Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44343) PistiSan


PistiSan
addikt

Sziasztok!

Van valami jó tippetek arra, hogy NAT-olt hálózat mögül milyen módszerrel lehetne elérni a belső hálózatom az internet irányából? Természetesen raspberry pi-n keresztül szeretném ezt megtenni, mivel az mindig be van kapcsolva.
Amit próbáltam remote.it, itt az SSH-t tudtam kirakni, jó benne, hogy csak addig aktív az ssd amíg elindítom, felcsatlakozok, ha bezárom az ssh-t akkor pár perc múlva bezárul a csatorna ami a külső elérést biztosítja.
Ami nem tetszett benne, hogy minden szolgáltatás külön kellett megnyitni, csomó minden nem is működött valamiért. (nyilván én voltam béna)
Olyan elérésre gondoltam, mint egy TeamViewer, adott kóddal csatlakozok, és mehet kb akármi.
Ami nehezíti a dolog, hogy csak konzol van a gépen, ha nem szükséges grafikus felületet nem raknék a vasra.
Bármilyen ötletet szívesen veszek, a netszolgáltatóm csak NAT-olt címet biztosít, esetleg havidíj ellenében FIX IP-ét is tudnak adni, ami már nem NAT-olt cím, de arra meg nem igazán van szükségem/nem feltétlenül akarok 1 ip-n látszódni mindig.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.