Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Ottoka

őstag

válasz liksoft #2379 üzenetére

Az scsi szerintem leáldozóban van, egyre inkáb utolérte a sata és a sas, sőt el is hagyta. Ha megnézed a komolyabb hardveres raid kártya gyártókat (areca, adaptec) most már hamarabb jelennek meg sata-ra épülő kártyák, mint scsi-re. A fibre channel vezérlők (a leggyorsabb, legbiztonságosabb) vezérlők is sata2-es illetve sas winyókkal működnek együtt, és én úgy olvastam, hogy most a fibre channel a raidek ''királya''. Az areca cégnek fibre to sata2 kontrollerek a csúcs.
    [link]

Szal lépést kell(ene) tartani azzal, hogy a scsi mint olyan igen lefele ível, talán olyan mint a pata driveok. Hiszen régen a pata ''ellenfele'' volt az scsi, és mint olyan a sata és leginkább a sas winyókkal már nem tud lépést tartani. Tehát lassan ki kell nőni ebből a scsi korszakból.

A sas és sata2-es fibre areca vezérlőknél 400Mb/sec a min. adatátviteli sebesség, míg az scsi max 320Mb/sec-re képes.

Talán jól mutatja a dolgot, hogy az areca kártyái közül az 5-ös sorozatban kapott helyet utoljára az scsi, a hetes-nyolcas sorozattól már csak sata2 és sas meghajtók vannak támogatva.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák