- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Nem ismer valaki valami nagyon, nagyon kezdőknek szóló videó tutorial-t a GPIO portok használatáról? Én most próbálok először valamit is vezérelni a GPIO portokkal.
Van egy
* próbapenelem
* PI Cobblerem
* jumper kábeleim
* és egy IR transzmitter és IR receiver-em.Ezekkel próbálnék odáig eljutni, hogy valamit programozni tudjak.
De már a beginner guide, meg a beginner videók is legalább ilyen irányú tanulmányokat feltételeznek amik nekem sajnos nincsenek meg :/
Íme a kérdések:
Egyáltalán hogyan adjak áramot a dolognak? Mármint.. amikor "játszok" a PI-vel akkor össze kéne kötnöm a számítógépemmel, vagy ugyanúgy használjam mint ahogy eddig?
megj: eddig be volt állítva webszervernek, volt rádugva ethernet meg egy usb hub és ssh-n keresztül értem el. Na mármost ha én a következőkben mikroprocesszorként akarom használni a PI-t akkor mi változik?
Szinte az összes videóban az van, hogy:
Kellékek amik a tutorialhoz kellenek: x, meg y, meg z, stb.. aztán a videóban hirtelen előjönnek a rezisztorok, mintha az úgy mindenki otthonában lenne és egyáltalán nem kell ám felsorolni őket mint előfeltétel, sőt el se mondanak rólut semmit. Minek az, milyet vegyek, hol vegyem meg, stb...
Holott én tényleg egy baromi egyszerű dolgot szeretnék -> valamit programozni a GPIO portokon keresztül, ehhez jól jönne egy olyan tutorial, ahol nem feltételezik az előzetes elektronikai tudást
Mielőtt nagyon lehurrognátok, tudom, hogy előtte tanulni kéne, meg olvasni/egyéb, de kérlek most ezt ne hozzátok szóba, köszi
Egyáltalán... tudok valamit kezdeni az IR tranmitter/receiveremmel rezisztor nélkül?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest