedése.
A SZIP alapját, azaz a még nagysebességű internet szolgáltatásra képes infrastruktúrával le nem fedett magyarországi címek meghatározását a 2014. december – 2015. április között országosan lefolytatott, szolgáltatók által biztosított információkon alapuló internet lefedettségi felmérés képezte. A lefedettségi felmérés az ország összes olyan címmel, helyrajzi számmal azonosított belterületi és ipari ingatlanjai esetében megtörtént, amelyek szerepeltek a 2014. évi KEKKH és KSH címadatbázisban.
Az Ön által megadott cím (cím) a felmérés időpontjában szélessávú internettel nem volt lefedett. Emiatt 2016-ban részét képezte a Mórahalmi járásra vonatkozóan kiírt EU támogatású SZIP hálózatfejlesztési pályázatnak. A pályázat nyertese és egyben kedvezményezettje az MVM NET Zrt. amely a cím lefedését a mai legkorszerűbb optikai hálózattal (GPON FTTH PMP) vállalta. A hatályos támogatási szerződés szerint a kivitelezés befejezési határideje: 2021. 12.31.
A fejlesztés megvalósulásáig lehetőség a SZIP Mobil internet szolgáltatás igénybe vétele amely szintén teljesíti a SZIP minőségi követelményeit. Ezt a Telenor vagy a Vodafone szolgáltatók biztosítják. A szolgáltatásra való jogosultság az Ön által megadott címre vonatkozóan beállításra került. Javasoljuk, hogy igény esetén legyen szíves vegye fel a kapcsolatot a mobil szolgáltatók ügyfélszolgálatával.
Elérhetőségek:
Telenor:
https://www.telenor.hu/szupergyorsinternet
Telefon: 1220
Vodafone:
https://www.vodafone.hu/internet/digitalis-jolet#szupergyors-internet
Telefon: 1270Van remény rá!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Diák66
őstag
válasz Winnie The P #4143 üzenetére
Kitalált a KIFÜ egy sablonlevelet, szuper. Nálam mondjuk hamarabb esedékes a céldátum, de gyanítom ki lesz tolva.
-
Winnie The P
őstag
Nálunk már kétszer ki lett tolva, egyszer 2019. tavasz-nyár, aztán 2020. ősze, most 2021. év vége. Egyszer majd csak kész lesz.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
szkaroly
senior tag
válasz Winnie The P #4145 üzenetére
Amíg az EU nem rugja s*ggbe őket ez a totojázás lesz úgyis.
Poco F6
-
makoss
veterán
Ön NEM jogosult a SZIP Mobil szolgáltatás igénybevételére.
30 megás net? Dugja fel magának ahol sosem süt a nap!
Most 50 megás rádiós netem van, miről beszél ez???
pffffhö!
Ha a 30 megás szupergyors, a 2000 mega mi?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Elmondanám, hogy normális sávszélességű net majd akkor lesz, ha 1, akármilyen UHD filmet úgy szedek le, hogy megsütöm a pattogatott kukoricám mikróban, megágyazok, és addigra jöjjön le a film.
Ezt hívják szupergyorsnak!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest