Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Ma próbálgattam a friss openelec-et úgy, hogy tévétuner is arra a pire van dugva.
    A tanulság: aktív usb hubbal jól működik a tuner akkor is,ha induláskor már be van dugva.

Nem tudom mi lehet a pontos oka, mert ugyanezen a hardveren a raspbian még max_usb_current bekapcsolás nélkül is jól kezeli hub nélkül.
    Megpróbáltam azt is, hogy a firmware fájlokat átmásoltam a raspbian alól az openelecre, hátha a config.txt alkalmazásával van baj az újabb kiadásban, de nem változott.
    Sőt, még passzív módban bekötött hubbal is próbáltam, hátha csak a modulok betöltésének sorrendje kavarja meg.
    A pi nem panaszkodik kevés áramra sem. Szóval érdekes, hogy az openelec kernelével miért nem tudja meghajtani a pi a tunert induláskor. Hacsak nem a kernel is belenyúkál a gpio állapotába és kikapcsolja a magas táp módot.

Kiolvastam mindkettőn a 38-as gpio állapotát, ami elvileg a magas terheléses opcióval szinoníma és egyezett, szóval elvileg be van kapcsolva mindkét esetben.

Szóval végülis a tanulság, hogy oprendszerenként is lehetnek olyan eltérések, amelyek elsőre nem tűnnte logikusnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés