Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #2999 üzenetére
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #2997 üzenetére
Kiváncsi vagyok hogy fut, én is ma akarok videót csinálni a gépről, csapágyazás után.
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #2996 üzenetére
1 hónap mire megjön az új belső, addig elleszek ezzel is... Ma esett egy kis hó, amint feltölt az akku, kimegyek és csinálok egy kis dagonyát, aztán felteszem YT-re
Beszereltem az új kormány rudat, és ameddig próbálgattam, simán lemerült a kis 1500mah akksija... majd azt is kell venni egy nagyobbat...
Az új motorhoz már lehet nagyobb teljesítményt is használni.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #2995 üzenetére
Az én drift szervóm is hasonló, ha jót akarsz majdnem a 7-10kg-sok a jók.
-
SoulReaver
veterán
válasz
ADAM1337 #2994 üzenetére
Most is megy 50-et simán, de majd az új motorral is csinálok videót. A szervó ami nagyon gyenge benne... ilyen kis fing
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #2990 üzenetére
Elég jó árban, van ahhoz képest, hogy rtr.
Kiváncsi vagyok hogy megy, majd videót tudsz róla felrakni ?
Lehet a drift mellé veszek egy ilyet, a csepeli pályán úgyis van offroad rész. -
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #2992 üzenetére
Igen jó lenne üresen, mert minden van hozzá pl alu-ból. Fogaskerekek danamitból vannak benne, de öntött vasból is vannak. A hátsó difit kiakartam már cserélni fémre, de kellenek még kis csapágyak hozzá.
-
Peaceliker
addikt
válasz
SoulReaver #2991 üzenetére
Nekem amúgy tetszik ez az autó, de csak üresen venném meg, hogy értelmes cuccokat tegyek bele, mert gyári dolgok általában semmire sem valóak ezekben. Árulják ezt kit formájában? Sőt még jobb lenne ha darabokban jönne, annak örülnék a legjobban.
biztos nem csak én vagyok így ezzel. Gyártó helyében simán árulnám ilyen formában is ezeket
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #2990 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #2987 üzenetére
Ebben a videóban benne van minden, amit cserélni kell. Mondjuk én a motort nem cserélném, mert így is piszok erős.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Peaceliker #2987 üzenetére
Szerintem is bele való szervót hamarabb találsz, nekem carson drft-303 van benne, ez amúgy egész jó.
És nem is drága, sgmodell.hu-n 3300ft.
Milyen gép ez ?Én ma egy tamiya tt01-ben csináltam csapágyazást, még nagyon az elején vagyok, de drift gép lesz.
Félelmeteset javult, plusz kitakarítottam az egészet.
Plusz lezártam az első diffit is, csak a hátsó volt zárva, jövőhéten veszek bele egy alu kardánt, meg utcai gumit.Van aki még rc drift-el foglalkozik, itt a forumon ?
-
Peaceliker
addikt
válasz
SoulReaver #2986 üzenetére
És akkor szabi is kell motorhoz... Olcsóbb venni egy hozzá való szervot bár minden csere megoldassal legalább kompatibilis lenne utána mindennel.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #2985 üzenetére
Akkor kikell cserélnem az egész belsejét, plusz egy másik távvezérlést is....
-
Peaceliker
addikt
válasz
SoulReaver #2984 üzenetére
A 3 eres ben van motor, poti és vezérlő elektronika. Ez utóbbi nincs benne az 5 kábelesben. Poti van, annak a jelét viszi a mindenes cuccnak
-
SoulReaver
veterán
válasz
Peaceliker #2983 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
SoulReaver #2981 üzenetére
Nem fog működni. Az 5 kábeles szervó ban nincs vezérlés, az olyankor a vevő ben van amire kötöd (általában az ilyen egyben vevő, szabi, szervó vezérlő).
-
IzLuCSi
újonc
válasz
SoulReaver #2981 üzenetére
5 eres? Biztos nem léptető motor? Minek a másik kettő?
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
IzLuCSi #2979 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak van külön neve.
Drónozáshoz viszont van külön topik: Drón topic -
IzLuCSi
újonc
Sziasztok
Meg tudná mondani valaki hogy hogyan hívják a lenti linken azt az X alakú alkatrészt ami össze tartja a váz 4 karját?
https://www.banggood.com/Realacc-Lion210-210mm-Carbon-Fiber-4mm-Arm-FPV-Racing-X-Frame-w-5V-12V-PDB-Taillight-p-1145525.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
-
ADAM1337
nagyúr
Budapest-en melyik boltot ajánlanátok ahol nagy árukészlet van ?
Igazából tamiya tt01-hez keresek kasznit bmw m1 procart, vagy subaru impreza-t. -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2973 üzenetére
Mennyiért adod?
-
Peaceliker
addikt
-
Chris7504
újonc
válasz
Peaceliker #2973 üzenetére
Köszi az nem tetszik... Meg lehet hogy 2db egyforma fog kelleni... de köszi.
-
Chris7504
újonc
Sziasztok!
Ismerkedem az RC hobbival. Nézegettem oldalakat, boltokat. Kinéztem magamnak 2 autót komolyabb de nem verseny célra. Tanácsot kérnék szerintetek melyiket kellene választanom. Úgy nézem alkatrész van mindkettőhöz. Himoto z3 vagy VRX spirit storm. Nem tudok dönteni.Köszi előre is.
-
tvamos
nagyúr
Fiamnak Maverick Strada van. Miután már elég sokat mentem egy Traxxas erevoval is, (a kollégám birtokolja ezt,) szerintem a Mavericket megvenni felesleges pénzkidobás volt. Alul motorozált, gyenge autó. (Ráadásul, legalábbis a mi példányunkon esc-t is cserélni kellett, hogy ne tegye tönkre a lipo aksit.) A revo 1/16-os, de majdnem akkora, mint a Maverick.
-
üszök
őstag
válasz
adamssss #2967 üzenetére
Maverick jó kezdő cuccnak,a linkelt oldal árul alkatrészt is hozzá. Ugyan ezek a Himoto,HSP, gépek is, 90% megegyeznek alkatrészileg.
Én inkább Monstert vagy még inkább Truggy-t ajánlanék ilyen csapatásra, a buggy kicsit nagyobb fűvel már nehezen birkózik meg. A salakot sem nagyon ajánlanám,tele megy porral és állandóan takaríthatod. -
válasz
motoflug #2966 üzenetére
Ugyanez a cipő.
Inkább terepet vennék, mert sima felületet találni nem mindig egyszerű, ráadásul itt a hol lakom van egy nagy salalkos grund ahol lehetne veretni.
Ma voltam egy boltban majdnem vettem is egy járgányt 60-ért de aztán visszafogtam magamat. Ez lett volna a kiszemelt: [link]
De még nagyon gondolkodom meg gyűjtöm az infót.
-
motoflug
őstag
válasz
adamssss #2965 üzenetére
Szia!
Ugyanezzel a gondolattal vàsàroltam meg az enyémet kb. pont egy hónapja,, miután nagy nehezen meghoztam a döntést.
Nálam nem jöhetett szóba a nitros(benzines), mivel használom parkolóházban, meg az zajos és sokkal körülményesebbnek ítéltem meg.
Szòval jött a kérdés, totàl hozzá nem értōként: Milyet vegyek?
Meghatàroztam egy összeget, ami fölé nem megyek, ez 20e Ft. volt. Utána beláttam, hogy csak e fölött fogok találni, ami nem játék kategória. Néztem buggyt, monstert, mindent, de nekem valahogy csak az autó formájúak jöttek be.
Megnèztem, hogy mire használnám, és nekem a rally meg a drift jön be a leginkább. Szòval kezdèsnek kerestem olyat, ami ezekre alakítható, így lett a Tamiya TT01.
Akkuval, töltōvel jött ki kb. 40-bōl újan.
Te mire használnád és hol? Mi a kereted?
-
Sziasztok!
Régi gyermekkori álmom volt, hogy legyen egy elektromos vagy benzines távirányítós autóm, ami többet tud mint a pá rezres gyermekbolti darabok.
Abszolút kezdő vagyok.Mit ajánlotok? Mivel érdemes kezdeni? Benzin vagy elektromos? Melyiknek mi az előnye hátránya? Vagyonokat nem szeretnék rászánni, mivel nem tudom, hogy be fog-e jönni a hobbi, de azért minőséget vennék ha már egyszer.
Karbantartási ktg-e mennyi ezeknek a gépeknek havonta pár órás használat mellett?Köszönöm előre is a segítséget,
-
IzLuCSi
újonc
válasz
Peaceliker #2963 üzenetére
Mit jelent az hogy peak?
Mit értesz az alatt hogy nem bírja túl sokáig?
http://lygte-info.dk/review/batteries2012/LG%2018650%20S3%202200mAh%20%28Blue%29%20UK.html
Erre az aksira gondolsz?Amúgy kb valamivel kevesebb mint 1kg lesz az egész. Pontosan még nem tudom meg mondani.
Tudnál javasolni olyan motorokat amik képesek kb 1kg mot meg emelni és meg van oldva az hogy "egy" is képes legyen gond nélkül (ne forgassal el a robotott ha meg emelkedet ami itt 2db ellentétes irányba forgó motorral lett meg oldva) meg emelni a robotott?
-
Peaceliker
addikt
válasz
IzLuCSi #2962 üzenetére
3s en 40A mellett
de ez peak, azaz túl sok ideig sztem nem képes rá....legalábbis drón mocikból kiindulva...bár helis-repcsis mocik asszem hosszabb ideig is bírják max teljesítmény közelében.
Ezt megetetni kell egy legalább 2200 as 3s lipo ami vagy 40c az mondjuk sztem 200g alatt lenne -
IzLuCSi
újonc
Ez a motor akkor meg tudd emelni kb 1,5kg -mot?
Nem vagyok benne biztos hogy jó adatott néztem e de a proppeler teljes hossza 20cm?
http://www.hobbypartz.com/88e-mc451-cr28m-counter-blade3-1050kv.htmlA kis rc repülők szárnya mennyit segít a motornak? Tehát ha egy motor meg tudd emelni függölegesen pl 100g -t akkor ha egy kis rc repülő elejébe szerelik be akkor is csak 100g-t tudd meg emelni ? vagy a repülő szárnya segíti a dolgot vagy akadályoza?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
van itt valaki aki RC driftel? Esetleg a fővárosban?
-
szacsee
nagyúr
Sőt ha már szóba került, nem tud valaki a neten depron lapos tervrajzokat?
Valamikor láttam egy összesítő oldalt, de nem találom. -
szacsee
nagyúr
válasz
highand #2954 üzenetére
Üdv!
Jó az elgondolás, de ha megengeded kicsit igazítanék rajta, ha nem tetszik mehetsz az eredeti csapásirányon (@ kefés motor) tovább.
Az adó jó, gondolom devo vevő kell hozzá, az meg kb annyi mint egy normális vevő kb. 10 dollár körül.
Így lenne egy 11-12000Ft-ba kerülő táv-vevő szetted és "csak" 4 csatornát tud.
Később ez nagyon fog limitálni Téged.
Érdemes lenne elgondolkodni kefe nélküli gépben is, amihez lehet "szabványos" vevőt társítani, amit később ha elkap a gépszíj és bővíted a repülő parkod tudod tovább használni, mert 6 csatornás digitális... pl.Amit én ajánlanék kezdésnek:
Flysky FS-i6 vevő, ha félsz a sarcól, akkor eu raktárból.Ia6 vevő nem tud telemetriát, ia6b viszont tud, táv ugyanaz, de neked kb mindegy melyiket választod most.
Esc-ből ez most nagyon megéri, ha tudsz forrasztani, akkor tűzősaru le, ha nem akkor azokat használod zsugorcsöves tűzősaruval. Motor felére pedig 3,5mm-es banándugó kell, de némely motoron van is.
BEC kell hozzá, hogy a táv vevőjét ráköthesd, vagy BEC-el ellátott esc kell (kb 7$tól van használható)
Motor pedig elég egy sima 2204-2205-ös 2000kV feletti már elég erős egy 40-50cm-nél nagyobb fesztávú géphez is (Terézatya a Z-84-re rakott ilyet). BR-2205-ös motor 7-8$ körül van.Kefés motorral ellentétben előbb lesz csapágyas, mint tönkremegy.
Kefés motornál pedig rossz esetben 20, jobb esetben 40-60 start és motorcsere, mert elkopik a kefe.
Ha nem sikerülne a géptest most 23$-ért láttam Hobbykingen Z-84-et, illetve 50$ felett ingyen szállítanak eu raktárból, én meglesném.Vannak jó tervrajzok a neten lapokból építkezőknek.
Sőt akkor...
Táv
Habgép, ha nem akarsz vágással foglalkozni.... OBI-ban 6K-ért láttam 6db lapot, ami nem sokkal olcsóbb ennél.
HXT-900-as szervo 2-3 dodó körül van.
motort láttam 5$-ért és esc-et is hozzá, van bec is olcsón, így ha csak távot, vevőt, de azok kisebb gépekhez valók, bár 2205 ide overkill. 1306-1806-os motor untig elég lehet.
esc és motort veszel szervókkal akkor is eléred az 50$-t és ingyen kiviszik. Itthon csak a táv kb 15000Ft, a te opciódnál a táv 8500 + vevő kb. 3000 ft lenne.A döntés a Te kezedben, nyilván valamivel olcsóbb az elképzelésed, de lehet idővel az enyém kifizetődőbb.
Sok sikert a döntéshez!Ha hülyeséget írtam volna a többiek oltsanak le, lehet ide ez overkill.
Kis segítség angolul videókkal....
-
highand
tag
Szervusz Mindenki!
Én új vagyok teljesen a témában. 8 éves fiam kedvéért vágok bele a modellezésbe. Próbáltam tájékozódni és rájöttem nagyon sok dolog megértéséhez segítségre lesz szükségem. Alapszinten szeretném kezdeni és ehhez szükségem lesz traszmitterre, először a legolcsóbbra. Találtam egy videót, amin egy egyszerű repülő modell elkészítését mutatják be. éppen jó lesz apa-fia együttes időtöltéséhez.
https://www.youtube.com/watch?v=YoRfb47oiZY
A video elején láthatóak a vezérlés ( robot?) alkatrészei. Az adón-és a vevőn kívül már mindent azonosítottam. Az adó szerintem egy ilyen lehet:
http://azolcsosag.hu/f04737-4-satornas-taviranyito-24ghz-walkera-devention-devo-4-quadcopterhez-fekete
Tudnátok segíteni a veő beazonosításához? Gondolom más 3 csatornás vevő is jó lenne hozzá, de talán ezen rajta van a motor vezérlés és a szabályozó is, nem tudom csak találgatok. Egyáltalán milyen vevőkkel működik együtt egy ilyen Devo 4?Később, ha "beég" a gyereknél a modellezés, akkor egy komolyabb adó is szóba jöhet, de ahhoz nekem is tanulni kell rengeteget.
Köszönöm a segítséget.
-
IzLuCSi
újonc
Az szerintettek müködne hogy olyan motort használok amilyen egy olyan drónban van ami (ha egy motort használok) 4x nehezebb mint az én kész robotom motorral együtt? vagy ha máskép nem megy akkor 2 motort és akkor 2x nehezebb dront kell keresnem.
Ez így elvileg müködne nem? -
IzLuCSi
újonc
Nekem csak arra lenne szükségem hogy meg emelje és letegye. Forgás stb ilyen nem kell. Tehát a legkönnyebb szerintem az lenne ha egy motor 2 ellentétes irányba forgó propellerrel. Vannak konkrétan ilyen motorok? vagy nekem kell megépítenem ?
Valaki tudja hogyan lehet meg állípitani hogy mekkora súlyt emel meg egy-egy motor adot proppelerel? vagy ismer olyat aki tudja? vagy valami ezzel kapcsolatban? vagy van valaki aki tudna segiteni ebben?
(1 motor 2 propellerrel amik ellentétes irányba forognak)
-
tvamos
nagyúr
válasz
IzLuCSi #2949 üzenetére
Ha egy motor van, akkor van fo rotor, meg farok rotor. Akkor szervo motorok vannak, amivel lehet menni elore-hatra, jobb-balra, fel-le, meg lehet fordulni. Ez a Sikorsky fele helikopter. Ha jol tudom van olyan megoldas, ahol a farok rotor fix rotor lapos, es egy kulon kis motor van ott, de meg nem lattam eloben ilyet.
Ha egy motor porget ket propellert egymassal szembe, egyforma sebesseggel, az meg csak fel-le tud menni. Ha akarsz fordulni vele, akkor ket motor kell, hogy tudjad a motorok sebesseget egymastol fuggetlen allitani. Ha akarsz menni elore-hatra is, akkor kell a farokba megegy motor. En ezt igy tudom, de ehez a koax dologhoz nagyon nem ertek.
-
IzLuCSi
újonc
Tehát akkor vagy 1 motorral ami 2 proppelert pörgret ellentétes irányba. Vagy 2 motorral 2 proppelert.
Ti kész drónt szoktatok rendelni vagy magatok keresitek hozzá az alkatrészeket és rakjátok össze és programozátok?? -
A 10$-os minihelikoptereken is az van, szóval annyira azért nem lehet bonyolult...
Konkrétan egy két darab extra fogaskerék, és a felső rotor pont ellentétesen forog, mint az alsó, azonos fordulatszámmal.
Sőt, ilyen van a kis sárga kínai repkedő minionomnak is, amit kb 7$-ért vettem anno. -
-
IzLuCSi
újonc
Igazadvan. Két motor kell.
Csak láttam videót olyan drónról aminek kicsit gömb szerü alakja van és belül elvileg egy motor. De akkor vagy meg oldották ott ezt a problémát valahogy vagy két motort használnak amik ellenkező irányba forognak (persze a propeller is forditva van rajtuk) és akkor a két motor ellensúlyoza egymást.De az eredeti probléma még mindig fenn áll hogy se márkát nem ismerek , se azt hogy mi alapján tudom meg hogy mekkora súlyt emelfel, mi alapján kéne kiválasztani a propellert stb.
-
IzLuCSi
újonc
Sziasztok
Nem értek a drónok esetében a megfelelő motor és propeller párosítás kiválasztásához de a most épített robothoz kéne egy. Valaki aki jártasabb ebben a témában tudna ajánlani egy olyan össze állítást aminél 1 motorral meg lehet emelni egy kb 0,5 kg most robotott ?
Nem kell mást csinálnia csak meg emelnie a robott.
-
motoflug
őstag
válasz
szacsee #2937 üzenetére
Igen, bár maradt a mágnes, nem akarom szétvágni az új kasztnit.
Addig meg a Lambot zúzom, nekicsaptam a falnak, sajna már mindegy neki, megtört pár helyen.
Egyébként Budapesten van valahol driftpálya gyakorolni? Az elején dobozok, meg akadályok közt gyakorlás lesz, de nem tudom milyen helyek vannak, ahol már rajzolt pályák is akadnak.
-
szacsee
nagyúr
válasz
motoflug #2932 üzenetére
Holnap le tudom mérni mennyit told rajta.
Amúgy modellező kreaatív.
Elmész egy boltba, veszel pálcikás jégkrémet 2-t.
Ruhaárú boltban tépőzár + kétoldalú ragasztó írószerben.
Hazamész a jégkrémet megeszed.
A pálcikára feljelölöd a távtartók távolságát. Kifúrod 6-7mm-es fúróval, sasszeggel rögzíted a távtartón, vagy kötegelővel. Előre és hátra is megcsinálod ezt. Meglesed mennyivel kell több hely a tépőzáron kívül, amit valamilyen anyaggal kiváltassz (gyufa, radír bármi ami ragasztható) .. és ráragasztod, arra a tépőzárak + kétoldalú és a kasztni. -
Peaceliker
addikt
válasz
Fehercsoki #2935 üzenetére
Inkább 911,mert olcsóbb, ha orientáció megy úgyis jön a cp heli :-) szimulátor ami nagyon ajánlott. Amúgy ha külön veszel távot, nyomod szimut és türelmes alak vagy és tudsz higgadt maradni akkor jöhet elsőre cp. De sok óra szimulátor után emelnem csak meg. 911 kint is elmegy ha nincs nagyon szél. Cp többet bír, de az sem annyit mint egy drón
-
Fehercsoki
aktív tag
Értem köszi, v911-ből a pro a legjobb ugye? Ezen kívül még a v912 "MAX" amit néztem, brushless motorral van szerelve és kint is használható. Ez is jó választás lehet ha inkább nagyobbat szeretnék kültéri használatra? Ez 40k körül van, viszont ugyanennyi a v913 is, ami még nagyobb, bár gondolom ez sérülékenyebb is.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Fehercsoki #2933 üzenetére
Szerintem a legjobbat nézted ki (V911).
Kezdőként nem jó ötlet a CP heli. Pár másodperc alatt totálkárra törhető.
-
Fehercsoki
aktív tag
RC helikopter vásárlása előtt állok (ez lenne az első), minimum 4 csatornásat szeretnék, de még jobb lenne a 6 csatornás, hiszen az már úgy repül mint az igazi. Megfelelő választás lehet a Walkera Super CP? Devo 7 vagy Devo 7E távirányító lenne a jobb? Mindenképpen olyat szeretnék amihez van alkatrész ellátás, nem lenne jó kidobni csak azért mert valami letörik róla. Ezen kívül még a WLToys v911 Pro-t néztem (kezdőnek talán jobb lehetne, viszont ez csak beltérben használható), bár ez csak 4 csatornás, de erről is viszonylag jókat írnak és van is alkatrész. Természetesen ezekhez nem ragaszkodok, ha tudtok jobbat akkor az is jó lenne, árkategóriában nagyjából a Super CP férne bele (nem akarok rögtön túl sokat költeni), azaz nagyjából 50 ezer forintig keresek helikoptert, de persze ha nem túl sokkal többért van olyan ami jobban megéri akkor belefér az is. Előny ha kint is használható, mivel bent valószínűleg félnének tőle a kutyák. Ezen kívül az is jó lenne ha rögtön boltot is ajánlanátok hozzá, elsősorban Magyarországon beszerezhető érdekel, vagy legalább EU-n belülről, vámmal nem nagyon akarok foglalkozni.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Megérkeztek elég gyorsan a kasztnik, amiket Aliról rendeltem. Sajnos, ahogy tartottam tőle, a kasztnitartó rudak nem elég hosszúak hozzá. Ezen a mágneses megoldáson gondolkozom, amit itt linkelt fórumtárs, de nem tudom, hogy eleget told-e rajta. Az kb milyen hosszú pluszban? Kasztnitartó rudak elegek lennének? TT01
-
Megneztem, a reakcio az volt, hogy "uristen, ezek ennyibe kerulnek?!
"
Asszem finomitanom kell a felteteleken, almomban nem gondoltam volna, hogy ilyen draga egy jo, de nem profi szett, ami jo otlet egy 7 evesnek.Megmondom oszinten, egyelore azt szeretnem felmerni, hogy tenyleg hasznalna-e egyaltalan, aztan ha belezombul, akkor lehet szo irdatlan penzekrol, de £150-et egy 13cm-es taviranyitos autora megmondom oszinten, sokallok.
De azert koszonom szepen a tippet, felnyitotta a szemem, az biztos.
-
Udv!
Szeretnem a segitsegeteket kerni, mivel sajnos RC teren teljesen susu vagyok.
Taviranyitos autot keresnenk a gyerkocnek (7 eves).Ami eddig kikristalyosodott:
- Belterben lenne hasznalva, parkettan
- Olyan kene, ami pici (10-15 cm), de minosegi, birja a gyurodest, tud relative gyorsan menni (~20km/h max), jol kanyarodik, ertelmes keretek kozott nem csuszkal osszevissza
- Ha esetleg letezik olyan verzio, amikor ket auto van egy csomagban, vagy akar kulon, de a lenyeg, hogy nem akadnak ossze, az lenne igazan pozitiv
- Cel lenne a nappaliban random osszedobott versenypalya, es ott versenyzes veluk, tehat ha esetleg akar 3-4 ilyen kisautoval is lehetne jatszani, es nem akadnanak ossze, az lenne az igazi
- A vasarlas angliaban tortenne, amazonrol, argosbol, vagy valami hasonlo helyrol (esetleg ha van titkos tipp kinai mokara, ami 100%, hogy karacsony elott ideer, az is jo lehet)Dereng valami, hogy regen mintha letezett is volna valami olyan szett, amiben volt 3-4 auto, meg ilyen minimalis versenypalya szett (celegyenes, meg par izebizgentyu a palya kirajzolasahoz), de lehet csak valami netes koncepciokep volt.
Van esetleg valakinek valami tippje ilyen parameterek mellett?
Elore is koszonom a segitseget!
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2923 üzenetére
Kíváncsi leszek rá. A régi Shen Qi Wei cuccokat imádtam. Tuning is volt hozzá.
Azon gondolkodok, hogy kellene csinálni egy hasonlót 6×15-ös kefés quadkopter motorra...
-
Saccco
nagyúr
Ezeket ismeritek?
https://www.facebook.com/miniracercar
Shen Qi Wei után szabadon.
Ráadásul magyar projekt. Azt nem tudom, hogy végül összeáll-e. -
motoflug
őstag
válasz
szombatitomi #2920 üzenetére
Grat hozzá! Nekem ma jött meg, este kipróbálom.
Kérdés:
Az elején lévő szivacs a kasznihoz tartozó, hosszabb fajta. Ezt a szivacs lökhárítót mivel lehet pótolni? Ahogy néztem 1500 Ft. egy ilyen cucc, biztos van olcsóbb megoldás.
-
szombatitomi
senior tag
válasz
motoflug #2917 üzenetére
Közben én is vettem egy TT-01-et. FB csoportba kiírtam Peaceliker javaslatára (
) hogy keresek ilyet, jöttek is az ajánlatok. Bár kicsit kalandos út volt, mert félreértettem az eladót, és elmentem érte Nyíregyházára Debrecen helyett.
De aztán meglett, és örülök neki, mert 12-ért sikerült megvennem kasznival és távirányítóval, annyi hibával, hogy az eleje sérült, de már meg is rendeltem hozzá ebay-ről az alkatrészeket fillérekért. Az akku és egy Imax B6AC töltő úton van, várom, hogy kipróbálhassam.
Még amin gondolkodok, az egy Yeah Racing full alu konverziós kit, ezzel esetleg van tapasztalata valakinek?
-
motoflug
őstag
Kollégámnak megjött a Wltoys a959. Tegnap kipróbáltuk, bohóckodtunk vele, majd egy ártalmatlan,szinte csigalassú tempóval nekiment a falnak az autó, szemből. Nem is volt feltűnő, tolassunk vissza és folytassuk a játékot. Az autó nem így gondolta, valami eltört benne, azóta a bal első kerék nem kanyarodik semerre. 2 és fél percig tudtuk élvezni az autót.
Nekem úton van a TT01, úgy érzem jól döntöttem, hogy nem a wltoys lett, ebből az eseményből kiindulva legalábbis biztos.
-
motoflug
őstag
válasz
Peaceliker #2915 üzenetére
Ilyen kis gagyika, elvileg azért ezzel nem lesz olyan sok a töltési idő: [link]
-
Peaceliker
addikt
válasz
motoflug #2914 üzenetére
Jah ilyen világítós töltő? Mennyi a kimeneti teljesítménye? Mert ha 300mah akkor 14 óra lesz a töltés
Amikor vége a játéknak akkor arra alkalmas toltovel még le kéne meríteni 1v/cellaig ha nem merült le annyira. Amúgy töltés megszakítása nem javasolt, azt csak lipo bírja. -
motoflug
őstag
válasz
Peaceliker #2913 üzenetére
Köszi a felvilágosítást!
Tehát, ha hosszabb életű akksit szeretnék:
- Az elején, amikor kibontom akkor felrakom tölteni és leveszem, amikor zölden világít a töltő? Nincs ilyen 16 órás első töltés?
- Menet közben, meg ha gyengül az autó, akkor egyszerűen kiveszem és felrakom tölteni. A töltést egyébként meg lehet szakítani?
Kettőt rendeltem, az remélhetőleg elég lesz egy óra játékra. Ha bejön majd az RC világa és komolyabb vizekre evezek, akkor meg majd úgyis lecserélem LiPO-ra meg egy komolyabb akksira.
-
Peaceliker
addikt
válasz
motoflug #2912 üzenetére
A falnak csapódás inkább a tt01 nek lesz gond, nem az akkunak.
Egy jól rögzített akku, ha nikkel, ha lipo nem sértődik meg esés keléstől. Lipo amúgy érzékenyebb, nikkel az "tank".
Viszont töltés szempontból a nikkel a finnyásabb. Lipo nál annyi, hogy ne töltsd túl (töltő intézi) ne merítsd túl (szabi, csipogó szól) és store feszen tárold. Így elég sok ciklust bír.
Nikkelt viszont csak elég lassan lehet tölteni (3/10C), tehát egy 4200as pakkot 1,4A al, ami minimum 3 óra lesz. És van memória effektus is, szóval érdemes mindig 1v/cellára meríteni és onnan feltölteni, már ha azt akarjuk, hogy "sokáig" kiszolgáljon. Szal viszonylag macera, cserébe gyengébb és kevesebb ciklust él túl, mint lipo. Nameg játék közben is nagyobbat esik a fesz (2s lipo 1,4V, 6s nikkel majd 3v) játék alatt, végén már csak vonszolja magát az autó. Amúgy 1v/cella alá nem illik meríteni, tehát te akkudnál az 6v. -
motoflug
őstag
válasz
Peaceliker #2911 üzenetére
Konkrétan ezt a fajta NiMH akksit rendeltem a Tamiya TT01-hez. Az esetek 99%-ban nem fog ugratni az autó, néha falnak csapódik, de nem lesz kitéve nagy külső behatásoknak.
-
motoflug
őstag
@szacsee: Köszi, nekem jó lesz a furkálás is, aztán majd lehet kipróbálok mást.
Más: a napokban megjön a nimh akksim meg a gyorstöltőm hozzá (1A-s). Valaki leírná egyszerűen, hogy akkor most kell-e frissen használni és utána tölteni és hány órát? Rákerestem, de mindenhol regények a működési elvről, ami őszintén szólva nem érdekel, én használni fogom, nem elemezni.
Kell-e "kisütni" az elején? Ha igen, hogyan?
Árt-e neki a túltöltés?
Hogy tároljam? -
szacsee
nagyúr
válasz
motoflug #2906 üzenetére
Elvileg semmit, ha hagyományos módon oldod meg, akkor az új kasztnit kibököd ahol a távtartó van és adnak a tamiyához elvileg beső távtartó gyűrűt is amivel a magasságát tudod állítani, ha beleérne a kerékbe.
Ilyesmi.Ha nem akadod megfúrni az új kasztnit, akkor van több "láthatatlan" kasztnitartó.
Ilyet használok, de van több féle mágnessel, tépőzárral is.
Beállítás egyszerű, rövidebbre vágod a távtartó rudat, majd a mágneses tartó alsó felét rögzíted, rárakod a felső mágnest is és meglesed, hogy hogy illeszkedik magasságban a kasztni... meg persze oldalirányban is jó-e?
Ha oké, akkor a két mágnes közé 2-3 összehajtott papírlapot raksz, hogy a friss ragasztás elengedjen és ne csattanjon akkorát a mágnes egymáson.... a felső mágnesre öntapadós ragasztó és rárakod a kasztnit.
Megnyomkodod jól, hogy a ragasztó fogjon és leveszed a kasztnit, az alsó és a felső mágnes közti hajtogatott papírt pedig kicseréled valami tartósabbra pl öntapadós tépőzár egyik felére, így kellően tart és le is lehet venni róla.... de mindenki másképp csinálja, neked is kialakul a kedvenc módszered majd. -
Rekureku
tag
Sziasztok!
UDI Venom 001 rc hajóról szeretnék váltani valami komolyabbra. Tudnátok javasolni pár típust vagy márkát?
Üdv! -
motoflug
őstag
Köszi a segítséget az offset témához, rendeltem is pár drift kereket. Aliexpressen találtam vicces nem licenszes kasznikat (RodBull, Citreon, NIASSN és társai
) és rendeltem is 2db.-ot.
Ahogy nézem a Countach-on elöl 2 rövidebb hátul 2db hosszabb kasznitartó rúd van (nem tudom mi az rc-s pontos neve
). Ezekre vajon simán rá tudom majd húzni az új kasznit vagy kell hozzá valamit még venni?
-
szacsee
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2903 üzenetére
Nem nagyon van olcsóbban, max 1$.
Pl: HK-n van Turnigy-hez 1,66-ért, de 3,55 a posta, akkor az 5,17 összesen és az csak turnigy-hez való.
RCMart-on is 2,7 + kb ua. a posta.
Alin nézz esetleg körbe, hátha.... -
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #2903 üzenetére
Máshol sem olcsóbb,de gondolom már feltúrtad a netet.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Vennem kellene egy ilyet [link]
De most komolyan adjak ki 1900Ft-ot egy ekkora darab műanyagért? Sehol nem találok olcsóbban
55T Spur Gear
u.i.: Traxxas E-revo 1/16-hoz
-
VW
aktív tag
Sziasztok! Kis helpet kérnék az alábbi, 1987 körüli gyártású retró RC autó beárazásához, ill. hol tudnának ebben nekem segíteni? (Modellbolt,fórum) Köszönöm.
Taiyo Jet Racer 4WD
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest