Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

Sziasztok,

némi infót, élménybeszámolót szeretnék kérni pendrive-on futtatott rendszerrel kapcsolatban.

Jó 4 hónapig ment ebben a felállásban a PI-m, egy Transcend Jetflash USB3-as 16 gigás pendrive-on. Aztán egyszercsak megállt. Mostanában ránéztem, és gyakorlatilag arról van szó, hogy a pendrive meghalt. SD-ről bootolva és a pent felmountalva láttam egy-két dolgot, de praktikusan teljesen corrupted volt a fájlrendszer, majd vindóz alól már le sem tudtam formázni, halott az eszköz.

Ugye mindenki azt javasolja, hogy ne SD-ről használjuk a rendszert, hanem pl. USB stickről, merthát úgy tartósabb meg gyorsabb... Oké, de akkor most itt mi is történt?

Értem én, hogy a flash tárolók előbb-utóbb elfáradnak. Lehet nem volt jó ötlet mysql-t futtatni, és 5 percenként elmenteni egy hőmérsékletszenzor adatait. Nem tudom. Praktikusan semmi sem futott rajta, csak PoC jelleggel be volt vágva a sarokba, és egyszercsak nem értem el többé. Nem volt torrentezés, nem volt fájlszerver, a webszerveren a hőmérsékletre néha ránéztem (hetente 1-2x), kb. ennyi. Eléggé letört ez a tapasztalat.

Most szeretném elölről kezdeni, kell egy alacsony fogyasztású "NAS" - egy külső vinyót tervezek rákötni, majd sambán kiosztani, semmi extra. Felejtsem el a pendrive-on lévő rendszert, és partícionáljak egy pár gigás ext4 kötetet a vinyón neki? Vagy mit javasoltok?

Köszönöm...

Új hozzászólás Aktív témák