Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44401) cigam válasza AiRLAC (#44400) üzenetére


cigam
félisten

Van. Meg elektroműszerész szakmám, és évtizedes tapasztalatom az elektronikában.
Nem mellesleg kérdés a multimétered hitelesítése, és pontossága, valamint a Pi-n egy külön tápegység modul van, ami a CPU és egyébb alkatrészeket látja el 3,3V-al. Szerinted azt az elektronikát érdekli, hogy 5,0 vagy 5,1V-ot kap? Pontosan melyik alkatrész indokolja azt a plusz egy tized voltot?
Nem meggyőzni akarlak, nem is ez a célom. Csak a többiek figyelmét felhívni arra, hogy ennek az állításnak nincs tudományos alapja. A dokumentációban is az szerepel, hogy 4.63V (+/- 5%) alatt jelzi, hogy kicsi a tápfeszültség. Vagyis simán elketyeg 5.0V-al. Sőt! Ha csak 4.8V-ot ad le, még akkor is röhögve működik vele. Tudom a dokisban is 5.1V-ot írnak, máskülönben kinek adnák el az 5.1V-ra matricázott tápegységet? Ennek egyedül marketing okai vannak.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#44402) #68216320 válasza AiRLAC (#44400) üzenetére


#68216320
törölt tag

A chip-ek 3.3V-ról mennek, amit a tápcsati mellett lévő pwm szabályzó állít elő. Az megcsinálja 4V-ról is, nem igazán érdekli.
Az 5.1v azért van a hivatalos tápon, hogy biztosan meglegyen az USB csatin az 5VDC.
Pendrive, SSD, USB hangártya, etc szintén 3.3V-ról mennek, amit az USB port 5V-ból saját maguk állítanak elő. Egyetlen valós probléma mondjuk egy USB-re kötött 2.5-ös laptop hdd esetében lehet, ha nincs meg az 5V, mert a motor igényelné. Mondjuk az meg jellemzően 700-900mA-t kér induláskor, szóval amúgy sem hiszem, hogy külső táp nélkül beindulna.

A lényeg, hogy az 5.1V táp az USB/GPIO portokon megjelenő 5V miatt van. Minden egyéb esetben amúgy 3.3V-ra van redukálva.

(#44403) PistiSan válasza #68216320 (#44402) üzenetére


PistiSan
addikt

Nalam gyári pi táp van, pi4 el, 1db 2,5 ös hdd-vel használom, közvetlen a pi usb portjáról, kb 2 éve megy.

(#44404) #68216320 válasza PistiSan (#44403) üzenetére


#68216320
törölt tag

Gondolom az valami eleve usb-s hdd lehet, nem? Mert ha megnézel egy sata/ide laptop hdd-t akkor ott az említett áramok fel is vannak tüntetve a matricán.

(#44405) PistiSan válasza #68216320 (#44404) üzenetére


PistiSan
addikt

Sima 2,5 colos sata, belső hdd, vettem hozzá egy külső usb keretet, én raktam bele a HDD-t, erről megy hibátlanul. Nem tudtam, hogy legetetlen, ezért megcsináltam. :)
Anno azt olvastam, hogy a pi usb3 portja elbír egy hdd-t, ha már 2-t szeretnél rárakni akkor kell külső táp is. De ha nálad más a tapasztalat, lehet csak nálam szerencsés a helyzet.

(#44406) nyirzoz válasza PistiSan (#44405) üzenetére


nyirzoz
aktív tag

Évek óta így használom én is a Pi3-om és még soha nem szórt villámokat :)
Ráadásul még csak nem is gyári táp hajtja.

(#44407) #68216320 válasza PistiSan (#44405) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nem, közben eszembe jutott, hogy a TV-n próbáltam USB-s vinyót és ott nem ment.
Szóval igen, az Rpi elbírja USB-n a HDD-t.
Rég volt, hogy próbáltam, ezért emlékeztem rosszul. Sok éve már Rpi-k mennek hálózati megosztással, usb-n max fülhallgató töltés zajlik. Az is azért, mert 24/7 üzemben vannak a Pi-k és így kényelmes.

[ Szerkesztve ]

(#44408) niof


niof
addikt

Sziasztok!

Most kezdem az ismerkedést a Raspberry-vel, egy 4B képében, csináltam belőle egy AdGuard Home klienst. Nagyon megtetszett a dolog, és igazából az érdekelne, hogy ki mire használja. Tudom, a lehetőségek száma szinte végtelen. Van valami jó kis összefoglaló anyag, nem bánnám, ha magyarul lenne, amiből okosodni lehetne, és esetleg projektötleteket is tartalmaz?
Amire gondoltam az AdGuard-on kívül, az egy egyszerű otthoni fájlszerver, illetve egy komolyabban felszerelt (Volumio + külső DAC) audio streamer, de még várnék ötleteket, hogy ki mire használja a hétköznapokban sikerrel!
Előre is köszi! :R

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44409) sztanozs válasza niof (#44408) üzenetére


sztanozs
veterán

Nekem egy RPi4-en egy USB-hub-ra kötött vinyó párossal és egy laptop HDD-vel kisegítve egy OpenMediaVault fut rajta (NAS) és azon belül dockerben qbt, wireguard (VPN), pihole (dns és dhcp)

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#44410) wassermann válasza sztanozs (#44409) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Nekem dual boot-os:
1. USB-s DVB-T TV-vevővel kiegészítve "videomagnó"
2. vésztartalék internetező gép Chromium-mal

(#44411) xPx válasza niof (#44408) üzenetére


xPx
csendes tag

nálam fut rajta:
-smb, ftp szerver
-filebrowser, hogy akár böngészőből is egyszerűen tudjam kezelni a fájlokat, meg megosztani hálózaton belül
-jellyfin a zenék, filmek, sorozatokat fogyasztásához
-qbittorrent a torrentekhez
-pyload-ng az egyéb böngészős letöltésekhez
-heimdall, a raspberryn futó programok könyvjelzőzéséhez és minimális infózásához
-zerotier, hogy mindez bárhol elérhető legyen telefonról is

(#44412) Patice válasza niof (#44408) üzenetére


Patice
nagyúr

Nálam egy Pi 3B a konyhában teljesít szolgálatot OSMC-vel filmekre és Roon Bridge-el audio végpont is egyben. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#44413) vicces válasza Patice (#44412) üzenetére


vicces
addikt

Az enyémen egy pihole fut csak és épp várja hogy az új beszerzésű Synology nas be legyen konfigurálva aztán megy is az ebayre 😂👍

:)

(#44414) Sweet Lou 6 válasza niof (#44408) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Pihole
Emby server
SMB, NFS megosztás
qBittorrent

[ Szerkesztve ]

sweetlou6.wordpress.com

(#44415) cigam válasza niof (#44408) üzenetére


cigam
félisten

Nem azt mondom, hogy A-tól Z-ig, de jópár tipp: [link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#44416) niof


niof
addikt

Húú, mennyi válasz, nem is számítottam ennyire, köszönöm. :R
Van egy különálló NAS-om (Synology), és van egy HTPC-m, ezek elég sok dolgot ellátnak a fent felsoroltakból (pl. bittorrent).
Igazából úgy látom, hogy mindenki nagyjából hasonló feladatokat bíz rá. Mint ahogy írtam, én is egy fájlszervert szeretnék elsősorban, ahová tudnám backupolni a dolgaimat. Jelenleg ezt a NAS-ra végzem, és szeretném ezt inkább dedikált eszközzel megoldani, és a (FS) tartalmát megosztani a hálózaton. Különösen jó lenne azért is, mert a NAS-on nem ideálisan lett anno kialakítva a zenekönyvtáram backup-ja, és így csak a saját felhasználómmal láthatók, a megosztott mappákban nem. De mivel az egész időszakos mentést szeretném a NAS-tól függetleníteni, ez jó megoldásnak tűnik. Valamint, a majdani streamer-rel is egyszerűbb lenne (gondolom) megosztani a mappák anyagát, és így egyszerűbben elérhető lenne minden a hálózaton. Remélem jól gondolom!...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44417) sztanozs válasza niof (#44416) üzenetére


sztanozs
veterán

Szvsz a Synology-d alkalmasabb erre a feladata, mint egy RPi (főleg, ha 3-as verzióról van szó).

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#44418) niof válasza sztanozs (#44417) üzenetére


niof
addikt

Hmmm... Gondolod? Igazából az alapötlet az volt, ahogy a melóban is használjuk (persze nem Raspberry-vel :DDD), van egy gyors és nagy kapacitású fájlszerver, és arról van mentés NAS-ra.
A problémám viszont ott jön elő, amit cigam linkelt. Átolvasva (szó-szó), a gyenge pont nálam a linux ismeretének szinte teljes hiánya. Az AdGuard telepítésében semmi nehéz nem volt, összesen, ha jól emlékszem, 4 parancsot kellett kiadni SSH-n keresztül konzolban, de azt is tutorialból néztem, és bemásoltam. A linkelt cikk meg nekem azt mutatja, hogy expert szint szükséges. Na az nem vagyok. IT területen melózok, de sosem volt dolgom linux-al, azt megtartotta magának a rendszergazda, meg a szoftverfejlesztő mérnök...
Szóval, ha létezik, akkor olyan egyszerű megoldás érdekelne, ami hasonlít az AdGuard telepítéséhez, összekattogtatom, bemásolom, és működik, bolondbiztos. :DDD A cigam cikkében szereplő dolgok 90+%-át nem is értem. Szerintem, ha ilyen mélységben el kellene kezdeni linuxot tanulni, be kellene iratkoznom valami iskolába. A grafikus felületen (pl. Mint, vagy Ubuntu) viszonylag elboldogulok, ott is vannak furcsa dolgok számomra, de ha már parancssorban kell írogatni, fogalmam sincs semmiről. Ez van...😄

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44419) cigam válasza niof (#44418) üzenetére


cigam
félisten

Pedig pont hogy nem expert szint. A leírásaimat úgy állítottam össze, hogy a copy-paste módon működjenek. Persze értelmezni/megérteni kell a mit miértet, és ennek megfelelően néha módosítani kell pár paramétert, pl. a lemez UUID-je az fstab fájlban.

Ha valahol elakadsz szívesen segítünk akár itt akár a Linux kezdő topikban. Kezd apránként, pl. első körben csak csatold fel automatikusan a külső lemezt egy általad létrehozott könyvtárba. Aztán megismerkedhetsz a jogosultságokkal. Ahogy Windows esetén is minden mappának/fájlnak van jogosultsága. Állítsd be jogosultságokat, hogy ki írhat, olvashat, futtathat/léphet be egy adott könyvtárba fájlba.
Aztán jöhet a fájlmegosztás. Nem ördöngösség, csak pár perc/óra/hét tanulás. ;)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#44420) niof válasza cigam (#44419) üzenetére


niof
addikt

Ok, ezt fogom tenni. Kiindulásnak (mivel a fentiek még úgyis a jövőben valósulnak majd meg), kettéosztottam a HTPC-m lemezét, és dual boot-ban raktam a Windows mellé egy Mint-et. Akkor ráérő időmben majd inkább azt fogom nyúzni, és próbálom tanulgatni. Kezdetnek mondjuk megpróbálom felcsatolni a NAS-on lévő megosztásomat. A topikot meg el is mentettem, elkezdem azt is olvasgatni. :R

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44421) Mentolka


Mentolka
senior tag

Jó alaposan el kell mélyedni benne, nekem nem sikerült...
Ide beírtam hogy jártam, és most szerintem, adom el a pi**ba ezt a xart.

(#44422) wassermann válasza niof (#44420) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Ez érdekes, sok-sok évvel ezelőtt nálam is a Pi indította be a Linux iránti érdeklődésemet :-)

(#44423) #68216320 válasza niof (#44416) üzenetére


#68216320
törölt tag

Én miniITX pc-t (kis fogyasztású APU-val szerelt lap) használok home server feladatokra (fájlszerver, raid1 és normál hdd (~12TB), torrent, dvb-t stream (tvheadend), audio stream record, UPS managing, etc) sok-sok éve már Debian Server alapokon. (Ubuntuval indőnként volt gondom mert megtörték a dependency-ket és barkácsolni kellett)
A Raspi 3 és 4 nálam 1-1 helységben Kodi társaságában kizárólag media player-ként működnek és jelszóval védett Samba megosztáson érik el a fájlszervert.
Beállítani nem bonyesz szerencsére.
Nekem ez vált be.

[ Szerkesztve ]

(#44424) body007 válasza niof (#44416) üzenetére


body007
addikt

Nálam dedikált Home Assistant szerver lett. Kell neki külön gép (vagy virtuális gép)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#44425) JulianSinulf válasza niof (#44408) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Szia!

Reklámblokkolós DNS szervernek én is megcsináltam már egyszer.
Futott pár hétig, majd a PiOS kernel hibával nem indult el. Illetve gondolom előtte valamikor le is állt.
Szerencsére hamar vissza tudtam állítani a router DNS szerver címét.
Gondoltam, hogy esetleg az SD kártya nem okés, így vettem újat. Az új kísérlet meghiúsult, mikor az LG monitoraim közül egyiken sem jelent meg a Pi képe, hogy beállítsam. Gyanakodtam, hogy esetleg maga a Pi halott és ezért volt kernel hiba. De rádugtam a TV-re, kettőre is és ott meg van kép.
Viszont ekkor már 3D nyomtatóhoz akartam használni, így felkerült a PiOS, Mainsail, Klipper, meg nagy nehezen felvarázsoltam egy 5GHz-es TP-Link USB adaptert is. És a 16 GB-os SD kártyán maradt úgy 300 MB hely. De működött, igaz, hogy nem 7/24-ben.
Most megint parlagon hever, mert lecseréltem a nyomtatót és még nem volt időm és energiám ismét reklámblokkolót csinálni belőle.

Próbáltam win-ről távoli elérést, de nem akart összejönni. Először fekete kép, majd az USB wifi-vel már nem fekete volt a gép, de még mindig nem tudtam használni.
A Mainsail-t webes felületről gond nélkül elértem.

Házi szerver-médialejászó gyanánt egy miniPC van a TV alatt W10-zel. Fájlokat elérek mindenhonnan a lakásból. Direkt a TV-re van kötve, így mindenféle kodekprobléma is megoldva.
A Pi-n természetesen kipróbáltam a youtube-os 4K videót, LAN kábeles csatlakozással. Ez egy 4B 4GB modell. Sajnos rettenetes volt. Így a PC és W10 leváltására nincs esély.

(#44426) niof válasza JulianSinulf (#44425) üzenetére


niof
addikt

Óóó... Értem. Hát, remélem, csak egyedi hiba volt! Nálam eddig jól működik. Elsőre a melóból hoztam haza kölcsönbe egy 3B+-t, az futott ~2 hétig, a saját 4B a héten érkezett. Egyelőre nincs hiba.
A többieknek is köszönöm az infókat. :R

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44427) betyarr


betyarr
veterán

üdv!

egy unifi controller fut az rpi-n és pillanatnyilag gyengélkedik (mármint a controller).jó lenne elérnem a backupokat,de ha filekezelőben megakarom nyitni a mappát,akkor ezt kapom:

hogyan tudnám elérni ennek a mappának a tartalmát?

(#44428) sztanozs válasza betyarr (#44427) üzenetére


sztanozs
veterán

belépsz a raspi-ra ssh-n és ott megnézed, ha úgy sem megy, akkor sudo su és utána mennie kell.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#44429) nessh


nessh
tag

Sziasztok, OSMC fut egy Pi 3b+ -on. Tettem rá usb-n egy Toshiba p300-as vinyót. Ki lehet kapcsolni vhogy a hdd-n a parkolást (vagy standby nem tudom mi rendes megnevezése)?

(#44430) #68216320 válasza nessh (#44429) üzenetére


#68216320
törölt tag

Elméletileg linuxon a hdparm csinál ilyesmit. Szóval gondolom Rpi-n is menne.
példa:
sudo hdparm -s 0 /dev/sdX (kikapcs)
sudo hdparm --yes-i-know-what-i-am-doing -s 1 /dev/sdX (bekapcs)

De ez valódi standby!!! Azaz a hdd motort kapcsolja.
Hdparm még állít power management-et is. Lehet igazából neked az kell, nem?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#44431) nessh válasza #68216320 (#44430) üzenetére


nessh
tag

Ha standby olyankor hangja sem lenne, nem? Most hallgattam és van hang szerintem a motor megy.

(#44432) #68216320 válasza nessh (#44431) üzenetére


#68216320
törölt tag

Igen, akkor motor hang sem lenne.
Neked power management kell.

(#44433) nessh válasza #68216320 (#44432) üzenetére


nessh
tag

Bocsánat javítom magam. Az utolsó posztom óta nem piszkáltam. Most meghallgattam, csendben van. Akkor ez mégis a standby.

[ Szerkesztve ]

(#44434) betyarr válasza sztanozs (#44428) üzenetére


betyarr
veterán

megcsináltam,át is másoltam a tartalmát máshová az rpi-n,de a reteknek sem engedi,hogy teamviewer alatt átmásoljam a wines gépemre.mindig valami 13-as kódú hibát dob,hogy a fájl nem megnyitható,vagy mi.

(#44435) golya87


golya87
őstag

Sziasztok!

Pi3B+-on, vagy bármin, ami nem Pi4, működik valakinek rendesen a latest (stable :W) OSMC vagy LE?
Nekem eléggé válogatós, fagyogat...
Gondoltam 2021 január után nem ártana frissíteni, aztán fél napos "teszt" lett belőle. :(

(#44436) mastodon


mastodon
aktív tag

Hol tudnék venni egy Pi zero WH-t vagy hasonlót szettben legjobb áron? Bluetooth jelfogónak kellene egyelőre, ami a kapott jelet wifi továbbítja. (Ezt szeretném.) Még fogalmam sincsen semmiről, linuxhoz még nem értek.

[ Szerkesztve ]

(#44437) sztanozs válasza betyarr (#44434) üzenetére


sztanozs
veterán

Gondolom valami shared folderbe másolod és a jogosultságok nem megfelelők.
Annak a felhasználónak kell jogot adni a fájlra, akit bekonfiguráltál a SMB megosztásnál:
sudo chown smb_user:smb_group fájl_neve.kit
Alternatívaként:
sudo chmod 777 fájl_neve.kit
Így a fájlt az összes user tudja írni/olvasni/futtatni a rendszeren.

Értelemszerűen:
smb_user - a megfelelő usernév (pl pi, vagy root)
smb_group - a megfelelő user group (pl users)
fájl_neve.kit - a megfelelő fájlnév (vagy wildcard, pl *.* az adott könyvtár összes fájljára)

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#44438) betyarr válasza sztanozs (#44437) üzenetére


betyarr
veterán

karaj,sikerült!
köszi szépen! :R

(#44439) vasen válasza golya87 (#44435) üzenetére


vasen
csendes tag

Hello!
3B+ -on fut nálam OSMC Kodi 19.4, 2022.3-1
A My OSMC beállításokban egymásra csúszó feliratokon kívül teljesen jól működik.
Viszont a 18 utolsó verziójáról, több próbálkozás után sem sikerült frssíteni 19-re. Mindig kuka lett a rendszer, így az maradt, hogy 0-ról újraraktam. Azóta nem okozott gondot frissítés.

(#44440) golya87 válasza vasen (#44439) üzenetére


golya87
őstag

Szia

Köszönöm a visszajelzést!
Sajna nekem is nulláról produkálja a problémákat. Ma még egyszer rápróbálok DB nélkül, hogy megy-e az NFS share-ről a lejátszás.

(#44441) derrik


derrik
őstag

Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyen járok e?! A problémám a következő. Vettem két Kínai érintő kijelzőt amelyek RP4B-re voltak kötve mint zenelejátszó. Mint frissítették a Volumio-t az új verzió telepítése után a kijelzők megbolondultak. Megfordult az orientációjuk és elvesztek mint érintés érzékeny kijelző!
Az egyik kijelzőhöz mellékeltek valami driver cd-t, másikhoz semmit?
Mit lehetne tenni hogy érintésérzékenységüket vissza kapják és más területen használhatóak legyenek esetleg el tudjam adni őket.....
A segítséget előre is köszönöm!

(#44442) 0519 válasza derrik (#44441) üzenetére


0519
senior tag

Ha visszatennél korábbi Volumio-t, akkor kiderülne, hogy a szoftver változása okozta a problémádat vagy más.
Ha a szoftver, akkor várj a frissítéssel, amíg a bugokat kiírtják.

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#44443) Yszapos


Yszapos
tag

Sziasztok! Tekintettel az energiaválságra és a tegnap meghozott szigorításokra úgy döntöttem, hogy mivel amúgy sem használom durva dolgokra a PC-met és mivel hamarosan nagy luxus lesz egy viszonylag sokat fogyasztó PC-ről böngészni meg filmezni beszereznék valami keveset fogyasztó gépet és a Raspberryk jutottak eszembe. Szeretnék tanácsot kérni, hogy ha ezekre a dolgokra használnám, akkor mi lenne a nekem ajánlott gép és honnan lenne legjobb beszerezni? Milyen árral számoljak?

- böngészés
- Youtube nézése full hd felbontásban
- Twitch streamek nézése full hd felbontásban
Fontos még, hogy egy egeret és billentyűzetet szeretnék csatlakoztatni hozzá, illetve néha pendriveot is, szóval jó lenne, ha lenne rajta 4-6 USB csatlakozó.

(#44444) wassermann válasza Yszapos (#44443) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Hát igen: a Pi olyan mint egy "svájci-bicska", mindenre jó.

De! Mivel a PI-nek nincs "igazi" videokártyája, ezekre sajnos pont nem ajánlott. Ha PC-hez vagy szokva, idegbajt fogsz kapni... + a Linux más mint egy Windows (nem mindig megy úgy minden, ahogy megszoktad)!

[ Szerkesztve ]

(#44445) Yszapos válasza wassermann (#44444) üzenetére


Yszapos
tag

Ezt sajnálattal hallom. Szerinted mi lenne akkor a legjobb megoldás ha egy nagyon alacsony fogyasztású netezős-filmezős gépet szeretnék?

(#44446) Patice válasza Yszapos (#44445) üzenetére


Patice
nagyúr

Intel NUC, Gigabyte BRIX, Asus miniPC-k, esetleg Asrock Beebox-ok.
Kb. egy laptop hardver van mindegyikben, akksi, monitor, perifériák nélkül.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#44447) wassermann válasza Yszapos (#44445) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Windows-os mini PC (pl: [link] ).

[ Szerkesztve ]

(#44448) Razzul


Razzul
senior tag

Sziasztok!

REVOLT PI 4 COOL BOX házzal van valakinek tapasztalata?

Overclockhoz (2.1-2.2 GHz) nézek házakat és ennek igen meggyőző a kialakítása, viszont ahogy látom a leírásból ehhez nem adnak hűtőbordát. Ha ilyen órajelek mellett ráküldök egy Stressberry-t várható-e, hogy a túlmelegedés miatt visszavesz majd a teljesítményből a kicsike?

Köszi a választ! :R

Stat crux dum volvitur orbis

(#44449) niof válasza Razzul (#44448) üzenetére


niof
addikt

Szia!

Én ilyet vettem a 4B-hez. Igaz, csak az AdGuard Home fut rajta, de épphogy kézmeleg 24 °C szobában. Ha aktívan kell hűteni, a nagyobb felület miatt talán alkalmasabb is lenne hozzá, mint egy kis műanyag doboz, a pici, 3cm-es ventivel...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#44450) Razzul válasza niof (#44449) üzenetére


Razzul
senior tag

Köszi, igen ezt én is néztem ahogy más passzív és aktív hűtésű házakat is. Nekem a konkrét házról, típusról kénének viszont tapasztalatok.

Stat crux dum volvitur orbis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.