Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#1040) Freddy TNT válasza karib (#1039) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Mennyi a raptorok elérési ideje ? 7 ms ? A mostani két samsungnak 14.2 ms. :U Azért szerintem jelentős különbség lesz. Ha csak azt nézzük, hogy ha rettenetesen össze lesz töredezve a file-rendszer akkor is feleannyi idő alatt áll át a következő darabra. Na meg ha sok kis file van (pl:weblapok) de nem nagy méretűek akkor is számít ez a fajta gyorsaság.

A minimális és a maximális adatátvitel is szerintem megnyerő....közel ott van mint a mostani RAID 0-ám. Bár ennek szerintem a sima PCI busz az oka. :((

Abban igazad van, hogy az adatátvitel szempontjából csupán kb 12 Mb/s a különbség(1vs1 ellen),azonban RAID 0-ban effektive ez 24 Mb/s. Azért ez sem elhanyagolható. (főleg a 7 ms)

Érdekes felvetés, hogy külön-külön használja az ember :U Elméletileg a mindennapi használatra valószínűleg bizonyos esetekben (és főleg adatbiztonság szempontjából) is jobb.
Viszont: ha játékbetöltésre gondolunk,akkor egyértelmű, hogy egy olyan gépben amiben két raptor van nem 256 vagy 512 Mb ram van ;) (most 1 GB dual chanel van) Így a swapelés jóval kevesebb. Viszont a nagy file-ok (textúrák,effektek..stb) méretei miatt ''megkockáztatom'', hogy a RAID 0 visszahozza ezt a ''késést'' (mintha másik vinyóra swapelne) De a két külön vinyó nem jár nagyobb CPU terheléssel ?

Azért mondom azt, hogy : ''megkockáztatom'',mert battlefield2-vel kapcsolódok ki a szabadidőmben. Itt betöltési gyorsaság alapján lépsz be a pályákra. Na már most általában elsőként szoktam bent lenni,pedig nem egy brutál gépem van :U Ráadásul vannak akik 1,5-2GB rammal játszanak. (na ezek azért jócskán megszorongatnak vagy beelőznek betöltésben)

Ha meg mondjuk videóvágásra,digizésre vagy hasonlóra gondolok akkor nem valószínű, hogy eközben mást is futtatok :F Viszont ilyenkor számít, hogy maximálisan mekkora az elérhető sebesség.
De ha jobban meggondolom akkor átlagos otthoni használatra valóban jobb ha külön-külön (vagy JBOD-vel) használjuk. :)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.