Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
asuspc96
üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- SSD kibeszélő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Készítsünk kézikonzolt PlayStation 4-ből!
- DJI topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Vége az ajánlott áron árult GeForce-oknak?
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest