- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_benjamin
aktív tag
válasz
h_benjamin #2799 üzenetére
Bocs a duplázásért. Nem szálítanak ki kis hazánkba sajna nem lehet tenni valamit ez ügyben?
-
h_benjamin
aktív tag
-
Peaceliker
addikt
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #2792 üzenetére
KÖszönöm az ötletet, hozzászólást,,,
Bevallom 4,5éves a gyerek...és bár családja, és anyagi helyzete válogatja, a cca. 20 rugós árat is már elég erősnek érzem a gyereknek, 40 -ért nem kap "kariajit", az már egyszer biztos
Egyébként alkatrész van hozzá BG-on
azt már néztem
Annyira nem tűnik vérgagyinak, ezeket a köröket (mint alkatrész, aksi stb.. ellátás) lefutottam...
Csak gondoltam megkérdem itt is, hátha van valami "rendkívül ajánlott" vétel,,,(#2793) bul07:
KÖszi-köszi....
igen, épp ezért is kezdtem el információt gyűjteni, mert pont ez jutott eszembe(időfaktor), ezért a napokban meg is rendelném... -
bul07
nagyúr
Ha rászánod magad akkor most vagy legkésőbb október első hetében rendeld meg(bár már lehet késő mert szep 30 és okt 8-között ünnep van náluk)
Mert lehet később nem fog megjönni karácsonyig
Tavaly karácsony környékén a 40-50 napos szállítás is megszokott volt és ugye neked erre ha megfogják Áfát is kell fizetni, ami időbe +10nap is lehet -
Peaceliker
addikt
-
twine
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni....
Kicsi fiam odáig van a "nagykerekű" autókért! (És egyébként egy ördög rosszcsont!)
Megígértem neki, ha jól viselkedik karácsonyig, kérünk a jézuskától neki egy ilyen REMO 1631-est!
Néztem videókat, értékeléseket, jókat írnak a gépről, de itt a topicban rákeresve nem szerepel...A kérdés az volna, hogy van e hasonló méretű, kinézetű "nagykerekű" gép, amit a fent említett típus helyett kifejezetten ajánlana az itt megjelent tisztelt RC-s közösség? Mondjuk azért mert strapabíróbb, vagy mert több a fém alkatrész benne, vagy erősebb, vagy "tudomisén"....
MOstanában esténként kéri a fiam, hogy nézzünk erről a gépről youtube-os videókat, de jézuskáig még elég sok időnk van ahhoz, hogy rá tudjam gerjeszteni másik gépre,
ha azt mondjátok, ez a legrosszabb amit vehetünk...
Köszönettel a segítségért...
Üdv
T -
bul07
nagyúr
válasz
h_benjamin #2789 üzenetére
-
bul07
nagyúr
Rendeltem magamnak egy HB - P1803 akcióba pontozva 14$
Rendelnék hozzá pót akut és ebben kérnék segítséget
Ettől olcsóbban nem tudtok valahol? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2785 üzenetére
Köszi!
Meglesem mi szorulhat, lehet a servo saver viccel meg.
Jobbra-ballra tekerve a kormányt nem tűnik fel, csak ha elengedem nem tér vissza teljesen középre. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2784 üzenetére
Ha elég erős a szervó nem kéne hogy ez gond legyen. Ha csak bent mész talál nem árthat ha kensz, de. Ha mégis bejut a por akkor szét szedi nagyon hamar. Mennyire nem középre áll vissza? Nem csak rosszul van beállítva? De ha valóban ez a gond (valamiért nem gonsolom) akkor hamar bekopik sztem.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Összeállt az idebent csapatós verda is ( Sakura D4 AWD).
Mivel újként vettem és még nem volt dolgom ezért kérdezem, hogy a kormány gömbfejeket érdemes szilikon olajjal bekenni?
Összepattintottam, szervo, motor be és nincs a szervónak középpontja, de valószínű, mert szorulósan mozog a kormány. (több szervóval is néztem Futaba S3003, 995R, BB 621MG )
Elvileg mindent a nagy könyv szerint csináltam, így arra tudok gondolni, hogy a "szűz" műanyagban szorul kicsit a gömbfej. Kérdés az, hogy ilyenkor mit kell tenni?
Hagyjam, mert majd bekopik, vagy kis difi szilikonolaj nem árt neki. -
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2780 üzenetére
Jaah
Azok is jók mondjuk én inkább a videós gépeket szeretem.
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2778 üzenetére
Ha épített akkor igen
Ha sima gyári DJI pl akkor nem kell nagyon szerelgetned
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2776 üzenetére
Drónozok is
Abból viszont már megvan a következő kiszemelt
A xyma x8 már elég gyenge nekem
-
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2775 üzenetére
nehéz kérdés, örök igazság nincs
én pl nem is találtam a helyem az autók között, valszeg ezért volt olyan 25-30 féle (darabra meg több), persze nem 1x re, hanem olyan 4-5 volt mindig és cserélődtek...aztán rá kellett jönnöm, hogy fpv drón jobban megfog, autót utolsót is eladtam idén...pedig már komoly volt a géppark...szal nemtom mi lenne jó, ebben a kérdésben nem én vagyok a megfelelő figura -
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2774 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat de még kicsit tanácstalan vagyok mivel lenne jó kezdenem
-
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2773 üzenetére
tamiya ról nem érdemes... szörnyű és ahhoz képest ára vicc...
lrp...hát nemtom, 1/8 ban elég jó vt, de 1/8 ben sztem himotor/maverick/hsp/amax (ezek ugyan azok) alatt van...vrx még himoto szt, csak himoto hoz végtelen fityinges alkatrész van ebayen, meg semmire való alu tuningok is akár
viszont ezekkel már lehet vmit kezdeni. gyári kefés szettel vagy vmi fikább bl szettel jó lehet...én agyon aluzott himotoba raktam egy 800w os mocit, 1x kibírta 5p ig
najó, de azt a mocit a hpi sem bírta sokáig, amivel jött
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2771 üzenetére
Igazából Mugent vennék de sajnos az nagyon drága :/
Szerk: Tamya,LRP,HSP,Maverick,Himoto-ról érdemes beszélni
-
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2770 üzenetére
Magyar dolog (lehet nem csak magyar de itthon ez nagyon jellemző) : amim van az csúcs... Nem mondom hogy rossz, de nem az a gép amit csak ütni vágni kell és semmi baja. Kapásból kell difi hezagolas, váltóban majd pár fog erősebb, ha villany akkor eszi a kutyacsontor, kihajtások gyorsan kopnak, műanyag spúr fogy (acél elég drága), valto ha jó akkor jó... Imádom mert ronda nagy dög, de sztem para jószág kicsit
Szerk : hpi bőven nincs olyan mindig mint amire gondolna az ember az új árából...
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2769 üzenetére
Savage-ról elég sok helyen írták,hogy ha normálisan karban van tartva akkor nem nagyon lehet leharcolni
De akkor nem így van
-
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2768 üzenetére
Savage megbízható? Hahaha
Kapni hozzá itthon alkatrészt az előny ;-)
Trooper elmegy, de gyári szett benne kaki
Slash jó lehet
Esavage 100 éves, kihalt, plusz ez az ár vicc.. Olyan 25be mennek, de alkatrész már nincs hozzá.
Losi... Hmm kedvencszinte nem lehet legyilkolni őket... És ezt azóta sokan megerősítettek. "elterjesztettük" hobbizok között is mondhatni, volt aki már vágyott egy kis szerelésre
hülyén hangzik, nem vagyok márka fanatikus, elismerem ha valami szar, még ha olyanom is van... De ezeket kb nem lehet össze törni. Havernak úgy sikerül hogy cső gáz (nitrós) padka. Ott sem sok minden tört, pedig azt hittem össze kell majd söpörni...
De etetni drága és akkor töltő is kell ami még 10k. Szal egy 10pas kb sztem beugrónak. De jó gép, csak ajánlani tudom. -
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2767 üzenetére
Egy HPI Savage X 4.6-al szemezek már nagyon rég óta tetszenek és elég megbízhatóak elméletileg
ez jópofának tűnik
szintén
[link]
és az utolsó -
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2766 üzenetére
na abból nitrósat lehet venni faját, de villanyosból is lehet válogatni.
1/8as gépek strapabíróbbak, de kajásabb is (főleg akkuból súlyos költség egy 4s akku).
én lehet kezdésnek vennék vmi belépő szintű 1/10 offroad villanyos gépet...hogy lásd mizu, ha nem jön be tán bukta sem lesz, ha bejön csere vagy mellé másik.Akár újonnan is lehet venni vrx vagy himoto gépet, de abban tuti lesz bukta.
ezek használtan 25-40 között vannak (40 ért már brushless meg minden), újonnan 40 körül a kefés gép.
fbn vannak csoportok (korábban sztem linkeltem) ott érdemes körbe nézni.
szerk:
ha látsz vmit ami szimpi és vélemény kell küldj róla linket nyugodtan, mondom a tutit (már amennyire rálátok)
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2765 üzenetére
70.000Ft körül
-
adolfka00
tag
válasz
Peaceliker #2760 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
Miket érdemes venni használtan nitrós/elektromos és mikre érdemes odafigyelni a használt rc vásárlásakor ?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2762 üzenetére
No igen... ne ilyennel kezdjen!
-
Peaceliker
addikt
válasz
adolfka00 #2759 üzenetére
nitós:
pro:
-feeling (mert büdös és hangos)
-használtan nevetséges árakon kapni
-ha nem vagy gyökér nem lesz baja sokáig (ellentétben villanyossal ahol mák kérdése csupán)contra:
-drága az üzemanyag
-...de annyit úgysem tudsz vele menni, hogy üzemanyagra sokat költs
-mivel hangos nincs hol vretni, mert meglincselnek (igen, annyira hangos)
-macerásabb, érzék kell hozzá és eleinte kicsit több utána olvasás
-hidegben szinte esélytelen a játékvillany:
előny:
-szinte (azért első indítás előtt van kis tenni való) csak összedugod és megy
-viszonylag nagy választék használtban is
-erős (persze nitrós sem fika)
-szinte bárhol játszhatsz
-jobban hőmérséklet tűrőhátrány:
-nem büdös, nem zajos
-mák kérdése, hogy aznap valamiből kijön-e a füst
-érdekes hibákat tud produkálni, megtalálni "jó" mókahirtelen ennyi jutott eszembe
szinte mindenki azt mondja hogy villannyal kell kezdeni, én azt mondom, ha nem vagy egy tróger, kicsit utána olvasol és nem vagy teljesen érzéketlen a belső égésű motorokhoz akkor nirós nagy élmény lehet
-
adolfka00
tag
Sziasztok ! Kezdésnek Nitrós vagy Elektromos Off Road rc autót ajánlotok ?
-
Saccco
nagyúr
Megfordult a fejemben, hogy valami nem fog elférni. Legrosszabb esetben nyomtatok magamnak egy (4) másik kereket, ami majd elfér.
(#2755) Rekureku:
Nem vagyok benne biztos, hogy fogsz értelmes választ kapni. Az összes hozzászólás között kevesebb, mint 50-ben szerepel a hajó szó.
Próbálj meg Youtube-on rákeresni.
Illetve érdemes lehet még az RCGroups hajós részlegében szétnézni. -
Rekureku
tag
Sziasztok!
Most ismerkedek az RC világával és nagyon megtetszett a következő hajó: LRP Deep Blue 340 távirányítós hajó. Mire kell figyelni hajó vásárlásnál? Vannak kopó törő alkatrészek? Ár-érték arányban érdemes megvenni?
http://shop.modell.hu/lrp-deep-blue-340-hajo.html
Köszi!
Réka -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2753 üzenetére
Köszi a segítséget, találtam is.
Már csak az a kérdés, hogy a 132mm-es kerék befér-e.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2750 üzenetére
Majd elválik, hogy mennyire szétesős.
290mm a tengelytáv.Van már B-terv a szétesésre, illetve a csapatáshoz jobban passzoló megoldásra.
OpenRC Truggy - akár teljesen fém hajtásúra is át lehet építeni. Ennek 280mm a tengelytávja.
Ez a megvalósítás tetszik nagyon.
-
Peaceliker
addikt
itthon kani vrx/ftx hez, csak tejfölös doboz, 1x használatos kb...bár a te géped nem lesz az a csapatós száguldós féle, mert akkor széjjel hullik az fix
tengelytáv? standard sct nek 330 körüli... himoto/hsp/rokoani sct az nyomi méret, 1/10buggy méret az meg 290 körüli lehet -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2748 üzenetére
Azt már néztem korábban (ma). Köszi
Nagyon noob vagyok.---------------------
Még egy jó kis SCT Body kellene... (értsd olcsóbbik fajta) -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2744 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2744 üzenetére
Így már nem bonyolult. Köszi.
Már csak egy BEC-et kell keresnem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2742 üzenetére
2S lesz, a 3S csak a téma kiegyezése miatt került ide.
Van valahol kapcsolási/bekötési rajz? Kezdő vagyok ehhez... -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2739 üzenetére
Egy 3S akkus gépen mi védi meg a szervókat?
-
Saccco
nagyúr
Ezt is néztem: AeroStar™ AS-559MG High Torque MG Servo 9.35kg / 0.13sec / 55.6g
Még egy kérdés ide, kinyírja ezeket a 7,4V (2S lipo)? Szinte mind 6V-on adja meg a nyomatékot, kivéve a HV modelleket.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2736 üzenetére
&& üszök:
Köszi.A Hobbyking-es Turnigy és HK saját cuccai ?
JX PDI 6221MG 20KG overkill?
Ebbe kell majd... -
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
Kellene nekem egy szervó, 9kg+.
Van valami ajánlott?
Leginkább az ár számít. Néztem a copycopycopycopycopy MG995-öt, de eléggé veszélyes.
Találok viszonylag értelmeset $10 körül? -
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok.
Van egy HPI Behemoth nitros autóm. Kb 3 éve nem volt beindítva, most elővettem, sikerült nagy nehezen beindítani, de gázadásra egyből leállt. Próbáltam állítani a karbin, de sehogy nem jó, sőt, már be sem tudom indítani. Sajnos a berántó rúgója elszakadt így már elektromos fúróval próbáltam indítani (áttettem a száras fejet a berántó helyére).
Meg tudjátok mondani hogy mik az alap beállítások amivel könnyen be kéne indulnia?Esetleg Miskolc környékén van aki tudna segíteni beállítani?
A motor típusa : 18cxp
-
Saccco
nagyúr
Azért ez igen szép.
(1/14 TAMIYA SCANIA ) -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2727 üzenetére
Már tárgytalan. Délután eladtam az autót.
Most buggyt keresek.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2724 üzenetére
Szabályzó feltanítása megy,azt már gyakoroltam.
Egyik irányba nekem bele ütközik a szervó házába a kar,akkor lejjebb veszek a fordulásból.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2724 üzenetére
Szabályzó feltanítás?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2721 üzenetére
Most megpróbáltam a fogaskerekeket nyomtatni, de a legkisebbek egyelőre nem valami szépek.
(#2722) üszök:
Valami végállásra tippelek. -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2721 üzenetére
Mi a DR meg az EPA? Részletezd légyszi.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2719 üzenetére
Ezt írja a figura:
"Metal gear servos. Maximum 23mm body length. I use these: https://hobbyking.com/en_us/corona-ds-843mg-digital-high-torque-micro-servo-4-8kg-0-10sec-8-5g.html"Ezen valami nagyobb van.
Ezen is látszik és tök más.Közben válaszolt a srác, hogy mozgás közben képes egy 2,4kg-os is mozgatni, de állásban már nyög.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2717 üzenetére
Köszi.
--------------------
Létezik ehhez hasonló servo olcsóbb kiadásban? (servo metal gear digital)
Nem vagyok benne biztos, hogy szükség van a 4,8kg erőre. -
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
Mekkora akku passzol egy 1:10-es géphez?
2S kellene, leírás szerint kemény külső borítású, feltétlenül szükséges?
Illetve egy $10-os töltő elsőre elég egy ilyen akkuhoz?
Spórolok. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2713 üzenetére
Értem, köszi.
Pl. ez az 1/10 kasztni passzol rá.
Nagyjából tudom mit kell vennem. Egyedül a rádió kérdés még.
szerk.:
Ez az SCX10 is kemény.Biztos ismered, de mondok egyet: Tamiya Konghead
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2711 üzenetére
Közben már megleltem a választ én is.
A gumikat nézegettem, az oldalon meg van adva két féle, de mindegyiknek különböző a belső átmérője. Illetve megnéztem a vonalzón, azért a 132mm külső átmérő hátő... beteg.
-
Saccco
nagyúr
Agymenés...
Szeretnék összehozni egy ilyet, ha a teljes költség nem lép át egy határt, a pontos összeg nincs meghatározva.
Mire van ehhez szükségem?
Van egy Turnigy 9X távom, ezt szeretném használni.A költségek minimalizálása a cél.
- Motor 540 35T - 35T-t ad meg minimumnak. ($12)
- ESC ($11)
- Valamilyen akku 2S (C?) + töltő ($20+$20?)
- A távba kell adó+vevő. (9X vagy FrSky DJT vagy inkább legyen egy olcsó táv?) ($20-$50?)
- Gumit azt vennék hozzá ($20)
- servo - ebből kell keresnem egy olcsóbbat, biztos van
- sallang ($20)Mi történik, ha kisebb vagy nagyobb T értékű motort használok?
-
csaabz
őstag
-
Peaceliker
addikt
ha valaki éppen vágyna ez jó állapotú, közép kategóriás verseny onroad ra, akkor zargasson, van nálam egy sakura xi kis tuninggal, patika állapotban
van bl szett, gyors szervó, stb
gyorsan vigyétek el, mert a végén marad nálam és az anyagilag hátrányos nekem
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
AndrewTdi #2704 üzenetére
Itt egy ismerős arc
Javaslom multicopteres csoportokban is keresgélj, mint pl. ezek: [link]
[link] ezen belül: ez valszeg. már elkelt, Ez talán még megvanAztán persze itt van még kettő rc kategóriában: [link]
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Peaceliker #2703 üzenetére
köszönöm
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Fater sokat horgászik. Van neki egy etetőhajója. Ehhez keresne min 5 csatornás (előre-hátra, jobbra-balra, lámpa, 2db ejtő zsilipajtó) távirányítót 4-600 méterig itthonról, viszonylag gyorsan.
Tudnátok ajánlani valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest