Új hozzászólás Aktív témák

• ha3flt

tag

Sziasztok! Több kérdésem lenne, bocs, ha már megvoltak, eddig nem olvastam a fórumot, ill. ha túl egyszerű lett volna a keresőkön megnézni.

- az RPi 5-ösről van már összehasonlítás, benchmark, mennyivel gyorsabb a 4-esnél?
    - mennyivel kell erősebben hűteni, gyártottak már jó hűtőbordás passzív fémházat hozzá?
    - megbízható az 5-ös, vagy vannak már ismert hibái?
    - szerintetek ha nincs az RPi egy akár egy darab 18650-es cellás "szünetmentes" panelre kötve, akkor nem lennének SSD-vel is ugyanolyan bajok, mint az SD kártyákkal? Egy távkezelt helyen használnám a meglevő 4-est vagy az 5-öst majd, ahol a táplálás a használat végén egyszer csak megszűnik, és persze sok évvel ezelőtt ez már megtörtént párszor, hogy újra kellett írni.

Annak nem vagyok ellene, hogy külön áramkör kelljen, hogy le tudjon shutdown-olni az RPi, szóval nem akarok lehetetlent, csak a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Eddig az SD kártya kontrollerére szoktak hivatkozni, hogy az akkor is molyol időnként és helyezgeti az adatokat, ha nem írunk rá, azért nem szereti a táp megszűnését, de lehet, hogy városi legenda. Elvileg szakember vagyok, de ilyeneket honnan találjak ki... :--)

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés