- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Hi,
ma csináltam véletlen egy áramszünetet, odalett a pi... most persze adott képet, azon láttam, hogy elindult, de kernel panic volt, és írta hogy nincs meg egy drive vagy mountpoint vagy ilyesmi.
USB-n fut egy 1 terás winyó, stretch, fat32 boot, többi rész ext4.bedugtam egy régi sd kártyát, amin van egy stretch, simán bebootolt, kiírta hogy valami hiba van az sda2-vel, nem tudja mountolni.
ezért találtam egy ilyen parancsot, és most fut:
fsck.ext4 -fvy /dev/sda2
ezen most ilyen fut, de rengeteg:
Error reading block 16783920 (Input/output error) while getting next inode from scan. Ignore error? yes
Force rewrite? yes
innen még van esély hogy megjavuljon a filerendszer? (fél órája pörögnek az error reading blockok)
Van 2 nappal ezelőttről backup, remélem abból vissza tudok állni legrosszabb esetben. (ilyenkor baj ugye, ha az ember sose teszteli a restore-t)
Jól rémlik, hogy az itt olvasottak alapján készült rsync backupot úgy kell visszaállítani, hogy felrakok egy üres pi-t, és arra restore-olom ezzel a paranccsal?
sudo rsync -av --delete-during /mnt/usbhd/pi_backup/ /mnt/sdcard_partition2/
(persze source meg destination átírva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest