Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41814) bwin.party


bwin.party
aktív tag

Sziasztok!

Kisebb kihagyás után előkaptam a Raspberry Pi 3-at.

Az első indítás után az SD kártyát laptopon leformáztam és egy friss rendszert, az új Raspbian-t telepítettem fel. Az első tapasztalatom, hogy az ethernet hiába jelzi világítással, érzékeli a kábelt, mégse megy az adatforgalom. WiFi-vel megoldva ez a gond, nem para. A másik, hogy hülye vagyok a cucchoz. Pl.: nem tudom a felhasználói engedélyeket beállítani. Van egy külső winchesterem, 3.5-es Axagon külső házban van és ő nagyon megérte az árát. :) De pár perc után leáll, ha nincs használatban. Torrentezés lesz a végcél, ehhez már egy qbittorrentet feltelepítettem rá. Van VNC is, hogy távolról elérjem.

A jogosultságokat hogyan tudom legkönnyebben elérni? Elég sokszor azt írja ki, ha új mappát hoznék létre, vagy qbitban beállítanám a letöltés helyét, hogy engedély megtagadva. Ja qbitban a diszket sem látom csak az asztalon. Talán nem jól csatoltam fel, de próbálkozom. Mondom, tetszik a cucc, bánom, hogy 1.5 év után kezdtem el foglalkozni vele. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.