Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Srácok, használ valaki Openelec vagy libreelec alatt sima pi analóg hangkimenetet? Nem is gondoltam, hogy ennyire sistereg az analóg jack.

Én már nagyon régóta egy viszonylag normálisabb usb hangkártyával használtam, de hétvégén kellett volna csak magában a pi. Viszont, amikor kipróbáltam fejhallgatóval a pi2-met Libreelec alól, akkor egy igencsak erőteljes fehérzajt hallottam alapból a hangon. Amikor aktív a hangkimenet a jacken, akkor sistereg. Alapból 1 percig tartja aktívan a hangkimenetet, szóval ha egy idő után elnémul, akkor ez azért van mert lekapcsolja a pwm-es hang generátort 1 perc után.

De a lényeg. Kicsit utánakerestem ennek és bár kevés panaszt olvastam kifejezetten erről - úgy tűnik sokan külső hang megoldással használják vagy hdmi-n át. Ellenben meglett a megoldás a zajra.

"I've reimplemented the original PWM-based 11-bit audio @48kHz as 7-bit 2nd-order Sigma-Delta modulated at 781.25kHz. The effective noise floor with this scheme approximates that of CD-quality audio DACs." [link]

Úgy február környékén bekerült a firmware-be egy új opció, ami a régi pwm hanggenerálást egy fejlettebb algoritmusra cserélni.

Libreelec 7.0.2 alatt próbáltam és teljes siker, nem hallani zajt vele.

A config.txt-be be kell tenni ezt a sort:
    audio_pwm_mode=2

Raspbian alatt vagy más médiás rendszer alatt is lehet használni, attól függ milyen régi a fw rész. Ha régi az adott rendszerben, akkor manuálisan lehet frissíteni a boot partición. (persze backup előtte)

Nekem, szubjektív véleményem szerint az a tapasztalatom, hogy a hang teljesen kitisztult. Ellenben egy hajszálnyit talán gyengébb a basszus.

Régi pi-n nem próbáltam, gondolom ott is működik, de lehet jobban eszi a procit, mint a zajos változat.
    Itt írnak néhány lehetséges negatív hatást: [link], A tuningolásnál instabilitást okozhat, a vpu jobban van terhelve ezért más szintén azt terhelő megoldással együtt akadhat (sok csatornás hang downmix vagy deinterlacing).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés