- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #3098 üzenetére
Azt hiszem ez az ami nagyon fontos...amit elmondtál,, "hogy ha valaki komolyan veszi"...
Itt a lényeg...mindezt aztán nagyon nem vesszük komolyan...
Ez egy játék amit a fiamnak vettem játszani...Csapágy Csere, dagonya után minden nap?!
Majd ha megakad és nyikorog -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #3096 üzenetére
Köszönöm a jótanácsot
Bátor vagy sem,,a neten fellelhető videók, és tesztek alapján választottam, és tettem vele azt, amit...
Én legalább nem feszültség alatt fürdetem, hanem kiszedett aksival
Az a helyzet, hogy eredetileg már a vásárlás pillanatában fel voltam arra készülve, hogy lassanként vásárolni kell hozzá az alkatrészeket...
Ezért aztán nem is akarom óvni a gépet...illetve nem én,,hanem a gyerek...
MOndjam azt egy 4,5 éves kiscsákónak, hogy a "nagykerekű autója" nem mehet sárba?Aztán anyának mit mondunk itthon a sárcsimbókos autóval hogy játszunk itthon?
Muszáj fürdetni....
Fürdés után közvetlenül aktív hajszárítózás szinte szárazra, aztán amíg az aksi töltődik az infra fűtés előtt szárad a verda...igy onnan is kiszárad, ahová a hajszárító levegője nem jutott el...
Szóval szerintem ezzel a szárítási procedúrával a korrozió mértéke olyan kicsi, hogy élettartamon túl okozna csak problémát...most már többször kapott zuhanyt,,egyelőre bírja...
Mindez nem azt jelenti, hogy nem hiszek, neked, és ellent mondanék a "szakembereknek"...
Inkább csak leírtam mit kap az autó itthon, ha valaki ebben a (ár)kategóriában gondolkodna...Ha pedig tönkremegy benne valami? kicseréljük...nem tétel az alkatrész hozzá
-
Peaceliker
addikt
válasz
ADAM1337 #3097 üzenetére
Képeken látszik is, hogy max a műanyagok vízállóak rajta
Bár lehet ki van öntve a szabályzó /vevő /mindenes elektronika műgyantával, de lenne egy fogadásom rá, hogy nem törtek magukat ilyesmivel.
Illetve az én véleményem, hogy nincs vízálló autó. Nem is megyek nedvesség közelébe velük. Jött hozzám olyan savage xs (130e Ft os autó újonnan), ami hibába vízálló, amikor szedtem ki belőle a csavarokat - úgy, hogy már több mint 1 hónapja nálam volt és nyári melegben játszottam vele -, még nedvesek voltak és rozsdásak... Amiben van fém, annak nem való a víz. Aki komolyan veszi ezt a mókát és mégis megy dagonyázni, az játék után apróra szedi az autot és áttörli, van aki ilyen játék után csapágyat is cserél. Persze azok drágább autók, de na, ez a módja sztem. Mivel én ehhez lusta vagyok inkább nem vizezem össze -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Peaceliker #3096 üzenetére
Az biztos, a waterproof kb csak rá van írva, ugye nem egyenlő a vízállósággal.
-
twine
veterán
Egyre durvábban kapja a "kisautó" az ívet...
Ahhoz képest, hogy kínai játék kategória...Becsületére legyen mondva, amit a gyerektől kap az az azért durva...
Sokszor már inkább elfordulok, nem is nézek oda, mert a "kiscsávót" már nem akarom b@szogatni, hiszen az ő játéka, neki hozta a jézuska,hagy játsszon vele örömmel...de az autót is sajnálom,(meg a pénzem) mert annyi kínzást kap...
És bírja, és bírja, és bírja....MOst legutóbb olyan agyagos szemét helyen csapatta,,,
de imádom, hogy itthon simán lezuhanyoztatom az autót, szárítás töltés...és mintha új lenne, mehet tovább a móka...
EZ persze itt lehet, hogy megszokott dolog,,nekem újdonság ez z RC autós világ, hogy már a játék kategória is itt tart...
féltem azért tőle, hogy ilyen hidegben kint hamar törik, roppan majd a műanyag...de kutya baja....Szerk:
Hozzáteszem,az FPV-s jeleneteknél, egy 140grammos actioncam-el nyomja az autó, 'oszt úgy szalad még azzal is, mint a mérgezett egér -
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3093 üzenetére
Az plug and play, ami fent van, csak az általam készített összekötőhöz kell menetes szár.
Gyári:
Állítható összekötő:
link]Az én kormányzásom:
linkDe itt még a kerék kihajtásból nincs reszelve, azzal együtt brutál az eredmény drift-re a tt a kormány mű miatt vérzik el, lehet vele de kevés, és tényleg az egészet át kell építened hozzá.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3091 üzenetére
Az állítható összekötő van fent modellzonán, de ehhez a kormányműhöz menetes szár kell, annyire nem lehet összenyomni egyiket se.
A zöld nyomtatott kormányművet, innen ph-ról szereztem izisz forum társtól, ő nyomtatta nekem.
Ma találkoztam pár TT-s formával, voltam csepelen szönyegen driftelni, itt kijön a gyengesége. az első kormánymű.
-
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3057 üzenetére
Na most jutottam el, hogy gépen tudjak nézelődni.
A korábban linkelt golyós csapágyak megvannak, berendelem őket.
Az állítható kormányösszekötő méreteid meg tudnád adni?
Ezt találtam alin, nem tudom melyik méret lehet jó?[link]
Az egyedi kormányösszekötő driftre lett kialakítva? Ezt honnan tudok rendelni/gyártatni?
Kicsit amúgy nehézkes a TT01 használata ebben az időben. Tetszik a SoulReaver által fent mutatott átalakítás, bohóckodás a wltoys-sal, várom, hogy azt is kipróbálhassam.
-
sysrq
őstag
válasz
belsodavid #3088 üzenetére
Igen, az alkatrész utánpótlása példás, pont azért furcsa hogy egy szöget nem találok a FEIYUE FY-10-hez. Vagy csereszabatos a 01-02-03 alkatrészeivel? Mert ahhoz van. Csak azért küzdök mert jobban tetszik a FY10 külsőre, de a modell az törik, ha nincs alkatrész akkor 12428 lesz.
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3088 üzenetére
Ebay, és hasonló oldalakról.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
SoulReaver #3085 üzenetére
Ezeket a kék cuccokat honnan lehet beszerezni? Leginkább a kormánycsuszka érdekelne.
sysrq
Nekem 12428 van, eddig talán 3 órát ment. Teljesítményre jó, kinézetre is, az első futóműve lig-lóg (új korában nem ennyire), játékban nem befolyásol, de gondolom ez csak rosszabb lesz. Csere alkatrészek vannak hozzá. Ennyi pénzért kezdésnek jó. Én így voltam vele be is jött.
-
SoulReaver
veterán
Csak kivittem este az utcára, verettem egy kicsit... Aszfalton és mellette, füves buckás terepen. Meglazultak a karok, de raktam a gömb csuklók mellé gumi karikát, most már kevésbé zörög és arra számítok, hogy nem lazul majd ki. Bár most jól meghúztam mindent. A műanyag részekben a menet szeret kitágulni, ezért is lesz cserélve alura majd.
Egyébként nagyon durván lehet vele rallyzni
még nagyon béna vagyok az irányításban, de 1x-2x nagyon olyan volt a manőver, mint valami filmben
A gumikból a szivacsot kiszedtem, szerintem nem ártottam vele. Jobb az úttartás. Holnap tényleg rakok fel videót.
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3083 üzenetére
Wltoys 1:12 Across Rock buggy szervó, 5 vezetékes!
Ez is gyári csomiba jött, de kitudja mit tettek magába az autóba... vagy az is lehet, hogy azóta újítottak rajta...
-
belsodavid
aktív tag
válasz
SoulReaver #3082 üzenetére
Érdekes, WL hez rendelted? Nekem gyári csomagolásban jött. Ezen a VRX-en nagyon agyalok nem tudom megtartsam e a WL-t és legyen 2, vagy eladjam alig használtként? 2 hete kezdtem ezt a RC témát, de rá vagyok buzulva. Nem maga az építés, hanem igazából a kikapcsolódás egy jó géppel és az esetleges alkatrészcserék miatt szeretném én ezt "űzni", ha tönkre megy. Amúgy is autószerelő vagyok a műhelyben kiélem magam, néha sok is.
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3081 üzenetére
Nekem is megjött az új szervó, de amint meghúztam rajta a kar rögzítőjét, letört 2 fog belül...
Működik, csak kattog időnként... Holnap lesz videó... Egyébként azzal szarakodtam, hogy a gyárijából kicserélem a két fogaskereket, de nem azonosak és nem fért bele, pedig ugyan az a két szervó....
-
belsodavid
aktív tag
Megjött a szabályzó, be is raktam, nem nagy dolog újra lehet veretni. Azért az az Octane jól mutat minden téren. Gyors, "olcsó", jól néz ki. Ökörködeni való autó, mint a 12428.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3079 üzenetére
A tamiya-sat kihúzott állapotban a kupak tetejéig kell tölteni, és finoman összecsukod kinyitod.(így légteleníted)
Igaz ez onroad, érdemes leírást keresni róla. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3077 üzenetére
Ez a wltoys is egészen jónak tünik most lesem gb-n a videókat róla.
Ebben olajos a lengés csillapító ?Ugye jól emlékszem, hogy 5pin-es szervót keresel ?
Nekem van egy tartalékom bp-n áttudom adni bagoért kb, igaz az nem gyors szervo egy alap.(#3079) SoulReaver: Modelboltba lehúzásért vannak az olajak(1deci 3-4ezer forint), valami kicsit sűrűbb olajat raksz bele, ha van félre rakva az elég, 10w40 vagy hasonló.
Én a gyári olajos szettét beleraktam de az elég híg szerintem. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3069 üzenetére
Egy videót tolsz róla, már elkezdett érdekelni az offroad téma is.
Bár a traxxxas gépei jönnek be igazán. -
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #3074 üzenetére
Szerintem erre a kis hobbi használatra bőven megteszi ez is
Meg nem olyan komoly autó ez, hogy kelljen.
Viszont, ha megjön a nagy motor bele ,akkor ki kell cserélnem az első+hátsó diffit, meg a középső fogaskereket, ami átadja az erőt a két tengelynek.
-
Peaceliker
addikt
válasz
SoulReaver #3071 üzenetére
Jah értem.
Asszem tudom melyik szett ez. Az a baja hogy fém befogóban van fém gömb, elég hamar kopik. Ha megnelézel egy random verseny gépet, sehol nem látsz fém összekötőt, vagyis a feje sehol sem az, nem véletlen. Én inkább vennék hozzá egy bármilyen rc autóhoz való cuccot. Bár itthon leginkább hpi van ami szintén gyorsan kopikbár traxxas cuccok vannak, ezek nem komoly tételek, az állítólag elég jó.
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3072 üzenetére
Nem rossz, de sztem egy kis tuningal a wltoysból is tudsz ilyet csinálni.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Nekem a vezérlője füstölt el saját hibámból (víz) én is SG-ről rendeltem, remélem ma megjön nekem is. Viszont találtam egy jónak tűnő autót, ami a VRX octane XL. Alkatrészt viszont nem találtam hozzá konkrétan a Jako.hu-n Mi a véleményetek róla?
-
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #3070 üzenetére
Bocs, kicsit félre érthetően fogalmaztam. Nem a karokat kentem, hanem csak a kormánymű csúszkáját.
Nem az ebay-es összekötők lógnak, hanem a gyári, műanyag. Egy ilyen állítható alu szett nem 3 ft.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Külső alkatrészek kénése nem javasolt. Össze szedi a retket és onnantól csiszoló krém lesz belőle. Se összekötőket sem kihajtásokat nem szokás kenni. Ezek a 3ft os ebayes összekötők amúgy is eléggé lógnak sokszor gyárilag is és gyorsan kopnak, nem érdemes ezt gyorsítani. Persze ha ember beltérben játszik akkor lehet értelme.
-
SoulReaver
veterán
Ennek a wltoys 12428-nak jót tesz, ha mindene alura van cserélve és kap egy kis kenést.
Most a rövidebb karokat cseréltem ki, jobb a kerék tartása, eddig a műanyaggal olyan csálén álltak. Sokat fog még segiteni az is, ha majd a kereket tartó "izét" is kicserélem...
Nem bírtam ki és rendeltem az sg modell-ről egy "gyári" szervót hozzá, míg megjön a komplett belseje.
Remélem ma meghozzák és tudok egy kis bemutatót csinálniNa meg van egy ilyenem is. Ez a hátsó diffi, de így magában nem forog, mint a gyári. Lehet szét kellene szednem is bezsírozni nagyon? van benne zsír, mert már szedtem szét. Meg kisebb is, mint a gyári.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3064 üzenetére
Sok lehetőség van.
Adó-vevő csere ami gyárilag gyros.
Olyan vevőt veszel amiben van gyro, és legalább 3ch-s távírányítóval.
Vagy van egy mini elektronika ebay-en 2-3k körül, amit a vevő és a szervó közé raksz. (mini gyro rc) ez drift-es, de van direkt offroadhoz is
Bár egy gyro vevő is 6k-ból meg van, és nem kell még 1 elektronika a gépbe.Így müködik: [link]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3062 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3061 üzenetére
-
belsodavid
aktív tag
válasz
SoulReaver #3060 üzenetére
Mit raktál bele? Mit tud most az autó?
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3059 üzenetére
Ehhez a belsőhöz csak ezt a fos 5 vezetékest adják. Azért cserélem az egész belsőt.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
SoulReaver #3058 üzenetére
Még itthon is gyíkfing hozzá a szervó
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3056 üzenetére
Nekem elég jól bírta, míg a szervo meg nem halt... A karcokat szedi nagyon, dehát nem azért vettem, hogy finomkodjak vele... Egyedül a kormányzás zavar... Eleve a gyári szervón a kar 3 részből áll..
Amikor valahova beakad, erölködik, elfordul egy kicsit, már állítani kell a kerekek szögen.
Én amúgy, kihezagoltam és össze olvasztottam forrasztóval...Aztán a toló rúd is pl balra kanyarodásnál sokkal jobban leterheli a szervót, mint jobbra, mert ha koszos a csúszka rész, sokkal nehezebb vissza húznia a kis gyenge szervónak. Lehet ebbe halt bele....
-
ADAM1337
nagyúr
Akit érdekel Tamiya TT01 drift project.
#1 hátsó diffi zárva.
#2 Golyós csapágyak
#3 Olajos lengés csillapítók. Elől puhára hangolva, hátul a legkeményebbre és kiemelve.
#4 egyedi kormány összekötő egy ph-s fórumtársunk jóvoltából, még tesztelés alatt, de elég jó szöget zár már a gép így is. Videó.
Ennél nagyobb kormány szöghöz, túl sok mindent kell cserélni, alsó felső lengőkarokat alura, ami közép profilos, kerékagyat, illetve csuklós féltengely. (alsó hangon 20k)
#5 rwdMég ami hátra van, talán módosítható felső lengőkar, hogy kifelé dőljön pár fokot a kerék, de nem vagyok a híve.
(#3046) motoflug: Elnézést a linket lefelejtettem: [link]
De itt van sok minden hozzá még: [link]
-
belsodavid
aktív tag
Egyelőre nem fogott meg nagyon, hogy nekem ilyen kell. MIvel van a 12428, és még elég friss, így várok vele, meddig bírja, mert amúgy nekem megfelel amíg megy. Egy ilyen nagy dög monster tetszene, de vannak videók, amiben hol a kereke törik ki, hol a váz eleje szakad le (DHK), de a haonló "nagy" márkában meg már húzós. Kínaiból mi az amit esetleg azért ajánlanátok? A ZD Racing 08425 is tetszik GB-n 200 dollár alatt van. Esetleg?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3046 üzenetére
Kerék összetartást, befolyásolja ha kisebbre huzod szétáll a kerék és jobban driftel.
3d nyomtatott, kormányművel így fest most.
Illetve kapott egy puha olajos lengés csillapítót.Még a kormányszöget a féltengely kerék oldalában lévő elem fogja meg, ha azt kiszedem, vagy csuklósra átalakítom elég szépen kiforog.
-
twine
veterán
Az említett tócsás, füves, "csapatás"
Már amennyire egy "friss jogsis" 4,5 éves kis srác tudja bontogatni a szárnyait -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #3048 üzenetére
Kösz.
-
üszök
őstag
válasz
belsodavid #3049 üzenetére
Beírod a gugliba Mavervick Strada XB annyi találat lesz mint a tenger. A pirosakat nézd az mind gyári bl szettes. Üzemidő az akksi méretétől függ. Gyárilag nem tudom mit adnak hozzá,de célszerű legalább 2-3 akksit tartani. Sebesség megfelelő lesz,azon is lehet variálni. Ugratás jól megy nekik, a bódé orra szokott letörni rossz érkezésektől,meg a teló torony szokott elhajlani. Kucsa csontot szokta görbíteni rossz érkezéskor,de kombinált fogóval vissza lehet hajlítani. Alkatrész van legalább 3 helyen itthon,aki árulja ezt a tipust alkatrészt is tart. 90%-ban megegyezik ez az autó a HSP,és Himoto, autókkal,így is szokás emlegetni őket . a Himotot árulja az SG modell ahhoz ugyanaz az alkatrész olcsóbb mint ehhez.
Mondjuk én a Carsont venném,csak 1/8 nagyobb,jobban bírja a kiképzést. Az 1/10 autóknak nagyon sima terep kell,hogy jól menjenek. Az 1/8 meg elég jól átmegy árkon bokron. (A truggy még jobban de az nincs 100 alatt)
-
twine
veterán
Mint említettem, nem vagyok "szakértő", de az általam említett REMO, és az amit te linkeltél WLToys között egy csomó különbséget vélek már ránézésre is felfedezni...
Első körben a wltoys 1:18-as,,,a REMO 1:16
Továbbiakban, a vezérlőjének az elhelyezése, kapcsolója,,,és ugy egyáltalán nekem tök másnak tűnik a vezérlő...(Persze majd a szakértők biztos tudják a "bele" ugyan az e,,,de ránézésre más,,
a szervó (külső) mechanika is másnak tűnik a két gépen,,,,Egyszóval lehet, hogy "egyik kutya másik eb", de mégis látok különbséget!
Szerintem nem tök ugyanazPs:
MOst voltunk kint a gyerekkel csapatni egy kicsit a focipályán a vizes, sáros fűben,,,aztán talált a srác egy tócsát...aztán elkezdtünk leugratni egy beton emelvényről...
Ha már lúd legyen kövér ,gondoltam, hagytam hogy "örültködjön" a gyerek...Itthon beb@sztam a kádba és zuhany hogy ne legyen csupa fű meg sárcsimbók,,,,állítólag bírja....
Hajszárító, most az infra fűtés előtt szárad, és töltődik az aksi,,,,
Kíváncsi leszek kibírta e a zuhanyt... -
És SoulReaver #3045: Köszönöm szépen!
Egyébként most Én vagyok teljesen hülye, vagy amit linkeltél az konkrétan tök ugyanaz, mint amit mi kinéztünk?
SoulReaver: Elég jól néz ki a vas. Szerintem a miénknek is az lesz a sorsa, hogy szépen lassan egyesével upgrade-elgetve lesz.
-
-
üszök
őstag
válasz
belsodavid #3037 üzenetére
Legyen először a legdrágábbCarson 1/8 buggy 82000. Alkatrészek hozzá ugyanitt.
Ezek kefések de bl szett van olcsón Kínából 1 2 3 Alkatrészek ugyanitt meg még vagy 2 másik hazai boltban fillérekért.
[link]
Ez kicsit drágább de brushless.
Jalo modell is árul pár típust.
Van még de nincs energiám keresgélni.Vagy Hobby King amit írtak neked előtte,bár ott monster pont nincs.
A teljes kínálatMiért szemét? Ezek a Kínai cuccok nagy része modellnek álcázott gyerekjáték. Úgy néz ki mintha modell lenne de mégsem az. Ki tudja milyen műanyagból van,mondjuk oda csapod valahová, kicsit leamortizálódik az eleje,várhatsz 3 hetet mire megjön hozzá a cucc.
Arra számíts,ha a BG.n nincs okos posta akkor 27% ÁFA fizetés lehet ami kicsit megdrágítja a dolgot. -
SoulReaver
veterán
Nekem wltoys 12428 van. Már elkezdtem cserélgetni rajta a dolgokat alura, de van 1-2 fura illesztési hiba, amit mondjuk lehet orvosolni, csak ügyeskedni kell vele.
A képen a lengőkarba kell csavarozni a teleszkópot, de abba az aluhoz adott gömb csuklók rövidek, így lötyögtek. Vissza raktam a gyári csuklót. Aztán az alváznál a kis U alakú lengőkar tartóban is lötyögnek a csuklók, oda gumi karikát tettem.
Az első felfüggesztés még úton van, de amihez csatlakozik a kormány rúd a kerekeknél, az nagyon hajlik és alapból lötyögnek.
-
twine
veterán
Szia!
Abban a kategóriában amit keresel én ezt a Remo 1631-et nyugodt szívvel ajánlom!
Nem nagyon vagyok otthon az autós RC világban, ezért kértem a múltban én is itt segítséget! Érthető módon a bevált de nekem már "túl sok" kategóriákat ajánlották a hozzáértők itt!
A 4,5 éves fiamnak akartam valami "komolyabb" cuccot venni....Én rengeteg tesztet elolvastam, és még több videót megnéztem a fent említett gépről, és azt kell mondjam, mióta kicsomagoltuk, nem csalódtam benne...sőt,,,tényleg meglepett...
Irgalmatlan sebességekkel csapta neki megszámlálhatatlanszor a fiam a falnak a létező összes szögből, és semmi, de tényleg semmi baja....MIkor leírtam itt, hogy nem akarok vagyonokat költeni rá, és mekkora gyerek fogja használni, azt hiszem megértette mindenki, és egy csapásirányt ajánlottak:
Nézzem meg van e hozzá alkatrész....
MInden van! "Fillérekért"És ha egy kicsit jobban "feltúrod" a netet, még több alu upgrade cuccot találsz hozzá!
A víztől sem kell nagyon tartaniSZóval, szerintem arra mire te használnod,és amilyen árban keresel tökéletes!
MIndenki másnak:
Természetesen a fenti leírás és lelkendezés csak a saját kategóriájában érvényes....nem célom, és nem is akarom más, 60-80-100.000.-HUf-os elismert, minőségi gyártó termékeihez hasonlítani, vagy párhuzamot vonni...
DE az alapján amit eddig olvastam az autókról, és amit ezzel tapasztaltam, szerintem kategóriájában ajánlott vétel lehet! -
Köszönöm!
Viszont küzben kiderült, hogy ilyet már akkor se tud venni, ha megnyikkan, mert mindenhonnan kifogyott a UK-ban, úgyhogy arra jutottunk, hogy nézünk valami jó alapot, és vesz mindenki ugyanolyat (közben kb lettünk vagy 4-5-en
), és a parkban valami pályán versenyzünk, szóval most ehhez keresünk alapot.
Ezzel kapcsolatos kérdés: WLToys-ról mi a véleményetek, jó cuccokat gyártanak? Azt láttam, hogy mindegyikhez lehet venni utólag upgrade-eket, hogy a fos műanyag alkatrészeket le lehessen cserélni alu-ra, ami nálam elég jó pont, csak nem tudom, hogy alapvetően jó vételnek számítanak-e?
Vagyonokat semmiképpen nem szeretnénk rákölteni, egy őszi-téli focihelyettesítő, olcsó hobbinak szánjuk a dolgot. -
Üdv népek!
Sikerült végül választani, egy ilyet vettünk karácsonyi ajándéknak a lányomnak. Kivittük ma a parkba, és iszonyatosan jót szórakoztunk (konkrétan levakarni nem lehetett a mosolyt sem az arcunkról).
Viszont egy kérdés felmerült:
Ha két ugyanilyen autó van egymás mellett, akkor bezavarnák egymást? 2.4Ghz-es az adóvevője, és teljesen ellentétes információk vannak összevissza. Van, ahol azt írják, hogy ha 2.4ghz-es, akkor sima ügy, van, ahol nem. Szóval most melyik az igaz, vagy mitől függ ez?
Másik kérdés, hogy ha esetleg összeakad, akkor van rá mód, hogy ilyen téren upgrade-eljük a dolgot?Ha nem, tudtok ajánlani ilyen 50 font körüli, méretben kb azonos (1:16-1:18) buggy stílusú, utólag fejleszthető, off-road stílusú kocsit (ha az akkuja 16850-esekből épül fel, az nagy +pont, mert abból van annyi, mint a szemét itthon)?
Köszönöm!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hobbyking.com on nézz körbe. Ennyiért kapsz jobb minőségű cuccot.
-
üszök
őstag
válasz
Este dobok linkekeket,mobilról nincs kedvem kotorászni. Van pár ajánlat.
-
belsodavid
aktív tag
Mit tudnál ajánlani közel ekkora méretben alternatívaként? Mitől szemét? Hobbi szinten használnám.
-
üszök
őstag
válasz
belsodavid #3031 üzenetére
Eza JLB cucc 300$? Az 81000 ft. Ennyi pénzért már normális RC autót adnak itthon is,nem Kínai szemetet.
-
belsodavid
aktív tag
Akadt a szervója, pár használat után, azt hittem az akksi merült. Kiszedtem tökéletesen ment a szervó, mihelyt ráakasztottam tolórudat erőlködött, nem fordult. Végül egy kis kenés (szilikonspray) kellett a kormányzásnak annak a kis sínnek az elejében középen. Azóta tökéletes.
-
-
SoulReaver
veterán
válasz
belsodavid #3031 üzenetére
Neked a wltoys12428 ban a szervó nem szarakodik? Nem kell a kereket állítani? Nekem is az van, de olyan fos volt a szervó, mondjuk már meg is halt...
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Most kezdtem az RC autók világát. Nemrég vettem egy WL Toys 12428-at. Nagyon jó kezdésnek. Nézelődtem komolyabb kategóriákban és a JLB Cheetah tetszik nagyon. Ebből van 80A-s ESC-vel és 120A-s ESC vel. A 120-as új verziónak van hirdetve. Mi a különbség a 80-as és a 120-as között? Előre is köszönöm!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3029 üzenetére
Nem gyári összekötöm van, gömbfejes állítható van már benne.
Így fest most a gép kicsit koszos.[kép]
Az a gond, hogy ahogy nézem a lengőkarból kellett kivágnom, a féltengelyből kell olyan ami jobban kihajlik(Mert az is megfogja a kormányszöget, és nem megy kijebb hiába reszeltem ki belőle, és még a középső részét a kormányműnek cserélni kell, mire elérem a várt eredményt.Tehát ez kelleni fog még biztosan:
Féltengely ami jobban kihajlik: [link]
Kormánymű, ami többet enged: [link] -
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3024 üzenetére
-A csapágyszett jó lesz, sokkal jobb lesz mint a gyári műanyag csapágy szinte magától gurul.
Így fest a szett, kerekenként, 2db kell(8db összesen), difinként: 2db(4db összesen), valamint 2 pici a kormány összekötőhőz, és a kardán végére is kell, 2db, a motornál, lévő fogaskerékre.
Csapágyazás összehasonlító-Kormány összekötőből én is vadászok, mert nem nagyon találtam, amit linkeltem ha rákeresel a képre, kiadja, 3racing és társai vannak, ezt mindenképp kell ha drift a cél.
Ez a mód elég jónak tűnik: [link]-A gyro stabilizál, ergo amennyire kifordul a segge annyira ellentétesen tekeri a kormányt, a szervo elé kell kötni vagy van olyan vevő amiben gyárilag van, és ő dönti a kereket, vagy a távirányítón beszabályzod, de min 3csatornás táv kell.
[link] -
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3025 üzenetére
Milyen csatlakozója van?
-
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3022 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Nálam egyelőre csak a driftkerekek vannak meg, de az nem sok élményt ad magában.
Amiket Te írtál, arra sorjában:
1. Hátsó diffi lezárása --> Meglesz, ragasztópisztollyal.
2. Csapágyazás: egy ilyen jó lehet: [link]? Hány db. kell?
3. A kormányösszekötőből milyen kell? Tudsz esetleg linket dobni?=============
1. Olajos lengéscsillapító: a későbbiekben én is tervezem.
2. A gyro nem tudom mire való, hova kell kötni és mit csinál?
3. A kormány szögének növelése engem is érdekel, jelenleg ekkora a gyári:Ezeken mit tudok mókolni?
4. A kardán nekem még tuti nem játszik mert előtte még sok van hátra.
A videók jöhetnek, én is berendelek cuccokat aztán meglátom, hogy mennyire élvezem, mert most teljesen gyáriként nem az igazi.
`````````````````````````````````````````````````````````````
@SoulReaver: Te a Wltoysban milyen akksira cserélted a gyárikat? Ez megegyezik a Feiuye F02 (Jeep Wrangler utánzat kasztnis) változatával? BG képek alapján az alváz ugyanaz: [link]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3020 üzenetére
Hát amit érdemes első körben, és megcsináltam:
#1 Hátsó diffit zárd, le vagy vegyél zárt difit, elengedhetetlen.
#2 csapágyazás, szinte gurul a gép magától, rengeteg terhelést leveszel róla, 6600ft körül van a csapágy szett de ég és föld lesz, végsebességben, és gyorsulásban is.
#3 kormány összekötő nekem már gömbcsuklós, és a kerék összetartást tudod állítani, szélesebb ergo előre V alakban állnak egy picit a kerekek, jobban kilehet rakni driftre.Ami még hátra van:
#1 Olajos lengés csillapító.
#2 Gyro, nem akarom nagyon átalakítani a gépet, így csak mini gyro-t rakok bele, 2500ft körül.
#3 Kormány szöget növelni akarom, van egy állítható szett 3racing-es, hoszabb kormány rúdazat, ez is kell, hogy jobban kifordíthasd, eddig csak ilyen 6ezer körül láttam, de majd még vadászok rá. [kép]
#4 Kardán ?! Itt csak az a kérdés, ha már megnövelem a kormány szöget kell-e első kerék hajtás, mivel a féltengelyek miatt is nehezebben fordul a kerék, lehet hogy a végén csak hátsó kerék hajtásos lesz a gép.Dobálgatok majd be videót ha érdekel, hogy halad előre a projectem, gyakorolgatok vele, én is még csak most ismerkedek meg vele, kövi hónapban ezeket meg is csinálom amiket leírtam.
Hol használom kérdésre: beton-ra van egy szett kerekem, ott gyakorolok, illetve van egy szett kerekem direkt szőnyegre, ha lesz időm akkor csepelre megyek majd ki.
-
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3018 üzenetére
Most láttam a koràbbi hsz.eket meg a videót. A TT01-et én is tervezem driftre alakítani, te miket csináltál meg rajta eddig? Hol hasznàlod? Nemrég vettem, egyelőre csak a műanyag kerekekkel ökörködök, de nem elég ez hosszútávra.
@SoulReaver: Egyre jobban azon agyalok, hogy ha megjön, akkor megtartom
Bár GB-ről rendeltem és nem bíztattak, hogy valami hamar megjönne.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
szombatitomi #3017 üzenetére
Modellzónás srácok jó fejek, én tőlük vettem sok mindent.
csapágyszettet, most a napokban szabályzót, illetve kaptam egy állítható kormány összekötőt csak úgy ajándékba. -
szombatitomi
senior tag
válasz
motoflug #3016 üzenetére
Ha berakod a kosárba, a checkoutnál kiírja, itt most $36 a regular air, szóval nem éri meg. Ha pesti vagy, és személyesen át tudod venni, akkor jobban megéri a modellzónától venni, 500 forinttal drágább, mint az ebayes szállítással együtt, cserébe hamar megvan. A szállítás itt 2000 Ft, vagy 15 ezer fölött ingyenes.
-
motoflug
őstag
válasz
szombatitomi #3014 üzenetére
Köszi, ez az 51003 jó lesz. Az rcmart-on tűnik a legolcsóbbnak. Itt mennyi a szállítás?
@ SoulReaver: nálad lett valami baja, vagy csak simàn elkezdted alura tuningolni?
-
szombatitomi
senior tag
válasz
motoflug #3011 üzenetére
Köszi!
Ha kasznitartó rudakat szeretnél, a Tamiya 51003 kódú öntőkeretet kell megvenned, az enyém ebay-ről van. Ugyanettől az eladótól vettem az 51002-es keretet, mert a fogaskerékház takaró is törött volt, valamint a 2 uretán lökhárítót. Az alu kit RcMartról van, ugyanitt vettem hozzá még egy plusz Yeah Racing alu lökös tartót hátra is, titánium csavarszettet, és egy új (51001) bathtub chassis-t is. Lényegében minden ki lett cserélve, az elektronikán kívül csak a két diffi maradt meg.
Délután kipróbáltam egy béta panelt a vonalkövetéshez, erre majd szeretnék valami szép kasznit, mindenképp BMW-t vagy Audit. Moduláris, 1 perc alatt átépíthető lesz önvezetőről csapatós autóra.
-
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3012 üzenetére
Nekem most ugye a TT01 van, egyelőre nem tudom mire alakítgassam. Tetszik a rally, meg a drift is, utóbbi kicsit körülményesebb ezzel, mert sok átalakítás kell, de a szombatitomi által kreált verzió elég pofás.
A wltoyst meg lehetne abszolut kinti csapatásra használni, mert az csak arra való. Kb. 25e Ft. volt, mi kell még a gyári pakkon felül? Plusz akksi?
-
SoulReaver
veterán
válasz
motoflug #3011 üzenetére
Nekem bejött a wltoys 12428. full alap állapotban tesztelgettem, elég jó amúgy. Hozzá teszem, nekem sosem volt ilyen rc-m, ez növeli az élvezeti faktort.
Szépen lassan cserélgetek rajta mindent, hogy egyedi legyen és pofás. Most a gyári szervó kifingott, de januárban remélem megérkezik a komplett belső része és újra rongyolhat
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Jó látni, hogy beindult a topik.
Nekem TT01 type E van és most úton van a Wltoys 12428 is. Az utóbbit karácsonyi ajándékba rendeltem, de nagyon nem jött meg, szóval megjelent a kisördög, hogy megtartsam.
@SoulReaver: ajánlanád, vagy hagyjam a francba? Gyárilag használhatatlan?
@szombatitomi: Jó lett a gép, honnan rendeltél hozzá cuccokat, és pontosan miket? Nekem kasztnitartó rudak is kellenek, mert a gyáriak nagyon rövidek, ahogy látom a tiéden újak. Le tudnád írni az átalakításaidat beszerzés megjelöléssel?
-
szombatitomi
senior tag
válasz
ADAM1337 #3009 üzenetére
Köszi! Alap szervó van benne, a kormányszög minimálisan nagyobb, mint az eredeti műanyag cuccokkal, ez így elég nekem, de nem driftre vagy versenyzésre használom. A nagyobb teherbírás miatt kellettek az alu cuccok, viszonylag nagy súlyt kell majd vinnie, és ezekkel az állítható csillapítókkal a hasmagasságot is meg tudtam emelni.
Jaja, benne van sajnos.
Én már megrendeltem az alufelniket hozzá, úgyis lenne még törés bőven.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
szombatitomi #3008 üzenetére
Szép lett, a teljes aluzás dobott rajta ?
Az első futóműven látom nem változtattál neked elég volt a kormányszög ?
Illetve milyen szervo van benne ?Tegnap én is törtem egy kereket, toltam egy kiss the wallt.
-
szombatitomi
senior tag
válasz
ADAM1337 #2988 üzenetére
Én is átépítettem a TT-01-et, megkapta a golyóscsapágyazást és minden alu cuccot. Ilyen állapotban került hozzám, úgyhogy azért volt vele munka. Óriási a különbség, sokkal kiszámíthatóbb az irányítás. Olyan gyors lett, hogy az egyik új felnit már össze is törtem, ezért kerültek a régi kerekek előre.
2-3 héten belül kész lesz a panel az önvezető rendszerhez, addig kiélvezem kicsit az autót.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3006 üzenetére
Amik nekem kellenek nem nagyon vannak olcsón külföldi oldalon, sajnos.
Egy kettő apróság, talán.
De pl 3300ft vs 4300ft nem akkora érvágás, az alu kardán+kihajtásokkal, és másnapra meg van. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #3004 üzenetére
Apránként érdemes, erre is lehet sokat költeni, nekem még az alu kardán plusz kijhajtások lesznek meg normális kormányzás, mert elég kevés a kormányszög gyárilag, illetve egy lengés csillapító szett ami olajos.
Esetleg hátra egy gyárilag zárt difit is bedobok, jelenleg csak mókolt van benne, de a csapágyazás nagyon durván javított a gépen. -
SoulReaver
veterán
Nyugodj meg, nem adtam ki érte 35k-t. 65 dollár volt postával együtt. Mindent kicserélek benne, hajtást is, mert ezek a fehér danamitok hamar lekopnának.
Maga az autó elég fun amúgy. Nekem tetszik és tele van vele a yt, szóval nem lehet szar
Nem kritikusként vettem meg, hanem funolni...
-
ADAM1337
nagyúr
Kicsit funoltam:
[link] -
üszök
őstag
válasz
SoulReaver #2990 üzenetére
Hajtás alkatrészeket majd azért rendelj hozzá,mert ez a bl le fogja rendezni hamar. A bl szettet meg ha még nem rendelted meg nézd meg Tomtop-on mintha láttam volna olcsóbban. Sg modell amúgy árulja ezt az autót,nem tudom alkatrészük van e hozzá. A bl cucchoz majd kell valami normális akksi is,mert ha jól emlékszem ennek 2 db 18650 cella az aksia. Nyár vége felé járt nálam egy ilyen,2 napos volt,de lógott rajta minden. Sztem egyáltalán nem éri meg az árát. Valamelyik magyar modellbolt oldalán láttam 1/10 Himoto truggy rollert 28 ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Nők, nőügyek (18+)
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elektromos autók - motorok
- Mazda topik
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest