- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Pár hete elhangzott itt (most jutottam az 1000hsz végére, amivel el voltam maradva), hogy a sima pi3b-nél bekapcskor elveszi egy pillanatra a tápot az usb-ről, emiatt nem bootol be néhány külső winyó, illetve adatvesztést is okozhat. Nekem anno kb 3/4 évig ment külső winyóról a pakk, /boot az az sd kártyán volt, de így is 5-10 reboot (meg volt egy két áramszünet is) után szétesett a külső vinyón a filerendszer, pedig nem erről bootoltam, csak minden más volt rajta.
Kérdések: pi3b+on ez már javítva van? Tehát könnyebben fognak bootolni a winyók is róla? Itthon 3 külső vinyó is van 2.5-ös, 300 gigás, fél terás, másfél terás, és egyik se bootolt be, pendrive viszon igen, szóval az usb boot az működik, csak ez a fránya pillanatra elveszem az usb tápot lehet a gond.
Hajlok arra, hogy újra megcsinálom az sd kártya csak /boot, többi mehet a winyóra megoldást, de most már a pi vezérli a házban a világítást is, így jó lenne ha valami hosszú távon is stabil rendszerem lenne.
A mostani sd-n levő strecth augusztusban lett felrakva, de november körül egyik napról a másikra kiestek dolgok, pl nem indult el a gassistpi, docker se indul automatikusan, pedig hozzá se nyúltam a rendszerhez... Egyébként ezek nélkül azóta is megy stabilan, több hiba nem jött elő... fura.Úgy rémlik, még nyáron odáig fajult a dolog az usb winyós rendszerrel, hogy az új rendszer működött szépen, viszont az első shutdown után meghalt a filesystem, két különböző winyóval is eljátszotta. (szóval reboottal nem voltak gondok, de ha shutdown-oltam, következő boot során üres volt a winyó, nem volt rajta semmilyen partició)
Ha csinálok naponta egy mentést a particiós tábláról, az elég lehet? (ext4-re van formázva a winyó nagyobbik fele, a kisebbik meg a pi-nek volt a fat32)
A memóriakártyával az a bajom, amit fent is írtam, hogy rejtéjes módon eltűnnek beállítások (1+ éves már az sd), meg lassú is...
Van már novemberi raspbian is, teszek most egy próbát vele, de jó lenne már valami stabil rendszert összehozni.
Terv lenne egy pi3b+, ha ott már jobb az usb boot, stabilabb, akkor a sima pi3b menne tartaléknak. De gondoloma a felinstallált pi3b raspbian nem fog futni átdugva egy pi3b+-ra, igaz? vagy menne? két pi3b+ lenne az igazi, hogy legyen tartalékom is, tudom, de most nincs pénz ennyire
(egyre se...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest