Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
asuspc96 #9045 üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- Autós kamerák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EOS R8 full-frame fényképező 16mm f/2.8 STM tájkép objektívvel (újszerű, garancia, biztosítás)
- Lenovo Thinkpad P50
- iPhone SE2020 / 128GB / White / Gyári kártyafüggetlen (254)
- Dell G15 5510 i7-10870H// RTX 3060// 16 GB// 512 GB// USA bill.
- HP ProDesk 600 G1 SFF i5-4590 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD Graphics 4600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest