Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#9689) Wolfy_


Wolfy_
tag

Sziasztok!

van egy problemam RAID/SSD/Windows temakorben.
elhataroztam, hogy RAID1-esiteni akarom a dolgokat itthon. ugy gondoltam, hogy a gepbe veszek 2 egyforma SSD-t, RAID1-et csinalok beloluk es a felere Ubuntut, a masik felere pedig win10-et rakok. az alaplapom egy Asrock 970 Extreme3, vettem 2 db 128 gigas Adata SP920 SSD-t (a gepben eddig volt mar egy 30 gigas Kingston es egy 64 gigas crucial SSD.

a BIOS-ban atallitottam a SATA modot RAID-re, remekul megcsinaltam a RAID1 kotetet, az Ubuntut gond nelkul fel is tudtam tenni. viszont a windows 10 installer sehogy ne akarta latni a kotetet. azota csinaltam mar sok probat es a mar meglevo windows7 es a win10 install is csak akkor latja az SSD-ket, amikor a SATA mod AHCI-ra van allitva. (a masik 2 SSD latszik RAID modban is a legujabb AMD RAID drivert felraktam win7 ala, win10 installnal meg alapbol is).

szerintetek van valami esely ra, hogy valahogy eszleljek a windows-ok ezeket az SSD-ket is az alaplapi vezerlovel?
ha az AMD-s RAID vezerlovel nem tudok zoldagra vergodni, akkor mondjuk egy PCIe-s SATA RAID vezerlot erdemes lehet venni? Egy Marvell 88SE9128-t neztem ki, az gondolom hasonlo kategoria mint az alaplapi vezerlo. Ezzel szerintetek jo lehet?

Minden tanacsnak orulok, elore is kosz!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.