- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
futizoli
tag
Korábban ajánlották itt az ikeás koppla töltőt, mint lehetséges pi2 tápforrást. Papíron 3,4 A-t tud, 3 usb csatlakozó van rajta.
Nálam nem vált be.
Éppen az tetszett benne, hogy az y usb kábelen lévő táp nélküli külső merevlemezt (samsung m3 1 TB) is rá tudom csatlakoztatni a pi mellett, így mindkét eszköz egy forrásból kapja az áramot.
Többféle vezetékkel csatlakoztattam a pi2-t a töltőhöz, mivel többen hangsúlyozták, a különféle kábelek ellenálása is szerepet játszhat. Egyiknél sem tünt el végleg a szivárvány négyzet. Minőségtől függően változott a megjelenés gyakorisága, volt amelyiknél el sem tünt.
Ekkor még mindig bíztam a töltőmben, gondoltam teszek egy próbát az egyik hazai raspberry forgalmazó kábelével.
Bedöltem az oldalukon lévő termékleírásnak, miszerint a kábelük kifejezetten tápkábel, az adat vezetékek be sincsennek kötve az usb csatlakozókra.
Na mondom ez kell nekem, ezzel tuti jó lesz.
Bekötöm, csak egyszer villant fel a szivárvány az elején, és közvetlenül egy film indításkor, utána semmi, ment szépen minden.
Ujraindítás után ugyanúgy szivárvány, agyam eldurran.
Vezetéket rákötöm egy számítógépre, azt össze a telefonommal, "természetesen" minden adatot lát, ugyanolyan noném gagyi mint a többi kábel..., csak a leírásban nem ez szerepelt...
Sandisk class 10-es kártyát használok, friss openelec telepítés, a config txt-ben megemeltem az usb-k lehetséges áramát.
Próbáltam az y kábelen keresztül a merevlemezt külön töltőröl táplálni, ugyanúgy kevés neki a táp.
Igaz, most egy hifiberry dac is csücsül a tetején, de nélküle is pislog a 'rénbó...
Szóval úgy néz ki külső merevlemezzel kevés a koppla...
Legyen szíves valaki ajánljon ehhez a felálláshoz működő tápegységet.
Többen említették az fdh-s Stontronics T5582DV töltőt, talán az beválhat, de már félek mindentől amiben az ötvolt, amper, usbé, hub, stb. szerepel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hővezető paszták
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest