- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Srácok, használ valaki Openelec vagy libreelec alatt sima pi analóg hangkimenetet? Nem is gondoltam, hogy ennyire sistereg az analóg jack.
Én már nagyon régóta egy viszonylag normálisabb usb hangkártyával használtam, de hétvégén kellett volna csak magában a pi. Viszont, amikor kipróbáltam fejhallgatóval a pi2-met Libreelec alól, akkor egy igencsak erőteljes fehérzajt hallottam alapból a hangon. Amikor aktív a hangkimenet a jacken, akkor sistereg. Alapból 1 percig tartja aktívan a hangkimenetet, szóval ha egy idő után elnémul, akkor ez azért van mert lekapcsolja a pwm-es hang generátort 1 perc után.
De a lényeg. Kicsit utánakerestem ennek és bár kevés panaszt olvastam kifejezetten erről - úgy tűnik sokan külső hang megoldással használják vagy hdmi-n át. Ellenben meglett a megoldás a zajra.
"I've reimplemented the original PWM-based 11-bit audio @48kHz as 7-bit 2nd-order Sigma-Delta modulated at 781.25kHz. The effective noise floor with this scheme approximates that of CD-quality audio DACs." [link]
Úgy február környékén bekerült a firmware-be egy új opció, ami a régi pwm hanggenerálást egy fejlettebb algoritmusra cserélni.
Libreelec 7.0.2 alatt próbáltam és teljes siker, nem hallani zajt vele.
A config.txt-be be kell tenni ezt a sort:
audio_pwm_mode=2Raspbian alatt vagy más médiás rendszer alatt is lehet használni, attól függ milyen régi a fw rész. Ha régi az adott rendszerben, akkor manuálisan lehet frissíteni a boot partición. (persze backup előtte)
Nekem, szubjektív véleményem szerint az a tapasztalatom, hogy a hang teljesen kitisztult. Ellenben egy hajszálnyit talán gyengébb a basszus.
Régi pi-n nem próbáltam, gondolom ott is működik, de lehet jobban eszi a procit, mint a zajos változat.
Itt írnak néhány lehetséges negatív hatást: [link], A tuningolásnál instabilitást okozhat, a vpu jobban van terhelve ezért más szintén azt terhelő megoldással együtt akadhat (sok csatornás hang downmix vagy deinterlacing).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged