Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kinghaxor

aktív tag

Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nekem egy 3B+om amin jelenleg nyomtató megosztás, duckdns, wireguard fut. Gondoltam ma csatlakoztatok hozzá egy külső USB-s merevlemezt és beüzemelem a qbittorrentet. Leformáztam az USB-s merevlemezt ext4-re ENCLOSURE néven és rá dugtam a pi-re. A lemezt automatikusan csatlakoztatta is, ezek után beállítottam az smb-t távoli eléréshez. Az is tökéletesen működik. Igaz az alap pi userrel csináltam, de megy. Elérem telefonról és Windows alól is. VPN alól is működik. A Qbittorrentet ez alapján link csináltam meg. Az is működik de amikor az USB-s lemezt adom meg letöltési útvonalnak, akkor nem indul el a letöltés csak azt írja, hogy error. Az alap letöltési útvonal viszont működik ha hagyom azon akkor elindul a letöltés. Persze ugye az nem a külső merevlemezen van. Ha a pi asztalon rá megyek a külső lemez ikonjára és megnézem a jogosultságokat akkor ott azt írja bárki hozzá férhet, megtekintheti és módosíthatja a lemezt és a rajta lévő mappát is. Ezt a mappát adtam meg elérési útnak a letöltéshez a qbittorrentben. Hogyan lehetne ezt megoldani? Mégis valami jogosultság probléma van? Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák