- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2693 üzenetére
Na végül a fülembe ültetett bogár megtette hatását.
Rendeltem egy CC3D-t, ha nem jön be jó lesz repcsibe, quadcopterbe. Ez a legolcsóbb alternatíva, ha azt nézzük, hogy vevő is van hozzá itthon (xsr).
Tényleg frsky-ékkel mi a tök van? Xsr kb. féláron kapható, ennyit jelent az új csomagolás, vagy csak copy lenne? -
gabe_
őstag
válasz
XFishboneHUN #2697 üzenetére
Affene, nemrég szólt a főnököm, hogy vár szeretettel szombaton túlórázni... Pedig elmentem volna a számat tátani szivesen...
-
gabe_
őstag
válasz
XFishboneHUN #2695 üzenetére
Pontosan hol lesz, mikor?
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Akit érdekel most július 15-én lesz Lajosmizsén az RCOR által szervezet RC verseny. Nézőnek lehet jönni, mert a nevezés már lezárult.
-
BLOODSHOT
senior tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2691 üzenetére
Erre a beastx-re hasonlítóra gondoltam.
Tarotot, akkor hanyagolom, de még arébb lesz ez. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2689 üzenetére
Na akkor beválogattam megint.
Tarot fbl rotorfej felmegy rá.
V911 kevés kintre ezért vettem, ugyan havernak van nagy koaxa, de az idiótán néz ki.
X8R-t raknám rá, de kellene egy kisebb vevő majd.
Törés után átalalítom fbl-re és akkor jól jönne egy sbus-ra köthető 3 tengelyes gyro. (xsr van itthon)
BG-n van 1-2, csak nem tudom melyik klón legyen.
Kbar/Vbar, beastx, vagy esetleg tarot zyx s2.... ráérek választani van egy olyan érzésem. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2688 üzenetére
jah, helis mix, nem piskóta, azt mindig gyárit használtam inkább
UUu hilleres? azt fizikailag lesz kemény beállítani, én inkább fbl-t vettem vna.
mondjuk 50usd be kitet nem kapsz nehogy arf, ennyibe jó lehet..reméljük nem hulladék.igen, orientáció helivel nehéz, nekem nem is ment, azóta is csak fpv ben tudok repülni, los nem
phoenix sztem nagyon jó helire. kis géppel érdemes gyakorolni, mert azzal nehéz.
de válassz majd 450est és sztem sebességet először vedd le.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2687 üzenetére
Kösz!
Taranison láttam helis beállításokat, opentx university-t most lesem helivel kapcsolatban, repcsis, raceres aggyal elsőre bonyolultnak tűnik.... másodikra is, de majd jön a fény az alagútban.
Ezeket találtam:
1
2A heli meg ez.
50$ volt VIP2-től gondoltam annyit megérhet, ha el is csípik, legalább látok egyet összerakva.
Ha lebegés megyeget és kibírom vele idén, szimulátorral áthúzom jövö évig, akkor ha lezúzom és beleszeretek veszek egy jobb klónt ami nem ropiból van.
Racer az első, de az orientációt nagyban feljelszti egy 3D heli szvsz.Milyen szimulátor ajánlott? Realflight G4 és Phoenix akad itt a közelben, de most nézem az AccuRC-t is nyomatják a helisek és a Heli-X-et.
Lebegést mivel érdemes gyakorolni, vagy bármelyik megteszi?
Időm lesz rá, mert biztos megsarcolják, akkor meg augusztus is lesz mire ideér.(köszönet a királyi postának)
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2686 üzenetére
én úgy használtam, hogy egyik kapcsoló kapcsolta normáls és idle up (3d) módot egy másik meg th hold/cut.
de akkor igazából csak 2 állású kapcsolók vtak nekem.
most quadro n úgy van nekem, hogy 3állású közep arm+acro, felül arm+angle, lehet kb így állítanám ma már helin is...csak helin nagyon hamar kell disarmolni ha gáz van nem érsz rá előtte kimondani, hogy "hopp", mint multirotornál, mert az annyit még kibír -
szacsee
nagyúr
Helikkel ki van képben?
BG-ről vettem egy XFX-et és bele HK 401B gyro-t.
Ha jól értelmezem csatornák ugyanúgy vannak, csak a gázkar vezérli az állásszöget és kapcsolóval váltok normál és 3D között. Gáz tartás aktiválódik mindkét esetben.
3 állású kapcsolóra tenni mennyire jó ötlet?
Pl:
1 th inaktív gimballal gázt vezérlem
2 normal mode cp 0-10 fokig gáz tartásban
3 3D cp -10 - +10 fokig gáz tartásban.
Taranisom van majd meglesek egy eepe fájlt is, hogy a nagyok hogy csinálják.... de ha valaki képben van legyen szíves ne maradjon csendben, főleg ha hülyeséget írtam. -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2681 üzenetére
-
Szippi
újonc
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata ezzel a módosítással kapcsolatban?
http://www.droneinfo.hu/2016/10/18/phantom-3-standard-wifi-tav-noveles/
Csak a 2.4g wifit növeli vagy 27dbi-re, vagy a távot is? (a táv nem is 27, hanem 19dbi)
akkor lenne FCC, vagyis korlát nélküli módban. -
üszök
őstag
Megint kérdeznék. A Himoto gépem legyalulta a spur kereket. Az alkatrész katalógus szerint ez kell bele. Pinionból meg ez Az,hogy mondjuk 18T van írva az a fogak számát jelöli? Mert én 14 et számoltam ami benne van. Ami k.b. így is néz ki. Melyiket vegem,és honnan,hogy ne kelljen 3 hete várnom? Mi lesz ha bele rakom a 18t-st? Köszi.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2678 üzenetére
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2676 üzenetére
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2674 üzenetére
k.b. 340 fokban lehet forgatni a potit,így csak tippelni tudom a 0 állást.A szervó kérdéssel kapcsolatban?
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2669 üzenetére
Nem értek hozzá. Himoto 3 Way Electronic speed controller. Ez van ráírva.
A szervo pedig acoms IC AS-12 servo. Elég nehezen mozgatja a nagy bumszli kerekeket.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2666 üzenetére
Lipo aksival jobban adja.
Ha feltekerem a gáz trimmet egész tűrhető. Viszont eleredt az eső sajnos 5 perc után.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2666 üzenetére
Ez valami régebbi Himoto Truggy de nikkel aksival igen gyengén megy. -
Peaceliker
addikt
nagyon ritka ma már az a szabi ami nem bírja el a 2s akkut. 2 dologra kell figyelni:
-régebbi kefés szabik minden akkut nikkelnek gondolnak és így lipót engedik túlmerülni (csipogó megoldja ezt)
-mivel kicsit magasabb a fesz így jobban pörög motor és játékidő is több lesz figyelni kell, ha ki volt hegyezve az áttétel akkor ettől megsülhet. -
üszök
őstag
Ha nikkel aksi helyére minden változtatás nélkül bedugok egy lipot kinyírom a teknikát?
-
Peaceliker
addikt
jah jól ment nikkelhez képest
annyiból igaz hogy fölös, hogy egy 5000 30c tök elég valszeg azzal is így menne...és igen szét fog esni, mert hát ez olyan.de legalább 3ft hozzá minden tuning...persze az értelmetlen fajta is
illetve magasabb C s akku érzékenyebb hamarabb puffad, hal meg elvileg..de amíg jó, hajtani kell vele, ennyi -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2659 üzenetére
Nos akkor egy véleményen vagyunk az aksikkal.
Régi RC-s cimbik letámadtak,hogy minek a 90C-s aksi a világbajnokságra készülök? mondtam nem,csak ezzel megy qva jól.
Szét fog szakadni a Strada nem bírja meg ilyenekkel jöttek. mert nekik milyen jól ment a 18650-es cellából gyártott aksival. Mondtam azóta kicsit elszaladt az idő.
-
Peaceliker
addikt
erősebb akkunál nincs olyan, hogy nagyobb teljesítmény. olyan van, hogy gyengébb akkuval van kisebb teljesítmény.
szal amit ezzel megy az a max, amit tud, többi meg nem tudja kiszolgálni a motort ezek szerint (ergó hamar meg is fognak dögleni).
3s t komolyabb 120a es szabik bírnak és nagyon max 4000kv ig...motor meg megint nem mindegyik.
persze nemtom pontosan milyen moci van benne...de nem erőltetném.
ha 3s t dugsz rá, kinyomja motor felé az akku feszt. -
üszök
őstag
válasz
szacsee #2656 üzenetére
Ezt keresem igen. Ez az aksi Szétnézek valami boltban kapok e banándugókat,az a gond,hogy már bele forrasztottam 2 vezetéket,hogy ki tudjam próbálni mert kíváncsi voltam. Mondjuk ennek az aksinak nem sok van szerintem hátra. Kösz a face tippet is.
(#2657) Peaceliker
Vágom,hogy a motor dönti el a felvett áramot.arra lennék kíváncsi az autó hajtása fogja e bírni a terhelést,mert a linkelt akuval elég durván megy a többihez képest.. Még egy kérdés. A szabályzó elméletileg tud 3s-t is,ezt ha átállítom akkor nagyobb feszt kap a motor,vagy a szabályzó ugyanúgy lecsökkenti a feszt? -
szacsee
nagyúr
Enyém fix kábeles, de ilyen kell neked.
90C-nél gondolom HXT csatis lenne., de van T és XT60-as is. Levélként max 2k összesen.
Ha tudsz forrasztani, akkor 2db 4mm-es banándugó és egy 2mm-es banándugó kell akksi oldalra, esc felé amilyen csatit akarsz, balance csatinak pedig JST-XH 2S a neve.
Esetleg valamelyik rc adok veszek csoportba is beírhatsz, hogy mit keresel. -
üszök
őstag
Üdv urak.
Csak vettem egy Strada evo xt-t bl szettel face csoportból. Kaptam hozzá egy 90c-s aksit azzal megy nagyon. Hamar szét fog hullani ha azzal hajtom? Próbáltam 25c-s meg 18650-es cellából készített aksival is azzal lényegesen gyengébben megy.
A 90c aksi elég púpos,de amíg megy használom. Verseny aksi ezeknek a neve,vagy mi,amikből ki lehet húzni a vezetéket? Nem nagyon vágom ezeket. Az a gond,hogy nem kaptam hozzá vezetéket,így nem tudom balanszolva tölteni. nincs valakinek feleslegbe ilyen kábel? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2652 üzenetére
Frissen aszfaltozott betonút (tapadós féle).
Kerék mondjuk egypálcás, lehet ki kellene próbálnom normálissal.
Kösz az eddigi tippeket! -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2651 üzenetére
nekem is vmi elég gyors 6 kiló körüli BB szervóm van (volt
) onroadban, szépen csinálta amit kell.
ezek jó ötletek, végig kell járni mivan. de ha futómű beállítás nem jó és/vagy tapadás nincs akkor nem fogy egyenesen menni, ez fix.de az is igaz inkább nagyobb gázra kóvályogna...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2650 üzenetére
Bluebird BMS-621DMG plus HS szervó és Sakura XI Sport.
Próbaképp taranisba bedobom a flysky modult és meglesem, hogy azzal csinálja-e. (látom, hogy a kormány gimbalja visszatér középállásba)
Ha taranissal jó akkor még szóba jöhet a GT3-C potija is, bár nem sokat használtam.
Ha taranissal is félrehúz, akkor lehet kidobom a servo savert és anélkül lesem meg és megyek tovább.
Egyenesen csak el kellene találnia, ha nem nyomok neki nagy gázt...
20 évvel ezelőtt sem volt akkora igény ez. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2648 üzenetére
hány kilós a szervó és milyen is a gép? Lehet kevés a szervó?
De ha nagyon gagyi, lehet tényleg nem áll vissza középre.(#2649) tvamos
egy 100 éves hudy 1/8 padom volt, amihez volt esztergálva 4mmes tengelyre átalakító. Hasznos volt, nagyon.
De most autós modellezésem teljesen leépítettem, eladtam padot is. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2647 üzenetére
Futóművet padra kéne tenni.
Neked milyen van? Mert nekem eddig a kollégám beállította mindig a kocsim, de csak jó lenne végül is magamnak csinálni...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2647 üzenetére
Trim oké, nincs lötyögés a futóművön.
Egyszer bir egyenesen menni, máskor meg húz valamerre. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2646 üzenetére
Mechanikailag néz körbe, ha látszólag semmi, akkor 2 gondoltam lehet :
Kevés tapadás (ez nálam mindenhol fennalt amikor nem pályán voltam)
Rossz futómű beállítás.
Nekem ami kezdesnek jó volt az első minden hova 3 fok. Szét tartás elől, kerék dőlés elől hátul.
Futóművet padra kéne tenni. Amúgy trim rendben? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2645 üzenetére
Köszi!
Sikerült kalibrálni a gázt. BG-s mociról lévén szó és az oldalon is csönd van róla, de full gáz bekapcs, majd alap és hátra végponttal sikerült.
Akadt viszont egy kis problematika. Lehet user error lesz, de a sakura nem akar egyenesen menni.
Kerekek nem márkásak, de szerintem ettől független.
BMS-621DMG plus HS szervó van benne és írták többen is hogy a center nem épp az erőssége.
Van viszont rajt egy szervo saver, azon gondolkodom nem-e az szivat, hátha nélküle nem csinálja, de kellene valami mentőötlet, hogy milyen szervót szerezzek be tartalékba, ha mégis a szervóval van a hiba.
Mo.-i beszerzés a posta miatt drága, Hobbiking talán, vagy ebay, esetleg Ali, Banggood.
Megbízható és gyors kellene, de nem sanwa árban.
Hobbyra nem versenyre kell, csak találjon el egyenesen.
Táv miatt nem lehet? GT3-C -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2644 üzenetére
fogházag beállításnál arra figyelj, hogy körbe nézd meg, legszűkebb helyen legyen egy minimális (sosem pontosan központos, lesz eltérés)
kalibráció mindig kell (gomb nélkülinél, pl castle full gázt húzva kell bekapcsolni, de ilyen ritka), legtöbb szenzoros cuccnál lehet kártyával fordítani irányt
többi okés sztem
annyi hogy kalibráció legyen az első azt is bakon vagy össze sem rakva, mert elszaladhat az autókb sztem ennyit amit kell, többi majd adja magát
scte 3.0? sztem tök elég lehet egy használt 2.0, nekem vt egy tank, minden tud meg többet ami bohóckodni kell, mivel kint a 3.0 tuti ára is jó lehet már, alkatrész meg nagyja 3.0 valszeg meg amúgy is évekig van még támogatás losi éknál.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Zé_Mester #2643 üzenetére
Teher alatt nő a pálma.
Srácok, lenne egy kérdésem. Itthon nincs valami lírás, videó bármi, ami magyarul elgügyögi, hogy rc elektromos autónál mit hogy kell beállítani?
Eddig így csináltam, de lehet nem teljesen jó, így jó lenne egy guru is leírná mit hogyan.
Váz összerak, spur- pinion hézag lappal beállít (fülre még nem megy).
Akksi rádug bec-re szervó középállásban szervókarral összecsavar.
Motor fordulat, ha okés, akkor happy end, ha nem, akkor szenzorosnál difi megfordít, szenzormentesnél 3 kábelből egy megcserél (brushless). Táv reserve gondolom nem játszik.
Vezetékek összedugdosva, Esc beprogramoz, gáz kalibráció. -Gomb nélküli esc-nél kell ilyet csinálni?
Végállás beállít a kormánynál és örül.
Van amit kihagytam?Jah, kézipályát most aszfaltozták újra, úgyhogy vidámság van.
TLR 3.0-n gondolkodom, de beszélgettem egy ismerőssel és igen átment az rc hobbi lehúzósba.
Pl Egy szett verseny gumi / kerék garnitúra kb. egy autóéval vetekszik árban stb.
SCTE-t szeretnék, így vagy veszek használt rollert, vagy RTR-t, mert annyi, mint a 3.0-s roller.
Szerintetek? -
Zé_Mester
őstag
válasz
szacsee #2642 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Mire elolvastam a válaszod, sikeresen össze is csuktam az elejét. Kb 60-nal belecsapódtam egy kósza betondarabba, úgyhogy az eleje kicsit megfáradt. Kerestem hozzá alkatrészt cikkszám alapján, aztán kicsit pislogtam hogy 29,99€-t kértek egy műanyag vacakért, plusz még 6-8€ lett volna az apróságok, amiből csak simán kiszakadt a csavar.
Mázlimra tovább lapoztam a webshopba és találtam egy komplett autót elektronika nélkül :
- LRP S10 TWISTER BUGGY KIT - 1/10 ELEKTRO 2WD BAUSATZ VERSION
Tökéletes donor, a lengőkarok kicsit rövidebbek, de a többi elem egy az egyben ugyan az mint az Extreme-be, ráadásul akciós is volt, úgyhogy el is gurultam érte még aznap.
Most ott tart a dolog, hogy kíváncsiságból összeszereltem az új vázat és átpakoltam bele mindent, már csak a burkolatot kell méretre vágni meg felmatricázni és mehet.A szabihoz (LRP SPX Bullet) megtaláltam a leírást, nem is gondoltam, hogy ezt így lehet finomhangolni. Azóta belőttem, van végre köztes gáz is, nem csak 0 meg MAX.
Próba holnap, megyek ki a pályára és megnézem, hogy ketyeg.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Zé_Mester #2640 üzenetére
LRP autó, LRP szabival, grat!
Burkolatot vedd le és nézd meg a szabi tipusát.
Utána meg kellene nézni a neten a használatiját, hogy mit lehet állítani. Induláskor jó eséllyel tudsz csillapítani, hogy ne legyen benne akkora kraft.
Spur-pinion megoldás akkor jó, ha a végsebességen tolsz kifele, így induláskor gyengébb lesz a kocsi, de lehet kezelhető marad.
Másik a gumi cseréje, illetve ha az van rajta, ami a képen is akkor ez legyen az első, mert ez szőnyegre való lehet (még én is kezdő vagyok).
Próbálj meg egy truggy gumit/kereket rádobni, vagy sct-t az való kintre, ha benéztem, mert alapvetően egy truggyról van szó akkor bocsi, de az első kerék nekem gyanús..
Utána esc, programozás és / vagy pinion spur csere. -
Jackal2
senior tag
SZiasztok, sajnos a drónozás után rákattantam az rc autókra is, és vettem egy ilyen Feiyue FY-10-et előbb kipróbáltam és állat
Az a poén benne, hogy 1:12 ellenére inkább 1:10, és bazi nagy ballonos kerekei vannak, ezért jól neki lehet rongyolni mindennek, inkább felmászik, mint széthullik. Vicces cucc:
Esetleg van valakinek ilyenje?
-
Zé_Mester
őstag
Szia mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kissé tanácstalan vagyok.
Nemrég kaptam ajándékba egy LRP S10 Twister 2 Extreme 100-as szörnyeteget. Mivel első RC autóm, viszonyítási alapom és tapasztalom egyáltalán nincs.A problémám, hogy kezelhetetlenül erős az autó. A legkisebb gázadásra is 2 kerékre áll, nagyjából bármilyen sebességen. Ha füves területen próbálom, akkor még csak-csak normális, de aszfalton vagy homokos/kavicsos terepen szinte irányíthatatlan.
Próbálgattam a távirányítón a gáz érzékenységét is állítani, de szinte semmi.Mit kezdjek vele? Ha esetleg lecserélném benne a spur/pinion fogaskerekeket, azzal tudnék változtatni valamin, vagy csak a végsebessége változna ?
Minden ötletre kíváncsi lennék, aztán hátha sikerül megszelidítenem
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vett párom a gyereknek egy ilyet.
Ócó vót, meg a gyereknek jó lesz tologatni címmel
Ahogy én láttam: nincs benne akku, antenna is hiányzik, meg a távirányító sincs meg (Az előző tulaj is így vette már valakitől). Gyanítom a többi része jó lehet, de hát ki tudja...De nem is ez a lényeg, hanem, hogy van-e esély rá, hogy fel lehet támasztani és működésre bírni? Szép lassan megvenni hozzá a megfelelő alkatrészeket.
Vagy inkább hagyjam? Milyen buktatói lehetnek ha belevágok? Kereket hajtó motorok benne vannak, gurulni gurul.
Új vagyok ebben a témában ezért nem tudom merre kéne elmozdulni.Köszi előre is az válaszokat.
Üdv,
A. -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2636 üzenetére
Dobj már linkeket légyszi ne kelljen keresgélnem.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2634 üzenetére
Az egyikben benne vagyok,de nem nagyon láttam még.
-
üszök
őstag
válasz
zolisx4 #2632 üzenetére
A kolléga szerint 25 ért lehet venni használt rtr autókat az írt márkákból. Na én nem látok ilyeneket, pedig vagy december óta keresgélek,lehet nem jó helyen. K.b. 2 volt amit érdemes lett volna megvenni de mind messze volt személyes megnézéshez. Nemrég volt 1 Maverick ion 28k áron, a vicc az,hogy az új 40 körül van, és az ugye csak 1:18. Amúgy ajánlanám a drónokat azoknak akik rc autón gondolkodnak,tisztább,nem kell annyit bajlódni velük. Most is kimenten a rétre kivettem a Bugs3-at a dobozából, kirepítettem 2 aksit majd visdza tettem. Nem kell takarítani olajozni egyebek.
Mid van neked eladó?
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2629 üzenetére
Ha tudsz ilyet használtan 25-ért rtr szólj légyszi,mert én sosem látok ilyeneket 30 alatt,ha netán előfordul 1 nap alatt eltünik.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2629 üzenetére
Igy van nekem pont egy új vrx bullet 2wd buggy aksival rengeteg tartalék új alkatrésszel .
-
Peaceliker
addikt
szerintem az ilyen gépek arra valóak, hogy elvegye az ember kedvét az rc autóktól...mmint a modell autóktól.
Biztos könnyebben törik, mint idokolt, az all in one hajtás rendszer mindig kehes és drága amikor cserélni kell...
inkább vennék vmi használt belépő szintű modell(!) autót. Értem ftx/vrx, himoto/amax/maverick/hsp. Azt is kapni használtan rtr 25 körül csak az jobb, attól tán kap majd kedvet az ember és nem elveszti -
gabe_
őstag
Ilyen tolongásra nem számítottam...
-
gabe_
őstag
Sziasztok.
Wltoys A959-ről egész jókat írnak a tesztjében, gondolkodom a beszerzésén. Kertben, homokon lenne hajtva, semmi komoly verseny. Van ebben a kategóriában erre ennél jobb, vagy jobb árban? Eu-n belülről rendelném. -
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
mit mondanátok, egy ilyen szett mennyit ér?
Mugen MBX6T Truggy
Motor: Mamba (2200 Kv) újszerű
táv: carson
szervő: tower pro 20kg
2 garnitura Proline kerék+ akksi + töltő + távirányítő
Használt, de jó állapotú
Köszi
-
BLOODSHOT
senior tag
Ha esetleg valakinél van elfekvőben egy Vorza Flux az írjon
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2618 üzenetére
Amúgy Traxxas b..zi vagyok, az Inferno csak úgy lett, magamtól e-revo vxl lett volna.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2620 üzenetére
Akkor használt lesz belőle.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2614 üzenetére
Nekem is jobban tetszik hogy füstöl, büdös és hangja is van, de a körülöttem lévők nem biztos hogy ugyan így lennének ezzel.
Köszi, akkor nézelődök ott.
Értékvesztése mennyire nagy ezeknek? az első postban felsorolt HPI-knek? Tehát ha nem széthajtott, jó állapotút akarok, akkor azok kb mennyiért pörögnek?
köszi
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2616 üzenetére
Van egy infernom... de az is villannyal megy.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2614 üzenetére
Én sem szeretem a nitrósat, mert bűdös.
-
Peaceliker
addikt
válasz
BLOODSHOT #2613 üzenetére
RCmodell fórumon szokott lenni használtan verseny gép (losi, asso, mugen), ezeket érdemes, ezek nem hullanak szét egy könnyen
hobao és hong nor még jó, de azokhoz már van amit nehéz kapni.
persze azt figyelni kell, hogy olyan széria legyen amihez még kapni alkatrészt...ezt mondjuk kintről, itthon kb semmihez nincs semmi sajna, így sztem itthoni alkatrészes dolog nem opció...illetve traxxashoz és hpi hez van, de azokhoz sem minden, na meg azokhoz tuti kell is majdnitrós macerásabb elsőre, de ilyen kevés játékra több élményt ad szerintem...nem atom fizika, tartani nem kell tőle
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2612 üzenetére
Köszi,
ennek kb a felét értettem
Nagyon régóta szeretnék venni egy RC autót, anno nitroson gondolkoztam. A Tamiya Nitrage volt az álom, de valahogy sosem vitt rá a lélek.
A pénztárcám jelen esetben mind1, igazából nem akarok sokat rá költeni, mert tudom hogy nem használnám sokat. Nekem külsőre jobban tetszik a Vorza. Gyárilag egyébként ajánlják hozzá a 6S LiPo-t.
Egy bajom van vele, hogy 210.000 Forint + hozzá aksi + töltő: 250.000 és akkor még nem törtem rajta semmit.
250.000 el sem lenen baj, ha használnám, de tudom hogy nem fogom, max havonta 4-5 alkalommal. Vennék akár használtan is, de nem látok sehol.
Más alternatíva?
Nagyon köszi
-
Peaceliker
addikt
válasz
BLOODSHOT #2611 üzenetére
Ha "csak" 4 cellával akarod hajtani (ajánlott nem többel ha kedves a pénztárcád) akkor vorza szerintem. Truggy sem rossz gép, csak tuning kell bele egyből, mert első cvd-k hátsó kihajtások törnek, mert az a marha régi féle megoldás. Egy pár értelmes cvd bele meg 15k...vorza meg buggy, általában kevésbé sérülékenyek, 4 cellát bírja is, 6al hullik apróra igen sebesen, akkor már oda is kell tuning...mondjuk mindenből
Amit ajánlok, még ha újonnan is veszed, hogy difiket szedd szét és kúp és tányér kerék hézagolást ejts meg, hacsak nem akarod zsák számra venni a kúpkerekeket...HPI hézagolást hírből ismeri max, gyárilag trógerül vannak összerakva sajna.
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
RC Offroad (elektromos) autó vásárláson töröm a fejem.
Valakinek van tapasztalata a következőkkel:
- HPI Vorza FLUX
- HPI Trophy TruggyEz a kettő tetszik csak. Mivel nem használnám naponta, sőt hetente sem valószínű és nem tervezem hogy ez legyen a hobbim, csak néha játszanék vele, ezért azt választanám amelyik "kevesebbet kér enni".
Köszi
-
Peaceliker
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #2609 üzenetére
és a túlmerítés is. ki is gyulladhatnak
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2608 üzenetére
Mármint a feltöltve tárolás veszélyes?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #2607 üzenetére
igen, hacsak nem 4mm es hasított (gyárilag csak csúcs cuccokon van ilyen), akkor jobb ha direktbe van kötve.
igen, ezzel a két dologgal meg lehet őket gyilkolni...mindamellett marha veszélyes is!
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2606 üzenetére
BL-esek.
Van csati.
Forrasszam össze őket?Szerintem az lehetett a gond akkor, hogy feltöltve tároltam őket+ először Li-po őr nélkül használtuk és valszeg jobban lemerült, mint szabadott volna.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #2605 üzenetére
Nem jó, elkezd nőni a belső ellenállásuk, csökken a kapacitásuk...van amelyik fel is puffad...
Szabi motor között van csatlakozó? Ha van, akkor gondolom a rugós...na az kukába való. Amúgy BL vagy kefés?
-
Doki-HUN1978
senior tag
Kösz FLY és Peaceliker fórumtárs!
Nem jó egyébként nekik, ha feltöltve vannak tárolva???
Nem tudom elhinni, hogy a 2 szinte új autóval lenne baj.
Veszek egy akksit, aztán meglátjuk...Az új autóm csinálja azt, ha full gázt adok befullad, csak úgy tudok gyorsítani, ha nagyon finoman adagolom a gázt és már akkor erőtlen.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #2602 üzenetére
Akku lesz oda valszeg...val feltöltve volt tárolva vagy sokszor volt túlmerítve, hamarba ki lehet őket csinálni...
-
-FLY->
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #2602 üzenetére
Valszeg akku hiba, nálam is volt ilyen. Legalább 4db 2 cellás lipom mindig van, uh hamar kiderült.
Nálam úgy jött ki a jelenség, hogy szőnyegen kanyar utáni kigyorsításokban mindig "befulladt", ugye ilyenkor hirtelen kellene nagyobb áramot biztosítania a szabályzónak, az meg tovább... és ez nem sikerült. -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2601 üzenetére
Zippy 5000, 30C,7,4V 2S az akku.
Az autók, meg amikről küldtem képet. (Absima, LRP)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #2600 üzenetére
mekkora akku, milyen autó(milyen elektronika)?
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minecraft
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest