- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
Sziasztok.
Tesómnak van egy Sakura D4 alváza, mindennel (ez driftre való cucc nem tudom mennyire jó minőség)
Viszont van egy gondja. A nagy fogaskerék a hajtásnál ledarálta a kicsit, méghozzá elég rövid idő alatt:
Szerintetek mi lehetett a gond? Én arra gyanakszom, hogy a hézag nem volt jó a kettő között. (túl nagyra tippelnék)Szerk.. Illetve, ha minőségi gond van ezekkel a fogaskerekekkel, tudtok ajánlani valamit ami megfelelő?
-
motoflug
őstag
Először a WPL-el kipróbálni az építés, festés, mókolás részét. Upgrade szervo, esc, motor menne bele, hogy kipróbáljam milyen a bütykölés. Ezt max a szobában tákolt akadályokkal próbálnám, nem várok tőle semmit, csak hogy a bennem lakó gyermeki barkácsolást újra előhozzam.
Sokat költeni sem fogok rá, tisztában vagyok vele, hogy játék kategória, de rozsdásra festve jól fog mutatni a polcon.
Aztán, ha bejön, akkor mennék egy nagyobb (1/10), komolyabb gépre, amit kivinnék terepre is, esetleg egy közösséget meglátogatnék, hogy hogy is megy ez. Itt mit ajánlanátok belépőmodellként? Én ilyen HSP RGT, meg Reely Freemaneket olvastam FB.-n. Itthon az RGT outback megy ha jól láttam. Egyelőre szoktatom magam a gondolathoz/árakhoz.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Mindig is vonzott a scale RC világa, most úgy alakult, hogy bele is vágnék. Olcsósítva, mint polcdísz kezdem a WPL terepjárójával, a cél, hogy gyakoroljam a festést, építgetést, upgrade világát. Tudom, hogy ez játék kategória, de kicsiben arra jó lesz, hogy lássam mekkora fun, mielőtt berendelnék egy nagyobb értékű crawler-t, egyéb járgányt. Mivel szeretném látni majd működés közben, ezért a makettezés kizárva, a hosszabb távú cél egy rendes crawler járgány, amit valahol használhatok is.
Tudtok adni tippeket, milyen festéket vegyek, honnan, illetve nagyban (1/10) van-e ajánlott kezdővas?
-
Djuree
félisten
válasz
SoulReaver #5092 üzenetére
mar akkor postara volt adva, nem volt mar visszaut.
tvamos: csak osszedobaltam mindent egy kupacba amit talaltam itthon dobozokat meg rongyokat, konyveket. de mar elpakolta parom, nem birta nezni a kupit.
majd ha lesz kertunk oda csinalok valami komolyabbat. -
Djuree
félisten
ez a crawler amit vettem tenyleg kurva lassu, azert ennyire nem gondoltam volna.
basher rocksta, de aranyos, elvagyok vele, epitettem palyat neki.
de kell valami gyorsabb terepfuto is melle... -
motoflug
őstag
Sziasztok!
Crawlerezik valaki itt BP közelében? Néztem a HSP RGT-t mint full kezdő. Vélemény?
-
Djuree
félisten
válasz
gainwardgs #5084 üzenetére
köszi, ahogy utánaolvasgattam most, én is ezt vallom amit leírtál.
drónhoz is vannak akksijaim, ott is nagyon sokat számít a cellák feszültsége, jelzi is a drón appja a feszeket, és sipákol ha nem egyenlőek.0,3A lett végül.
-
gainwardgs
veterán
Balanced charge(balansz töltés)
Ahogy azt már feljebb láthattuk a LiPo akksik 3.7V-os cellákból vannak összerakva. Mivel sem túlmeríteni, sem túltölteni nem szabad ezeket a cellákat, ezért olyan eszközt kell használnunk a töltéshez ami nem csak az akksi teljes feszültségét tudja figyelni, hanem látja az egyes cellák állapotát is – és ha kell cellánként töltöget.
Éppen ezért minden LiPo akksinak vagy egy úgynevezett „blalanszer” kábele, vagy csatlakozója is amely segítségével a töltő képes monitorozni és szükség esetén egyesével töltögetni a cellákat.
A LiPo töltőkön több program is van – gyorstöltés, tárolótöltés és balanszolás.
Sokan azt vallják, hogy nem kell minden alkalommal balanszolni az akksit – elég azt csak pl. minden tízedik töltésnél. Én nem vallom ezt az álláspontot – a LiPo akksit igenis minden esetben balanszolni kell. Ha cellák között csak 0.1V feszültségkülönbség kialakul valahogy, akkor tíz merítés/töltés jó eséllyel tönkre is vágja az akksit - hiszen a cellák között különbség minden alkalommal csak nőni fog.A balanszolás való igaz, hogy időigényesebb mint a gyorstöltés – de ha hosszútávon akarja valaki használni az akksiját akkor megéri rááldozni a plusz időt.
A 2A az nagyon sok a 300mah akksinak szerintem, inkább 0.3A
-
Djuree
félisten
hali!
vettem egy imax b6ac v2 töltőt.
van egy ilyen akksim:
300mah 2s 7,4Vnézem lehet választani charge meg balance charge-ot. mi a különbség? melyikkel töltsem?
töltőáramot 2A-t mutat, ez jó így? -
Sziasztok!
Van egy Tamiya Levant autóm, aminek el lett törve az alváza. Természetesen már nem kapni, illetve egy helyen találtam, Lengyelországban, csak a szállítás 25€, 2x annyi, mint maga az alváz. Legyen ez a B-terv.
Szóval, tudtok valami alternatív megoldást? Az elektronika szabvány, "csak" egy kompatibilis alváz vagy készlet kellene, ami még kapható.
Csinált bárki hasonlót, van valami ötlet?
Előre is köszi!
-
Predator2
addikt
válasz
JoolsNOS #5060 üzenetére
Őszintén szólva, nekem csak arra kellene, hogy jeges/havas úton/udvaron elszórakozzak vele.
Ilyen körülményekre is ezt ajánlod?Van még két kiszemeltem:
Ha jól látom akkor csak a motor fajtájában van különbség a két járgány között.
Ha csak minimálisan lenne használva megéri a felárat a Brushless motor? -
Djuree
félisten
akksi töltőt milyet ajánlotok?
-
tvamos
nagyúr
válasz
JoolsNOS #5070 üzenetére
En meg uj aksira varok a Kyoshomhoz, mert az elozo keszlet nem birta tovabb. Elotte meg ugrattam egy akkorat, hogy eltort a felni, meg kiszakadt a felfuggesztes. (A gyereknek ezt nem mutatom meg, meg rakkap az izere az orultkodesnek.) Ezen a nyaron csak all a buggy...
Otthon a gyerekkel viszont csak a fuben jatszunk, neki jol birja az MT, ott azzal volt a baj, hogy nem birta a nikkeles aksi a magas fuben valo randalirozast. Meg egyedul hamar megunja. (Mondjuk en is megunom hamar, har, ha csak o tud jatszani.) Kene ketto...
Valami ilyesmi van nekunk, csak meg regi verzio, meg piros, ha jol emlekszem: [link]
Ebbe a boltba el tudok menni kocsival, mert otthon csak 40km, es amugy is szoktunk a Matraba menni. -
JoolsNOS
veterán
Én ali-n vettem, de a vámmal pont annyira jött ki mint utána láttam itthon abban az akcióban. (már nem tudom hol)
Alkatrész egyelőre csak mod miatt kellett, tehát használatban nem esett ki idő.
Most világításra meg másik motorra várok, időtöltésképp éppen a gyurmát kotrom a difikből amivel egy időre összezártam őket(#5069) JoinR: Ez így igaz. Zárt difivel már jobb a helyzet, utána viszont a gyenge szervó miatt tud beakadni akárhova...
-
üszök
őstag
-
beci
őstag
Sziasztok.
Erről vélemény?
[link] -
JoinR
őstag
Nekem jobban megéri
EU Priority Line-nal nincs VÁM, szóval annyi amennyit látsz: 80$
A hobbi meg nekem olyan dolog, hogy nem fizetek felárat arra, hogy hamarabb csináljam (van bőven más hobbim).
De veheted ebay-ről német raktárból is, úgy még olcsóbb, alig több 20 ezernél. -
tvamos
nagyúr
válasz
JoolsNOS #5063 üzenetére
Akkor erdemesebb inkabb otthon megvenni. Te hol vetted? Lehet ott potalkatreszt kapni?
Fiamnak Maverick Stradaja MT van, azon torom a fejem, hogy kene nekem is egy ilyen sz@rtaposo otthon, mert ott most nincs gepem. Sokat nem koltenek ra, de ha megveszem, akkor par alkatreszt rogton rendelnek hozza, mert tuti torni fog. Vagy inkabb egy ugyan olyan kene, mint a gyerkoce?!.. Mit gondoltok? -
tvamos
nagyúr
Jobban megeri ez, mint otthon, boltban megvenni mondjuk egy Himoto? Marmint also polcos a Himoto is, de ez is van vagy 35 ezer a vegelszamolasnal, varsz ra heteket, vmugyintezes, miegymas, meg ha eltorik, akkor az alkatreszre is varni kell. (Nalam mondjuk ezek a WLtoys-ok is tornek, mint a ropi, meg a Traxxas is... meg mostmar a Kyosho is.)
De csak kerdezem... no offense! -
JoinR
őstag
Egyébként egy pár komolyabb menet után a WLtoys 12428 nagyon kellemes csalódás. Olyan bukásokat kibírt, hogy azt hittem darabokban kell összeszednem, és sehol egy maradandó károsodás.
A legnagyobb baja eddig, hogy a 2 első led egyik vezetéke elszakadt
3 cellával használom már régóta, nem főtt meg sem az elektronika sem a motor (igaz igyekszem azért nem mindig nyélen menni a 3 cellával).
Rendeltem hozzá anno fém fogaskerekes diffit, ha elkopik a műanyag, kicserélem...de csak nem akart soha szétmenni, mondom belenézek legalább megkenni (elég száraz volt), erre fém volt benne már gyárilag (régieket még műanyaggal adták, és az azokról készült vidikből származott az infó).
3 cellával már tényleg megy 60 körül gond nélkül, itt már bőven a futómű a bottleneck. Azért beleraktam most egy nagyobb vezérlőt, hogy tudjam használni a saját távirányítómmal, meg egy másik szervót szintén emiatt (a gyári 5 szálas szervó), de több erőre már nincs szükségem...mások raknak bele brushless motort, az masszív overkill. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Predator2 #5058 üzenetére
Játék kategóriában inkább ezt:
Igaz csak hátsókerekes, de kétszer akkora és én egy jó éve elvagyok vele komoly hiba nélkül. -
JoinR
őstag
válasz
Predator2 #5058 üzenetére
Itt sok jót nem fogsz ezekről hallani, mivel ezek inkább RC játékok, nem ütik meg a hobbi kategóriát. Ettől függetlenül úgy látom árulnak hozzá alkatrészt, szóval nem esélytelen, hogy tovább bírja 1-2 töltésnél
A visszajelzések jók róla, olyan szempontból meg nagyon mellé biztos nem fogsz vele, hogy ennyiért nincs jobb ilyenből. -
Predator2
addikt
válasz
SoulReaver #5057 üzenetére
Zavar támadt az erőben
-
Predator2
addikt
Helló
ebay-es topicban ajánlották ezt a verdát + topicot is
Mi a véleményetek róla? (Li-ion akku, proporcionális irányítás)
Csak néha szórakozgatnék vele semmi komoly. Árban is megfelelő.
Ajánlott? Ha nem miért nem, és mi jöhetne szóba helyette?
Üdv
-
Djuree
félisten
válasz
SoulReaver #5051 üzenetére
tudom hogy ez lassu, de elsore boven jo lesz, megtanulni iranyitani stb.
lattam h a desert fox az gyors, de azt meg en sztem osszetornem hamar.
az tetszett nekem is nagyon, de a nagysaga sajnos nekem most nem fer bele, hatizsakban fogom hordani majd h nem lassak, ez meg belefer majd. -
Djuree
félisten
Igen, vegulis most jobb ez a kicsi, sajnos nincs kerteshaz, meloban tudok majd vele játszani leginkabb ha terepen vagyok, ez meg elég jol mászik is.
Amigy az a desert fox szeruseg tetszett, vagy olyan kinézetu, majd legkozelebb olyasmit veszek ha megtetszik a hobbi. Bár regebben volt már egy aszfaltra valo hpi, azzal elvoltam de a terepes jobb nekem. -
Djuree
félisten
na rendeltem egy ilyet eleg jokat irtak rola.
[link]
kezdesnek jo lesz amig nem lesz zse jobbra. -
tvamos
nagyúr
válasz
SoulReaver #5046 üzenetére
Igazad van, 248mm szeles, es 557mm hosszu. Biztosan oka van, hogy kisebbet akar. Gondolom...
De amugy nagyon klassz a TRX4 Sport, sajnos meg nem probaltam, csak videokat neztem rola. -
tvamos
nagyúr
válasz
SoulReaver #5041 üzenetére
Node a Traxxas TRX-4 olyan szeles, mint amilyen hosszut o szeretne. Traxxasban inkabb az 1/16 meret lenne 30cm hosszu. Nem ajanlom a Traxxas E-Revo-t, mert akkor azt mondjatok, hogy Traxxas b..zi vagyok. Pedig egy kefes motoros verzio majdnem kijon a megadott zsetonbol. Persze, az is relativ, hogy 85 ezer mennyire majdnem.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
SoulReaver #5041 üzenetére
Én is ezt ajánlanám.
-
Szia!
Egyetértek a többiekkel, hogy kompletten ennyiért, minden kritériumnak megfelelőt (új, modern, megbízható, jó akkuidővel, jó terepképességekkel) nem fogsz találni. Egy komolyabb üres autó is sokszor többe kerül annál, mint amit kompletten szánnál rá.
Tehát mindenképpen valamilyen kompromisszumra kényszerülsz.
Az akkuidőt a legkönnyebb orvosolni utólag, mert akkut akármennyit vehetsz később, ha megtetszik és tényleg kedvet kapsz hozzá.Kezdésnek a megadott kritériumok alapján jelenleg ezt találtam, ami jó lehet: új, komplett, kültéri, terepes, elég jól felszerelt alapból és most akciósan belefér a keretedbe: [link]
A hozzáadott 1700mah akku nem lesz sok idő (kb 15-30 perc vérmérséklettől függően) és a töltőnek csúfolt adapter sem az elektronika csúcsa, de mint mondtam akkut utólag venni könnyű és komolyabb töltőt is tudunk ajánlani, ha kevésnek érzed és van annyi jó élményed, hogy költenél még rá.
-
Djuree
félisten
hali!
szeretnék venni egy elektromos terepjáró autót.
milyet ajánlotok?
olyan 55-60k lenne a keret, gondolom ennyiből már lehet venni olyat ami nem gagyi.
fontos a megbízhatóság, jó értelemben vett igénytelenség, minél kevesebbet kelljen "babrálni".
a jó terepjáró képesség fontos lenne, sebesség nem annyira számít. meg persze a jó akkuidő.
méretben valami 30cm körüli hosszra gondoltam, ez nem tudom milyen méretarány.előre is köszi a segítséget.
-
SoulReaver
veterán
válasz
gainwardgs #5033 üzenetére
Túlértékelt, gagyi megoldások vannak benne... Losihoz képest legalább is.
-
gainwardgs
veterán
válasz
SoulReaver #5032 üzenetére
mi a baj arrma-val?
-
SoulReaver
veterán
válasz
gainwardgs #5031 üzenetére
Ezt hagyd
De meg az arrma-t is. Losi, mugen, xray, habao,
-
gainwardgs
veterán
Erről vélemény [link]
Vagy dobjak hozzá még egy 30k és arrma kraton 4s blx? ér annyival többet az arrma?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Balázs1621 #5028 üzenetére
Mi a kérdés ?
Amúgy igénytelen kacatokat gyárt, jelenleg is, sajnos egyre rosszabb minőségben. -
üszök
őstag
válasz
Balázs1621 #5028 üzenetére
Szerintem ugyan az mint volt. Döglődik.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Mi a helyzet most a HPI-vel?
-
Hali, van Magyarországon bármilyen távirányítós autó kiállítás/happening? (munkagépes bónuszpont) Gyerkőcöt nagyon érdekli, szívesen mennénk egy ilyen eseményre. Guglival nemigazán találtam, Németországig nem mennék érte, ha nem muszáj. Köszi!
-
tvamos
nagyúr
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok,
Rc hajó kéne.
Van ajánlott darab? Ár érték arányban kéne valami faja.
Kefementes kéne, de úgy néztem azok elég drágák.
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #5015 üzenetére
Ne bánd,hogy elkelt.
DF model Lindinger termék. Kínai vacak.
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #5017 üzenetére
Nagyon fontos, az alkatrész ellátás is. Ha veszel egy rc autót, mindenképpen nézz utána, hogy minden alkatrészét tudod-e pótolni. Ha törik, kopik valami, legyen...
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #5016 üzenetére
Úgy is elkelt
Most már tényleg nem lesz több
Majd ha találok normálisat megveszem, addig meg jegelve -
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #5015 üzenetére
Az a baj, higy akinek egyszer már a kezéber kerül egy komolyabb rc autó, az utána ezeket nem nagyon tudja véleményezni. Én legalább is, nem venném meg. Pár alkalom miatt se..
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #5012 üzenetére
Mondjuk úgy,hogy laza talajon irányíthatatlan. Aszfalt,beton, még elmegy,de laza talajon kezelhetetlen. Igaza van a kollégának,egy normális inkább később.
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #5012 üzenetére
A videók nem adják vissza, az irányítást.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #5011 üzenetére
Az a baj nem tudom milyen a 2wd, videók alapján nem tűnik vészesnek
Árban viszont jó lenne és nagyon szép állapotban is van -
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #5010 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
SoulReaver #5009 üzenetére
Akkor a következő egy Hpi Jumshot ami ki van nézve, BL szettel, 2wd az egyetlen hátránya talán
Ezen holnapig agyalok, ha úgy döntök hogy mégsem viszem, akkor sztornó, és majd meglesz ősszel, addig meg gyűjtök hozzá
-
SoulReaver
veterán
válasz
enginev3.0 #5008 üzenetére
Semennyire. Ezekkel mindig csak a baj lesz, mert kókányolás az összes. Ha nincs gyári átalakítója, mint a Losinak, akkor nem passzol jól. Egyik csoport társunk is megcsinálta a revo-t, (Nem keverendő az e-revoval). ÉS mindig lenyalódik neki valami fogaskerék..
-
enginev3.0
félisten
Robbanósról átalakított elektromosra mennyire ajánlott? Revo
-
enginev3.0
félisten
Hpi esavage? Igaz hogy használt de 40 körül lenne
Gyári minden benne -
üszök
őstag
válasz
gainwardgs #5005 üzenetére
Szerintem igen.
-
üszök
őstag
válasz
gainwardgs #5003 üzenetére
Hőálló grafitos zsír. Ha nem grafitos az sem baj csak hőálló legyen.
1/8 méretben már semmi nem olcsó,a Kraton meg kicsit nagyobb is mint egy 1/8 truggy. Havernak van ilyen a 6s verzió, durva jószág de csak bohóckodni jó,pályán nem lehet vele menni.
-
gainwardgs
veterán
Hát minimum 3.2v/cella feszt mértem legalacsonyabbat akkuőrrel közvetlen leállítás után. Feljebb veszem, megnézem úgy mennyi lesz.
Gyárilag rossz volt a foghézag szerintem, azért írtam hogy eléggé fosul van beállítva, gondolom ezeket is gyártják dögivel nincs idő finomkodni.
Először mikor szétszedtem tele volt a fogaskerék ház sárgaréz meg műanyag reszelékkel elég jól szét ették egymást.
Mióta cseréltem fémre minden okés.Milyen zsírt ajánlasz, egy minőségibb csapágyzsír pl.?
Úgy olvastam a zsír nemigazán jó difibe, mert nem tapad úgy meg a fogaskerekeken mint a szilikonolaj.Néha törik igen, de ahhoz képest nem egy rossz cucc szerintem.
Én is kinéztem ezt az új Arrma kraton 4s blx csodát, csakhát elég drága cucc alkatrészileg is.
-
üszök
őstag
válasz
enginev3.0 #5000 üzenetére
Használok én is HK szabályzót,de hát olyan is. Ezt az ára is tükrözi. Rosszabb talán csak a Kínai Tsky 120A.
-
üszök
őstag
válasz
gainwardgs #4998 üzenetére
3,5 Voltnál gyakorlatilag üres az aku azért szoktuk 3,4 re állítani. Mire lenyugszik vissza megy addig. Hiába van program kártya ha a szabályzó fw nem tudja ezt a dolgot.
A piniont ha leette akkor valami nem jól volt beállítva.
Ahol nincs közép difi szerintem felesleges olajjal vesződni,főleg a kínai csodáknál. Zsír oszt joccakát.
Kínai cuccok sajnos ilyenek törnek mint a ropi. Ezért ajánlott minőségi cuccokat venni amik persze nem ennyibe kerülnek.
A távot meg lehet csinálni akksisra. Vagy kell bele egy kicsi 3cellás lipo,vagy 18650 cellákból kell összerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest