Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y

veterán

Sziasztok.

Nem ismer valaki valami nagyon, nagyon kezdőknek szóló videó tutorial-t a GPIO portok használatáról? Én most próbálok először valamit is vezérelni a GPIO portokkal.

Van egy
    * próbapenelem
    * PI Cobblerem
    * jumper kábeleim
    * és egy IR transzmitter és IR receiver-em.

Ezekkel próbálnék odáig eljutni, hogy valamit programozni tudjak.

De már a beginner guide, meg a beginner videók is legalább ilyen irányú tanulmányokat feltételeznek amik nekem sajnos nincsenek meg :/

Íme a kérdések:

Egyáltalán hogyan adjak áramot a dolognak? Mármint.. amikor "játszok" a PI-vel akkor össze kéne kötnöm a számítógépemmel, vagy ugyanúgy használjam mint ahogy eddig?

megj: eddig be volt állítva webszervernek, volt rádugva ethernet meg egy usb hub és ssh-n keresztül értem el. Na mármost ha én a következőkben mikroprocesszorként akarom használni a PI-t akkor mi változik?

Szinte az összes videóban az van, hogy:

Kellékek amik a tutorialhoz kellenek: x, meg y, meg z, stb.. aztán a videóban hirtelen előjönnek a rezisztorok, mintha az úgy mindenki otthonában lenne és egyáltalán nem kell ám felsorolni őket mint előfeltétel, sőt el se mondanak rólut semmit. Minek az, milyet vegyek, hol vegyem meg, stb...

Holott én tényleg egy baromi egyszerű dolgot szeretnék -> valamit programozni a GPIO portokon keresztül, ehhez jól jönne egy olyan tutorial, ahol nem feltételezik az előzetes elektronikai tudást :(

Mielőtt nagyon lehurrognátok, tudom, hogy előtte tanulni kéne, meg olvasni/egyéb, de kérlek most ezt ne hozzátok szóba, köszi :)

Egyáltalán... tudok valamit kezdeni az IR tranmitter/receiveremmel rezisztor nélkül?

üdv

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés