Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én fél éve használok két sima WD winyót RAID0-ban inteles ICH9R vezérlővel (natív SATAII módban) és adtam már neki bőven okot a kiugrásra de még nem esett szét a tömb. (miután összeraktam a gépet a sikertelen tuningkísérletek során sokszor fagyott le csontig a gép, resetltem, cserélgettem az alaplapi biost, volt egy időszak mikor kezdett tönkremenni a régi tápom és mire kicseréltem vagy 10x is vészlekapcsolást csinált menet közben, miegymás...)
Most azon gondolkozom hogy a csíkszélességet kéne átállítanom. Régen olvastam valami cikket és rámragadt hogy minél nagyobb a csíkszélesség annál jobb, aztán mikor a raid bios kapásból a maximális 128kb-ot kínálta fel én el is fogadtam a teljes winyókapacitásra egy tömbként.
Viszont nemrég turkásztam össze-vissza a windows filok közt mikor próbáltam telepíteni a Vista SP1-RC1-et és azt láttam hogy rengeteg 256-tól, sőtt, még 100Kb-ttól is kissebb rendszerfile van a Windows mappámban amit gyakran betölt a gép. Ha mást nem a rendszerpartíciómon megpróbálok majd kissebb blokkméretet használni.Jobban belegondolva az lenne a helyes megközelítés hogy minnél jobban szorítsuk le a csíkszélességet (elméletben akár 1Kb-ra), hisz annál finomabb a két winchester párhuzamosítása. A nagyobb blokkméret mellett egyedül az szól hogy csökkentsük az ide vezérlő és a CPU terhelését.
Szóval szerintetek mekkora blokkmérettel kéne próbálkoznom? Nagyon belassulna a nagy fileok (700Mb-4,5Gb-os képfileok/filmek) másolgatása-tömörítgetése ha az egész tárkapacitást egy igen alacsony csíkszélességű tömbbe tenném (pl. az intel raid biosában beállítható legkissebb értékre)?
Hisz az elvileg akár 9-nél több SATA2-es eszközt is kezelni hivatott ICH9R vezérlőnek se eshet nagy nehezére a sok ide-oda váltás így hogy csak 2 eszköz van rákötve (a DVD-író a J-micronos pata porton van) és a mai többmagos és gyors CPU-k mellett szerintem attól se kell félni hogy nem 1 hanem 2%-ra is leterheli az egyik magot a lemezkezelés...Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, tesztelgette már ezt valaki? (mi a legkissebb beállítható blokkméret intel vezérlőnél?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Ultrastar 18TB SATA 6Gb/s HC550 bontatlan, garis!
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Eladó jó állapotú, megbízható 256GB-os NVMe SSD-k (Samsung, Intel, stb...)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs