- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
korcsillio #2396 üzenetére
Na így már világos.
Meríts az akkun bejáratással és amikor legközelebb rádugod nézd meg hogy világít.
Aztán otthagyod és ha változik a led fénye, vagy kialszik, akkor töltötte fel.
Itthon is van akkupakkom Nimh, de csak holnap tudom meglesni hogy tölt fel hasonló töltővel.
Ja és mindig merítsd le az akksit, ha teheted töltés előtt, mert memóriaeffektus fog kialakulni. -
Pikachu24
aktív tag
válasz
korcsillio #2396 üzenetére
4.8 voltos 600mAh NiMH akku. Nem tudom mire merték ki írni a li-ion akkut...
Szerintem nézd meg hogy hány mili amperrel tölt a töltő, és a 600mAh-t osszad el azzal ami rá van írva töltőre, így megkapod hogy mennyi időt kell tölteni(pl.: 600Mah/200Mah= 3 óra).
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
szacsee #2394 üzenetére
Azta, ez szép oldal.
"BATTERY (V) (mA):Li-Ion 7.4V 600MAH"
Utána meg azt írja hogy NIMH akku....
Ha az akkuról és az akkucsatiról tudsz nekem képet küldeni akkor tudnék szerintem segíteni tovább jutni. Ha li akku van hozzá akkor elalszik, a led viszont ha nimh akkor nem valószínű.
-
szacsee
nagyúr
válasz
korcsillio #2393 üzenetére
Leírás nem volt egyértelmű.
300 és 600mAh akksit is emleget, 4,8v és 7,2v-ost is.
Hacsak nem akkut ad a távba és azt tudod tölteni + a kocsiba valót. -
szacsee
nagyúr
válasz
korcsillio #2391 üzenetére
600mA akksi van benne, usb kábellel töltöd, ha jól láttam.
Ha az elektronika átenged 600mA töltőáramot, akkor 1 óra, ha nem akkor 2 is lehet.
Persze töltőtől is függ, de mai usb-s telefontöltők ált 1A-t tudják, ahogy a pc Usb 3.0-s csatlakozója is.
Bár én előbbit szoktam javasolni, mert ha elszáll a töltő elektronika, akkor ne a pc-t vigye magával.
Ajánlott amúgy bejáratni a motort, kis fordulaton 5-10 percig, hogy a kefék bekopjanak, mert nyélgázon kezdve nem lesz hosszú életű. -
korcsillio
addikt
Üdv.Vettem egy ilyet karácsonyra fiamnak.Meddig kell töltenem kb.az akkut?A töltő pirosan világít.Át fog váltani zöldre vagy csak azt jelzi hogy működik?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2388 üzenetére
Ok, akkor megpróbálom azzal.
Szárny alatt a kasztnit kimerevítem még jégkrém pálcikával. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2386 üzenetére
Kösz, az pont nincs.
Van festék maszkoló, power tape, kereszt irányú szálerősített széles ragasztószalag.
Ezek közül talán a power tape és a maszkoló tapad a legjobban.
Jók ezek is, vagy duct tape-t szerezzek erre a célra? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2383 üzenetére
TT-re Sakurára rápróbáltam, tengelytáv okés, bár a kerék kivágása nem egy 20K-s kasztnié (nem annyira kicsi a kivágás hátul pl.), de legalább így lehet játszani kicsit a mérettel, ha nem annyira passzentos a roller hozzá.
Szélességre is nagyjából 190-es autókra való, de azt lehet orvosolni offset módosítással.Viszont lehet lekezelem belül valamivel, mert középen a küszöbnél gyengébben tart, mint ahol a lökhárító van, gondolom mert nagy felületen egyenes a kasztni és nincs megtörve, merevítve.
Mivel érdemes ilyenkor lekenni, ragasztani, hogy merevebb legyen? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2383 üzenetére
Felrakom tölteni a fényképezőgépet.
Igen az, TN szerint Észtországból jött, ami feltűnt.
Szárnyakat még nem raktam fel rá, mert könnyebb tárolni.
Készen is majd dobok fel képet. -
szacsee
nagyúr
Miazhogy mé?
Tamiya egy félrelépés volt a 3 Racing előtt és az A979 után.Inkább az a979 volt a félrelépés.
Mivel hiányos volt a tt roller rendeltem hozzá rcmartról ezt-azt, mert itthon a futár többe került volna.
Úton voltak a cuccok, de kellett írnotok a szíjasokról,így engem is elkapott a gépszíj.
Megvettem a Sakura XI sport-ot, motorral, szervóval, közben a TT is kezd összeállni.
A979 unokaöcsinek lett volna valamikor később ajándékba, de még kicsi hozzá.
No meg rájöttem, hogy a TT jobb lenne neki, mert olcsóbb az alkatrész és itthon is kapni, igaz más liga és hülyeség hasonlítani az 1:18-at az 1:10-hez.
Anyagában is érezni azért a különbséget, mivel a TT masszívabbnak hat, igaz csak országúton, parkolóban jó.
Az nem baj, ha több van, akkor van gond, ha nincs. -
szacsee
nagyúr
válasz
kimista #2378 üzenetére
Jelenleg ott vagyok, hogy 0 használattal (ajándék lesz valakinek későbbre) fém tengellyel és fogaskerékkel tartalék akksival (2 olajos tartalék gátlóval) lehet eladom az enyémet, mert olcsóbb a fenntartása egy TT-01-nek, igaz az elején többe kerül.
Szóval 380/390-es motorméretet véve alapul 20 $-ért kapsz motor-esc kombót kb.
BG-n is van, de szerintem kicsit lehet sok hozzá a KV érték (valahol 4800-ast ajánlottak), illetve a méretet is ellenőrizni kell.
Ezt jól tudom, vagy mást méret kellene?A vevő resz küld pwm jelet az integrált esc-nek akkor azt levadászva közvetlen ráköthető az esc-re, ha nem ad pwm jelet, akkor egyirányúsítást egy ellenállással is meg lehet oldani.
Az is megfontolandó, hogy veszel bl szettet, ráhekkeled a kocsira és használod, majd ha akarod keféssel eladod és veszel a bl szett alá egy 1:18/1:16-os gépet, ha váltani akarsz. -
kimista
aktív tag
válasz
szacsee #2377 üzenetére
brushlesst megcsinálnám, de gondolom nem egyszerű brushedet átlőni.. kell esc meg motor, ez tiszta, de esc honnan kapná a jelet? gondolom emiatt kell új vezérlőis. vagyis konkrétan az egész belseje.. vagyis kb építsek fel egy új gépet..
mondjuk most találtam egy ilyet, habár ez csak 1 irányba jó, de maga az ötlet tetszik, így csak ez kellene + 1 motor.
Van esetleg ilyen converter, ami nekem jól jöhet? és motort meg mifélét? -
szacsee
nagyúr
válasz
kimista #2376 üzenetére
Zárt motornál vizes bejáratás szerintem hanyagolható.
1S-el 5-10 percig járatni mielőtt beszereled, vagy esc-re rákötni és alacsony fordulaton járatni.
Legjobb a cserélhető kefés lenne ilyen méretben vizes bejáratással, majd kiszárítva, vagy ha hosszú távon tervezel vele, akkor brushless moci esc-el. Később 1:18-as más járgányba is rakhatod.
Bejáratás sokat jelent, zárt motornál mást nem tudsz tenni, max ventis hűtőborda.
Szerelhetőnél lehet kommutátort tisztítani közben, de vigyázni kell, mert hamar elnyalódik a műanyag a csavarhelyeken. -
kimista
aktív tag
no, kinyírtam az A959 motorját, elég jól bírta.
full égettszag, el se idul, bemenő ágon megkapja a feszkót, szóval a motor a ludas.
Meg van rendelve az új, de amíg megérkezik, milyen 'karbantartási' dolgokat ajánlotok motor megóvásra? Sajna ezek 1-2 perc után annyira melegednek, hogy konkrétan hozzá nem lehet érni mert éget.. hiába van rajta hűtőborda.. -
qqzs
őstag
most is megmertem 6.79V az normalis hogy ennyit esik hasznalat nelkul 3 ora alatt? ha meg igen akkor jonak tunik az aksi...akkor meg miert merul le ilyen hamar
-
Peaceliker
addikt
li ion feszültsége alacsonyabb
ha befér sztem mehet lipo, csak tudni kell elektronika meddig meríti, mert ion elvileg alacsonyabbra is mehet le mint lipoigazából nekem másik vevő van amire normál 3 vezetékes szervó megy, azok elég erősek asszem valami 1 kilósak. úgy ennyi, más nagyon nem kell sztem
-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2371 üzenetére
Megtalaltam az aksikat, egyszerubb lenne egy 2s lipora cserelni a 6.4 V a liont, elbirja? Erdekes mert a rossz(?) aksit 7.36V-ra tolti fel. Mi lehet meg a baja?
Mit csereltel egy ilyen mini auton amitol jobb lesz neki?
-
zolisx4
őstag
Szia
Teljesen hibátlan egyszerű mint a fa ék,nekem van 2 db belőle , Reely Dart hanem VRX de ugyan az a két autó,
Nem lesz vele gondod sok,hátsó kerekes ,1 alkatrészt kell alura cserélni ha a gyári eltörik ezt.
Ez szokott eltörni ha nagyobbat repülsz vele,kefés szettel is jól használható. -
üszök
őstag
Üdv urak.
Most akadtam erre a topikra, lenne egy kérdésem. Vennék valami RC autót szórakozni,ami érdekelne az legalább 1:12 méret vagy nagyobb,és 4x4. De látván az árakat lehet nem lesz belőle semmi. Találtam egy Reely Dart autót új állapotban 20k-t megér ez? Igaz csak hátul hajt,de a videókon egész jól megy. Használtat érdemes venni ilyenekből? -
Peaceliker
addikt
válasz
bull84ghia #2363 üzenetére
le kell meríteni (ha töltő tud olyan akkor kis árammal ameddig lehet), sós vízbe rakni egy estére és akkor lemerül 0 ra, utána mehet kommunálisba, akkor már nem veszélyes
-
szacsee
nagyúr
válasz
bull84ghia #2361 üzenetére
Nem jó jel, ha pupos.
Üzemidő nem csökkent?
"elvileg" az 1s lipo-k csak füstölnek, nem gyulladnak ki mint a nagyok, ha gáz van, de jobb a béke.
Gépjárműtűz nem pics@zik.
Ha megy a kamera szivargyújtóról is, akkor addig míg megjön a csere kihúzhatod azzal.
Vannakbátrabbakelvetemültebbek, akik az ilyen akksit még satuban összenyomják és szorosan leszigszalagozzák, zsugorcsövezik, de még nem próbáltam.
Mindenképp meggondolnám a cserét, mert nem lehet drága, ha 1S akksi (3,7v), akkor kapacitás, ha rá van írva akár egy méretben kompatibilis minidrón akksi is jó lehet a helyére, amit olcsón lehet kapni (3-5$), de a tokozott sportkamera akksik itthon sem drágák 2000-2500ft körül lehetnek. -
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2359 üzenetére
Igen ez igaz de mindig várni kell,.Engem szétvág az ideg mikor rendelek valamit és sokára jön meg,lassan 2 hete rendeltem az autóm és még nem jött meg mindig.
-
zolisx4
őstag
válasz
IMIIKE1998 #2356 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz,[link]A két bolt már egybe forrt de én itt venném mert itt minden van mindig .A vrx et én azért mondanám mert jobb az alkatrész ellátása vagyis zavartalanabb.
-
szacsee
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #2356 üzenetére
Vrx-et sylkáéknál vettem, spur viszont nem burkolt, himotohoz viszont sok az alkatrész ebayen is.
Modell.hu-t nem ismerem.
Sylkáék viszont korrektek. Rádió poti beszart 1 hét alatt postával orvosolták a hibát.
Sg.hu is hallomásból jó bolt a modellzónával együtt. -
zolisx4
őstag
válasz
IMIIKE1998 #2354 üzenetére
Ezekre nem nagyon tudsz vigyázni,csak mész vele,az ütközés szinte kizárt 5-7 körüli a végsebessége.
Kolléga írta a két márkát én is azt javasolnám mindegy melyiket,jó mind a 2 autó
-
zolisx4
őstag
válasz
IMIIKE1998 #2351 üzenetére
Mielőtt vennél valamit jól gondold meg,hogy kell e neked egyáltalán .Sajnos ez nem olcsó mulatság minden autó eltörik ha odavágod ,mindegyik elkopik én márkát nem mondok aolyat nézz amit forgalmaznak Magyarországon is és a weboldalon van alkatrész.
De én is beszereztem egy érdekességet,pár kép róla.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Szépen lassan mászik,van egy hpi lassító áttétel benne,elég jól csavarodik,a kormányzásnál alu minden azért van 2 karos szervókar ,még a fém tányér ami ott van arra megy még 2 bekötési pont hogy azzal tudjam a kerék kitérést nagyobbra venni,és nem a tejfölös doboz karosszéria van rajta,kb ennyi.
-
Peaceliker
addikt
válasz
IMIIKE1998 #2351 üzenetére
Hali!
VRX és Himoto tól érdemes indulni, itthon kapni mindkettőt.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Kezdő szinten érdekel a téma, és arra gondoltam, veszek egy off-road rc autót. Az érdekene, hogy mi az a minimum, amire érdemes rááldozni a pénzt és ne az legyen, hogy valami eltörik és nem kapni hozzá alkatrészt. Előre is köszi. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #2346 üzenetére
eladó lesz, mégsem marad
ha vkit érdekelne -
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2348 üzenetére
Köszi!
Igazából én se mentem sárba, inkább kissé nedves homokba, amiről kiderült, hogy agyagos is...
Még most is takarítom, valószínű, félig szét is kell szednem. -
Peaceliker
addikt
Ha vizes helyen volták, érdemes apróra bontani az autót és teljesen áttakarítani.
Én mondjuk abszolút nem vagyok híve ennek. Az ember lusta úgyis teljesen szétszedni és akkor az meg árt az autónak. Hozzám is került olyan gép, hogy szétszedésem előtt hónapokkal valamikor vízbe vitték és vettem ki még vizes csavart...undorító...az szépen eszi meg a gépet ha nincs elbontva dagonyásáz után..
Szóval én nedvesség közelébe sem megyek -
csaabz
őstag
Hello!
Amikor úgy igazán saras, piszkos lesz az autótok, még belül az alváz is, hogyan takarítjátok?
Én egy száraz ecsetet használok, miközben az autó a kádban van víz nélkül, de nagyon sokáig tart a művelet és nem is tökéletes... -
Peaceliker
addikt
Megint került hozzám egy új gép, egyelőre üres, de megvan a belevaló
-
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2343 üzenetére
Spur: 74
Pinion: 16 -
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2341 üzenetére
A spur és a pinion méretet hol nézhetem meg? A kerékátmérő 96 mm.
-
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2338 üzenetére
Köszi, hogy válaszolsz!
A cél az lenne, hogy erdei túrákon jól bírjon pár emelkedőt. Azt nem mondom, hogy crawlerként kell helytállnia, mert a hasmagassága nem elég nagy.
Szóval azt mondod 35T vagy 27T? Nem akarok vele száguldozni, de ne is lépésben haladjon max sebességnél. -
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2332 üzenetére
trial/crawlerban spúrvédő sztem nem fontos, mert tempó fika, nem nagyon verődik oda semmi, nekem sem volt...bár én dagonyázni nem jártam, de víz/sár bemegy a zártba is hacsak nem vízálló, de az ritka.
nekem van egy siwdewinder szabim ami mint bl szabi elfáradt, kefésnek még lehet jó, csak tesztelni kéne..
(#2333) qqzs
teljesítmény nagyon fika lesz, szabit nikkel módba kell rakni, különben hamar lekapcsol, túlmerítve ha nem lesz, nem lesz baja
(#2334) csaabz
mi a cél? 55t vel kb 5el fog menni, 35t vel akár 15 el is
27t arany középút, de attól függ mire akarod használni.
(#2335) qqzs
ez sűrűn törik? házilag legyártani vagy legyártatni
gyártós kolléga -
qqzs
őstag
Na meg ilyet gyari alu upgrade (ami 8eFt) helyett mit javasoltok?
-
csaabz
őstag
Hello!
Van egy Tamiya DF-01 rc autóm és szeretnék bele egy "crawler" nyomatékosabb motort venni. Most még a gyári alap Tamiya motor van benne. Hol találok ilyet és hogyan bizonyosodhatok meg benne, hogy kompatibilis lesz az alvázammal?
-
qqzs
őstag
megvolt a brushless upgrade. a brushedhez hasznalt nimh akukat hasznalhatom brushlessel? csak teljesitmeny csokkenes lesz vagy akku tonkremenes is?
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2331 üzenetére
Nagyon jól néz ki az biztos,de azért látod ezen sincs spúr védő külön kellett rendelni ami teljesen zárt,motor kell szabályzó ami kérdéses milyet vegyek ,elég nagy lesz a súlya,fém karosszéria lesz rajta az biztos ,.valami nyomatékos motor kéne,nem sok ötletem van motor terén.
Igen a 6x6 az is nagyon szép,láttam fogtam a kezembe,arra jó kasznikat lehet tenni,minden alkatrésze feszes passzos.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2328 üzenetére
Elég különleges rollert rendeltem mármint a színét illetve amúgy sima scx10 .
rollerezt a kasznit keresem hozzá.
De nem találtam sehol külön még ez alakulóban van hogy mi lesz rajta. -
UnConnecteD
senior tag
udv mindenkinek!
a multkor rendeltem egy hatso szarnyat a kocsimra. meg is erkezett, be is vontak karbonfoliaval, Poliuretanbol keszult. viszont csavarozni nem lehet, ra kell ragasztani a hatso ablakra. viszont elegge kicsi a felulet, ahol ragasztani lehet, es egy cimboram azt javasolta, hogy egy kicsit szelesitsem ki. es hogy ehhez valo anyagot talalok modellezos boltokban. tudna valaki javasolni ilyen anyagot. amit online is meg tudok venni? pl. e-bay-en.
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2326 üzenetére
Milyen gépet?
Én meg amint megjött új kutyacsont himoto hoz, adom is el, mert amit beleraktam motor nem bírja, eladni meg nem akarom a szettet
(#2327) tvamos
Na igen, ha 4s re van tervezve, akkor 2s karcsú
Én teszteltem múlt hétvégén mercit, 500as heli outrunner motor van benne és meglepően jól ment...4s el persze
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2325 üzenetére
Pont jó lenne az óutómba... 2S-sel docog...
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2325 üzenetére
Nem baj majd akkor elküldöm a gubát,most rendeltem egy autót,rollert orange kivitelben,abba kellett volna.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2323 üzenetére
Ja szoktam látni,boltit említett a kolléga,azért linkeltem mert ők a legolcsóbbak.Ugye nem kell 1 hónapot várni.
Peaceliker
Amúgy majd hívlak telón kellene egy aksi majd még LRP aksik meghaltak,hulladék majdnem le égett a kocsim.
Meg lógok egy 500 as-al -
Peaceliker
addikt
Az igaz, hogy rudder nagyon ideges...és tény, hogy le vagyok maradva, vagy éve nem néztem ezeknek utűna, anno h8 vt a legolcsóbb, cserélhető akku miatt jó bolt volt annyiért.
(#2320) sinick
csinibb egy heli, az igaz, csak quad könnyebben irányítható és strapabíróbb is.
Nekem az itthon cuccokkal az szokott bajom lenni, hogy sokszor legalja szar van drágábban mint kintről vmi sokkal jobb és ahhoz alkatrész is van...mert sokszor az itthon vett egyszer használatos, ha nem kapni hozzá alkatrészt.
-
sinick
senior tag
válasz
Peaceliker #2318 üzenetére
A quadcopter nem tetszett a gyereknek (bár nekem se). Kintről vagy bentről rendelni "kétszerannyiért" dologgal úgy vagyok, hogy ha elromlik vagy egyszerűen nem tetszik, akkor öt perc alatt visszaviszem helybe, ha meg tetszik, akkor úgyis marad haláláig. (Persze, ha nagyban tolnám csereberével akkor valószínűleg más lenne a hozzáállásom.)
-
Saccco
nagyúr
Nincs ilyenem, de amiket olvastam az alapján igen valamennyivel nehezebb. A más szerkezet miatt kicsit jobban sodródik felszálláskor. Majd egyszer kipróbálom.
(#2318) Peaceliker:
Nekem nagyon nem jött be a H8 mini, kezdő kéznek az nem fekszik. Arra sokkal jobb az E010, már mindenhol ezt zengem, saját tapasztalat alapján. -
Peaceliker
addikt
Akkor már quadcoptert vettem vna aldi ban, azok stabilabbak és ügyesebbek. Koax heli mondjuk gyereknek jó lehet, de sztem hamar uncsi les, meg ugye oldalazni sem tud, mert csak 3 csatis...meg drága, ahogy írták is, kintről ez 3e ft kb, de annyit sem nagyon adnék érte.
v911 azért jobb gép, gyorsabb, elég stabil és alkatrészt kapni hozzá, plusz nagy bírja gyilkolást.
quadkopterek is jó választások, h8 mini pl egy igen jó gép sztem.
/közben nézem, Saccco kolléga is kb erre jutott mint én
(#2317) sinick
kicsit nehezebb, mert kevésbé önstabil, kicsit kóvályog, de az hamar megszokható és utána sokkal nagyobb élmény...a 4.csatorna nagyon hamar nagy előny lesz ám
plusz 4 csatis gépet szélcsendbe ki is lehet vinni
-
sinick
senior tag
Jaja, nekik!
Nekem is a legbonyolultabb művelet egy kör leírása volt... mondom ezt úgy, RC autó (szervókormányos) van otthon és világ életemben ilyenekkel voltam körülvéve. Az autó más...
Egyelőre elég ez a háromcsatornás. Majd ha már expertek lesznek, akkor jöhet a négy.
Amúgy a 911-es szerinted nehezebb irányítani? Nem konkrétan a két típusra értem, hanem koaxális - nem koaxális vonatkozásban. Viszont abba ugye negyedik csatorna van, amire plusz figyelni kell.. legalábbis a kezdőknek.
-
Saccco
nagyúr
Pedig egyformának tűnnek. Ezt a sodródásos dolgot én is tapasztaltam anno, egyszerű áthidalni, csak egy nagyobb gázfröccsel kell indulni.
Az a baj ezekkel a koax helikkel, hogy hamar unalmassá válnak, annyira nem csinálnak semmit. Ehhez képest a 8.000ft kész rablás. Ha V911-et az aldiban vagy müllerben akarnád megvenni kb.25-30.000 Forintot kérnének érte."Kanyarodás tiltott" - ez a gyerekeknek tiltott?
A V911 eltér ebben, ott ugye van plusz egy csatorna, a lebegés oldal irányba.Én nem vettem magamnak ilyen gépet, csak nagyon sokat olvastam utána. Koax heliből játszottam pár félével. Egy kis drónozás után akartam újra helit, de közbejött a Tiny Whoop, így a heli ötlet parkolópályára került jelenleg. Persze nem a Blade gyártmányú, hanem a kínai verzió az Eachine E010/JJRC H36.
-
sinick
senior tag
Hétvégén a Müllerbe visszavittem a rossz helit. Picit harcoltak, de különösebb vita nélkül visszavették azt, ráadásul pénzvisszafizetéssel. Ahogy előzőleg írtam, ennek úgy kb. 15 perc röptetés után elkopott az egyik főrotor fogaskereke. A heli a karácsonyi müller katalógusban is benne van, katt IDE, 58. oldalon a 2. szűmú zöld heli. Azt hiszem ez valamilyen Heller cucc, cikkszáma is megvan, de nem jut eszembe.
Majd utána véletlenül betértem az a mellette lévő Aldi-ba és hirtelen felindulásból vettem egy Cartronic C911 helikoptert. Karácsonyi Aldi újságban is benne van, katt IDE, 2. oldal.
Egy kis élménybeszámoló... Na ez a Cartronic heli az előzőhöz képest egy álom a fenti Hellerhez képest. Irányítója is masszívabb, nem nyekereg, joystickok is jók, eli és irányító kapcsolói is strapabíróbbak. Ez fém kasztnis (legalábbis a lényeg), az előző full műanyag. Ez mindig megy, pöpecül összehangolódik, az előzőt sokszor kellett ki/bekapcsolni. Ezt kalibrálni sem kellett, felengedtem 1 méterre, könnyen beálltam lebegésre és egyből úgy maradt. Nem forog el és nem kúszik előre-hátra, mint az előző. Az előző néha eldobta a flybart (csak egy csatolóval volt rögzítve), ez még sosem (ezen kettővel van rögzítve). Ráadásul ez USB kábellel pl. PC-ről is tölthető, a másik csak irányítóról volt tölthető.
Eddig egy pici negatívuma van. Ha állóhelyzetből óvatosan emelkedek, akkor az óvatos szakaszban néha elkezd hátrafele kúszni. Ha határozottabban emelkedek, akkor nem. Ha már levegőben vagyok, akkor fel/le mozgáskor már nem húz semerre sem. Szerintem ez kezelhető, megszokható.
Ezt a gyerekek is könnyedén irányítják, fel/le/előre/hátra/forgás, kanyarodást még tiltott. A másikat nem is mertem nekik odaadni.
Hirtelen ennyi...
(A Wltoys V911 Pro még izgat, legfőképpen azért, mert az egyrotoros, oldal farokrotorral.)
-
Peaceliker
addikt
Jött hozzám egy 1/8 szabi, lrp ix8. Mivel utólag jöttem rá, hogy csak szenzoros motorral megy, így nekem nem az igazi. Ha valakinek lenne érte cserébe kp ja vagy egy mamba max pro (bármelyik matricás változata érdekel, hpi és losi is), szóljon
2-6s t kezel, elvileg 4s ig venti sem kell rá -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy WLtoys V911-PRO helikopter elsősorban szobai reptetésre (18-28 négyzetméter, 3 méter belvilág) illetve rendelnék hozzá alkatrészeket is. Előző hsz-ekben úgy olvastam, hogy kezdőknek jó, van hozzá alkatrész és relatíve bírja a strapát is.
Banggood.com-ról venném PayPal fizetéssel. Mennyire megbízható bolt ez? (Gondolom, ha náluk PayPal, akkor van PayPal védelem [Buyer Protection], így nem hiszem, hogy mosdószivacsot kapnék a csomagolásban.)
Ezeket venném:
WLtoys V911-pro V911-V2 2.4G 4CH RC Helicopter With Original Package
WLtoys V911-Pro V911-V2 Helicopter Accessories Bag with Motors/Screws
WLtoys V911 V911-1 V911-2 3.7V 200mAh Battery With Charger
Vélemény? Jó bolt? Jó összeállítás?
Köszi: sinick
(Vettem a Müllerbe egy koaxmotoros rc helit, de annak 20 repülési perc használat után az alsó rotorja nem forog, mert az alsó rotorhoz tartozó nagy fogaskerék eldarálta a motor kis fogaskerekét, mert nem illeszkedett pontosan.)
-
Peaceliker
addikt
kerül hozzám egy kysoho inferno mp7.5 buggy, amit elbontok, nagyja eladó lesz....ha esetleg vkinek vmire szüksége lenne belőle zargassatok
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2306 üzenetére
Grat!
Jól néz ki. -
Peaceliker
addikt
Na, nem terveztem, de hozzám került egy "újságos merciből" egy tuningolt darab villanyosítva
-
szacsee
nagyúr
Egyetértek veled.
Mindig jobb cuccokat vettem pc-hez is, néha feleslegesen.
Multirotorozás elkezdése után is a játék quadkopter után töltőre, távra nem sajnáltam a pénzt.
Taranis azóta is teszi a dolgát, viszont most olcsóbbat akartam venni, mivel 3 roller van itthon és gyakorláshoz kell.
Aprón ebayes áron voltak csak távok, az első rtr autóm távját pedig egyből gariztathattam, mert behalt a poti.
Használtnál is fennáll a veszélye ennek, ezért szeretnék újat majd.
Jelenleg 2 befutó van, ami tartós lehet.
Futaba 4PV vagy Pls, illetve Sanwa MT-S vagy MT-4S.
A hobbikeretet az XI és a TT kilőtte, így most olcsón kellett valami.
3PV még talán belefért volna, de 3 vevővel már elég combos az ára.
Az rtr-ben flysky vevő van és maradt a habrepcsiből is egy, ami párosítható.
Így kb 12 ezer forintból megvan oldva a probléma egyenlőre.
Ha a környéken beindul a modellező élet, akkor több kedve van az embernek hozzá, mint magánzóként.
Ha elkap a gépszíj úgyis váltok komolyabbra. Addig meg legalább megtapogatom a többiekét, elmondják a véleményüket, így nem látatlanba vásárolok netes vélemények alapján.
Persze ha befut egy kedvező megkímélt táv, akkor megfontolom azt is, csak nem sokan vagyunk autósok ahogy hallom. -
tvamos
nagyúr
válasz
szacsee #2294 üzenetére
A Hi-Tec Optic 6 nekem 8-10 eves, es teljesen jo, szerintem erdemes frankot venni.
Erdekes ez a moddolt firmware, meg tudomisenmi. Ha egybol jo, nem kell moddolt firm, ha meg vacak, sosem lesz jo. Van itt par fiatal kollega, akik mindenfele tavokat osszevasarolnak, cak lesek, hogy hanyadik firmware-t toljak ra, es akkor ilyen-olyan bugfixekrol beszelnek... az Optic 6 meg csak megyen... nincs bug, amit fixelni kell.
Persze, sokszor elkap az instant buy, hogy szines lcd, meg ilyen-olyan telemetria, meg 192 csatorna... de vegul mindig marad az Optic. Amig ki nem hal. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2302 üzenetére
Agyaltam sokat, végül az itthoni vevők miatt gt3c lett.
Meglátom mennyire bírja a strapát, de látom van hozzá firmware, sok-sok mod meg Alin poti is.
Ha kinövöm, akkor lehet beruházok egy futabára, vagy ha folyton széthullik.
Most jött ki a 4PV, elég jónak tűnik.
Kínából pl a sanwa is megéri mert pl az Mt-s 240$ 2 vevővel, aminek darabja ~90$. Ha elkapják, akkor úgy is fel lehet fogni, hogy kifizeted a 2. vevőt.
Szimezéshez meg jó lesz. Válaszidőt is tudom tesztelni. Pl kábellel megyek 1-2 hétig, utána egyik vevőből csinálok wifi sim adaptert.
Míg megjön neki is állok.
Holnap előkarácsony, jön a tt-hez a spur-pinion készlet, lehet légózni + az xi is beesik nap közben elvileg.
Egyik szobából kellene rc pályát csinálni. -
Peaceliker
addikt
Az vrx ben sajna ilyen silány...ennyire még himotoban sem fika... nem tudsz vele mit csinálni
Bár lehet gyárilag csak 1 o gyűrű van benne, de ha nemis (már nem emlékszem) akkor sem annak kéne tartania, hanem a difi háznak, de az meg ennyire pontos.Nagy tapadás mellett van értelme, sztem inkább csak pályára tudtommal.
(#2301) szacsee
Futaba itt is az a szint, sokat nem kell mesélni róla
Sanwa tt a másik top ha nem a leg...ez már ízlés kérdése is. airtronics a másik neve, nemtom így légi berkekben ismerőse, de sztem így sem.Amúgy nekem m8 volt az rendben volt, mv-x az elég játék feelinges volt...m12 stb nem volt kezemben még. Futabában is van különbség 3pm olyan világvégéttúlélő romboló feeling, 4pl csak vmi jóféle cucc érzést kelti, de semmi extra.
4pl talán nem is csapágyazott kormánynál, de erre már nem mernék megesküdni. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2299 üzenetére
Köszi!
Futaba vs. Sanwa témában még csak tapogatózom.
Repülős, multirotoros berkekben a futabát nem kell bemutatni, de a sanwa-ról bevallom fiúsan az rc autó vásárlása után a fórumokon hallottam először.
Minőségben nem tudom melyik lehet jó, mert tapogatni még ugyanolyan árszegmensű futaba és sanwa rádiót nem tapiztam. Futaba Magnum Junior és Sanwa M12 volt a kezem között.
Repcsis távoknál írják, hogy a futaba felső kategóriája ott van a toppon és a taranis elbújhat mellette összeszerelési minőségre... hát nem tudom, az M12 csak egy műanyag játéknak tűnt, igaz nem nézegettem jobban, mert kaptam volna egy tockost a tulajtól, ha a kereket feszegetem, hogy mennyire lóghat stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest