Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4651) -=balázs=- válasza heihachi (#4650) üzenetére


-=balázs=-
csendes tag

Próbáld ki. Nem fog sikerülni :)

[Sony KDL 40 D3500][Pioneer BDP-51FD][Sony BWU-100A Blu-ray Disc Writer in HTPC][Marantz SR 3001][Wharfedale Diamond 9.1/9.4/9.CS]

(#4652) heihachi válasza -=balázs=- (#4651) üzenetére


heihachi
addikt

Sajnos korrektül kipróbálni nem tudom, mert nincs hozzá erősítőm. Azonban a menüben mindenféle forrás esetén ott van a választási lehetőség, hogy külső hangrendszer, vagy a tv hangszórója szóljon, és bármelyik forráson is jön a jel (akár sd antennán is), a tv elhallgat, ha külső hangrendszerre teszem. Erős a gyanúm, hogy ilyenkor a jel megjelenik az optikai kimeneten :)
De ez már nagyon off itt, az LCD topikban folytatssuk :) A ps3 tulajoktól pedig bocs az offért.

[ Szerkesztve ]

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#4653) -=balázs=- válasza heihachi (#4652) üzenetére


-=balázs=-
csendes tag

Az tény, lehet külső hangrendszerre küldeni a hangot, de analóg TV adásnál a Sztereó analóg RCA-n keresztül. Az Optikai csak a DVB miatt van, próbáld majd ki.

Igazad van, folytassuk ott :)

[Sony KDL 40 D3500][Pioneer BDP-51FD][Sony BWU-100A Blu-ray Disc Writer in HTPC][Marantz SR 3001][Wharfedale Diamond 9.1/9.4/9.CS]

(#4654) czuzia


czuzia
csendes tag

Üdv

Erősen gondolkozok valamiféle konzol vásárlásán, de nemtudok dönteni PS3 és az xbox között. A ps3ban ugye blu-ray jobb hardver de drágább, az xbox meg olcsóbb de azér azis elég jó. Lenne pár kérdésem. Hogy áll ez a ps3 linux dolog? Mert ez is fontos szempont nekem, mivel nagyban javítaná a gép funkcionalitását, és ha lenne rá már vmi normális, akkor száműzném a gépet a szobámból. Másik hogy az xboxon/ps3on van vmi msn szerűség? xboxon van böngésző? Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van valami nyomós érvetek, nyugodtan szoljatok:)

(#4655) bwoay válasza czuzia (#4654) üzenetére


bwoay
nagyúr

a linux ratyi PS3-on, de ez nem saját tapasztalat, sosem próbáltam,
csak állandóan ezt hallom.
MSN van boxon, gondolhatod, ha egyszer a Microsoft gépe...
böngésző viszont nincs rajta, ez egyfelől érthetetlen,
másrészt ami a PS3-én van, az olyan,
hogy inkább ne kelljen használnod. végszükség esetén még elmegy,
de rendszeresen böngésszen vele az, aki kitalálta.

egyik gépből sem nézem ki, hogy képes lenne kiváltani
bárkinél is egy PC-t. ahhoz olyan alacsony igényűnek kellene lennie,
hogy akkor már eleve nem is lenne szükséged számítógépre :)
nemhogy konzolra :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4656) Gebriel válasza bwoay (#4655) üzenetére


Gebriel
veterán

Szerintem konzol+ akkár egy olcsó noti a legjobb párositás. :)

[ Szerkesztve ]

(#4657) czuzia válasza bwoay (#4655) üzenetére


czuzia
csendes tag

Nos, énis azt olvastam, hogy lassú meg nem jó, de mindenhol ahol írtak róla, legalább 1 éves volt az utolsó hsz. Tegnap viszont találtam viszonylag friss hszeket külföldi fórumokon. Azt írták, hogy a legújabb Yellow Dog linux már elég jó. Ez az amit a sony is támogat valamennyire. Bár írták hogy 256 mega ram miatt belassul multitask mellett. Hát én nyár elején vettem új gépet, előtte egy ramaty celeron procis gépem volt 256 mega rammal. Amire használtam, nagyjából elég volt, persze kellett hozzá türelem néha. Egyszer kipróbáltam rajta egy ubuntu linuxot, hogy azzal hátha gyorsabb lesz. Hát alapból nemlett, sőt talán még kicsit többet is gondolkodott pl. egy firefox indításnál. De miután egy 2gigás pendriveot rádugtam és az egészet lapozófájloknak szenteltem, nagyon begyorsult. Sokkal gyorsabb lett mint windowsal volt, pedig ott is megnöveltem anno a lapozófájlok méretét. Villogott is a pendrive, dolgozott rendesen. Tehát, valamilyen szinten orvosolható a probléma ps3on is, egyéb sebességbeli problémára viszont nem panaszkodtak.

Nem akarom lecserélni a pc-m, megmaradna azis. Csak ez menne másik szobába, a régi gép helyére, a ps3 meg csinosan mutatna itt nálam. És ps3al meg a linuxal tudnék filmezni, zenét hallgatni, játszani, netezni, dokumentumokat megnyitni stb. Ha meg vmi komolyabb dologra kell gép, ott lenne bent a másik szobában.

Nagyon fontos nekem, hogy sok mindenre tudjam használni, és ne fulladjon ki az egész csak játékban. Nem vagyok valami nagy gamer, de szeretnék ilyesfajta szórakozásra is befizetni, de ezt nem úgy képzelem el, hogy félévente 50-60 ezret ráköltök a gépre. A konzolt viszont nem kell fejlesztgetni, jó pár évig megállja a helyét. De azért mégis elég drága ahhoz, hogy csak a játék miatt vegyek egyet. Ezért keresem a számomra legmegfelelőbb megoldást.

Az xbox is tetszik, azon is tudnék filmezni, zenélni, játszani, és mint említetted msnezni is(bár nem értem honnan kellett volna sejtenem hogy van rajta, az internet explorer is microsoft termék, mégsincs rajta, és ilyen alapon office is lehetne rajta, bár ez utábbit tényleg nehéz elképzelni), tehát nem rossz, mivel jóval olcsóbb is. De ebben az esetben már nemtudnám száműzni a gépet.

A wii is tetszik, de az tényleg csak játékra való.Tehát erősen töprengek, bár van még időm, mivel csak december környékén tervezem a vásárlást. Juteszembe, az ünnepek környékén lejjebb vagy feljebb mennek a konzolárak?

[ Szerkesztve ]

(#4658) cilo9 válasza czuzia (#4657) üzenetére


cilo9
aktív tag

PS2 - linux Nem tudom olvastad-e, de ez pont linux PS3-ra telepítéséről szól és áprilisi logout-os cikk. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, biztos számos tapasztalata van a témával kapcsolatban.

Üdv, Cilo

(#4659) bwoay válasza czuzia (#4657) üzenetére


bwoay
nagyúr

hát én csak örülök, ha van olyan disztribúció,
ami normálisan fut rajta, de azt nemigen tudom elképzelni,
hogy kísérletezésen túl én komolyan használni szeretném bármire,
van elég PC itthon ilyen célra.

nem úgy értettem amúgy, hogy tudnod kellett volna a messengert,
csak utaltam rá, hogy ez érthető, az explorer hiánya meg nem.

de még sosem használtam MSN-t boxon, PS3-on is max 6 üzenetváltásom volt :)

de ha CD/DVD írásra úgyis megmarad a PC-d (meg torrentre, meg ilyesmikre),
akkor gyakorlatilag jelenőségét veszíti az,
hogy a konzol egy nyílt oprendszerrel mi mindenre használható.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4660) Gebriel válasza czuzia (#4657) üzenetére


Gebriel
veterán

"Juteszembe, az ünnepek környékén lejjebb vagy feljebb mennek a konzolárak?"
Mindig ünnepek után mennek le az árak.
A bent ragadt készlet miatt, nagy áruházakra nem feltétlenül érvényes.
Egyébként egy kis noti (70k), meg egy arcad 360 box (45k) ára majdnem annyi mint PS3 (~ 90-100k)

[ Szerkesztve ]

(#4661) czuzia válasza bwoay (#4659) üzenetére


czuzia
csendes tag

Nem vesztené el az értelmét, mert az oké hogy a gépet használnám torrentre, cd/dvd írásra, de filmezni, netezni, msnezni a saját szobámban szeretnék, ezért jönne jól a ps3 ezen funkciója.

Cilo: köszi a linket, egyszer már olvastam, meg a fórumot is, de túl sok tapasztalatot nem sikerült leszűrnöm. A cikk írója viszont ezt nem próbálta ki, csak a netes anyagokból csinált egy gyűjtőmunkát (ettől függetlenül az írás nagyon hasznos, sok információval, csak már rendelkeztem velük amikor olvastam a cikket).

Gebriel: Nem rossz ötlet a laptop+konzol sem, bár esetleg nyáron lesz laptop vásárlás addig maradna mellette a gép. Így valószínűleg maradna a gép a szobámban, és a konzol menne a nappaliba. De ezzel meg az a baj, hogy SD tv van, jófajta monitor meg a szobámban. +1 pont a Wii-nek:D Egyébként úgytudom te már próbáltad a PS3 linuxot. Tapasztalat?

(#4662) Gebriel válasza czuzia (#4661) üzenetére


Gebriel
veterán

Ja ja próbáltam a Linuxot... :))
1, Nekem nagyon lassú tűnt, de nem vészes.
2, Nem nagyon vágom a Linuxot :DDD
Ha kompromisszum képes vagy akkor megfelelő szerintem a PS3 másod számítógépnek.

Szerk: Wii meg akkor vegyél , ha nagyon keveset szoktál játszani.

[ Szerkesztve ]

(#4663) DM-Fan


DM-Fan
nagyúr

Szerintem a PS3-ból semmilyen Linux-szal (és semmi mással sem) nem lehet teljes értékű PC-t fabrikálni, mivel nem is annak készült, mondhatni abszolút célhardver. Nem hiszem, hogy sokkal többre lenne képes egy Linux-szal, ami nem is erre van optimalizálva, mint amire képes az XMB-vel. Az XBM-ből is tudsz zenét-, videót lejátszani, képet nézegetni, fájlokat mozgatni, sőt (megkötésekkel ugyan, de) netezni is és mindezt kellően nagy sebességgel. Attól, hogy feldobsz egy Linux-ot (amelynek használata közben azért sokszor fogod a hajadat tépni a "sebességtől", mivel nem erre a hardverre optimalizálták) csak egy pár plusz extrát kapsz (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, apró felhasználói programok). Utóbbi célra inkább építs egy erős HTPC-t, vagy asztali gépet, vagy tényleg vegyél egy kisebb laptop-ot. Egy jelenleg igen erősnek mondható asztali gép (alaplap+proci+memória+VGA) 120 eFt-ból vastagon kijön és adott esetben erősebbnek is bizonyul a PS3-nál, valamint teljesen multifunkciós. Ennyiből épphogy megveszed a PS3-at, meg mellé 2-3 jobb játékot és ki is fújt a keret. Mindemellett én hülyét kapnék, ha a PS3-ból billentyű, egér, pendrive, meg mittudomén mi lógna még ki állandó jelleggel. Nálam pont az a vonzó benne, hogy ott a PS3, kijön belőle két drót (tápkábel+HDMI) és mégis tökéletesen tudom használni még akár egy egyszerűbb böngészésre is.

Az tény, hogy ha a PC-vel játszani is szeretnél, akkor az asztali géphez gyakrabban kell hozzányúlni. Ha hosszú távra tervezel és játékra akarsz hardvert, akkor szerintem a konzolt érdemes választani, mert az tényleg célhardver. Ha meg csak egyéb "molyolásra", progikhoz, letöltéshez, netezéshez kell hardver, ahhoz még csak erőgép sem kell, 50 eFt körüli összegből újonnan ki lehet hozni egy minőségi kis asztali gépet (persze már meglévő vinyó, meghajtó, monitor alá), ami már akár HD-s anyagot is lejátszik. Én ezért mondanám, amit már az előttem szólók is említettek, hogy konzol + valami kis gép (akár egy alap laptop is) jobb alternatíva lehet (anyagilag sem sokkal vészesebb), minthogy a konzolból eszkábálnál PC-t, mert az nemigen fog sikerülni.

Get Moded!

(#4664) szasanyi válasza DM-Fan (#4663) üzenetére


szasanyi
félisten

Ha hosszú távra tervezel és játékra akarsz hardvert, akkor szerintem a konzolt érdemes választani, mert az tényleg célhardver.
Ez a kijelentés majnem jó, csak mégsem... az a gond, hogy ez - a PS3 esetében biztosan - nem ilyen egyszerű. És többnyire a játékok árai az, amiért nem. A legtöbb PC user leginkább azért nem PS3 konzolt vesz, mert a PC gameket ingyen letöltheti. Ha meg sokat játszik, a hw fejlesztés lehet kevesebb, mint a játékra kifizetett összeg - pölö éves szinten. Esetleg még a hw-eket is kedvező áron tudja beszerezni (mondjuk nagykerből). És ahogy mondod, egy kisebb gép úgyis kéne mellé, aminek a (fenttartási) költsége hozzászámítható a konzolhoz. Egyszóval (na jó, kettővel): összetett probléma. Nem lehet egyszerűen pálcát törni egyik felett sem, de sztem nem is kell. Itt is, mint sok más területen a lényeg az: ki mire akar költeni. Ez dönt el mindent, sokszor még a kell-e vagy az ésszerű költség-e kérdést is.
Egy dologban mindenkivel nagyon 1et tudok erteni (aki szintén ezen az állásponton van): telepítgesse a PS3-at az, aki (húhh, majd nem csúnyát mondtam ;] ) rá van szorulva. Pont elég a PC-t, és a PS3 meg éppen ettől jobb, hogy nem muszály. :K

(#4665) DM-Fan válasza szasanyi (#4664) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Igen, valami ilyesmire gondoltam én is, csak ugye kihagytam a képletből, hogy ingyen tölti le a fránya user a PC gameket (ejnye no :U ). Szerintem egyébként emiatt (is) népszerűbb az xbox, mert ugye ott is megteszik ezt sokan.

Azért ne felejtsük el, hogy PS3 esetében is hozzá lehet jutni igen olcsón a gyári eredeti lemezekhez - ha nem viszolyog a user attól, hogy használt portékát vegyen (mondjuk miért tenné). Persze ez még mindig nincs ingyen, viszont legalább legális, tiszta szoftvereid vannak, nincs gond az online-játékkal, nincs összeomlás, fagyás a sz*r, hibás törések miatt. Mindemellett minden játékod pengén fut, nincs gond az optimalizálással, nincsenek hardver-kompatibilitási problémáid, nincs telepítési mizéria, stb. Persze 3-4 év múlva a PS3 is elavul, de akkor meg majd veszel egy PS4-et (most mondtam valamit), kb. annyiért, amennyibe akkor egy jobb VGA fog kerülni. 4-5 évente szerintem megéri egy olyan konzolt venni, ami akkor a top. Lehet, hogy a játékokra költött pénzzel együtt ugyanott vagy, mintha folyamatosan fejlesztgetnél egy asztali gépet, bár mondjuk hozzáteszem, hogy egy PS-játékot simán továbbadsz, ha nem is annyiért, amennyiért vetted, de pár ezrest biztosan kapsz érte, szóval a végén lehet kijön, hogy ott sem kerül túlzottan sokba a játék (hátránya, hogy így nincs gyűjteményed).

Szerintem egy kisebb gépnek a nullához konvergál a fenntartási költsége - végülis ha belegondolsz - ha nem játékra használod a PC-t, akkor egy ma összerakott konfig 5 évig vígan képes elmenni anélkül, hogy hozzá kéne nyúlni: a Windows, az Office és egyéb, akár hardcore-abb rendszerigényű dolgok is simán elfutnak egy mai átlag konfigon 5 év múlva is.

Egyetértek, nehéz egyértelmű megoldást találni, mindenkinek a maga igényeivel kell tisztában lennie, de abban biztos vagyok, hogy nem fogok más oprendszert telepíteni a PS3-ra, az úgy jó, ahogy van, a kisebb hibáival meg már megtanultam együtt élni. Csak ne haljon meg az olvasó. :(

Get Moded!

(#4666) szasanyi válasza DM-Fan (#4665) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem kívánok PC vs. konzol vitát nyitni, mert:

1. eddig még senki sem tudta eldönteni 1értelműen melyik jobb, mert min2nek van előnye
2. engem nem kell meggyőzni az előnyeiről (azért van :) ) de nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy neki kell (ps3)
3. mindenki azt csinál/ vesz amit akar
4. nekem is min2 van, annyira nem tudok dönteni (próbálom mind2 előnyeit kihasználni)

Megjegyzés: az ingyen pillanatnyilag a legcsóbb, ezt nehéz überelni. :D Akinek az a legfontosabb, hogy a játék ingyen legyen, annak mondhatsz bármit. És de sokszor hallottam ezt, amikor érveltek a konzol (azon belül is leginkább a PS3) ellen. :U
Saját vélemény: én pölö csak PC-n játszok FPS-t, mert (nekem) az ott jó. Asszem ez alól a Resistance 2 kivétel lehet, mert az első rész is nagyon tetszett. :U

(#4667) revezehun


revezehun
tag

Szevasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy miközbe játszok tudnék e zenét hallgatni? :U

[ Szerkesztve ]

(#4668) DM-Fan válasza revezehun (#4667) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ha nem dugod be a füled, akkor biztos. :D

Viccet félretéve, még sosem próbáltam, de olyat már csináltam, hogy ment a vinyóról az mp3-lejátszás, elküldtem háttérbe és közben a böngészővel neteztem. Alkalomadtán majd kipróbálom, hogy játéknál kikapcsolja-e a zenelejátszást, de megmondom őszintén, hogy ha játszok, akkor engem zavarna a zene.

Get Moded!

(#4669) DM-Fan válasza szasanyi (#4666) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nem állt szándékomban nekem sem PC vs. konzol vitát nyitni. Én is pont azt mondom, hogy ma már nehéz PC nélkül meglenni, épp ezért arra mindenképpen szükség van. Abba ne menjünk bele, hogy laptop, vagy asztali gép, mert itt megint meglehetősen sok az alternatíva, amelyek közül az ember saját igényeinek és egyéb sok más szempont figyelembevételével célszerű választani. Ha kellően és gyakran zsebbe nyúlsz, akkor a PC-d/laptopod folyamatosan alkalmas lehet játékra is.

Ezen felül a konzol már csak egy extra, ami egy - szerintem - teljesen más világ, más élményt nyújt, kissé problémamentesebb, kényelmesebb. Nálam fontos szempont pl. az is, hogy konzollal nagy képernyőn tudok játszani, PC-n ezt nem tudom megtenni. Ettől függetlenül mindig ott lesz a PC, amit egyébként már kb. 4 éve nem is fejlesztettem, mert eddig teljesen elég volt ez a régi konfig is - mondjuk nem játékra, az igaz, de az általános felhasználásra tökéletesen.

Get Moded!

(#4670) Gebriel


Gebriel
veterán

LOL :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4671) Bomc


Bomc
aktív tag

Ha vennék egy 320 GB-os laptop vinyót ps3-ba akkor simán meg tudja formázni magának és lehet használni? Vagy elötte meg kéne formázni?

[ Szerkesztve ]

(#4672) szasanyi válasza Gebriel (#4670) üzenetére


szasanyi
félisten

Aki ilyet állít, az vagy hülye, vagy sosem próbálta... vagy hülye. ;]

(#4673) harylmu válasza DM-Fan (#4668) üzenetére


harylmu
őstag

Egyeseket spanol a pörgős zene. :) Már kipróbáltad a játék közbeni zenét? A WiFi-nek korrekt hatótávolsága van?

[ Szerkesztve ]

(#4674) DM-Fan válasza harylmu (#4673) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Persze, anno még a hőskorban, egyetemi éveim alatt a Quake 1 meg az első Unreal Tournament alatt mikor lanoztunk lakótársaimmal mindig Metallica, meg Pantera ment. Feldobta a hangulatot rendesen, de a mai játékok nagyrésze már azért elég komoly soundtrack-ekkel bír, meg a hangulatuk külső zene nélkül is elég filmszerű itt-ott, én így manapság hanyagolom a külső zeneforrást.

A PS3 WiFi-je szerintem korrekt, nálam a router az egyik szobában van, a PS3 meg a nappaliban úgy 5-6 méternyire a routertől, úgy, hogy közben van egy fal is. Simán 95-98%-os jelerősséget ír a PS3 így is, úgyhogy szerintem viheted messzebbre is bőven.

Get Moded!

(#4675) harylmu válasza DM-Fan (#4674) üzenetére


harylmu
őstag

"Nálam a router az egyik szobában van, a PS3 meg a nappaliban úgy 5-6 méternyire a routertől, úgy, hogy közben van egy fal is. "
Itt is pontosan ez lenne a felállás. Még a Metallica is passzol. ;]

(#4676) megsemmisito válasza czuzia (#4661) üzenetére


megsemmisito
tag

Szeva!
Esetleg Box 360+olcsó noti. A Box olcsó, azt sem kell fejleszteni és ingyen vannak rá játékok. PS3 inkább az exkluziv játékai miatt jó (meg a blu ray miatt esetleg) ,de ha nem vagy megszállott és számit az ár, akkor jó a box is

[ Szerkesztve ]

PSN online ID: Tomasz84hun

(#4677) nesh20


nesh20
aktív tag

Sziasztok.

Ha v.ki lenne olyan rendes és segítene vásárolni a Store-ról az írjon nekem PÜ-t. Sajnos az Én kártyámmal nem lehetséges a vásárlás.
A Tekken 5-öt szeretném megvetetni v.kivel. A pénzt azonnal utalom, bizonylatot küldök.

Előre is köszönöm.

I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.

(#4678) Andrew_31


Andrew_31
Modder

Sziasztok.
Friss PS3 tulaj vagyok.
Felraktam a YDLinux 6-os verzioját és az lenne a kérdésem ADSL kapcsolatott ,hogy kell Linux alatt létesíteni.
Most látok másodszor Linuxot. :))
Köszi a segitséget.

(#4679) lyran


lyran
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy alap problémám. Most ruháztam be egy PS3-ba. Viszont a régi 60 HZ-es Thopsonomon nem jelenik meg semmi az AV-n. A kábel rendben van és a Samsung monitotrmra HDMI-be szép simán kimegy a jel. :(
Volt valakinek hasonló problémája? A google sem segített eddig semmi hasznossal.

Köszönettel..

(#4680) cilo9 válasza lyran (#4679) üzenetére


cilo9
aktív tag

Próbálj ki egy másik scart-RCA átalakítót (feltéve ha így csatlakoztattad a Thompson-hoz). Vagy a TV SCART csatijával van a gond (láttam ilyet saját magamnál), és a PS3 menüjében nézd át a videó beállításokat, lehet ott kell átállítani valamit. részletes használati Nekem ez segített megoldani a megjelenítéssel kapcsolatos problémámat!

Üdv, Cilo

(#4681) Energie X


Energie X
őstag

Hi all!

A nagy kérdés...
Ha letöltöttem Store-ból egy demót azt hogyan lehet pendrive (stb stb stb...) lementeni és visszatenni a ps vagy egy másik ps vinyójára?

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#4682) megsemmisito válasza lyran (#4679) üzenetére


megsemmisito
tag

Szia!
Tartsd a PS bekapcsoló gombját kb.5 másodpercig, amig nem sipol. Ilyenkor visszaáll a gyári beállitásokra és fog menni a régi tv-n. Vagy dugd rá a tv- is meg a monitort is és a PS menüjében a beállitásoknál állitsd át a video kimenetet scart-ra.

PSN online ID: Tomasz84hun

(#4683) megsemmisito válasza Energie X (#4681) üzenetére


megsemmisito
tag

sehogy

PSN online ID: Tomasz84hun

(#4684) AND1


AND1
őstag

sziasztok!

Bocsássatok meg a láma kérdésért de ma vettem meg életem első konzolját, egy ps3-at. Hátul feszkapcs bekapcs, utána elől on/of gomb megértint -> bekapcsol, voalá! Na de ki, hogy kapcsolom? Akárhogy taperolom elől az on/off gombot, nem csinál semmit. Valamit rosszúl csinálnék, kaphatnék valami tanácsot? :D

Egy régi PH-s.

(#4685) cilo9 válasza AND1 (#4684) üzenetére


cilo9
aktív tag

Tedd rá az ujjad a on/off gombra és addig tartsd ott amig ki nem kapcsol. Max 5 mp. Vagy az irányítón, hosszan nyomva tartod a PS3 gombot és ott kiválasztod, hogy Turn off system -> Yes és kikapcsol. Ugyanígy be is tudod kapcsolni, a joy-on a PS3 gombot rövid ideig nyomva tartod.

Üdv, Cilo

(#4686) AND1 válasza cilo9 (#4685) üzenetére


AND1
őstag

áááhh :) Köszönöm szépen! Nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolúlt.

Na és akkor így lehet mindig fesz alatt és csak on/off vagy Ti lekapcsoljátok mindig feszről ha nem használjátok?

Egy régi PH-s.

(#4687) DM-Fan válasza AND1 (#4686) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én sose kapcsolom ki a főkapcsolót. Még anno a TV-vásárlással egyidőben vettem egy minőségi (APC) túlfeszvédős, zavarszűrős aljzatot, így nyugodt vagyok az esetleges hálózati feszkóingadozás miatt. Mindig standby-on van, ha nem használom (ilyenkor pirosan ég a led). A tápcsati melletti főkapcsoló gyakori kapcsolgatása nem hinném, hogy pozitív hatással lenne a gépre.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4688) AND1 válasza DM-Fan (#4687) üzenetére


AND1
őstag

Értem köszi!

[ Szerkesztve ]

Egy régi PH-s.

(#4689) cilo9 válasza AND1 (#4686) üzenetére


cilo9
aktív tag

Nincs mit! Ráadásul, ha rögtön az irányítoról kapcsolod be, akkor a párosítás is megtörténik (joy-PS3).

Én speciel mindig lekapcsolom, ha tudom hogy jó ideig nem fogom használni. Például mikor meló van, ne szívja minimálisan se az áramot feleslegesen 6-8-10 órát. De ilyenkor mondjuk az LCD TV-t is teljesen offra kapcsolom.
A túl sűrű táplekapcsolás biztos nem a legjobb, de gondolom azért nem véletlenül tették oda.

Üdv, Cilo

(#4690) AND1


AND1
őstag

Köszi mindenkinek a válaszokat. Tegnap estig állítgattam. Updateltem a legújabb sw-t is. (habár olvastam, hogy a legújabb csak a japcsiknak használ), de úgy voltam vele, hogy legyen fent a legfrissebb. Családtagok akik meglátták a szobámban mind oda vannak érte...eszététikailag se csúnya ugye.

Egyenlőre csak demokat kezdtem el tölteni, még nem veszek játékot. Tervezem majd NBA, Metal Gear Solid 4-et beszerezni. Még tudtok ajánlani vmi "must have" játékot? (autóversenyzősökön kívül, azokat unom, nem az én világom)

Egy régi PH-s.

(#4691) DM-Fan válasza AND1 (#4690) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ami indenképpen PS3 musthave az az Uncharted és már 6.990 Ft-ért megkapod újonnan is. Nagyon szép, pörgős kis kalandjáték. Nekem a COD4 is nagyon bejön, bár sokak szerint nem jó FPS-t játszani PS3-on a kontroller miatt, de nekem nincs bajom vele, online is nagyon jól boldogulok. Ugyanígy nagyon jó vétel az Orange Box is (Half-Life fanoknak kötelező), valamint a F.E.A.R. port is jól sikerült.

Érdekes kalandjáték az Assassin's Creed is, bár azt elég rövid idő után monotonnak éreztem.

Metal Gear Solid 4-ről ódákat olvastam, még nem volt hozzá szerencsém.

Kár, hogy nem szereted az autós játékokat, mert nagyon tudnám ajánlani a Colin McRae Dirt-öt is, az egyik legszebb grafikájú rally, baromi jó sebességérzettel és kellően változatos is (RWD, 4WD, CORR, Rallycross, Classic Rally, Buggy stb. mind választható), újonnan már ez is 10 eFt alatt van.
Autósként ajánlható lenne még a Motorstorm is, szintén platinum áron beszerezhető.

Új megejelnés a Star Wars - The Force Unleashed, ha a Jedi Knight-ok tetszettek, akkor az is musthave. Valamint szintén most jön a PC-n megjelent Bioshock portja, ami kellemes kis hangulatú FPS.

Sportjátékaim nincsenek, annyira nem kötnek le.

Get Moded!

(#4692) cilo9 válasza DM-Fan (#4691) üzenetére


cilo9
aktív tag

Javarészt DM-Fan ajánlott játékokat ajánlanám én is. Kiegészítve mondjuk a GTA4-gyel. Nem a legjobb grafikájú játék, de sok ideig nyújt változatos játékélményt és ezt is beszerezheted 10k alatt. Az Assassin Creed mellé mindenképp legyen másik játékod is mert egy idő után tényleg monoton, de eszméletlen szép a megjelenítés szerintem és hatalmas feelinget ad a korhű környezet. Nem az a "több napig folyamatosan játszom vele" kategória, de érdemes szerintem is én mostanság is csinálgatom. Uncharted-et is érdemes, én rákattantam és 3 délután alatt végigjátszottam, ráadásul csak PS3-ra jelent meg, tehát kuriózum azért.
Javaslom nézz ki címeket és Youtube-on nézegess róla videókat. Így könnyebb lesz kiválasztani, hogy melyik lesz a neked való.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Cilo

(#4693) AND1


AND1
őstag

Köszönöm szépen srácok!

Igen, youtube-on már nézegettem a videokat, de akkor ezeknek a címeknek jobba utánanézek.

Párom kitalálta, hogy bekéne szerezni majd a singstar-t. Ez valamilyen karaoke lemez, hozzá mikrofonok és egymással/egymás ellen/progi pontozva lehet énekelni (mondjuk az én kappan hangommal biztos vicces lesz). Lakásavatóra találtuk ki :D. Hallotta, látta már valaki ezt a "játékot"?

Egy régi PH-s.

(#4694) Gebriel válasza AND1 (#4693) üzenetére


Gebriel
veterán

"Igen, youtube-on már nézegettem a videokat, de akkor ezeknek a címeknek jobba utánanézek."

Szerintem ez jobb ;)

(#4695) szasanyi


szasanyi
félisten

Ha vki nem találkozott még ezzel: Firmware v2.50

(#4696) BaliJack válasza szasanyi (#4695) üzenetére


BaliJack
aktív tag

Kösz az infót!
Ma este lecsekkolom, ha lesz rá időm :).

(#4697) M@trixfan válasza Gebriel (#4694) üzenetére


M@trixfan
addikt

Nameg ez sem semmi. :K

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#4698) fogtunder


fogtunder
nagyúr

sziasztok,

lassan szeretnék én is PS3 tulajjá válni (közeleg a FF XIII), és lenne pár noob kérdésem. Van-e valami módja annak, hogy a Playstation Store-ba regisztráljon az ember valami kiskapuval?
Illetve, hogy a demókat is innen kell-e letölteni, vagy azokat lehet regisztráció nélkül is?
Harmadrészt pedig az, hogy olvastam, hogy ideje már megeszi a divx/xvid videókat a cucc, ezzel kapcsolatban szeretném tudni, hogy a feliratot hozzárakja-e, illetve hogyan lehet streamelni rá videót hálózaton keresztül, lehet-e rákötni külső vinyót, amit alapból felismer mindenfél hókusz-pókusz nélkül?

Köszi a válaszokat előre is.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#4699) PSti válasza fogtunder (#4698) üzenetére


PSti
tag

Az a kiskapu, hogy azt kamuzod, hogy amerikai / britt / japan vagy, igy letoltheto lesz az amerikai / britt / japan store demoi. Csak ezekrol tolthetsz demot, szerintem.

XviD/DivX megeszi, feliratot hozza kell rakni pl. evvel a progival.

[ Szerkesztve ]

(#4700) bwoay válasza szasanyi (#4695) üzenetére


bwoay
nagyúr

jobb későn, mint soha:
ez a kontroller- és konzolkikapcsolás nekem kezdettől fogva hiányzott.
előbbi azért, mert ha ledobom a kanapéra, és elfeledkezem róla,
akkor lemerül, utóbbi meg azért,
mert nem szerettem éjjel elindítani, mert akkor reggelig ment.
alapból ilyennek kellett volna lennie, de azért örülök,
hogy végre mostanra összehozták.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.