Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- bambano: Bambanő háza tája
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vadkörte
üzenetére
b+ és pi2 esetén a confix.txt-ben be kell kapcsolni a max_usb_current=1 -gyel azt hogy 1200mA-n osztozzanak az usb portok 600mA helyett. A pi3-nál fixen 1200-ra van ez állítva. Ez nem portonként ennyi, tehát y kábel nem növeli meg, hanem összesen ennyi.
1200mA-nál többet nem enged át a pi, akármekkora tápegységről is üzemel. Ha több kell, akkor külső megoldás kell a tápellátáshoz.
Én 220 nélküli 5 portos usb táp részt vettem, de még nem ért ide. Van nekik sokféle [super] és quick is. De ha túl okos akkor lehet nem ad ki buta eszköznek elég tápot. Én akcióban 14 dolcsi alatt rendeltem ilyet, aztán majd kiderül, hogy jó-e pi-hez.
A mobiltöltőddel is előfordulhat, hogy hiába több amperes, ha a pi buta tápcsatlakozója miatt leszabályozza magát 500mA-ra vagy 1A-ra. Az alapítvány igazán rátervezhetne már a csatlakozóra pár ellenállást, ami jelezné az okostöltőknek, hogy tolhatja a kakaót.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Battlefield 6
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Interactive Brokers társalgó
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann